AASIA - EUROOPPA - MIAMI

6x paras matkakohde ulkomailla – nämä matkat muistan ikuisesti

Mitkä ovat parhaat matkakohteet maailmalta? Maailmalla matkatessa on ehtinyt tutustua toinen toistaan upeampiin matkakohteisiin. Pyrin usein valitsemaan sellaisen matkakohteen, jossa en ole käynyt aiemmin. Nämä kuusi matkakohdetta on kuitenkin sellaisia matkakohteita, jonne palaisin enemmän kuin mielelläni joskus uudestaan.

Aluksi ajattelin, että kirjoitan vain kolmesta parhaasta matkakohteesta ulkomaille. Totesin kuitenkin, että se on aivan mahdotonta. Tästäkin puuttuu monta mainitsemisen arvoista, mutta yritetään. Eli seuraavaksi esittelyssä kuusi parasta matkakohdettani, jossa olen käynyt:

Täydellinen matkakohde Sri Lanka


 

sri lanka juna

 

sri lanka matkailu

 

sri lanka juna

 

sri lanka rannat

 

sri lanka norsut

 

sri lanka ella

 

Intian valtamerellä sijaitseva Sri Lanka on upea ja monipuolinen matkakohde. Kiinnostava, edullinen, helppo ja herkullinen. Voisin keksiä vaikka mitä ylistyssanoja, sillä varmaan mikään mitä sanon ei ole tarpeeksi hyvä kehu Sri Lankalle. Aika paljon sanottu, mutta Sri Lanka yksinkertaisesti hurmasi mut täysin.

Kyyneleen muotoisella saarella asuu noin 22 miljoonaa asukasta ja Sri Lanka on tunnettu ennen Ceylonina. Monelle varmaan tulee Ceylonista mieleen tee ja sitä kyllä löytyy Sri Lankasta, sillä maa on maailman suurimpia teenviljelijöitä. Sri Lanka on samaan aikaan hyvä ranlomakohde kuin myös luontokohde, sillä rantaviivaa löytyy enemmän kuin tarpeeksi sekä Sri Lankan sisämaa kätkee sisälleen monta todella mielenkiintoista ja henkeäsalpaavaa luontokohdetta. Sri Lankaan moni tulee myös surffaamaan, sillä aallot ovat oikein otolliset siihen.

Meidän matkareitin varrella valikoitui Kandy, Ella, Uduwalawen kansallispuisto, Tangalle, Galle, Bentota ja Colombo. Tekisin milloin vain tuon reitin uudestaan + ottaisin myös itäistä Sri Lankaa mukaan.

Lue lisää postauksiani Sri Lankasta (yllätyin muuten näitä listatessa, että olempas kirjoittanut paljon aikoinaan Sri Lankasta tänne): 

Pohjois-Vietnamin matkailun helmi Sapa


 

 

 

Sapa trekkaus

 

 

 

 

Rakkaus Vietnamia kohtaan on suuri, sillä 2016-2017 matkamme Vietnamiin muutti elämää paljon monestakin eri näkökulmasta. Jussi lähti tuolloin vaihtoon Vietnamiin. Innostuin sitten irtisanoutumaan kirjaimellisesti maailman surkeimmasta työstäni ja lähdin mukaan. Tuon matkan innoittamana perustin muun muassa tämän matkabloginkin. Vietnamista juttuja löytyy paljon täältä ja voisin muistella niitä ikuisuuden. Päätin valita tähän postaukseen yhden erityisen ikimuistoisen matkan Vietnamista ja se oli kyllä parin yön trekkausretki Pohjois-Vietnamin riisiviljelmien ja vuorien keskellä.

Haluaisin kyllä niin kokea tämän saman reitin joskus uudestaan. 1650 metrin korkeudessa sijaitseva Sapa on portti trekkausretkelle, jonne saavuimme juna+minivan yhdistelmälle. Sapan läheltä kohoaa myös 3143 metriä korkea Fansipan niminen vuori, joka on Vietnamin korkein kohta – itse asiassa se on koko Indokiinan korkein vuori. Sapasta lähdimme oppaan kanssa sitten kävellen matkaan.

Meidän trekkausretki oli noin 30-35 kilometriä ja vaellusreittimme oli Sapa-Sa Seng-Hau Tao-Ciang Ta Chai-Su Pan-Ban Ho. Luonto oli niin upeaa ja monipuolista. Sitä ihan jähmettyi välillä ihastelemaan niitä upeita riisiterasseja, mutkittelevia jokia ja lukemattomia korkeita vuoria. Hienointa oli kuitenkin se fiilis, kun hikipisarat otsalla ja sykkeet katossa asti pääsit aina uuden vuoren päälle ihastelemaan maisemia, jotka jatkui ja jatkui niin kauas kuin silmät vaan kantoi. Se maisema oli täydellinen palkinto aina niillä hetkillä, kun tuntui että ei jaksa.

On muuten ollut todella siistiä kuulla, että todella moni on päätynyt mun innoittamana tälle reissulle. Olen saanut varmaan noin kymmenkunta kehua ja terkkuja matkalta. Tämä on oikeasti aikamoinen elämys.

Lue lisää postauksistani:

Balkanin road trip


 

balkan road trip

 

 

 

 

 

 

 

 

Seuraavaksi hypätään toiselle puolen maailmaa eli Balkanille. Tämän matkan innoittamana on tapahtunut itse asiassa kaksi merkittävää asiaa elämässäni: olen rakastunut luontomatkailuun sekä tätä postausta kirjoittaessa olen ollut polttamatta tupakkaa 1537 päivää. Lopetin Balkanilla siis yli kymmenen vuotta kestäneen tupakoinnin kuin seinään.

Balkan on niemimaa Euroopan kaakkoisosassa ja se on saanut nimensä alunperin Balkanvuorista. Balkanin alueen tarkoista rajoista on useampaa mielipidettä, jotka jakaantuu yleensä kulttuuristen tai maantieteellisten mielipiteiden mukaan. Pohjoisessa Balkanin raja on epämääräisempi, mutta muuten sitä selkeästi rajaa Adrianmeri, Mustameri ja Joonianmeri.

Vuokrasimme Splitistä auton, jolla seikkailimme Kroatiassa, Montenegrossa, Bosnia-Hertsegovinassa ja Albaniassa. Suurimman osan tästä about parin viikon mittaisesta matkasta yövyimme teltassa, joka toi kyllä ihan oman lisämausteensa matkaan. Oli niin ihana matkata ilman sitä tunnetta, että pakko olla jossain paikassa tiettyyn aikaan, kun ei ollut majoituksia varattu.

Tältä matkalta parhaiten on mieleeni jäänyt upea Albania kokonaisuudessaan sekä Montengerosta Durmitorin kansallispuisto. Tara-kanjoni on osa Durmitorin kansallispuistoa, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Durmitorin kansallispuiston läpi virtaa Tara-joki, josta löytyy myös tämä upea kanjoni. Pakko myöntää, etten ihan hetkeen ole ollut yhtä upeissa maisemissa kuin täällä.

Vesi on niin uskomattoman kirkasta ja turkoosia ettei sitä voi edes kunnolla käsittää. Tara-joki mutkittelee Montenegron ja Bosnia-Hertsegovinan rajoilla ja kanjoniin pystyy tutustumaan molemmista maista käsin. Bosnia-Hertsegovina oli kyllä myös ehdottomasti yksi suosikkimaani Balkanilla ja meidän reissun aikana tuli sellainen olo, että tähän maahan haluan vielä joskus tutustua kunnolla pidemmän loman merkeissä.

Lue lisää postauksiani Balkanilta:

Kaakkois-Aasian paras ranta Ngapali Beach on oikea paratiisi


 

kaakkois-aasia rannat

 

 

myanmar rannat

 

 

 

 

Jos minun pitäisi nimetä yksi, vain yksi rantakohde maailmasta.. Olisi se ehkä Ngapali Beach Myanmarissa. Vietimme täällä joulun 2016 osana meidän Kaakkois-Aasian reppureissua. Päädyimme ihan sattumalta suomalaisen naisen pitämään majataloon Kipling’s Bayhin, johon törmäsimme Facebookissa. Ehdottomasti yksi parhaimmista majoituksista ikinä. Pelkästään tämän majataloparatiisin takia haluaisin joskus tänne uudestaan. Plus onhan nuo rannat kieltämättä aika hienoja.

Vaikka tästä matkasta on viitisen vuotta, niin edelleen haaveilen omasta majatalosta valkoisen hiekkarannan äärellä. Tällöin tuo unelma syttyi ja edelleenkin löydän itseni haaveilevani samasta. Ehkä vielä jonain päivänä me repästään Jussin kanssa ja lähdetään Kaakkois-Aasiaan pitämään majataloa Kyöstin (ja muiden meidän corgien) kanssa.

Ei Ngapali Beachilla mitenkään hirveästi tekemistä ole rantajuttujen lisäksi ja sinne on myös aika vaivalloista päästä, mutta täällä aivot pääsi totaalisesti narikkaan. Menisin silti milloin vain uudestaan. Niin rentouttava tunnelma täällä on ja rannat aivan ihanat.

Fun fact: Ngapali Beachilla ollessa sain maailman kauheimman vatsataudin, että hetken oikeasti mietin että kuolen tuonne ja varsinaisesti alueen ’sairaala’ ei houkuttanut tippaakaan. Pelkkä muistelukin tästä episodista saa minut ihan kalman valkoiseksi.

Lue lisää postauksistani:

Lofootit ja Kyöstin eka ulkomaanmatka


 

koiran kanssa lofooteilla

 

 

 

 

 

 

 

Yksi ikimuistoisimmista matkoista ulkomaille on ollut pari kesää sitten tehty Lofoottien reissu. Tämä oli Kyöstin ensimmäisen ulkomaan matka ja olen kyllä vakuuttunut, että tulevaisuudessa reissataan useasti ulkomaille koiran kanssa. Olimme liikenteessä autolla ja teltan kanssa. Huomasin muuten, että parhaimmat kokemukset on usein tulleet itsellä tällaisilta matkoilta, jossa olemme majoittuneet teltassa. Kai se tuo niin erilaisen vapauden, kun ei ole kiire minnekään seuraavaan majoitukseen autolla liikkuessa.

Lofooteilla parasta oli ehdottomasti maisemat. Tulee kylmät väreet edelleenkin, kun mietin millaisiin korkeuksiin kiivettiin Lofooteilla sekä Senjalla. Me kävimme trekkailemassa kuudessa eri paikassa eli Svolvaergeitalla, Kvalvikalla, Mannenilla, Nipenillä, Hestenillä sekä omalla suosikillani Måtindenillä. Toki kaikki muut olivat myös todella upeita. Mielestäni oikein missään noissa ei voi mennä vikaan, sillä maisemat on upeita ihan mihin tahansa katsoit Lofooteilla.

Lofootit ei ole pelkkää hikipisaroita trekkauskenkien kanssa, sillä sieltä löytyy mielenkiintoisia käyntikohteita kuten museoita, ravintoloita, saunoja ja sympaattisia kalastajakyliä. Kaksi omaa suosikkiani Lofooteilla oli Nusfjord ja Hennigsvaer. Andoyan saarella Bleikissä on Stave Camping -leirintäalue, joilla on teltta- ja karavaanaripaikkoja sekä mökkimajoitusta. Syy miksi me haluttiin tänne, oli rantasauna sekä pienille kukkuloille rakennetut porealtaat.

Lue lisää postauksiani:

Miami – viimeinen ulkomaan matka ennen koronaa


 

 

 

 

 

 

Viimeisin ulkomaille suuntautunut matka ennen koronaa oli elämäni ensimmäinen risteily, johon yhdistimme viikon Miamissa. En myöskään ollut koskaan ennen käynyt Yhdysvalloissa. Karibian risteily oli oikein kiva myös, mutta kyllä näistä kahdesta voittaja oli kaupunkiloma Miamissa.

Miami on miljoonakaupunki, jonne saapuu paljon turisteja vuosittain. Tähän vaikuttaa suuresti myös se, että kaupunki on portti monelle risteilylle – juuripa vaikka Karibialle. Miami on super monipuolinen ja siellä on monelle eri matkailijatyypille jotakin: ison kaupungin sykettä, rantalomaa, luontoa lähellä (Evergladesin kansallispuisto), golfia ja muuta urheilua, lukuisien eri kulttuurien sulatusuuni, hyvää ruokaa sekä ostosmahdollisuuksia loputtomiin saakka – voin muuten kertoa, että oli aika horror ajankohta olla Black Friday -viikolla Miamissa.

Miamista parhaimpia paikkoja on Wynwood, South Beach, Little Havana ja Key Biscayne. Näiden lisäksi tehtiin päiväretket Kew Westiin ja Evergladesin kansallispuistoon. Ja koska Yhdysvalloissa oltiin, niin käytiin myös katsomassa Florida Panthersin NHL-peli. Samalla viikolla olisi tullut myös koripalloa, mutta passattiin tämä.

Tuo Evergladesin kansallispuisto oli kyllä yksi parhaimmista kokemuksista. Vuokrattiin kanootit ja lähdettiin niiden kanssa retkelle. Pääsimme melkein törmäyskurssille krokotiilin kanssa joessa, joka oli suhteellisen kuumottava kokemus. Silloin meinasi itku päästä, mutta nyt näin jälkikäteen koko episodi hymyilyttää. Aika kultaa muistot siis todellakin.

Miami on ehdottomasti sellainen paikka, jonne haluaisin joskus uudestaan. Vaikka viikossa ehti nähdä aika paljon, paljon jäi vielä kokematta.  Tajusin tätä kirjoittaessa, että multa puuttuu monta postausta Miamista. Taidankin niitä työstää myös vielä tämän vuoden puolella.

Lue lisää postauksistani: 

 

 

Olipas tätä hauska listaus parhaimmista ulkomaan matkakohteista ja muistella vanhoja seikkailuja. Seuraavaksi voisinkin tehdä samanlaisen listauksen kotimaan matkakohteista. Veikkaan, että myös sen listauksen teko tuottaa myös päänvaivaa, sillä Suomessakin on niin upeita matkakohteita.

Loppuun vielä kuusi matkahaavetta tulevaisuuteen: Malediivit, Route 66, Pohjois-Italian ruoka- ja viinimatka, New York, Australian road trip ja Amalfin rannikko Italiassa.  Jos oot käynyt näissä jossain, niin olisi ihan kuulla myös sun kokemuksia paikoista. 

 

Mitkä ovat sun parhaimmat matkakohteet ulkomailla kautta aikojen?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Instagram, Tiktok, FacebookBloglovin tai Blogit.fi

26 Comments on “6x paras matkakohde ulkomailla – nämä matkat muistan ikuisesti

 1. Heh, itselleni käy monessa asiassa juuri niin, että ensin sitä ajattelee kirjoittavansa X-määrän parhaista, mutta lopulta huomaan sen olevan mahdotonta ja kirjoittavanikin X*2 asiasta.

  Ainoa noista, jossa me ollaan käyty, on Lofootit, joka sinällään oli ihan mukava kohde. Harmillisesti sää ei oikein silloin suosinut ja se onkin yksi iso syy, miksi sinne erityisesti olisi kiva lähteä uudestaan. Muista mainitsemistasi kohteista Balkaniin on jo suunnitelma olemassa ja Sapa kiinnostaa myös kovasti.

  1. Heheh jep! Ihan mahdotonta yrittää rajata. 😀

   Meillä oli muuten poikkeuksellisen hyvä tuuri Lofooteilla sään suhteen. Ei satanut muistaakseni kertaakaan ja oli todella lämmintä päivisin. Iltaisin oli vähän viileää. Olisi kyllä kiva mennä joskus uudestaan. Minne päin Balkania on reissu suunnitteilla Mikko?

 2. Näistä vaan pari vikaa oli itelle tuttuja, Aasiassa en kyllä ylipäätään oo kiertänyt juurikaan – ehkä se pitää vielä joskus korjata. Lofootit viime kesänä oli ihan rakkautta ja sinne on päästävä takasin, mutta Miami ei itelle oikein iskenyt. Saattoi kyllä johtua siitä, että lensin sinne 5kk Jamaikan vaihdon päätteeksi muutamaksi päivää ja kulttuurishokki iski 🙂

  Australian roadtrippejä mulla on tullut tehtyä useampikin eri puolilla maata, ja niistä löytyy paljon videoita muutaman vuoden takaa: https://www.youtube.com/c/Miffas/videos

  1. Ihania matkoja sulla ollut ja tuli itselle niin inspiraatio kirjoittaa vastaavanlainen juttu. Haittaako jos kopioin aiheen :)? Mun parhaimmat (5) kohdetta ollut varmaan Tokio, Miami, Filippiinit, Bali & kaikki New Yorkin reissut.

 3. Just nyt päällimmäisenä mielessä on tasan kaksi vuotta sitten tehty road trip Kaliforniaan, Arizonaan ja siihen lähiseuduille. Ajettiin palan matkaa myös alkuperäistä Route 66:ta pitkin. Huikean hienoja maisemia ja roppakaupalla hyviä muistoja 😄 Olisi varmasti hienoa ajaa koko reitti alusta loppuun.

 4. Balkan ja Lofootit, nyt ainakin, ovat hyviä kohteita. Ensimmäinen tarjoaa paljon erilaista nähtävää ja jälkimmäisen maisemat ovat kyllä lumoavia. Myanmarissa, jos se nyt taas joskus turisteille aukeaa, valitsisin kyllä ensin kaikki maan kulttuurikohteet ja sitten vasta rannan (jos sittenkään).
  Jos tähän yhden kohteen lisäisin, niin suosittelen Kanadaa, niin itä- kuin länsirannikkoa. Upeita maisemia ja monen monta kohdetta kummallakin reunalla.

  1. Lofoottien maisemat ovat kyllä lumoavat. Myanmarissa oli kyllä kaikin puolin todella mielenkiintoisia kohteita, tykkäsin paljon myös mm. Inle-järvestä ja Baganista. Erityisesti Baganin auringonnousut ja sadat kuumailmapallot taivaalla oli vaikuttava näky.

   Oi Kanada, olen varma että tykkäisin siitä ja paljon.

 5. Mulla on luonnoksissa vastaava postaus odottamassa, missä oon kans koittanu miettiä niitä parhaita matkoja ja kohteita mihin haluais palata. Sri Lanka ja Norja kuuluu kyllä ehdottomasti myös niihin! Floridassa en oo käynyt, on pitänyt mut matka peruuntui ja nyt korona-aikaan oon tosi paljon kaivannut juuri sinne.

 6. Tätä lukiessa tuli niin kova ikävä maailmalle, että rupesin melkein itkemään!
  Sri Lanka on ollut yksi minunkin suosikkimatkoistani. Rakastuin erityisesti ylänköalueeseen niin, että haaveilin, etä pääsisin sinne tekemään etätöitä. Montenegroon taas olin suunnitellut aivan täydellisen road tripin ja kaikki majoitukset ja lennot oli varattu, mutta sitten tuli k. Ehkä vielä joskus lähden toteuttamaan tämän matkan. Tosin yksi hotelli (se kaikista kallein) ei palauttanut meidän rahoja, mikä jäi vähän kaivelemaan.
  Norja on myös yksi minun suosikeista. Lofoottien lisäksi tykkään tosi paljon rauhallisemmista Senjan saaresta ja Lyngenin alpeista. Mutta ehkäpä oma upein matka on ollut Afrikan safarille (useamman kerran….).

  1. No mulla oli vähän sama tunne tätä kirjoittaessa. Tuntuu, että siitä on ikuisuus, kun ollut jossain kaukana.

   Jep, Sri Lankan ylänköalueet on aivan mielettömät. Milloin vain voisin palata uudestaan. <3 Toivottavasti teidän Montenegron road trip vielä toteutuu joku päivä.

   Senjan saari oli myös kiva, olimme about 3 yötä siellä myös.

 7. Sri Lanka ja Vietnam ovat myös mun suosikkeja. Niihin olen toki tehnyt pidemmät matkat, mikä saattaa vaikuttaa muistoihin, mutta ovathan maat aivan upeita kohteita. Samoin Lofooteista tykkäsin tosi paljon. Me oltiin Miamissa vain yhteensä kahden yön verran, mutta muuten kierreltiin Floridassa pari viikkoa ja ihastuin monipuolisuuteen. Nähtävää ja tehtävää riitti todellakin jokaiselle päivälle.
  Tällä hetkellä mä haaveilen mistä tahansa kaukokohteesta. Ensin oli hirveä hinku pois Suomesta, mutta nyt kun olen käynyt Ruotsissa, Kreikassa ja Italiassa, niin haluaisin jonnekin oikeasti kauas. Jonnekin, mistä eurooppalaisuus on kaukana, ja missä täytyy selviytyä.

 8. Oiii, kaikki oli kiinnostavia! Mun omat parhaat kohteet on varmaankin olleet Australia, Uusi-Seelanti ja Islanti. Iso osa sun suosikkikohteista oli Kaakkois-Aasiassa ja se on itselleni vielä tosi tuntematonta seutua. Nyt koronan jälkeen olisi kiva päästä sinne reppureissulle.

 9. Kiitos postauksesta. Silmä poimi Lofootit, jonne haluaisin ensi kesänä matkustaa. Täytyy tutustua noihin sun postauksiin. Aika vaikeaa varsin tehdä tällaista parhaat-postausta. Maailma on täynnä niin ihania paikkoja 🙂

 10. Pitääpä palata tänne, kunhan Sri Lanka pääsee joskus toteutumaan mun bucket listiltä!
  Ja itellä kans menee ikimuistoisimpiin reissuihin Balkanin roadtrip. Samoin Madeira on luontonsa ansiosta ikuisesti mielessä. Ja toki Keski-Amerikan reppureissu soolona ekaa kertaa yksin on jääny mieleen sekä hyvien että huonojen hetkiensä takia.

  Toisaalta jokainen matka on ollu jollain tapaa erityinen ja niihin liittyy muistoja. Esimerkiks joku perus Amsterdam, mikä ei muuten varmaan olis ikimuistoinen, mut siellä oltiin ensimmäistä kertaa yhdessä mun miehen kanssa reissussa 🙂

  1. Nonniin, ihana kuulla! Toivottavasti Sri Lankan postauksista on apua matkan suunnittelussa. 🙂 Madeira kiinnostaa minua myös just luonnon takia. Se näyttää todella upealta paikalta kuvissa ja videoissa.

   Jep tuollasilla muistoilla on merkitystä paljon, mihin liittyy ikimuistoisia juttuja, kuten ensimmäiset matkat avopuolison kanssa. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *