Bali on yksi ikisuosikkini ja syystäkin: hienoa kulttuuria, ystävällisiä ihmisiä, rentoa tunnelmaa, edullinen hintataso, aurinkoa, lämpöä ja lisäksi se on oikein mainio kohde tällaiselle minunlaiselle rantalomailijalle. Jos lomiltaan kaipaa surffausta ja juhlintaa, tätä löytyy myös Balilta. Saari on ehdottomasti pieni pala paratiisia, varsinkin kun osaa etsiä oikeat paikat. Tulivuorilla maustettu Bali on Indonesian suosituin saari, mutta silti sieltä pystyy löytämään oikeaa balilaista kulttuuria.
Oon ollut Balilla neljä kertaa ja joka kerta oon vaan rakastunut Baliin enemmän ja enemmän. Saari on täydellinen siitä myös, että siellä on oikeasti jokaiselle jotakin. Balilta löytyy rantoja ja surffausta, mielenrauhaa ja rentoutumista, upeita luontokohteita, hyviä ostosmahdollisuuksia, kulttuuria ja hyvää ruokaa. Ja mikä parasta, jokainen rahapussi kestää matkailla Balilla niin reppureissaajista luksusmatkailijoihin sekä yksin matkaavista perheisiin. Voisiko parempaa lomakohdetta löytää enää?
Bali sijaitsee Jaavan saaren itäpuolella, hieman päiväntasaajan alapuolella. Tämä takaa saarelle trooppisen ilmaston ja lämpötilat ovat vaihtelee 20-30 asteen välillä. Paras aika matkustaa Balille on huhtikuusta lokakuulle, jolloin sademäärät ovat alhaisimmat.
Pääuskonto Balilla on hindulaisuus toisin kuin muualla Indonesiassa. Hindulaisuus näkyy selkeästi saaren kulttuurissa ja paikallisten joka päiväisessä elämässä. Uskonto on tullut alunperin Intiasta, mutta erityisesti Balilla se on kehittynyt hyvin omalaatuiseksi värikkääksi balilaiseksi hindulaisuudeksi. Melkeinpä joka päivä jossain päin saarta on erilaisia seremonioita, joita turistitkin pystyy tarkkailemaan sivusilmällä. Balilta löytyy kolme pääjumalaa: Shiva, Vishnu ja Brahma, joita sitten palvotaan saarella.
Bali ja turvallisuus
Bali on suhteellisen turvallinen lomakohde. Ikävyyksiltä Bali ei ole välttynyt, sillä vuosina 2002 ja 2005 sinne on tehty pommi-iskuja erittäinkin turisteille alueille. Kutalla Legianin varrelta löytyykin pommi-iskujen muistomerkki, joka kannattaa käydä katsomassa. Nämä iskut on lisänneet paljon turvatarkastuksia esimerkiksi hotelleilla ja ostoskeskuksissa.
Toinen turvallisuuteen liittyvä seikka on taskuvarkaat ja erilaiset huijarit. Hyvin yleistä on esimerkiksi ryöstää turisti skootterilla, jolloin esimerkiksi käsilaukut ovat hyvin yleisiä varastamisen kohteita. Naismatkailijat onkin usein suhteellisen alttiita joutumaan uhreiksi. Itselläkin on kokemusta tästä – nimimerkillä meitäkin tuli yrittämään ryöstää kokonainen joukko lapsia / teini-ikäisiä yöaikaan, mutta onneksi pysyttiin valppaina (lue: oltiin nautiskeltu vain pari olutta) ja lähdettiin hyvin nopeasti paikalta karkuun. Hyvin usein humalaisia ihmisiä yritetään ryöstää, joten ei kannata hirveästi yksin tiedottomassa tilassa kuljeskella kujilla. Muuten yleisesti Bali on mun mielestä turvallinen kohde, kunhan noudattaa normaalia tervettä järkeä, mitä jokaisen matkailijan pitäisi noudattaa kaikkialla.
Matkustaminen Balilla
Taksit on edullisia, bussilla ja bemolla pääsee kätevästi eri kaupunkeihin ja voit myös vuokrata oman auton tai skootterin. Se kannattaa muistaa skootterin vuokrauksessa, että balilaiset poliisit on hyvin alttiita kirjoittamaan turisteille erilaisia ”sakkoja” ties mistä syistä. Hyvä vinkki tähän onkin pysyä erityisen valppaana ja yksinkertaisesti yrittää kiertää poliisit kaukaa. Balin liikenne on välillä hyvinkin kaaottinen, joten ihan kenellä tahansa en sitä suosittele. Vaatii vähän hermoja tai ajotaitoja.
Bali on mun suosikkeja majoituksen suhteen, nimittäin sieltä löytyy erittäin edullisia majoitusvaihtoehtoja hyvän hinta-laatusuhteen kanssa. Normaaleja varausjärjestelmiä kannattaa käyttää, mutta usein löysin edullisemman vaihtoehdon suoraan vain kysymällä hotellien vastaanotoista.
Lentoja Balille saa huomattavasti edullisemmin kuin ennen. Mä oon lähes aina käyttänyt samaa taktiikkaa Balille matkustaessa: Suomesta lennot Jakartaan tai Bangkokiin ja sieltä sitten AirAsian kautta oman lento Balin pääkaupunkiin, Denpasariin. Tämä taktiikka kyllä vaatii hermoja ja aikaa, sillä vaihtoja lentokentillä on edessä. Itseasiassa elämäni hirvein lento on koettu juuri tällä välillä – siitä voit lukea tarkemmin täältä. Tällä taktiikalla oon kuitenkin säästänyt useita satoja euroja Balille lentäessä ja varmasti teen tämän ensi kerrallakin. Toki vaihtoehtoja löytyy myös muita ja mun mielestä Balille myydään myös pakettimatkoja – korjatkaa toki, jos olen väärässä tämän suhteen.
Balin lisäksi kannattaa ehdottomasti vierailla myös Gilien saarilla Lombokin puolella, jotka ovat ylivoimaisesti suosituin kohde Lombokissa. Saaria on kolme: suurin, suosituin ja bilepaikan maineessa oleva Gili Trawangan, pienin ja hiljaisin Gili Meno sekä mun oma suosikki Gili Air, joka on vähän näiden kahden aikaisemman sekoitus: sopivan rauhallinen. Näistä kolmesta saaresta sitten myöhemmin omassa postauksessa lisää! Nyt annan omat vinkkini Balille eli minne mennä ja mitä tehdä Balilla:
Ubud, jonka Julia Robertsin elokuva ”Eat, pray, love” teki tunnetuksi
Ubud kuuluu ylivoimaisesti mun omiin suosikkeihin Balilla sen ihanan rennon ja vähän hippimäisen tunnelman takia. Tämä on se paikka Balilla, minne mennään nauttimaan esimerkiksi joogasta, mietiskelystä, hyvinvoinnista, hyvästä ruuasta ja balilaisesta kulttuurista.
Ubudissa kannattaa ehdottomasti tutustua paikallisiin musiikki- ja tanssiesityksiin! Ne on ihan must-juttu – henkilökohtaisesti mun suosikit näihin esityksiin löytyvät Ubud Palacesta ja Ubud Water Palacessa, muitakin vaihtoehtoja toki löytyy.
Lisäksi kylästä ja sen lähialueelta löytyy paljon erilaisia käsitöitä ja taidetta. Täällä pystyy helposti opiskelemaan esimerkiksi balilaista ruuanlaittoa tai batiikkimaalausta. Muuta puuhaa Ubudissa on vierailut Apinametsässä, Ubudin taidemuseossa ja ostosten teko katujen putiikeissa sekä markkinoilla keskustassa. Suhteellisen läheltä löytyy kauniita riisipeltoja, jos niitä haluaa lähteä ihailemaan.
Riisipeltoja ja hedelmäfarmeja
Me otettiin oma auto ja kuski Ubudista Amediin, jonka varrella käytiin riisipeltoja ihastelemassa, maistelemassa kahveja hedelmäfarmeilla sekä ajettiin upea vuoristoreitti. Matkalla oli tosi upeita maisemia ja pysähdyttiin hyvin useasti ihastelemaan kameran kanssa upeaa Balia. Yksi Balin ehdottomasti kauneimmista ja parhaimmista riisipelloista löytyy juuri Tirtaganggasta (Udub – Amed välillä), jota ei kyllä kannata jättää väliin mistään hinnasta! Toinen potentiaalinen riisipeltomaisema löytyy Jati Luwihin laakson itäpuolella.
Kannattaa ehdottomasti jollain tapaa tutustua Balin riisipeltoihin ja farmeihin. Tapoja löytyy monia, näihin voi tulla ihan omatoimisesti vaikkapa skootterilla tai ostaa jonkinlaisia päiväretkiä.
Seminyak – Balin trendikkäin alue
Sijaitsee aivan Kutan vieressä, mutta ei ole lähellekään niin kauhea turistimainen bilepaikka – vaikka kyllä niitäkin täältä löytyy, mutta himpun tasokkaammin. Erittäin hyvä kilpailija Ubudin kanssa Balin parhaista ruokapaikoista sekä rannalta löytyy mukavia löhöilypaikkoja illanviettoa ajatellen.
Täältä löytyy myös oikein mukiinmenevä ranta, käymisen arvoinen paikka! Lisäksi Seminyakista löytyy erikoisempia putiikkeja ostosten tekoon.
Kuta – Balin bilekeskus
Kuta on se kaikista turistein paikka Balilla, jossa ei kyllä paljoa aitoa paikallista menoa näy. Kuta on oikea bilemekka ja Legianin kadun varrelta löytyykin yökerhoja ja baareja erittäin paljon. Lisäksi Kutalta löytyy biitsiä myös, missä mun ymmärtääkseni hyvin moni aloittelija harjoittelee surffausta.
En ole mitenkään Kuta-fani, mutta täältä löytyy hyvät ostosmahdollisuudet. Tämän takia Kuta on kuulunut mun jokaiseen Bali-reissuun yhden tai kahden yön verran. Yhtään enempää ei kannata kuitenkaan ”tuhlata” Kutalla. Majoitusmahdollisuudet ovat rajattomat täällä ja hyvin paljon löytyy edullisia vaihtoehtoja Poppies Lane 1 ja 2 välimaastosta.
Nusa Dua – hienoja hotelleja ja pitkiä rantoja
Jatketaan nyt tällä kunnon turistilinjalla, mikä tosin on aika korkealuokkainen hotellikeskittymä verratuna Kutan ”ghettoon”, jos näin voisi sanoa. Käytiin täällä päiväreissun verran vähän katselemassa hienompaa turisti-Balia ja aikamoista ökyhotellia täältä löytyi.
Nusa Dua on vähän keinotekoisen oloinen paikka Bukit-niemimaan itärannalla, mutta ihan käymisen arvoinen, jos Balilla on pidemmän aikaa.
Amed – mustaa hiekkaa ja rauhallisen kylän tunnelmaa
Tämä suloinen pieni kylä on mun omia suosikkeja Balilta, sillä se on mukavan rauhallinen ja aidon oloinen. Kylästä löytyy värikkäitä kalastajaveneitä ja ranta oli hyvin omanlaisensa, sillä sen hiekka oli mustaa. Tämä johtuu Balin tulivuorten purkauksista.
Varsinaista menoa ja meininkiä täältä ei niinkään löydä, mutta se olikin mun mielestä Amedissa se juttu: rauhassa löhöilyä rannalla laadukkaan majoituksen kanssa. Amedista löytyy yllättävän paljon ihania majoitusvaihtoehtoja aivan rannan tuntumasta – mekin saatiin herätä joka aamu siihen, että pystyttiin sängystä katsomaan merelle.
Sukellusta harrastaville Amedilla on paljon tarjota, sillä se on Balin sukelluskeskus. Sukelluskohteina on esimerkiksi japanilainen laivahylky. Alue sopii hyvin myös snorklaamiseen niille, jotka eivät sukeltamisesta välitä – eli minulle.
Täältä me matkattiin sitten Padangpaihin, josta lähtee laivat Lombokiin. Lombokista voi ottaa vielä erikseen kyydit Gileille. Toinen vaihtoehto Gileille on mennä speed boateilla, jotka ovat sitten reilusti arvokkaammat – ja nopeammat.
Tanah Lot – temppeleiden temppeli Balilla
Tanah Lot on Balin tunnetuin temppeli, joka nousee merestä pienten kallioiden päältä. Temppeliin sisälle ei valitettavasti pääse, mutta ei hätiä mitiä! Tanah Lotiin tullaan enemmin maisemien vuoksia, joka on upea. Erityisesti auringonlasku on suosittua ajankohtaa tulla vierailemaan temppelille ja nauttimaan juotavaa maisemaravintolaan.
Gunung Batur – tulivuoria ja patikointia
Batur-vuori ja sen lähiseutu on ehdottomasti Balin vuoristoalueen tärkein matkailukohde ja mielestäni tämä on erittäin olennainen käyntikohde osana Bali-kierrosta. Hindut pitävät tätä 1717 metriä korkeaa tulivuorta pyhänä vuorena. Vuori on Balin tulivuorista aktiivisin – se on purkautunut viimeksi 2000-luvun vaihteessa. Vuorelle myydään erilaisia retkiä ja vuorelle kiipeäminen kestää noin kaksi tuntia suuntaansa.
Uluwatu – surffausta ja temppeliä
Uluwatun temppeli Pura Luhur sijaitsee henkeäsalpaavalla, kuvauksellisella ja upealla paikalla aivan korkeiden kallionjyrkänteiden reunalle. Auringonlasku on myös kaunis täällä, mutta samaan aikaa iltaisin järjestetään turistien suosima kecak-tanssi, joka oli mun mielestä mielenkiintoinen ja käymisen arvoinen.
Kannattaa olla muuten varuillaan temppelin asukkaiden, apinoiden suhteen – ne ovat tosi röyhkeitä ja saattavat helposti anastaa omaisuuttasi.
Lähettyviltä löytyy myös paljon erilaisia majoituksia ja Uluwatu onkin surffaajien suosiossa. Uluwatu onkin suosituimpia surffispotteja, sillä siellä on välillä tosi korkeita aaltoja – riippuen tuulesta.
Balihan on tunnettu rantaelämästään, mutta pieni vinkki näin etukäteen: jos odotat valkoista hiekkaa ja turkoosia vettä, tulet pettymään. Niitä rantoja kannattaa lähteä metsästämään esimerkiksi Gileiltä. Surffareille Bali taas on erittäin loistava kohde!
Tässäpä olisi vielä pienet tärpit rantoihin Balilla:
- Dreamland Beach – Balin kauneimpia rantoja
- Uluwatu – Balin parhaimpia surffispotteja
- Padang Padang – Balin kauneimpia rantoja myös
- Lovina Beach – mustaa hiekkaa ja delfiinejä
- Pandawa Beach
- Karma Beach – tänne laskeudutaan köysiradan avulla
- Nusa Dua – pitkät rannat
- Legian Beach – aivan Kuta Beachin vieressä, mutta pikkaisen rauhallisempi
- Seminyak – trendikkäin ranta mitä Balilta voit löytää
- Sanur – Balin parhaimmistoa rantalomakohteena
Bali on suhteellisen suosittu matkakohde myös meidän suomalaisten keskuudessa, joten sieltä varmasti löytyy muitakin, jotka ovat Balilla olleet. Jäikö mulla jotain mainitsematta teidän mielestä ja mikä on teidän oma suosikki Balilla?
Ja te, jotka ette oo aikaisemmin käyneet Balilla, niin kysykää ihmeessä lisää, jos ette löytäneet vastausta tästä jo. Autan mielelläni! Se on kyllä pakko myöntää, että paikka paikoin Bali on valitettavasti tosi turisti, mutta sellaisiakin alueita pystyy välttämään, jos haluaa.
Niinkuin tuossa alussa jo mainitsinkin – kirjoitan vielä erikseen Gilien saarista (edit: Gili-postaus tehty). Kannattaa ehdottomasti suunnitella saaret matkaohjelmaan, jos kerta Balillakin jo ollaan. Oi milloinkohan sitä ensi kerran lähtisi Balille ja Gileille – viime kerrasta on jo kolmisen vuotta!
Millaisia fiiliksiä Bali teissä herättää?
Veera
Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), Bloglovinin Blogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3
Me ollaan kans käyty Balilla neljä kertaa ja tänä vuonna todennäköisesti palataan taas. Ei se rantojen suhteen todellakaan ole Kaakkois-Aasian suosikkeja, mutta tunnelma, kulttuuri ja ihanat majoitukset aina vetää takaisin. Oma huvila tai villa on se meidän suosikkimajoitusvaihtoehto nykyään. Kuta-Seminyak akseli me kierretään nykyään kaukaa. Nusa Duassa on hienoja rantoja mutta keinotekoinen se on. Gileistä Meno on suosikki, mutta sekään ei varmaan enää ole yhtä hiljainen kuin 5 vuotta sitten. Uluwatulle haluaisin taas ensi kerralla, Jimbaranista tykkäsin myös paljon. Tuolla Amedissa päin ei olla käytykään, eli siellä voisi myös piipahtaa ensi kerralla.
Nauti Balista munkin puolesta sitten, ihana paikka! Toi on kyllä niin totta: tunnelma, kulttuuri ja majoitukset vetää takaisin. Niissä ei vielä oo Balin voittanutta. Ja ne villat – aivan upeita lomaparatiiseja!
Kuta-Seminyak kuuluu itselle ohjelmaan ostosten takia, joko Balille saavuttaessa ja lähdettäessä yhden yön verran – enempää en halua heille uhrata. Mä en itseasissa oo ehkä tuolla Jimbaranissa tainnut edes käydä, pitääs laittaa korvan taakse. Suosittelen tota Amedia, se on kiva jos tykkää sellaisesta rauhallisesta menosta. Menoa ja meininkiä sieltä ei varsinkaan iltaisin löydy oikein helpolla.
Gileissä huomaa kyllä eron, miten suosio on noussut. Tavallaan sen ymmärränkin, onhan ne aika kauniit – etenkin Meno ja Air. Valitettavasti nekään eivät ole niin hiljaisia kuin ennen, mutta onneksi ainakin viime kerralla sai vielä omaa rauhaa hyvin. 🙂
Hei,
Mikäs tuo suosikki salaattipaikan nimi on? Muutenkin kommenttina olisi mukava, jos ravintoloiden nimiä näkyisi enemmän 🙂
Nyt on kyllä pakko sanoa, etten tiedä. Se on aina siinä samassa kohdassa ollut niin en oo nimeen kiinnittänyt huomiota. Osa matkoista on ennen tän blogin aloittamista, niin silloin mua ei oo tippaakaan kiinnostanut laittaa ravintoloiden nimiä ylös. :’D Parhaani oon sen jälkeen yrittänyt!
Moi oon itsekkin miettinyt Balille menemistä, paljonko sulla on ollut budjetti?
Oo kannattaa! 🙂 Riippuen vähän reissujen pituudesta mut oisko lentoineen reissusta riippuen 1500-2000€.
Moi! Balille olisi tarkoitus maaliskuussa mennä pariksi viikkoa yksin. Pää ihan sekaisin mihin mennä ja mitä tekisi. Onko ensikertalaiselle suosituksia? 🙂 kuta ei hirveesti kiinosta. Gilillä voisin toisen viikon viettää…
Moi Lissu ja sori vähän myöhäinen vastaus! 🙂
Bali on kyllä aivan huikea, tuut rakastumaan siihen ja etenkin Gileihin! Balilta mun suosikkeja on Ubud, Amed ja Seminyak. Kutan tosissaan kiertäisin kaukaa. Kutan rannat on kuulemma tosin hyvin surffauksen harjoitteluun, jos ei oo aikaisemmin kokeillut – vissiin aallot on siellä hyvät? Balilla on todella paljon ihania ravintoloita, nams!
Gilit on todella kivoja, minkälaista menoa oot etsimässä? Mun suosikki oli Gili Air, joka on mulle ollut ehkä paratiisien paratiisi. Se oli sopivan rauhallinen verrattuna Gili Trawanganiin, joka on aikamoinen bilepaikka nykyään. Kaunis kyllä edelleen, ei sillä.
Hei! Suunnittelemme avopuolisoni kanssa n. kahden viikon pituista matkaa Balille ja pää käy niin pyörällä, kun koko ajan tulee asioita ja paikkoja joita haluaa nähdä! Kysyisinkin sinulta, että miten tuo kaksi viikkoa olisi järkevintä käyttää? Mietin, että ihan aluksi voisi bongata majapaikan Seminyakista, jonka lähistöllä on vaikka mitä nähtävää (Dreamland beach, Tanah lot, ym..) Haluamme myös päiväksi käymään Nusa Penidalla! Entä onko Uluwatu ja Nusa Dua käymisen arvoisia? Ehdottamasti olisimme myös pari yötä Ubudissa. Haluaisimme myös joksikin aikaa Amediin. En osaa yhtää ajatella kuinka kahdessa viikossa ehtii kiertää saarta… Suurena kiinnostuksen kohteena on myös Gilit: Air tai Meno. Ehtisimmekö kaiken tämän lisäksi olemaan jonkin aikaa myös esim. Airilla? Kiitos paljon jo etukäteen vastauksistasi!
Moi Kaisu! Kiva, että oot päätynyt Bali-vinkkeihin blogiini! Suosittelen heti alkuun kyllä Gili Airilla käymistä, se oli todella kiva. Mie oon usein tehnyt silleen, että loman alussa vietän about viikon Balilla ja siitä about viikoksi Gileille. Uluwatussa oli mielenkiintoista käydä katsomassa se temppeliesitys auringonlaskun aikaan, mutta sen voi tehdä hyvin Seminyakista käsin. Nusa Duaa en suosittele, jos ja kun haluaa nähdä noin paljon muita (kivempia) paikkoja. Esimerkiksi Seminyak – Ubud – Amed on hyväksi koettu reitti Balilla ja Amedin läheltä Padang Paista lähtee myös veneitä Gileille, niin senkin puolesta on kätevää olla Amedissa. Esimerkiksi reilu viikko Balilla ja tyyliin viisi päivää Airilla olisi hyvinkin mahdollinen ja ehtisi kuitenkin levätä myös. 🙂
Kiitos paljon vinkeistä! Melkein jo lennot ostettiin, mutta sitten muistettiin et siellä on se tulivuori ilmeisesti vieläkin kriittisessä tilassa..:o uskaltaakohan varata lentoja? Syyskuuhun on vielä kyllä aikaa ja voihan olla ettei se purkaudu ollenkaan, mutta silti epäilyttää ottaa riskiä
Moi Kaisu! Henkilökohtaisesti uskaltaisin varata lennot, onhan siellä tälläkin hetkellä niin paljon turisteja. Nyt en oo ihan varma, mutta uskoisin myös että matkavakuutus / lentojen peruutusturva korvaa lennot, JOS tulivuori sattuisi purkautumaan. 🙂
Hei! Olemme poikaystävän kanssa suunnittelemassa kahden viikon reissua maalis-huhtikuulle ja Bali on yhtenä vahvana vaihtoehtona. Pää on vaan ihan pyörällä kaikista eri paikoista, mitä siellä on. Emme hirveästi haluaisi vaihdella yöpaikkoja, koska tarkoituksena olisi yrittää vähän rentoutuakin, joten jatkuva majapaikkojen vaihto ei houkuttele. 😀 Mietimme Sanuria ”tukikohdaksi.” Mitä mieltä olet siitä paikasta? Ja kuinka helppo sieltä on tehdä päiväretkiä eri paikkoihin? Onko esim Gili-saarille mahdollista tehdä pelkkiä päiväreissuja Sanurista käsin? Olen yrittänyt metsästää tietoa, mutta en ole löytänyt! Tää sun kirjoitus Balista oli super hyvä löytö! Olisin tosi kiitollinen kaikista vinkeistä ja kiitos kovasti vastauksistasi jo etukäteen!! 🙂
Moi Tea! Suosittelen kyllä Balia, se on todella kiva! 🙂 Onneksi Bali on suhteellisen pieni paikka, joten etäisyydet ei oo pahoja jos siellä tekee erilaisia päiväretkiä muualle maahan. Sanur on ihan hyvä tukikohta, siitä on suhteellisen lyhyt matka esimerkiksi Ubudiin ja niihin lähisaariin mitä siinä on. Sanur omaan makuun ei oo se lempparein, mutta todella kiva sellainen lomalöhöilypaikka. 🙂 Pakko kyllä sanoa jo suoraan, ettei oo mitään järkeä lähteä Gileille päiväksi. Olisin vähintään 3-4 yötä. Pelkästään speed boat maksaa noin 50 euroa ja matkustusaika on kuitenkin useamman tunnin merellä + vielä kuljetus sinne, mistä speed boat lähtee. On myös mahdollista mennä ferryllä Lombokin saaren kautta, mutta se vielä vähemmän soveltuu päiväreissun matkustamiseen. Entä Tea sellainen vaihtoehto, että olisitte esimerkiksi viikon Sanurilla ja toisen viikon joillain Gilien saarista? 40 kilometria Sanurista on Padang Pai, josta lähtee ainakin veneitä ja ferryjä kohti Gilejä. Gilit on kyllä niin ihana paikka, että suosittelen vakavasti olemaan ainakin osan lomasta siellä! 🙂 Siellä on niiiiiiin paljon paremmat rannan kuin Balila. Toivottavasti sait yhtään vinkkiä teidän reissuun. 🙂
Hei!
Varasin juuri majoituksen Canggu Beach Apartentoksesta. Jalan Pantai Batung on osoite mikä ei kerro minulle mitään koska en ole ennen siellä käynyt. Onko sinulla tietoa tuosta alueesta missä se on? Olemme syys-lokakuun vaihteessa 10 päivää siellä. Toivotravasti ilmat suosii, luin jostain että lokakuussa alkaa sadekausi siellä. Hyviä vinkkejä olet laittanut blogiisi, kiitos niistä! Tietoa ja kokemuksia kaivataan!
Moikka Susanna! 🙂 Tuota katua en äkkiseltään löytänyt GoogleMapsista tuolla nimellä, niin en oo ihan varma siitä ihan lähikulmista mutta yleisesti Canggu on kivaa aluetta ja monen lomalaisen suosiossa. Löytyy varmasti hyvin kahviloita, ravintoloita, baareja ja ostosmahdollisuuksia ja sieltä pääsee kätevästi liikkumaan myös muualle Balille. Oon pariinkin otteeseen ollut Balilla sadekaudella, mutta se ei ole haitannut koskaan. Niinkuin muillekin Kaakkois-Aasian kohteille, myös Balille on hyvin tyypillistä että päivässä sataa kerran-pari kunnolla noin puolisen tuntia ja muuten sää on kuin morsian. Toki jos huono tuuri sattuu, niin voi sataa useamman päivän putkeen. Todennäköisempää on kuitenkin noin kerran päivään kunnon rankkasade – silloin on hyvä käydä vaikka syömässä, hyvin viilentyy kuuma päivä sateen avulla. Toivottavasti oli apua ja kivaa Balia teille!
Hei,
Me tilattiin Tjäreborgin kautta reittilennot ja hotelli lokakuussa -17 ja ensi viikolla olla lähdössä kohteeseen. Lento KMI-HKI-DHA-DNP, hinta lennot + hotelli 2 hlöä 1700€. Ensi viikolla lähdetään, laitan tunnelmat myöhemmin?
Oioi, ihanaa Balin reissua! Jään odottelemaan lomatunnelmianne! <3
Moikka, ollaan lähdössä balille heinäkuussa 2 viikoksi. Eka viikko ollaan canggussa, mut toka viikko viel auki. Nusa penida ja gili air houkuttelis, kumpi sun mielestä kannattais käydä pari päivää canggun jälkeen ja sut jonnekkin lentokentän lähettyville vikoiks päiviks?
Moikka Rebekka! Mulla ei ole omia kokemuksia Nusa Penidasta, sillä aina oon halunnut suunnata Gileille eli multa lähtisi ääri Gili Airiin. Nusa Penidaa oon kyllä kuullut kanssa kehuttavan eli jos haluaa nopeammin perille, niin se voisi olla sitten parempi vaihtoehto. Tosin ei Airillekaan nyt mikään älyttömän pitkä matka ole, etenkin jos matkustaa speed boatilla. Ihanaa Indonesiaa. <3