AASIA - SRI LANKA

Bentota – täällä jos missä rentoudutaan Sri Lankassa

Alkuvuosi oli aikamoista reissailua, josta on monia juttuja vielä kertomatta täällä blogin puolella. Helmi-maaliskuulla matkailimme Sri Lankassa ja säästimme aivan reissun loppuun rauhallisen rantakohteen Bentotan. Pienen pieni kaupunki (voiko puhua ennemmin kylästä?) oli juuri sitä mitä tulimme hakemaan: rantaa ja rauhaa.

Bentota tunnetaan yhtenä Sri Lankan parhaimpana luksuskohteena, mutta sieltä löytyy myös budjettimatkaajalle sopivia majoituksia. Me haluttiin hemmotella loman loppuun itseämme ja valitsimme Surf -hotellissa, joka itse asiassa paljastui paikan päällä myös TUI:n suosimaksi hotelliksi.

Voin kyllä lämpimästi suositella hotellia – sijainti oli mitä mahtavin, ranta aivan vieressä ja hyviä ruokapaikkoja aivan kulman takana. Iso plussa Surfille tulee kahdesta uima-altaasta, jossa oli ihana viilentyä. Meille sattui pieni epäonni ja ’jouduimme’ ensimmäiseksi yöksi viereisen kylän viiden tähden hotelliin, koska hotelli oli ylibuukattu.

Lue lisää tästä elämäni ensimmäisestä viiden tähden hotellin yöpymisestä täältä. 

Kaupunki sijaitsee 60 kilometrin päässä Sri Lankan pääkaupungista Colombosta ja tänne pääsee kätevästi omatoimisesti junalla alle eurolla. Surf hotel sijaitsee aivan parin sadan metrin päässä Bentotan juna-asemalta, joten iso suositus junassa matkaamiselle – säästät pitkän pennin.

 

Bentotaan pääsee kätevästi junalla.

 

Surf hotellin huoneemme oli suoraan uima-altaan edessä, meri on palmujen takana.

 

 

Hotellin toinen uima-allas

 

Bentotassa loma on ennen kaikkea rantaloma

En hirveästi valehtele, jos sanon ettei Bentotassa ole hirveästi mitään muuta tekemistä kuin ranta, uima-allas, rentoutuminen ja hyvä kirja. Jonkinlaista rantaurheilua on tarjolla, kuten surffaamista, muttei Bentota kuitenkaan ole ehkä se place to be surffauksen suhteen Sri Lankassa.

Bentotassa itsessään ei ole mitään – parit ravintolat ja kaupat siellä täällä. Kaikki tapahtuu aika lailla hotellin ympärillä, joten suosittelen kyllä Bentotassa panostamaan vähän majoitukseen. Täällä on lupa rentoutua ja akkujen lataaminen onnistuu varmasti.

Se ehkä olikin juuri parasta Bentotassa loman lopussa, että sai vain olla ja makoilla. Oltiin loman alku vähän turhankin aktiivisia ja paikat alkoivat olla aika muusina. Keho kaipasi rentoutusta ja siihen piiiiitkä Bentotan rantaviiva on mainio valinta.

 

Bentotalla aallot ei ole lähellekään yhtä voimakkaat kuin esimerkiksi Tangallessa.

 

Meidän hotelli näkyy tuolla vasemmalla puolen rantaviivaa.

 

 

Rantaviivaa Bentotassa riittää.

 

Rantaviivaa on niin kauas kuin silmä kantaa ja Bentotassa vallitsi rauhallinen ilmapiiri. Omaan makuuni ei ollut liikaa turisteja ja rannoilla sai olla ihan rauhassa. Joitakin tämä tekemättömyys ehkä saattaisi häiritä, mutta meitä ei. Päinvastoin, me nautittiin.

Pari ravintolavinkkiä tähän loppuun vielä Bentotaan, jotka kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa: edullinen Happy Garden Bentotan ’keskustassa’ sekä Surfin vastapäätä löytyvä Malli’s Seafood. Jälkimmäiseen kannattaa tehdä pöytävaraus ellei tule juuri pikkaisen ennen  illallisaikaa. Suurin osa pöydistä oli varattu ja ihmisiä jouduttiin käännyttämään pois.

Jos rantaloma on mielessä Sri Lankassa, niin lämmin suositus Bentotalle. Lisäksi kannattaa tutustua myös Tangalleen, voit lukea siitä lisää täältä

 

 

Hei hei Bentota, seuraavaksi suunta kohti Colomboa! Meidän hotelli sijaitsee tuosta junaradasta oikealle vain noin 200 metriä, ei pitkä matka junaan siis!

 

Täällä alkaa kyllä kaukokaipuuhammasta vähän kolottamaan, kertokaas minne te ootte suunnittelemassa kaukolomia tällä hetkellä? Kenties Sri Lankaan? 

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita), Twitterin, Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

2 Comments on “Bentota – täällä jos missä rentoudutaan Sri Lankassa

  1. Tätä voisi harkita seuraavalle Sri Lankan reissulle, vaikka parin päivän hemmotteluun. Ranta ei ilmeisesti ole kovin ruuhkainen, tai ei ainakaan näytä siltä kuvissa? Meitä hiukan polttelisi lähteä uudestaan Sri Lankaan, mutta toisaalta maailmassa on niin paljon muitakin paikkoja…

    1. Ei ollut ruuhkainen, toki siellä ihmisiä oli mutta todellakin oli omaa tilaa. Pitkälti juuri tuollaiset ihmismäärät mitä kuvissa, ei oo tarvinnut ’kikkailla’ kuvakulmilla. :’D Sri Lanka on kyllä ihana, kiva olisi päästä uudestaan mutta sama ajatus täällä: maailmassa on niin paljon muitakin paikkoja, jossa ei oo vielä käynyt. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *