FILIPPIINIT - MAJOITUS

Ekoystävällistä telttamajoitusta Camiguinilla: Ysla Beach Camp

Säästettiin Filippiinien reissulla parhaimmat majoitukset ihan loppuun eli Camiguinille. Kerron teille eka ensimmäisen yön majoituksestamme eli Ysla Beach Camp & Eco Resortista, johon ihastuttiin aivan täysin. Hinta-laatusuhde todellakin kohtasi täällä ja tavallaan vähän tuli harmiteltua, kun oltiin varattu telttamajoitus vain yhdeksi yöksi.

Missään muualla Aasiassa ei ole koskaan aikaisemmilla reissuilla pistänyt silmään se, miten maa ottaa ympäristöystävällisyyden huomioon – tässä Filippiinit on poikkeus. Ei ollut päivääkään, etteikö jollain tapaa oltaisi kohdattu turisteina ympäristöystävällisyyteen sekä kestäviin valintoihin.

Muovisiin pilleihin ei törmätty kuin kerran – yleensä ne olivat metallisia tai bambusta valmistettuja. Emme saaneet kolmen viikon aikana yhtään muovipussia/eikä niitä edes tarjottu (yleensä kannoimme omat ostokset repussa, mutta vaihtoehtona olisi ollut paperipussit). Kasvisruokaravintoloita oli todella, todella paljon.

Monessa kohteessa piti maksaa erilaisia ekomaksuja, joilla tuettiin ympäristöä ja rikasta luontoa. Ekologista majoitusta oli paljon tarjolla. Turhaa veden ja sähkön käyttöä kehotettiin välttämään mukaan. Meidän ei tarvinnut ostaa lähellekään niin paljoa pullotettua vettä, sillä vesiautomaatteja oli todella paljon tarjolla ja näin ollen pystyimme täyttämään omia juomapullojamme. Tässä on vain murto-osa mitä näin äkkiseltään tuli mieleen eli iso peukku Filippiineille matkailun saralla.

 

 

 

 

YSLA Beach Camp & Eco Resort  on hyvä esimerkki ekologisemmasta vaihtoehdosta majoituspuolella, joita voit bongata Filippiineillä. Esimerkiksi suurin osa heidän rakennusmateriaaleistaan on ympäristöystävällisiä, valaistuksessa käytetään energiaystävällisiä lamppuja, kierrättäminen on huomioitu hyvin sekä ruoka tulee paikallisilta viljeliöiltä.

Heidän toiminta koostuu siis kahdeksasta teltasta (itse mahduin ihan kunnolla seisomaan teltassa), jossa on huomioitu mukavuus sekä hyppysellinen luksusta. Esimerkiksi ei olisi ollut toivoakaan olla ilman ilmastointia teltassa päivällä, sillä lämpötilat alkoi muistuttaa saunaa hyvin nopeasti sisällä, kun otimme ilmastoinnin aluksi pois.

Toinen luksus majoituksessa on oma vessa ja suihku, joita ei perus leirintäalueilla ole. Ei kannata kuitenkaan odottaa liikoja näistä, sillä ne on rakennettu sellaiseen bambumajaan, mutta ajoi silti oikein hyvin asiansa. Mutta itselleni tämä oli todellinen luksus ominaisuus.

 

Oma vessa ja suihku – luksusta!

 

 

 

Telttaan kuuluu myös oma pieni terassi, jossa voi istuksia sekä saimme oman lampun mahdollisten sähkökatkojen vuoksi – nämä olivat hyvin yleisiä Camiguinin saarella. YSLA sijaitsee merenrannalla, joten pääset uimaan siellä sekä lisäksi heillä on myös pieni uima-allas, joka oli täydellinen auringosta nauttimiseen.

Miljöö on todella miellyttävä merellisen sijainnin takia sekä palmujen ja Hibok Hibok tulivuoren takia, joka näkyy myös YSLAn pihalta. Muutenkin paikka oli täynnä pieniä hauskoja yksityiskohtia, joka lisäsi kivan rentoa fiilistä.

 

 

 

Hibok Hikob tulivuori näkyy YSLAn pihasta

 

Meidän yhden majoitus maksoi reilu 40 euroa ja varasimme YSLAn Booking.comin kautta. Varauksenteon jälkeen he laittoivat meille viestiä, että voitasiinko maksaa joku takuusumma etukäteen PayPalin kautta. Sain kuitenkin vakuutettua/neuvoteltua tilanteen niin, ettei meidän tarvinnut lähettää mitään rahoja etukäteen heille. Kuulosti liian säädöltä omaan makuuni ja olisin muuten varmaan perunut kyseisen majoituksen, ei sillä ettenkö luottaisi, mutta olen vain laiska ihminen.

Sijainti on todella hyvä, sillä se sijaitsee Camiguinin pelipaikoilla eli Mambajaossa. Camiguinin saarihan on Filippiinien toisiksi pienin asuttu saari, joten ei siellä nyt kauhean kauaksi muutenkaan pääsisi pelipaikoista. Suurin osa esimerkiksi hyvistä ravintoloista on maksimissaan parin kilometrin säteellä, joten se on hyvä tukikohta Camiguinilla seikkailuun. Majoituksen hintaan kuului myös aamiainen, josta plussaa.

Telttamajoitus oli todella mielenkiintoinen elämys, joka oli mukavaa vaihtelua omaan telttaan. Yllätyin miten makoisat unet saimme. En ole aiemmin nukkunut glamping-teltoissa, joten tämä oli kyllä todellista luksusta budjettimatkaajalle.

 

 

 

Onko sulla kokemusta telttamajoituksesta? Tykkäätkö?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

16 Comments on “Ekoystävällistä telttamajoitusta Camiguinilla: Ysla Beach Camp

 1. Tällainen telttamajoitus pitäisi kyllä joskus kokea! En koe olevani mikään telttailija, mutta testimielessä olisi kiva. Ehkä juuri jossain Suomen päässä, olisi kiva ottaa Savakin mukaan, kun tietää että Sagwis ainakin nauttisi. 🙂 Oot kyllä taas löytänyt herkullisen näköisen majan! <3

 2. Siis jotenkin mä en vielä innostunut tästä glamping-trendistä. Olishan tää kiva testaa joo, mut silleen hirveetä hinkua ei oo vielä noussut. Kivalta toi kuitenkin näyttää, ja ymmärrän kyllä tasan mitä meinaat tolla oman vessan ja suihkun luksuksella. Tiettyjä asioita ei ole tehty jaettavaksi 😀

 3. Olen niin helppo, että kun otsikossa oli mainittu sana eko, avasin jutun 😀 Mutta enpä tiennyt, että Filippiineillä toimitaan noin hienosti ja ympäristöystävällisesti! Toisaalta en ihmettele, sillä laitoin sinne juuri viestiä WWF:lle. Filippiinit on vastuussa Plastic Free Cities-hankkeesta Aasiassa, joten taitavat olla edelläkävijöitä.
  Mitä tulee telttoihin, niihin en ole päässyt vielä yöpymään Suomea lukuunottamatta. Täytyy testata joku kerta!

  1. Joo yllätti kyllä täysin, ei ole vielä muualla Aasiassa pistänyt samanlainen toiminta silmään eli pisteet todellakin Filippiineille! Aa okei, mielenkiintoista tuo hanke, pitää tutustua aiheeseen tarkemmin. Tuo kyllä kertoo paljon myös maan asenteista, tulisipa muut maat perässä. Teltoille pisteet myös, niissä on kyllä superisti tunnelmaa aina.

 4. Onpa symppiksen näköinen paikka! ❤️ Kivan näköistä muutenkin. Telttailun ystävänä ei ole tullut edes mieleen teltassa majoittuminen Aasian tropiikin paahteessa, mutta nythän se vaikuttaa noilla mukavuuksilla hyvältä vaihtoehdolta. Ja mahtava kuulla, että siellä otetaan ympäristöystävällisyys noinkin hyvin huomioon. Uusi tieto itselle.☺️

  1. Eikö olekin, tykkäsin kovasti. Mukavuuksilla varustettuna telttailu oli todellakin varteenotettava vaihtoehto, ilman ilmastointia ei olisi tullut mitään sillä alle tunnissa teltta kuumeni ihan suomalaiseksi saunaksi. Tuo ympäristöystävällisyys tuli kyllä ihan puskista myös itselle – mahtava ja positiivinen yllätys!

 5. Tuo Filippiinien panostaminen ympäristöystävälliseen matkailuun oli mulle ihan uus tieto! Mahtava juttu!

  En oo koskaan kokeillut vastaavaa telttamajoitus (jos ei oteta lukuun Suomen luontoa ja nykyisen kotimaan Espanjan leirintäalueita), mutta kuulostaisi ihan passelilta. En yleensäkään hae luksusta. Edullinen, meren rannalla, oma suihku/vessa, terassi, uima-allas ja ympäristöarvoja kunnioittava. Kuulostaa mahtavalta!

  1. Jep, todella mahtava tuo ympäristöystävälliseen matkailuun panostaminen, voi kunpa muut Aasian maat ottaisi mallia Filippiineistä. Mä kernaasti voisin ottaa enemmänkin luksusta, mutta koska majoituksen pitää 80% olla edullinen, niin sellainen super luksus jää. Onneksi Camiguinilla pääsi luksuksen makuun glampingin merkeissä!

 6. Mua kiinnostaisi kovasti joku tuollainen glamping-majoitus. Ihan perusteltta ei ole mun juttu, mutta tuollainen voisi ollakin. Kiva kuulla, että Filippiineillä ollaan noin edistyksellisiä ekoasioissa. Nämä sinun postaukset saa kyllä Filippiinit taas nousemaan bucket listalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *