AASIA - SRI LANKA

Gallesta löydät Sri Lankan upeimman (vanhan)kaupungin

Galle on reilun sadan kilometrin päässä Sri Lankan pääkaupungista Colombosta ja se on yksi maan suosituimmista matkakohteista – syystäkin, sillä Galle on kaikin puolin kiinnostava kaupunki. Galleen moni tekee päiväretkiä esimerkiksi Hikkaduwasta tai Unawatunasta. Meidän reissulla Galle toimi yhden yön pysähdyksenä Tangallesta Bentotalle.

Galleen pääsee kätevästi niin bussilla kuin junallakin. Me tultiin bussilla, sillä haluttiin kokeilla myös bussilla matkustamista. Se oli lievästi sanottuna hikistä puuhaa. Junalla matkustaminen on paljon kivempaa Sri Lankassa, joten kannattaa suosia junia.  Galle on ollut aikoinaan Sri Lankan tärkein satamakaupunki, nyt sen virkaa taitaa pitää parhaiten maan pääkaupunki Colombo.

Meillä oli niin järkyttävä majoitus Gallessa, etten suosittelisi sitä pahimmalle vihamiehellenikään. Toivoin pitkin yötä, että olisipa aamu ja pääsisimme hyppäämään junaan kohti Bentotaa. Eli siis vielä kertauksena: älä missään nimessä majoitu M&C GalleSurfing Stayssa (jännä homma kun ei löydy enää Booking.comista) – oli niin saastainen paikka ettei mitään järkeä.

Vinkkinä näin jälkikäteen majoituksen suhteen, ottaisin majoituksen seuraavalla kerralla ehdottomasti vanhastakaupungista, joka on Gallessa place to be. Majoitus on vähän hintavampaa, mutta sen arvoista.

 

Galleen pääset kätevästi bussilla tai junalla.

 

 

 

 

Gallen vanhassakaupungissa pääset myös kävelemään hiekkarannalle.

 

Nyt sitten siihen Gallen hehkuttamiseen! Galle oli mielestäni selkeästi eniten kehittynyt turismissa, joka on samaan aikaan hyvä ja huono asia. Meidän aikaan oli aika rauhallista vanhankaupungin muurien sisäpuolella – liekkö huonon sään ansiota? Moni on sanonut, että Galle on ruuhkaisimpia paikkoja Sri Lankan matkohteista, mutta me ei koettu sellaista Gallea.

Meidän Galle koostui rennosta oleskelusta Gallen kaduilla ja ihanasta hienonnasta Fort Spassa. Ehdottomasti kannattaa hemmotella Sri Lankassa itseään spahoidoilla ja nimenomaan tässä kaupungissa. Tarjonta on todella laaja Gallessa ja suosituimpiin paikkoihin kannattaa varata aika etukäteen. Hemmottelun lisäksi Gallen vanhastakaupungista löydät erilaisia putiikkeja – taidetta, vaatteita, käsitöitä ja vastaavia. Kannattaakin siis ostella esimerkiksi tuliaiset kotiin täältä.

Se mikä ehkä meidän mielestä oli paras juttu Gallessa oli ehdottomasti ruokapuoli. Gallen vanhakaupunki on täynnä hyviä ravintoloita eli valinnavaikeus on varmasti edessä. Oltiin syöty käytännössä koko alkuloma paikallista srilankalaista ruokaa ja herkuteltiin ensimmäistä kertaa Church Street Socialissa burgereilla, jotka oli aivan taivaallisia. Iso suositus! Ravintola on osa hotellia, joka oli todella kaunis paikka. Jos tulisin uudestaan Galleen, haluaisin ehdottomasti majoittua täällä.

Ruokavinkkinä myös Sri Lankan parhaat jäätelöt löytyvät Gallessta Dairy Kingistä (ah, passionjäde oli niin hyvää) sekä srilankalainen currybuffee ei jätä kylmäksi Coconut Sambolissa.

Kiinnostaako lukea lisää herkullisesta srilankalaisesta keittiöstä – täältä pesee!

 

Church Street Socialin burgerit

 

Alkuruokana saatiin veloituksetta erilaisia leipiä – ihana ylläri

 

Dairy Kingin jäätelöt on maistelemisen arvoisia

 

Coconut Sambol

 

Coconut Sambol on todella pieni paikka. Perinteinen srilankalainen currybuffee vasemmalla.

 

Gallen vanhakaupunki muistuttaa kovasti Vietnamin Hoi Ania


Gallen vanhakaupunki muistutti kovasti Vietnamin upeinta kaupunkia Hoi Ania. Tosin turismi ei ole lähellekään niin isoa täällä kuin Hoi Anissa ja ei Galle ehkä ihan yhtä ihana kaupunki ole, mutta lähellä ollaan. Gallen vanhakaupunki on Aasian parhaiten säilyneimpiä vanhojakaupunkeja ja kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin esimerkiksi Gallen linnoituksen ansiosta.

Vanhakaupunki on aivan Gallen keskustan tuntumassa meren rannalle ja sitä ympäröi muurit. Hollannin siirtomaa-ajat näkyvät selkeästi vanhassakaupungissa – rakennukset ovat todella sympaattisia ja värikkäitä. Tiesittekö, että täältä löytyvä linnoitus on suurin eurooppalaisten rakentama linnoitus Aasiassa? Ei ihmekään siis, että se on suosittu nähtävyys.

Päivä menee nopeasti kierrellen ympäri vanhaakaupunkia – itselleni jäi parhaiten mieleen majakka sekä hollantilainen sairaala Gallen nähtävyyksistä.

Iso suositus siis Gallelle, jos siulla on suunnitteilla matka Sri Lankaan. Gallesta löydät mielestäni jotain sellaista mitä et löydä mistään muualta Sri Lankaa eli siis sen vanhankaupungin, joka hurmaa tunnelmallaan matkailijan.

 

 

 

Mausteita on paljon myynnissä Gallessa

 

 

 

Mitä mieltä Gallesta – olisiko se osa sun matkareittiä Sri Lankassa?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

11 Comments on “Gallesta löydät Sri Lankan upeimman (vanhan)kaupungin

  1. Me kun käytiin Gallessa niin siellä oli täysin hiljaista ja kuollutta. Varmaan aika paljon muuttunut ja kehittynyt sen jälkeen. Se vanha kaupunki oli kyllä tosi söötti! Täytyy miettiä, pistetäänkö listalle myös tulevalla Sri Lankan matkalla.

  2. Kiva oli lukea sun Sri Lanka ja Galle -kokemuksia! 🙂 Tässä on juuri itsellä mietinnässä talven reissukohde ja Sri Lanka on yksi vahvoista vaihtoehdoista. Joku päivä sinne kuitenkin haluan ja täytyy silloin muistaa Galle ja palata vinkkeihisi.

  3. Sri Lanka kiinnostaa kyllä kovasti ja oli lähellä, ettei menty sinne tänä talvena. 🙂 Huh, olis ollut kiva nähdä kuvia tästä saastaisesta majoituksesta. 😀 Millaiset arviot sillä oli Bookingissa? Itse oon yrittänyt varata vähintään 8 keskiarvon saaneita paikkoja ja toistaiseksi on mennyt aika hyvin nappiin.

    1. Ensi talvena sitten Sonja! 😉 Ei tajuttu yhtään ottaa kuvia, kun aamulla viskattiin nopeasti vaan tavarat sinne ja lähdettiin kaupungille koko päiväksi. Vasta illalla selvisi miten sotkuista ja likaista siellä oli eikä ollut enää henkilökuntaa paikalle kenelle valittaa asiasta. Bookingissa oli arviot jotain 9 (!!!!) luokkaa ja siis itse en valitse koskaan mitään alle yhdeksän pisteen paikkoja, ellei oo ihan pakko jos on nopealla aikataululla varaamassa jotain esimerkiksi seuraaville päiville.

      Eli pakko oli olla jotain huijausta niissä asiakspisteissä, koska tuo oli kaukana yhdeksästä pisteestä. Kuvien perusteella oli tosi symppis mutta a) todella, todella likainen b) oli useamman kilometrin päässä alkuperäisestä paikasta missä piti. K

  4. Gallen eteläpuolella on meidän mielestä Sri Lankan parhaimmat biitsit ja rauhallisimmat keitaat. Ollaan palaamassa huudeille jälleen parin kuukauden päästä:) Ei oltu ajateltu piipahtaa tällä kertaa Gallessa, mutta pitäisiköhän siellä kuitenkin käydä katsomassa, onko meno muutamassa vuodessa muuttunut. Ruuhkista valiteltiin jo tuolloin, mutta lähinnä vanhan kaupungin ulkopuolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *