AASIA - VIETNAM

Ho Thuy Tienin hylätty vesipuisto – erilaista ja karmivaa

Mielikuvitus pääsi tuossa taannoin valloilleen, kun käytiin tarkastelemassa Huessa Thin An Hill-järven läheisyydessä sijaitsevaa Ho Thuy Tienin hylättyä vesipuistoa. Olo oli kuin suoraan kauhuelokuvasta ja mietinkin, että onkohan siellä mahdollisesti kuvattu vielä mitään. Pienen googlailun jälkeen hakuni ei tuottanut tulosta valitettavasti, miljöö olisi ollut ihan paras kauhuelokuviin! Pitääpä laittaa vinkkiä Salkkareille, jos kiinnostuisivat kuvaamaan seuraavaksi Nightmare in Vietnamin. Haha.

Vesipuisto on ollut hylättynä yli kymmenen vuotta – se avattiin turisteille vuonna 2004 ja oli auki vain parisen vuotta. Rakentamiseen meni dollareita kaiken kaikkiaan noin kolme miljoonaa. Vesipuisto päätettiin sulkea vähäisen kävijämäärän takia. Veikkaan, että vesipuisto on nykyisin paljon suositumpi turistien keskuudessa. Vesipuistoon ei myydä pahemmin mitään kierroksia, eikä siitä puhuta hirveästi täällä sekä mun matkaoppaista (Suomalainen matkaopas Vietnam & Lonely Planetin South-Asia) ei löydy edes mainintaa koko paikasta. Kuitenkin paikalle oli löytänyt pari kourallista turisteja – lähinnä nuorempaa reppureissaajaa. Paikka on suhteellisen kaukana keskustasta, joten skootterin vuokraus on ehdottomasti suositeltavaa. Alue on sen verran iso, niin muista turisteista ei ollut haittaa ollenkaan eikä heitäkään näkynyt meidän vierailun aikana kuin alle 20.

 

graffiti-2

 

lehmä

 

ho-thuy-thien-5
Käytävät on päässyt vähän rehevöitymään.

 

Lohikäärmeen suussa
Lohikäärmeen suussa

 

Korkealta lohikäärmeen suusta avautui nätit maisemat - nopeasti voisi katsoa, että olisi Suomessa.
Korkealta lohikäärmeen suusta avautui nätit maisemat – nopeasti voisi katsoa, että olisi Suomessa.

 

ho-thuy-thien-4

 

Pääsymaksua vesipuistoon ei ole, sillä se ei ole kenenkään omistuksessa olevaa aluetta. Saavuttaessa paikalle vesipuiston hylätyllä portilla silti päivystää vietnamilainen mies, joka yrittää pyytää sulta 10 000 dongin pääsymaksua. Aikamme tivattiin asiasta, sillä yksi meidän seurueesta oli käynyt kyseisessä puistossa pari viikkoa aikaisemmin ja kylmän viileästi ajanut skootterilla miehen ohi maksamatta mitään. Nyt oltiin liikenteessä parin paikallisen kanssa ja maksettiin kiltisti miehen pyytämä 10 000 dongia. Ei se ole kuitenkaan edes 50 senttiä euroissa, ehkä meidän talous ei kaadu siihen (periaate saattoi vähän kaatua silti). Mies perusteli vietnamiksi, että ”pääsymaksu” on alueen siivouskustannuksia varten. Päättäkää itse paikan päällä sitten, miten haluatte tehdä. Molemmat varmaan ihan täysin fine.

Paikka oli tosi valokuvauksellinen, tykkäsin kovasti! Kannattaa ottaa paremmat kengät mukaan, sillä itsehän läpsyttelin läpsykkäillä. Etenkin tuo lohikäärmetalo oli täynnä lasinsirua, sillä sieltä oli pistetty palasiksi isoja akvaarioita – piti välillä kävellä ajatuksen kanssa, etten telo itseäni. Olisin varmaan houkutellut vampyyrit paikalle lohikäärmeiden kauhutalossa, jos olisin saanut verisiä haavoja jalkoihin.  Lisäksi en suosittele vesipuistoa lapsiperheille, koska nuo lasinsirut sekä kaikki muu ylimääräinen rojuhärpäke, mitä sieltä löytyy.

Ho Thuy Tienin vesipuistossa oli vielä parisen vuotta sitten krokotiilejä. Alueella oli oikein oivallinen vesikatsomo, jossa oli muutama hylätty allas. Näissä altaissa krokotiilit viihtyivät useamman vuoden, kunnes turistit teki niin monta valitusta vapaana kulkevista krokotiileistä – näinpä valtio haki ne pois. Kysymys heräsikin: mitä ne krokotiilit ovat syöneet sillä välin? Turisteja?

 

Krokotiilien kotiallas, josta heidät poistettiin pari vuotta sitten.
Krokotiilien kotiallas, josta heidät poistettiin pari vuotta sitten.

 

vesipuisto

 

graffiti-3

 

ho-thuy-thien

 

portaat

 

Toimistossa oli kassakaappi - mitähän aarteita sisältä löytyisi?
Toimistossa oli kassakaappi – mitähän aarteita sisältä löytyisi?

 

ho-thuy-thien-6

 

graffiti

 

PB161920

 

Miltäs näyttää? Eikö voisikin helposti kuvitella vesipuiston hyvin jonkun elokuvan kuvauspaikaksi. Musta oli tosi mielenkiintoista nähä vähän tälläinen erilainen ”nähtävyys”. Jos pyöritte Huessa joskus, suosittelen lämpimästi käymään täällä! Samoilla suunnilla on muitakin nähtävyyksiä, joten Ho Thuy Tienin hylätyn vesipuiston voi yhdistää helposti skootteriretken nähtävyyksiin.

Vesipuisto on iso, siellä on paljon muutakin ylläolevien kuvien lisäksi – muunmuassa vesiliukumäkiä. Nyt näin jälkikäteen harmittaa hirmuisesti, ettei käyty siellä ollenkaan. Päivä oli niin jeesuskuuma, etenkin tuolla vesipuistossa, joten ei jaksettu koluta koko puistoa läpi. Jussi ei oo vielä käynyt täällä, joten ehkä mun pitää vielä kerran käydä täällä tarkastamassa vesiliukumäkipuoli!

 

Veera

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

4 Comments on “Ho Thuy Tienin hylätty vesipuisto – erilaista ja karmivaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *