AASIA - INDONESIA - MALESIA - MYANMAR - THAIMAA

Kaakkois-Aasian parhaimmat rantakohteet

Kaakkois-Aasia kuuluu matkailun näkökulmasta alueeseen, josta tiedän eniten ja jossa on matkaillut eniten. Kaakkois-Aasia on hurmannut mut kauniilla luonnollaan, ihanan lämpimällä ilmastollaan, rennolla tunnelmallaan eikä ollenkaan haitaksi ole sekään, että Kaakkois-Aasia on erittäin edullinen matkakohde. Metsästän lähes aina matkoillani sitä ihaninta rantaparatiisia ja täältähän näitä löytyy roppakaupalla! Tällä kertaa ajattelin jakaa teille mun omat suosikki rantalomakohteet.

Monen monta rantaa mulla on vielä näkemättä Kaakkois-Aasiasta, eniten ehkä kaipailisin Filippiinien suuntaan. Sen tiedän, että tänne mun on ehdottomasti päästävä ja Filippiinit kuuluukin mun travel bucket listiin. Pääsin vihdoinkin viime vuonna Myanmariin, joka kuului myös tähän samaiseen listaukseen. Vielä olisi muutama kohde yliviivattavana listalta – nyt kuitenkin paneudutaan niihin Kaakkois-Aasian parhaimpiin rantakohteisiin:

 

NGABALI BEACH, MYANMAR


Ngapali Beach

 

Ngapali Beach hurmasi mut kyllä aivan täysin, tykkäsin tästä Myanmarin helmestä erittäinkin paljon! Vaikka oltiin täällä pahimpaan sesonkiin (joulu/uusivuosi), saatiin silti nauttia lähes autioista sekä täysin autioista rannoista. Ei ollenkaan paha vai mitä?

Tykkäsin rannoista tosi paljon täällä, sillä vesi oli uskomattoman kirkasta ja hiekka oli ihanan pehmeää. Eikä ollenkaan huonoa ollut se, että meri oli ihanan puhdasta täällä. Ei paljoa tullut roskaa merestä vastaan omiin jalkoihin, mistä annoin ison plussan! Valitettavan usein Kaakkois-Aasiassa rantaan ajautuu roskaa merestä, mutta täällä en huomannut sitä ongelmaa.

 

87a38889-f62a-4cd1-a0a4-80b16a52831a-1.jpg

 

34e3ff2d-f19f-4525-98dd-513d00ab710d-2.jpg

 

Jos haaveilet matkasta tänne, kannattaa aivan ehdottomasti majoittua suomalaisen naisen pitämässä Kipling’s Bay Guesthousessa! Tää oli yksi syy myös siihen mikä teli Ngapalista niin ihanan. Meidän majapaikka sijaitsi ”päärannalta” vähän sivummassa ja meidän rannalla oli vain kaksi muuta majoitusta turisteille, joten tilaa riitti!

 

killings bay guesthouse, ngapali beach, myanmar

 

Päivi vinkkas meille myös tosi kivan rannan vajaan tunnin pyörämatkan päästä, jossa kannattaa ehdottomasti käydä. Se oli täysin autio ja rantaviivan loppu ei näkynyt. Siis täysin autio. Ainoa huono miinun tällä rannalla oli se, että aallokko oli tosi raju välillä täällä ja ranta oli suhteellisen äkkisyvä. Mun matkaseurue oli vesipetojen vesipetoja, joten he tykkäs kovasti hyppiä aaltoihin. Itse tyydyin grillaamaan viltillä itseäni ja kävin kastelemassa varpaita meressä.

 

d90495b2-2aba-4231-9708-94b489e4cde6-1.jpg

 

On harmillista välillä, että pelkään vettä tai no ei voisi sanoa, että pelkäisin vettä. Mun mielikuvitus lähtee välillä laukkaamaan ja tuollakin näin itseni aaltojen sisällä pyörimässä ja ajautumassa samalla merelle. Tää on ihan naurettavaa välillä, mutta en voi sille mitään. 😀

 

PENANG, MALESIA


Penang rantsu

 

Malesiassa vaihtarina tuli tutustuttua hyvin maan rantatarjontaan. Malesiasta löytyi monta ihanaa rantakohdetta ja ajattelin olla täysin esittelemättä Langkawia, jonne tehdään esimerkiksi myös valmismatkoja Suomesta. Vaikka Langkawi oli mielenkiintoinen, kaunis ja rannatkin oli oikein jees – jätti kaupunki mut jotenkin tosi kylmäksi ja mielestäni se oli liian turistimainen.

Tehtiin viikonloppureissu Penangin saarelle vaihtariporukalla ja majoituttiin Georgetownissa. Täällä ei ehkä niinkään ollut kauneimpia rantoja, ihan perustason nättejä rantoja. Tehtiin täältä kuitenkin veneretki Monkey Beachille toiselle puolelle saarta ja Monkey Beach oli kyllä 5/5 biitsi.

 

Penang

 

Nimensä mukaan täällä asustelee myös paljon apinoita, joten kannattaa pitää huoli tavaroista. Apinat saattaa olla todella röyhkeitä: apina varasti meidän Pringles-purkin ja alkoi mutustelemaan niitä oikein onnellisena.

 

Penang apina

 

Penang oli muutenkin mun mielestä mielenkiintoinen paikka, siellä oli vaikka minkälaista puuhaa ja onkin herkuttelijoiden maineessa. Saarelta löytyy erittäin paljon herkullista ruokaa edulliseen hintaan!

 

PERHENTIAN ISLAND, MALESIA


Kuva: Wikimedia
Kuva: Wikimedia

 

Tämä on se The Rantapaikka varmaan koko Kaakkois-Aasiassa, missä oon koskaan käynyt! Mua harmittaa hulluna ettei mulla ole tarpeeksi hyviä kuvia teille, josta näkisitte paikan kauneuden. Rakastin aivan kaikkea täällä, saari oli aivan upea! Perhentian saaret muodustuu kahdesta eri saaresta: Kecil ja Besar. Me majoituttiin reppureissaarien suosiota nauttivalla Kecilillä ja tehtiin toki päiväretki Besarille, joka on enemmän häämatkalaisten ja luksuksen perässä matkustavien suosiossa. Perhentian saaret olisi muuten oiva valinta juurikin häämatkaa miettiville!

Perhentian saaret on täydellinen valinta rantalomaan, sillä rannat on upeita, kirkkaita ja puhtaita. Saaren lähettyviltä löytyy paljon värikkäitä kaloja, koralliriuttoja, kilpikonnia, pieniä haita ja meduusoja. Näistä voit nauttia esimerkiksi snorklaten tai sukeltaen.

 

Snorklaamaan haiden sekaan
Snorklaamaan haiden sekaan

 

Kannattaa muistaa, että Perhentian saaret on lähes täyttä viidakkoa, joten isoja teitä sieltä ei löydy. Lähinnä pieniä polkuja ja onneksi valkoista hiekkarantaa pitkin pääsee hyvän matkaa! Törmättiin itseasiassa useampaan otteeseen pikkupoluilla niihin jäätäviin liskoihin – olisko ne ollut mallia varaani, jos en väärin muista? Nää oli kyllä vähän pelottavia, pakko myöntää. Toisaalta, oltiinhan me keskellä viidakkoa ja sinnehän nämä eläimet juuri kuuluvat.

Tehtiin täällä tosi upea snorklausretki omalla porukalla ja käytiin snorklaamassa ympäri saarta ja lähiseutuja useammassa stopissa. Tutuiksi tuli korallit (joihin ehdottomasti ei saa koskea!), merikilpikonnat, kalastaminen ja haiden kanssa uiminen. Jälkimmäisin oli kieltämättä aika jännää, sillä kun hypättiin veteen, haita ei ollut ollenkaan. Meidän opas houkutteli haita paikalle jollain lihanpalasilla ja kohta huomattiinkin, että meidän ympärillä oli noin kymmenkunta haita. Näin jälkeenpäin kun mietin, en tiedä uskaltaisinko samaan enää uudestaan.

 

TIOMAN ISLAND, MALESIA


 

Malesian kolmas herkku, Tioman Island. Tää oli meidän ensimmäinen matka Kuala Lumpurin ulkopuolelle ja suosittelen lämpimästi Tiomania. Kannattaa ottaa huomioon säät Malesiassa saarille matkustaessa, sillä kaikkialle ei aina pääse sadekausien takia. Meidän aikaan sadekausi oli juuri alkamaisillaan, joten vielä ehdittiin Tiomanille ennen kuin se sulkeutui turisteilta.

Täältäkin tuttuun tapaan löyty valkoista hiekkaa ja turkoosia vettä – ei valittamista!

 

Kuva: Wikimedia
Kuva: Wikimedia

 

KOH KOOD, THAIMAA


Tää on yks mun lempparikuvista koko reissulta, rakastan tätä kuvaa!
Tää on yks mun lempparikuvista koko reissulta, rakastan tätä kuvaa!

 

Oon matkustanut useampaan rantsukohteeseen Thaimaassa ja Koh Kood on kyllä ylivoimainen saari ja se saa heittämällä luvan komeilla sijalla yksi Thaimaan kauneimmissa rannoissa!

Koh Kood oli ihanan monipuolinen – sieltä löytyi useita vesiputouksia, upeita rantoja, keinuja kiinnitettynä palmuihin, merestä löytyi keinuja ja riippumattoja sekä merenpinnan päällä olevasta kalastajakylästä sai herkullista ruokaa. Koh Kood on täydellinen lomakohde pariskunnalle! Iltaelämä saarella on olematon, joten minkäänlaista bilematkaa saarelta et saa.

 

img_7536.jpg

 

En keksi mitään pahaa sanottavaa Koh Koodista, sillä paikka oli niin upea. Heittämällä Thaimaan paras. Kattokaa nyt oikeesti näitä kuvia:

 

Koh Kood Thaimaa

 

Koh Kood Thaimaa

 

Koh Kood Thaimaa

 

GILI MENO JA GILI AIR, INDONESIA


 

gili-saaret

 

Voi Gilit, Gilit, Gilit. Nämä saaret on hurmanneet mut totaalisesti. Gili-saaret sijaitsee Lombokin edustalla ja ovat parin tunnin matkan päässä Balilta. Näitä pieniä söpöläisiä on kolme: Gili Meno, Gili Air ja Gili Trawangan. Saaret on siitä hyviä, että jokainen on tavallaan mun mielestä hyvin erilainen, joten jokaiselle matkailijalle varmasti löytyy oma suosikkisaari.

 

Gili Menolla mehulla

 

On mahdotonta sanoa, mikä on paras saari – onhan meitä matkailijoitakin hyvin erityyppisiä ja jokaisella saari on hyvin erilainen. Sen verran voin tässä paljastaa, että mun suosikki on Gili Air, joka on sopiva välimuoto Gili Menosta ja Gili Trawanganista. Eikä ollenkaan huonoja ollut kyllä Gili Menonkaan rannat.

Niin upeaa, niin ihanaa! Ootteko te käyneet Gileillä, mikä on sun suosikkisaari?

 

BALI, INDONESIA


Kuala Lumpurista saatiin noin viidelläkymmenellä eurolla meno-paluu Balille, ei paha!

 

Kerta täällä kirjoitetaan Gili-saarista, olisi rikos jättää mainitsematta Bali. Oon ollut useamman kerran Balilla, tosin aina taka-alalla on ollut matka Gileille – silti mun mielestä kannattaa sisällyttää matkaan myös Bali.

Täältä ei ehkä löydy niitä maailman kauneimpia rantoja, sillä erittäin moni turisti on löytänyt tänne ja omasta rauhaisasta rannasta on melkein turha edes haaveilla. Meillä kuitenkin kävi Amedissa hyvä tuuri, sillä me oltiin lähes ainoat turistit meidän majapaikan tuntumassa ja saatiin nauttia lähes privaatista rannasta. Amedin hiekkarannat ovat mustaa tulivuorten purkauksien takia ja tämä teki mun mielestä kiehtovan Amedista.

Bali on monipuolinen kohde, josta löytyy vaikka mitä muutakin aktiviteettia rantapäivien lisäksi – juuri sen takia Bali on niin ihanan kiehtova saari!

 

MIRI, BORNEO


Borneossa ei ollu tungosta millää rannalla kyllä
Borneossa ei ollu tungosta millää rannalla kyllä

 

Borneokin on tullut tutuksi ja meillä kävi tavallaan pieni fail Borneon suhteen, sillä matkustettiin Miriin, jossa loppupeleissä ei ollut yhtään mitään. Enkä oikeasti hirveästi liioittele nyt.

Onneksi kuitenkin pienen työn ja tuskan jälkeen löydettiin paikallisbussilla matkustamisen jälkeen upea ranta, jossa oli erittäin leveä rantaviiva ja ranta muutenkin oli tosi vaikuttavan näköinen. Miri ei varsinaisesti ole mikään turistipaikka, joten täällä rannalla ei ollut ketään – ei turisteja, ei paikallisia. Vain me kolme.

 

Borneo - Miri
Borneo – Miri

 

Mirin ranta on ehkä juuri sen takia ollut niin tärkeä mulle, koska en ole koskaan ollut noin isolla autiorannalla. Jos Borneoon suuntaa ja aikaa on, suosittelen Miriä pelkästään tämän rannan takia!

Mistä päin Kaakkois-Aasiaa löytyy sun unelmaranta? Paljasta kohteesi, ehkä löydän itseni löhöilemästä sieltä vielä joku päivä! Mihin lähtisit mieluiten noista mun suosikeista? Lähteekö ääni Borneoon, Indonesiaa, Malesiaan, Thaimaaseen vai Myanmariin?

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata FacebookinInstagramin (@veerapirita)Bloglovinin Blogipolun  tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3 

 

 

3 Comments on “Kaakkois-Aasian parhaimmat rantakohteet

  1. Kiitos tästä postauksesta ja vinkeistä! Me ollaan tällä hetkellä Thaimaassa ja mietitään mihin seuraavaksi. Myanmar on jo meidän listalla mutta noiden rantakuvien jälkeen sinne on kyllä PAKKO päästä! Ja moni muukin ranta näyttää täydelliseltä 🙂

    1. Hei eipä mitään, toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä teiän matkalla! 🙂 Suosittelen kyllä tota Myanmaria ja jos ootte Ngapali Beachille menossa niin ehdottomasti menkää tohon Päivin Kipling’s Bay Guesthouseen, upea paikka ja edullinen kuin mikä muuhun hintatasoon nähden!

  2. Minä olisin enemmän kuin kiinnostunut lukemaan sinulta juttua Palawaneista Filippiineiltä! Yksi kaveri kehui, että se on pala paratiisia..onko tuttu paikka?! Sinne joskus ❤ Tämä Pohjois-Karjalan tyttö on vasta aloittanut ihastumisensa Aasiaan..aloitettiin siten silleen Kevyesti Tiomanista ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *