AASIA - SRI LANKA

Kaksi viikkoa Sri Lankassa – Vietnam taisi saada juuri haastajan

Sri Lankan matkalta on kotiuduttu ja terveppä terve täältä kotisohvalta! Meidän reilun kahden viikon ikimuistoiseen Sri Lankaan mahtui vaikka sun mitä, eikä tuttuun tapaan aika käynyt pitkäksi hetkeksikään. Sri Lanka on ehdottomasti Aasian maista yksi mielenkiintoisimpia maita ja saattaa olla, että Aasian suurin rakkauteni Vietnam sai juuri erittäin vahvan kilpailijan ykkössijasta.

Maa oli ehdottomasti sellainen, jonne haluan palata uudestaan. Vaikka kahdessa viikossa ehti nähdä paljon, niin olisin kernaasti ollut viikon tai pari vielä lisää Sri Lankassa. Miussa heräsi kiinnostus itäistä ja pohjoista Sri Lankaa kohtaan – eli tässähän on hyvä syy lähteä uudestaan seikkailemaan Sri Lankaan.

Asia, joka yllätti mut ehkä kaikista eniten oli srilankalaiset ihmiset. Moni oli sanonut etukäteen, että paikalliset ihmiset on ystävällisiä. Srilankalaiset on paaaaljon kaikkea muutakin: he ovat super kohteliaita, puheliaita, avuliaita, iloisia, hymyileviä, ahkeria enkä koskaan ole reissussa tuntenut oloani niin turvalliseksi kuin täällä. Iso ylistys maan asukkaille, teitte minnuun suuren vaikutuksen. 

Meidän lopullinen matkareitti oli Kandy-Ella-Uduwalawen kansallispuisto-Tangalle-Bentota-Colombo, joka poikkesi useampaankin otteeseen meidän alkuperäisestä reittisuunnitelmasta. Yalan kansallispuisto vaihtui Uduwalaween ja neljäs päivä Bentotalla vaihtui Colomboon.

 

REISSUPÄIVÄT 1&2: LENTOKENTÄLTÄ SUORAAN KANDYYN

 

 

 

Ensimmäistä kertaa elämässä meillä oli etukäteen sovittu nouto lentokentältä, sillä Colombon lentokentältä oli noin kolmen tunnin automatka ensimmäiseen matkakohteeseemme Sri Lankassa ja haluttiin pitkän lennon jälkeen päästä mahdollisimman vaivattomasti Kandyyn. Oli hassua, että lentokentällä oltiin Veera Kinnunen -kyltin kanssa vastassa, oli aika hemmoteltu olo.

Vietettiin Kandyssa yksi kokonainen päivä ja kaksi yötä. Mun mielestä tuo yksi päivä Kandyssa oli ihan riittävä, sillä kaupungissa ei loppupeleissä ole mitään kovinkaan erikoista – toki siellä saisi kulutettua aikaa useammankin päivän verran. Kaupungissa sijaitsee Budhhan hampaan -temppeli, joka on yksi maailman tärkeimpiä buddhalaisia temppeleitä.

Kandy oli meille kuitenkin starttipaikka Sri Lankaan ja kauan odotetulle Kandy-Ella junamatkalle ja itse asiassa ihan hyvään aikaan lähdettiin, sillä Sri Lankan hallitus julisti koko maan kattavan poikkeustilan pikkaisen meidän lähdön jälkeen – Kandyn alueella oli levottomuuksia, väkivaltaisuuksia ja alueelle määrättiinkin ulkonaliikkumiskieltoja.

 

REISSUPÄIVÄT 3-5: ELLA HURMASI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ella kyllä vähän yllätti, sillä luulin että Sri Lankan rannat olisi paras asia maassa. Mites kävikään, sillä rakastuin Ellaan ihan totaalisesti. Ella on sellainen paikka, jossa mun mielestä jokaisen pitäisi käydä Sri Lankan matkan aikana. Pelkästään tuo junamatka Kandysta Ellaan oli todella upea kokemus ja lupaili paljon tulevien päiviemme tukikohdasta.

Ellassa käytiin muun muassa patikoimassa Ella Rockilla, Little Adam’s Peakilla, Nine Arche Bridgellä, teetehtaalla, vesiputouksilla, seikkailtiin skootterilla ympäri kylää ja lähiseutuja. Aurinko on muuten hullun voimakas Sri Lankassa ja mie käräytin seikkailujen lomassa korvani vesikelloille saakka – muistakaa siis rasvata kaikkialta! 😀

Lisäksi Ella on kyllä ehdottomasti yksi parhaimpia ruokakaupunkeja, sillä täällä oli todella hyviä ravintoloita useampi kappale. Koko reissumme parhaimmat ruokaelämykset nautittiin Matey Hutissa, joka on ulkoapäin hyvin vaatimattoman ja kiinnostavan näköinen rötiskö. Matey Hut on pieni paikka ja tulijoita on välillä jonoksi asti – me ihastuttiin paikkaan niin paljon, että käytiin jopa kaksi kertaa täällä. Normaalisti ei ikinä käydä kahta kertaa samassa paikassa, jos ollaan lyhyt aika jossakin. Matey Hut oli kyllä yhtä ruokaorgasmia jokaisella suupalalla!

Yksi asia mikä takasi myös meidän viihtyvyyden Ellassa oli meidän homestay, jota en voi hehkuttaa liikaa. Meidän majapaikka oli kymmenen minuutin kävelymatkan päässä ytimestä vuoren rinteellä, josta avautui upeat maisemat Little Adam’s Peakille ja Ella Rockille. Lisäksi paikan omistajat oli super ihania ihmisiä ja heillä oli kolme ihanan lutuista koiranpentua asukkainaan. Olisin voinut viedä kaikki kotiini.

 

REISSUPÄIVÄ 6: UDUWALAWEN KANSALLISPUISTOSSA SAFARILLA

 

 

 

 

 

Suunnattiin jaetulla taksilla Uduwalawen kansallispuistoon yhdeksi yöksi norsujen kuvat silmissä. Pitkän pohdinnan jälkeen mentiin päiväsafarille – tavallaan oltaisiin haluttu lähtöaamuna käydä safarilla, mutta samaan aikaan haluttiin lähteä mahdollisimman nopeasti kohti Sri Lankan rantoja.

Tämän takia päädyttiin päiväsafariin ja meitä vaivasi osittain kököt säät, sillä osan safarista satoi. Tämä tarkoitti sitä, että useat eläimet suojautui sateelta ja oli omissa oloissaan metsässä.

Bongattiin kuitenkin paljon erilaisia eläimiä – norsuja, krokotiilejä, vesipuhveleita ja miljoona erilaista lintua. Meillä oli tosi hyvä safariopas, joka kertoi paljon eläimistä ja ajeli paljon rauhallisemmin kuin muut safarioppaat. Safari Uduwalen kansallispuistoon oli ensimmäinen safari elämässäni ja oli kyllä super siisti kokemus, tässähän nälkä kasvaa syödessä safarien suhteen!

 

REISSUPÄIVÄT 7-10: TANGALLE & TAKE ME TO THE BEACH

 

 

 

 

 

 

Viiiihdoin ja viimein päästin rannalle! Me pohdittiin reissua suunnitellessa, että kummin päin halutaan tehdä meidän kierros Sri Lankassa – sisämaasta rannoille vai toisinpäin. Päätös oli siinä mielessä hyvä, että loppuloma saatiin rentoutua rantatunnelmissa, sillä ainakin tuo Ella oli meille tosi fyysinen suoritus kaikkine aktiviteetteineen.

Toisaalta, tästä alkoi meidän huonohkot lomasäät ja pakosta mietin sitä useampaa otteeseen, että oltaisiinko vältytty huonot säät jos oltaisiin kierretty toiseen suuntaan. Jossittelut sikseen, onneksi ne säät ei täysin estäneet meitä eikä koko aikaa tarvinnut olla sateelta suojassa. Mitä tässä nyt kitisemään, oltiinhan me silti paratiisissa ja lämmintä oli.

Tangalle oli juuri sopivan kokoinen, siellä pääbiitsillä oli kaikki tarvittava ja ei tarvinnut paljoa kävellä nähdäkseen autiota rantaa. Tangalle on tosi kiva rantakohde, iso suositus. Rannat yleisesti ei ole parhaita uimiseen, sillä aallot ja virtaukset ovat paikka paikoin aikas voimakkaita. Onneksi sieltä täältä kuitenkin pystyy bongaamaan rauhallisempia spotteja, jossa pääsee uimaan Intian valtamereen.

Meillä oli Tangallessa ihana bungalow aivan meren rannalla, ihanaa oli herätä aamulla nähden ekana upea meri sekä nukahtaa meren ääniin. Aikamoista luksusta, näiden kolmen yön aikana oli tosi rentoutunut ja levännyt olo.

 

REISSUPÄIVÄ 11: KAUPUNKIPÄIVÄ GALLESSA

 

 

 

 

 

 

Rannikkoa pitkin jatkettiin Galleen yhdeksi yöksi, jossa kiinnostuksen kohteena oli Gallen vanhakaupunki Hollannin siirtomaa-ajoilta. Etukäteen toiveissa olisi yhtä kaunis vanhakaupunki, kuin Vietnamin Hoi Anissa ja sitähän Galle aikalailla olikin.

Olin jo etukäteen miettinyt miten kauniita ja värikkäitä kuvia Galle Fortista saa. Harmikseni meille sattui jälleen satainen ajankohta, joten valokuvat jäi aika minimiin. Tää harmitti kyllä vietävästi, mutta jälleen kerran – minkäs teet.

Galle Fortissa oli todella kiinnostavia ravintoloita ja kahviloita, kyllä ruokalomailijaa hemmoteltiin. Oltiin tähän mennessä syöty käytännössä vain srilankalaista (<3) ruokaa ja vinkkien perusteella oli aika syödä burgerit. Vaikka kuinka on kiva syödä paikallista ruokaa, meidän reissuun kuuluu aina myös burgereiden testaus. Siitä on tullut jonkinlainen perinne reissuilla meille.

Meillä oli yksi vähän epäonnistunut hierontakokemus Ellassa (mun päänahka ja hiukset öljyttiin aivan mädäntyneen kalan hajuiseen öljyyn), joten oli erittäin tervetullut ehkäpä maailman paras jalkahieronta Galle Fort Spassa. Oikeasti, heittämällä yksi parhaimmista hierontakokemuksista.

Meillä oli aivan jäätävä yö meidän majoituksessa. Ei oltu aamulla katottu sen tarkemmin meidän huoneen kuntoa ja illalla se osottautui pitkän päivän jälkeen todella likaiseksi ja meidän sängystä löytyi kaiken maailman karvoja ja huoneessa oli kaiken maailman öttijäisiä. Nukuin tosi levottomasti yön ja näin kaiken maailman painajaisia luteista ja torakoista. Ei voitu oikein vaihtaa huonettakaan / majapaikkaa, sillä siihen aikaan kun saavuttiin illalla perille, ei paikalla ollut enää ketään henkilökuntaa.

 

REISSUPÄIVÄT 12-14: BENTOTALTA VIIMEISET RANTSUFIILIKSET

 

 

 

 

 

 

 

Bentotalle matkustettiin rattosaisesti paikallisbussilla, joka on lievästi sanottuna aikamoinen kokemus. Musiikki pauhaa bassoista aivan jäätävän kovalla, porukka laulaa ja olo on kuin säilykepurkkiin ahdetulla sillillä. Matkustusmuoto on törkeän halpa, joten kannattaa ehdottomasti ottaa tämä elämys talteen.

Bentotalle meidän kolmen päivän tarkoitus olo löhötä x-asennossa rannalla ja uima-altaalla seuraavat päivät lentokentälle saakka, mutta pari muuttujaa siinä sitten tuli. Meidän hotelli oli ylibuukattu ekaksi yöksi, joten meidät siirrettiin viereiseen kylään yhteen Sri Lankan hienoimpaan viiden tähden hotelliin. Olot oli lievästi sanottuna mukavat vaikka olisinkin mielellään ollut kaikki kolme yötä meidän alkuperäisessä paikassa.

Muuttujia toi myös sää, sillä kertaakaan Bentotalla aurinko ei paistanut kunnolla meidän tarkoitus Bentotalla oli maata vain aurinkotuoleissa ja uiskennella altaassa. Tämän takia päätettiin viimeinen päivä muuttaa päiväksi Colombossa, jonne meidän ei ollut tarkoitus aluksi mennä ollenkaan.

 

REISSUPÄIVÄ 15: PÄIVÄ SRI LANKAN PÄÄKAUPUNGISSA

 

 

 

 

 

 

 

Saavuttiin ajoissa Colomboon ja meidän lento lähti takaisin Suomeen vasta kolmen maissa yöllä, joten meillä oli hyvin aikaa tutustua Colomboon. Onni onnettomuudessa, että säät Bentotalla oli huonot ja lähdettiin aikaisemmin Colomboon tutustumaan. Otin aikaisemmin yhtyettä Colombo City Hostelliin, josko heillä voisi käydä illalla suihkussa ennen kentälle lähtöä sekä säilyttää meidän rinkkoja heidän tiloissaan.

Oli tosi kiva nähdä erilainen Sri Lanka, sillä yhtäkkiä oltiinkin keskellä aikas modernia suurkaupunkia – en osannut odottaa yhtään tällaista. Pettahin alue oli heittämällä silti modernin Colombon sijasta mielenkiintoisempi, kannattaa ehdottomasti käydä kävelemässä Pettahin alueella. Paikasta tuli mieleen paljon itselle Myanmarin pääkaupunki Yangon.

Yöllä lähdettiin kohti kotia ja samaan aikaan oli ihan kiva palata omaan kotiin ja omaan sänkyyn, mutta kyllä jäi niin paljon vielä näkemättä Sri Lankasta, että pakko on kyllä päästä uudestaan tänne. En yhtään ihmettele, että Sri Lankan suosio nousee ja nousee koko ajan – täältä nimittäin tulee oikeasti todella varteenotettava haastaja muille Aasian matkakohteille.

Pelkkää rakkautta.

 

 

Minkä takia sie haluaisit matkustaa Sri Lankaan / mitkä ovat olleet parhaita asioita omalla Sri Lankan reissulla?

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), BloglovininBlogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

27 Comments on “Kaksi viikkoa Sri Lankassa – Vietnam taisi saada juuri haastajan

 1. Oli kiva lukea teidän kokenuksista Sri Lankassa! Samanlaisia kokemuksia ja paikkoja kuin meillä. Paitsi että meillä ei juurikaan satanut tammikuussa 2018. Myös meitä alkoi kiinnostaa itä ja pohjoinen. No, ne jäi swuraavaan reissuun. Meidän reissun kohokohta oli Ellan sijaan Horton Plains. Aamu viiden herätys ja 9 km vaellus 2500 metrin korkeudessa oli huikea kokemus. Lämpötila lähtiessä oli -1 astetta? Ja tullessa +9 astetta. Silti hiki päässä palatessamme oli toppi ja shortsit sekä miljoona kiloa aurinkorasvaa.

  1. Oi oi anteeksi Jaakko, sun kommentti on jotenkin jäänyt välistä – pahoittelut myöhäinen vastaus! Toi junamatka on jotain niin eeppistä, että sitä ei voi edes etukäteen kuvitella miten ihana se on. Suosittelen kokeilemaan, jos joskus Sri Lankaan päädyt.

   Hahah, nyt ei kyllä ollut pelkoa että oltaisiin rannalla muututtu ravuiksi. 😀

 2. Me käytiin neljä vuotta sitten Sri Lankalla ja meille jäi siltä reissulta melko ristiriitaiset fiilikset. Meidän reitti meni ensin rannikkoa pitkin ja sitten käytiin junalla / bussilla Kandyn kautta Sigiriyalla. Se oli ehdottomasti reissun kohokohta ja Adams peak olisi varmasti sopinut meille tosi hyvin. Jostain syystä en muista lukeneeni kovinkaan paljon mitään siihen aikaan Sri Lankasta ja vinkkien saanti oli tosi nihkeetä. Nykyään onneksi tietoa ja kuvia riittää 🙂
  Ihanaa että tykästyitte 🙂 Reitti kuulostaa ihanalta ja kokemukset mahtavilta!
  Mä en oikein tiedä tykkäsinkö 😀 Yalan kansallispuisto ei napannut ja tuntui että jokainen rantakaupunki oli melua täynnä tööttäilevine busseineen. Itikoita varoi jo ihan hysteerisen paljon ja ruokakaan ei tehnyt suurta vaikutusta 😀 Voisin kyllä lähteä uudestaan testaamaan josko se nyt jo nappaisi :p

  1. Oiskohan teillä ollut väärät kohteet? :’D Sillä ainakin tuo meidän reitti oli huikea eikö rannoilla näkynyt kyllä meluavia busseja ollenkaan, tosin tietoisesti valittiin sellaiset rantakohteet jotka ei mee autotien vieressä aivan. Mekin oltaisiin kovasti haluttu Adam’s Peakille, mutta se olisi tehnyt aika ison mutkan meidän reitillä ja jostakin oli tingittävä. Yalaan oltiin aluksi menossa, mutta niin moni sanoi että enemmin kannattaa mennä Uduwalaween, niin tehtiin sitten muutos meidän suunnitelmaan. Antakaa uusi mahdollisuus Sri Lankalle, jospa se tällä kertaa hurmaisi teidätkin. <33

 3. Jännä kuulla, että sri lankalaiset ihmiset ovat noin mukavia. Mulla on jostain syystä ollut aivan päinvastainen mielikuva. Mitään kokemustahan mulla ei asiasta ole, mutta blogeista ja muualta on jäänyt vähän negatiivinen mielikuva.
  Teidän reissu vaikuttaa aivan mahtavalta! Kiva kombo kaikkea erilaista tekemistä. Ja kylläpä nuo aasiannorsut näyttää ihan erilaisilta kuin afrikkalaiset serkkunsa. Erot oli kyllä tiedossa, mutta tämä sun kuva konkretisoi erot selvästi, kun omatkin kokemukset afrikannorsuista on niin tuoreena mielessä.

  1. Mitää ihan oikeasti? Me ei kohdattu yhtään ei-kivaa paikallista, kaikki oli hullun ystävällisiä ja ihania. <3 Joo valittiin vähän tarkoituksella monipuoliset kohteet jottei tulisi liikaa samanlaisia kohteita – kerralla enemmän! Vitsit mä ihastelinkin sitä sun Tansanian safaripostausta ja linkkasin sen omaan safaripostaukseen, jonka tein tänään. Hyvä vertailukuva millaista olisi Afrikan safarilla verrattuna Sri Lankan safareihin. 🙂

 4. Enpä ole ennen sen kummemmin haaveillut Sri Lankasta, mutta tämän postauksen myötä haluan sinne kyllä joskus ihan ehdottomasti!! Siis nuo maisemat, ruokakuvat, luonto…kuulostaa ja näyttää ihan täydelliseltä paikalta 🙂

 5. Ihanan vehreää tuntuu olevan kaikkialla. Sri Lankasta olen kyllä kuullut puolesta ja vastaan, mutta ihan parasta että te viihdyitte niin hyvin. Harmi että säät ei vaan ihan osunut kohdalle. Kahden viikon lomasta se kuitenkin jo verottaa vähän jos useampi päivä on sateista. Mutta loma on aina lomaa, satoi tai paistoi 🙂

  1. Mä yllätyin kyllä, sillä ennen tätä meidän reissua oon kuullut pelkkää hyvää Sri Lankasta mutta nyt kun oon näitä postauksia kirjoitellut tms, niin useampi on sanonut samaa. Mä en ymmärrä miten joku ei oo voinut tykätä siitä, niin monipuolinen maa jossa voi tehdä vaikka mitä sekä kulttuuri aivan ihana. Love it! Joo toi on totta, kahden viikon lomalla huonot säät verottaa – huomattavasti enemmän kuin vaikka silloi Vietnamissa satoi 2vko putkeen, niin ei tuntunut edes missään kun oli niin pitkä loma kyseessä.

 6. Koko reissun olit saanut kiteytettyä hyvin yhteen postaukseen 🙂 Kyllä Sri Lanka on alkanut kiinnostaa koko ajan enemmän ja enemmän, niin paljon hyvää siitä kuulee ja hienoja kuvia näkee. Varmaan yksi syy on se, että jos haluaisi kokea vähän Intian tyyppistä maata niin Sri Lankassa voisi fiilistellä kompaktissa muodossa ja matalammalla kynnyksellä, nähden monia kiintoisia paikkoja, ennen kuin heittäytyisi matkaamaan monta kertaa intensiivisempään naapurimaahan. Monipuoliselta kohteelta vaikuttaa kaiken kaikkiaan!

 7. Olipa teillä monipolinen reissu! Tuo Ella näytti todella upealta, ja toi junamatka oli varmaan ihan huikea elämys. 🙂 Harmi, ettei säät natsanneet ihan täysin. Vähän on ollut mietinnöissä, että lähdetäänkö talvilomalle Filippiineille vai Sri Lankaan, mutta ehkä jos puhdasta rantalomaa kaipaa, Filippiinit saattaisivat olla parempi vaihtoehto..?

  1. Oli kyllä, ei ehtinyt aika käymään pitkäksi kun haluttiin nähdä mahdollisimman erilaisia asioita. Tuota junamatkaa ei kyllä tarpeeksi voi hehkuttaa, se oli nii upea. Olisi kyllä rikos jättää matkustamatta tuo väli junalla. Filippiinit on ollut vuosia sellainen paikka jossa haluaisin käydä, mutta vieläkään se ei ole päätynyt meidän kohteeksi. Rantojen suhteen Filippiinit hakkaa varmasti Sri Lankan 10-0 (uskallan melkein väittää että Aasian kaikki rannat), mutta me ollaan jätetty se aina välistä sen takia kun liikkuminen siellä kuullostaa niin säädöltä ja sen takia haluttaisiin sitten lähtee ajan kanssa Filippiineille. Mulla asuu kavereita siellä, jotka ylistää kyllä Filippiinejä maasta taivaisiin! <3

 8. Minut Sri Lanka jätti kylmäksi. Osa paikoista oli samoja, osasta huomaan, etten ole edes kirjoittanut blogiin, kun jotenkin en saanut maasta otetta. Mutta tiedän sillä olevan potentiaalia enemmän, joten kyllä minä sinne vielä palaan. Paikallisbusseja mekin yritettiin, mutta ensimmäisen viisituntisen jälkeen luovutettiin. Oli matkanteko sen verran hikistä meininkiä. Muistan sinun olleen niin Vietnamin lumoissa, että todella on Sri Lankan pitänyt tehdä suuri vaikutus, jos ajattelet sen päihittäneen Vietnamin.

  1. Aijjaa, oliks siihen Annika joku tietty syy vai etkö muuten vaan syttynyt maalle? Paikallisbussit oli kyllä aika horror, mutta samaan aikaan mielenkiintoinen elämys. :’DD Totta, oon kyllä aivan Vietnamin lumoissa ja tykkäsin kyllä Sri Lankasta todella paljon. Nyt on hämmentynyt olo, sillä ajattelin ennen ettei Vietnamia parempaa ole Aasiassa – en oo ollenkaan enää niin varma asiasta. Aika tasoissa ovat.

 9. Onpa ihana kirjoitus (ja blogi muutenkin!) Me ollaan menossa noin kymmeneksi päiväksi Sri Lankaan kuun vaihteessa; Colomboon, Kandyyn, Ellaan ja Tangalleen. Tulee kyllä nämä vinkit heti käyttöön omalla reissulla. ^_^

 10. heippa! muistatko ton burger-paikan nimeä? ite menossa sri lanka/malediivit reissulle maaliskuussa, ja yhet burgerit on aina saatava 😀

  1. Moi Ella! Se oli tää paikka: https://www.tripadvisor.fi/Restaurant_Review-g297896-d10034867-Reviews-Church_Street_Social-Galle_Galle_District_Southern_Province.html aivan huikea ravintola! Vähän yleistä hintatasoa kalliimpi, mutta todella kaunis ja ruoka on hyvää. Tässä samassa on hotelli kanssa, joka näytti aivan täydelliseltä. Jos budjetti antaa periksi niin et varmasti tuu pettyy hotelliyöhön tuolla. ☺️

 11. Hei! Ollaan tammikuussa menossa Sri Lankaan ja olen miettinyt samanlaista reittiä kuin te teitte, luettuani monia blogeja tässä… 🙂 Muistatko mitä kautta varasitte kyydin Kandyyn? Entäs junaliput? Kannattaako Ellassa viivähtää, vaikka olisi vähän huonokuntoinen? Kiitos jutuista,
  Raija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *