AASIA - MALESIA

Kohdeopas Kuala Lumpurin suurkaupunkiin – tsekkaa vinkit!

Katsotaan, alkaako aika kultaamaan muistoja sillä päätin jakaa mun vinkit Kuala Lumpuriin! Olin opiskeluaikoina Malesiassa vaihdossa yhden lukukauden verran Taylor’s Universityssä, joten voisi sanoa, että Kuala Lumpur tuli hyvinkin tutuksi tuona aikana. Kuala Lumpur ei oo mun lemppari kaupunkeja Kaakkois-Aasiassa, mutta siellä riittää kyllä silti paljonkin erilaista tehtävää ja nähtävää. 

Kuala Lumpur – lyhyesti KL on yksi Kaakkois-Aasian lentojen risteyspaikka, joten täältä on hyvä jatkaa matkaa muualla Kaakkois-Aasiaan. Tai tutustua Malesian sisäiseen matkailuun, josta löytyy muuten ihan hulluna kaikkia kivoja kohteita – mainittakoon vaikkapa tähän väliin Tioman, Perhentian, Kota Kinabalu, Cameron Highlands, Penang ja Langkawi.

KL on siinä hyvä kohde, että se on ympärivuotinen matkakohde. Vaikka mekin oltiin juuri pahimpaan sadekauden aikaan siellä, ei se meidän menoa haitannut juuri ollenkaan. Jäätäviä rankkasateita tuli kyllä, ei siinä kieltäminen, mutta ne onneksi kesti noin tunnin ja sitten loppupäivä olikin kirkasta aurinkoa. Ainakin niin kirkasta aurinkoa, mitä se oli mahdollista olla ilman saasteiden jälkeen.

Kuala Lumpur on Malesian pääkaupunki ja mun mielestä se oli kiva sekoitus uutta ja vanhaa. Tarjolla on monipuolista kulttuuria, herkullista ruokaa katukojuista hienoihin ravintoloihin ja ihan mahtavat ostosmahdollisuudet! Mä kotiutin mun vaihdon aikana niin paljon tavaraa kotiin ettei mitään järkeä – lähetin ison paketin Suomeen postitse sekä mun Suomesta vieraillut kaveri pääsi (lue joutui) raahaamaan yhden mun matkalaukun takaisin Suomeen. Eli ostoskohteena Kuala Lumpur on aivan 5/5 kaupunki!

LIIKKUMINEN KUALA LUMPURISSA

Noh, liikkuminen Kuala Lumpurissa on helppoa ja julkinen liikenne on mun mielestä idioottivarma. KL Monoreil palvelee hyvin turistin tarpeita, bussit onkin sitten oma juttunsa. Me ei perehdytty näihin se tarkemmin, sillä aikataulut olivat aina vähän mitä sattuivat. Itse Kuala Lumpurin ydin on myös helposti kävellen saavutettavissa ja meillä tuli tosi paljon käveltyä siellä, näin myös tulee helpommin löydettyä uusia paikkoja.

Meidän koti oli esikaupunkialueella, josta kuljettiin junalla noin puoli tuntia Kuala Lumpurin keskustaan. Junaverkoston avulla pääsee esimerkiksi Batu Cavesille ja Sunway Lagoonia lähettyville, josta voi ottaa sitten taksin vielä.

Lentokentältä pääsee kätevästi junalla ja suosittelenkin junaa, sillä Kuala Lumpurin lentokenttä on aika kaukana – 75 kilometrin matkan päässä. KLIA Ekspres maksaa RM40 ja matka kestää noin puolisen tuntia. Taksilla meillä on mennyt pahimmillaan 2,5 tuntia ruuhkan takia.

Jos ja kun kuljet taksilla, kannattaa sopia se etukäteen. Etenkin intialaiset taksikuskit ovat huonossa maineessa Malesiassa – yksi meidän vaihtariporukasta joutui intialaisten taksikuskien pahoinpitelyn uhriksi. Taksilla matkustaminen on halpaa, joten muista ettet maksa mitään överihintoja!

 

NÄHTÄVYYDET KUALA LUMPURISSA

En oo koskaan ollut mikään kummoinen museoihminen, joten niihin en pahemmin tutustunut Kuala Lumpurissa. Erilaisia museoita täällä kyllä oli erittäinkin paljon. Tässä ehkä omat must-nähtävyydet KL:ssä:

 • Petronas  Towers – olisi varmaan rikos jättää näkemättä kaupungin maamerkki! Petronas Towers on osa Kuala Lumpurin Golden Trianglea, joka on eräänlainen ostos- ja viihdealue. Aikoinaan tornit kantoivat maailman korkeimman rakennuksen titteliä, mutta nykyisin se kunnia on Dubailla.
 • Parhaat kaupunkimaisemat pääsee nauttimaan telekommunikaatiotorni Menarasta. Liput sinne voi ostaa suoraan täältä.
 • 13 kilometrin päässä Kuala Lumpurista löytyy Batu Caves, joka on helposti saavutettavissa junalla. Luolan sisältä löytyy hindutemppeli ja tämä paikka on ehdottomasti yksi Kuala Lumpurin suosituimpia nähtävyyksiä. Kannattaa varoa röyhkeitä apinoita!
 • Taman Tasik Perdana eli Lake Gardens – täältä löytyy kaikkea mielenkiintoista erilaisista linnuista, perhosista ja pörriäisistä kaiken maailman kasveihin saakka. Tosi kaunis paikka! Helpointa on navigoida itsensä tänne taksin avulla, jotka on muuten törkeän halpoja Kuala Lumpurissa – bussilakin tänne pääsee pienen kynnön kautta.

 

Batu Cavesin sisääntulo on näyttävä

 

 

 

OSTOKSET KUALA LUMPURISSA

Mainitsinkin jo tuossa alussa, että Kuala Lumpurissa shoppaillaan ja siihen on erittäin hyvät puitteet! Valinnanvaraa löytyy monenlaiseen makuun ja tässäpä olis hyväksi koetut vinkit:

 • Pavilion KL (Pavilion Kuala Lumpur 168 Jln Bukit Bindung) – tässä ympärillä on monen monta erilaista katua, jossa on vaikka mitä myymälöitä! Muistan kun tänne avattiin Malesian (vai olisiko ollut jopa Kaakkois-Aasian) ensimmäinen H&M, niin ihmiset yöpyivät edellisen yön ennen aukaisua ovien edessä, jotta varmasti pääsisivät sisään. Useamman viikon kyseiselle H&M:lle oli aivan jäätävät jonot, että sinne pääsi edes sisään vartijoiden läpi. Arvatkaapa kaksi kertaa, lähdettiinkö jonottamaan. :’D
 • Suria KLCC (Suria Klcc Jalan Ampang)
 • Berjaya Times Square (Berjaya Times Square 1 Jalan Imbi)
 • Mitä ostoskeskuksiin tulee, yllämainitut on hyviä ostoskeskuksia Kuala Lumpurin ytimessä. Kuitenkin mun oma suosikki oli Sunway Pyramid (ohjeet navigointiin täältä), joka on rakennettu pyramidin muotoiseksi ja on myös jäätävän kookas paikka. Monesti aina matkoillani oon ikävöinyt tähän ostoskeskukseen, sillä täällä oli kaikki mahdollinen. Lisäksi vieressä on Sunway Lagoon vesipuisto/eläinpuisto, joka on myös tosi hauska!
 • Kuala Lumpurin Chinatownin Petaling Street on paikka, mistä löytää kaikki maailman feikkikrääsät, matkamuistot ja vastaavat. Käymisen arvoinen, sillä täällä on vaikka mitä ja lisäksi erittäin herkullisia katukojuja! Täältä löytyy hyvä linkki paikkoihin, missä kannattaa käydä Chinatownissa!

 

Chinatown

 

RUOKA JA JUOMA KUALA LUMPURISSA

 • Jalan Alorilta löytyy malesialaista, kiinalaista ja thaimaalaista ruokaa katukeittiötunnelmissa ja on suuressakin ruokakadun maineessa. Viereinen Jalan Bukit Bintang onkin sitten enemmän bilekatu, josta kyllä löytyy ravintoloitakin, mutta hyvää ja halpaa ruokaa etsittäessä suuntaa Jalan Alorille.
 • Chinatownista löytyy joka puolelta herkullisia pikkuravintoloita, jotka eivät välttämättä ole maailman houkuttelevimman näköisiä, mutta niihin kannattaa silti tutustua avoimin mielin!
 • Täältä löytyy Kuala Lumpurin parhaimmistoa Tripadvisorin mukaan – mun tiedot ovat useamman vuoden takaisia, niin en oo varma niiden nykyisestä tilasta, niin en uskalla suositella mitään tiettyä paikkaa.
 • Taman Connaught, OUG nightmarket, Pasar Malam Sir Petaling ja TAPAK on myös hyviä vaihtoehtoja, jos haluaa tutustua Kuala Lumpurin streetfoodiin!

Mikä on teidän suosikki suurkaupunki? Vaikka Kuala Lumpur onkin ihan kiva, niin mä taidan liputtaa Bangkokin puolesta tällä hetkellä, mutta uskoisin kauan haaveiltu New York veisi kyllä ykkössijan!

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), Bloglovinin Blogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *