AASIA - VIETNAM

Matkaopas Vietnamiin

Vietnam on kaunis, eksoottinen ja monipuolinen Kaakkois-Aasian maa, jonne on helppo matkustaa Suomesta. Vietnamista löytyy jokaiselle matkailijalle jotakin: kulttuuria, historiaa, ostoksia, loistavaa ruokaa, aktiviteetteja, luontoa, aurinkoa ja rantoja. Mikä parasta – Vietnam sopii hyvin erilaisille rahapusseille budjettireissaajasta luksuslomailijaan.

Omasta mielestäni Vietnam palvelee parhaiten reppureissaajia, mutta myös suomalaisetkin matkatoimistot ovat löytäneet Vietnamin ja pakettimatkailukin onnistuu helposti Vietnamissa. Maan yleinen hintataso on erittäin alhainen ja matkasta voi selvitä hyvinkin pienellä budjetilla. Vietnam onkin yksi Kaakkois-Aasian suosituimpia matkakohteita eikä kyllä mikään ihmekään.

Vietnamissa asukkaita on yli 90 miljoonaa, mutta kooltaan se on kuitenkin lähes Suomen kokoinen. Aikamoinen kuhina siis käy maassa verrattuna meidän Suomeen – Vietnamissa onkin maailman 14. eniten väestöä.

Vietnam on hyvin pitkä ja kapea maa, jonka takia siellä on hyvin vaihtuvat ympäristöt vuoristoista, hiekkarantoihin ja sieltä vielä trooppisiin metsiin ja  Mekong-joen varren tasaiseen suistoihin. Ilmastoon vaikuttaa myös paljon maan muoto, sillä esimerkiksi Pohjois-Vietnamissa voi olla aivan erilainen sää kuin Etelä-Vietnamissa. Rajamaat ovat Laos, Kambodža ja Kiina.

Valuuttana Vietnamissa toimii dongit (VND), jota voi helposti nostaa automaateista pienin kustannuksin tai vaihtaa rahanvaihtopisteissä. Yksi mahdollisuus on totta kai vaihtaa rahaa jo ennen Suomesta lähtöä. Joissakin paikoissa hinnat saatetaan ilmoittaa dollareina, mutta dongit on silti ehdottomasti päävaluutta. Esimerkiksi hotelleja tai kuljetuksia voit maksaa dollareilla.

Hintataso Vietnamissa on välillä naurettavan alhainen ja ravintolassa selviää helposti alle viidelä eurolla juomineen. Lisäksi mikä Vietnamissa on edullista, on majoitus. Kaiken lisäksi majoituksissa hinta-laatusuhde kohtaa erittäin hyvin. Oon huomannut, että Vietnamissa on helppoa löytää majoitus eri varausjärjestelmien, kuten Booking.comin kautta sillä paikan päällä hintoja tiedustellessa huonehinnat saattaa olla paljonkin korkeampia.

Suomalainen ei tarvitse Vietnamiin viisumia paitsi jos aikoo olla pidempään kuin neljätoista päivää. Viisumia voi hakea itse helposti Vietnamin suurlähetystöstä Kulosaaresta ja siihen menee noin viikko.

Vietnam on sosialistinen yksipuoluemaa, jossa kommunistisella puolueella on keskeinen poliittinen ohjausrooli. Vietnam on kuitenkin alkanut kehittää ruohonjuuritason demokratiaa. Molemmat osapuolet, etenkin kommunismi on havaittavissa maassa. Meidän matkan aikana ilmeni hyvin monta tapausta, jotka vastustivat kommunismia – vähän kun tutustuttiin ihmisiin, he alkavat puhua aiheesta sekä kertoo uskomattomia tarinoita Vietnamin sodasta.

Vietnamilaisen keittiön tyypillisiä aineksia ovat riisi, kalakastike, soijakastike, katkaraputahna sekä monenlaiset tuoreet vihannekset, yrtit ja mausteet. Ruoka-annoksissa on tyypillistä korostaa raaka-aineiden tuoreutta: vihannekset ja lihat on usein kevyesti paistettu pannulla ja vihannekset tarjoillaan usein raakoinakin. Vietnamilaisessa keittiössä käytetään suhteellisen vähän rasvoja ja öljyjä. Sokeria tungetaan paljon joka paikkaan – erityisesti juomiin.

Ruokakulttuuri on iso osa vietnamilaista kulttuuria ja onkin helposti päivän tärkeimpiä hetkiä perheille. Vietnamissa on myös koulujen ja työpäivien aikana parin kolmen tunnin ruokatauot, jolloin suunnataan perheen kanssa syömään ja päikkäreille. Omia annoksia ei niinkään tehdä, vaan jokaiselle annetaan oma pikkukulho ja syömäpuikot. Ruuat sijoitetaan pöydän keskelle isompiin kulhoihin ja kippoihin, josta otetaan omaan pikkukulhoon ruokaa. Ruokaan kuuluu tavallisesti suuri astiallinen höyrytettyä riisiä tai nuudeleita, keitto, kalaliemiä sekä useita pienempiä vihannes- tai liharuokia.

 

PB212664

 

Vietnamilaiset ovat maailman ystävällisintä kansaa. He auttavat sinua, kun apua tarvitset – vaikket sitä pyytäisikään. Lisäksi hymy on herkässä heidän kanssaan ja he saattavat välillä kummaksua sitä, jos et nyt aivan koko aikaa jaksa hymyillä. He saattavat myös keskellä liikennettä skootterin selästä alkaa juttelemaan niitä näitä sun kanssa ja kysellä sun elämästä. Turistit onkin tervetulleita Vietnamiin, etenkin länsimaalaisista ja meidän tavoista ollaan hyvinkin kiinnostuneita.

Vietnamissa on monta hyvää asiaa, mutta löytyy niitä huonojakin puolia. Käy lukemassa täältä mun henkilökohtainen mielipide siitä, mitkä ovat Vietnamin parhaat ja huonoimmat palat. Seuraavana listasin omia suosikkejani Vietnamista:

 

HANOI


 

Vietnamin pääkaupunki, jossa riittää puuhaa useammallekin päivälle. Oon itse ollut vain pari päivää täällä ja harmitti kovasti, ettei meillä ollut enempää aikaa. Kaupungissa näkyy hyvin kaaottinen liikenne, vietnamilainen kulttuuri, historia, nähtävyyksien kirjo ja se tärkein: ruokaa.

Hanoi on tunnettu sen mahtavasta ja herkullisesta katuruuasta, johon on pakko tutustua! Jos ei yksin uskalla lähteä tutkimaan ruokatarjontaa, löytyy kaupungista erilaisia street food-tourejakin. Lisäksi toinen must juttu Hanoissa on juoda Bia Hoita, joka on hanoilainen tuoreolut. Olut pannaan panimolla aamusta ja se säilyy noin yhden päivän. Voisiko tuoreempaa olutta saada enää?

Alue, missä suurin osa turisteista viettää aikaansa on Old Quarter, joka tunnetaan myös nimellä 36 katua. Alueelta löytyy paljon erilaisia ruokamahdollisuuksia, hotelleja, putiikkeja, hemmottelupaikkoja, historiaa – kaikki tarvittava. Old Quarterilla sijaitsee myös iso Dong Xuan Market, joka on käymisen arvoinen.

 

Hanoin pikkukujat täyttyy illasta hyvän ruuan ja edullisen oluen äärelle
Hanoin pikkukujat täyttyy illasta hyvän ruuan ja edullisen oluen äärelle

 

HALONG BAY


 

Pohjois-Vietmamissa matkustaessa olisi suuri rikos jättää tulematta Halong Baylle! Sillä se on yksi maailman luonnonihmeistä ja on ylivoimaisesti yksi Vietnamin suosituimpia nähtävyyksiä, joka koostuu noin 1600 jyrkästä karstisaaresta. Alue kuuluu myös Unescon maailmanperintökohteisiin ja syystäkin – on se sen verran henkeäsalpaava paikka, joka pitää säilyttää.

Halong Bay on aika turistimainen kohde, joka pitää kokea veneestä käsin. Vaikka paikan päällä on paljon turisteja, se ei tunnu siltä omassa veneessä. Halong Bayn kokemiseen tapoja on yleensä kaksi: joko yövytään omassa veneessä pelipaikoilla tai majoitutaan maissa (Cat Pa, Halong City), josta käsin tehdään päiväretki karstisaarien upeisiin maisemiin. Jos vain budjetti antaa periksi, suosittelen yöpymistä veneessä.

 

PC094143

 

SAPA


 

Trekkausretki Pohjois-Vietnamin vuoristomaisemiin kannattaa! Yksi elämäni hienoimpia kokemuksia ja Sapaan on helppo matkustaa esimerkiksi Hanoista käsin. Ehdottomasti kannattaa palkata oma opas, joka kuljettaa sua turvallisesti ympäri vuoristoja ja sen kyliä. Me ei yövytty ollenkaan Sapassa, se oli meidän makuun liian turisti ja rakennustyömaan alla. Sen sijaan majoittua voi pikkukylissä home stay-majoituksissa paikallisten kanssa.

Me trekkailtiin tälläinen reitti: Sapa – Sa Seng – Hau Tao –  Ciang Ta Chai – Su Pan – Ban Ho – Sapa. Vaihtoehtoja on kyllä useita ja suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä matkatoimistoa.

 

81d168e8-32aa-4f4e-aad5-ee7336c40c03.jpg

 

HUE


 

Kaupunkia kutsutaan Vietnamin kuninkaiden viimeiseksi kodiksi. Vietin täällä jopa kuukauden eli olen erittäin hyvin ehtinyt tutustua kaupunkiin. Jussi oli vaihdossa Huessa, joten päivisin oli hyvin aikaa seikkailla! Hue on suhteellisen pieni paikka, mutta tekemistä löytyy silti monelle päivälle. Herkullisia ravintoloita, halpaa olutta baareissa ja historiallisia nähtävyyksiä. Kokeile ainakin bun bo hueta, joka on huelainen herkullinen nuudelikeitto. Tätä syödään muun muassa usein aamupalaksi.

Kaupunki on yksi Vietnamin tärkeitä kaupunkeja, mitä tulee sen historiaan ja täällä onkin enemmän nähtävyyksiä kuin missään toisessa Vietnamin kaupungissa. Oma nähtävyyssuosikkini oli ehdottomasti Ho Thuy Tienin hylätty vesipuisto, joka ei niinkään ollut historiallinen, mutta todellakin käymisen arvoinen. Vesipuistossa asui vielä pari vuotta sinne ”unohdetut” krokotiilit!

Jos kiinnostusta löytyy, Citadelin puolelta löytyy paikka, missä voit itse tehdä perinteisen vietnamilaisen hatun. Tämä vie kokonaisen päivän aikaa, mutta on samalla myös ikimuistoinen matkamuisto. Lisää aiheesta löytyy täältä.

Periaatteessa rantalomailu onnistuu Huessa, sillä keskustaan on noin puolen tunnin ajomatka rannalta. Toinen hyvä vaihtoehto on ottaa uima-altaallinen hotelli tai budjetin kannalta mennä hienompaan hotelliin päiväksi viettämään allaspäivää alle viidellä eurolla.

 

citadel-hue

 

DA NANG


 

Da Nangissa rantaviivaa on 60 kilometriä, joten kaupunki on erittäin hyvä vaihtoehto rantalomailijalle. Itseäni tää kaupunki ei niinkään sytyttänyt sen kummemmin, mutta voisin kuvitella kaupungin olevan hyvä lapsiperheille ja eläkeläisille. Da Nang sopii myös hyvin päiväretkikohteeksi Hoi Anista käsin.

Da Nangissa rakennetaan tällä hetkellä paljon, siis tosi paljon. Tää näkyi selkeästi kaupunkikuvassa, erityisesti meidän alueella – hotellia nousee yksi toisensa perään katsoit minne katsoit. Hotellitarjontaa olikin hyvin, me löydettiin oikein kiva ja siisti hotelli uima-altaineen 20 eurolla yö – ei ollenkaan paha!

Da Nang oli meidän mielestä hieman epäselkeä, tavallaan oli hirmu hankalaa hahmoittaa missä on mitäkin ja missä on esimerkiksi kaupungin ydin. Me pidettiin tukikohtana My Khe Beachia, joka oli mukava ravintoloineen ja baareineen. Vietnamin parhaimmat burgerit löytyy muuten tästä kaupungista, tämä on jo pelkästään hyvä syy matkustaa tänne! Ja kaiken lisäksi niitä paikkoja löytyi kaksi Burger Bros ja Tam’s pub & surf shop  – miettikää mikä tuuri!

Jälkimmäisestä paikasta spesiaalin teki paikan omistaja, Tam. Hän on noin 60-vuotias surffaava leidi, joka kertoi meille paljon tarinoita hänen nuoruudestaan ja elämästään. Pubin seinät on siis vuorattu kaikenmaailman valokuvilla, jotka kertoo hänen elämästään ja hänen ystävistään. Tam on yksi Vietnamin sodastaselvinneistä ja näyttikin meille paljon kuvia sota-ajoilta ja kertoi hänen selvitymistarinastaan.

Lisää tärppejä Da Nangiin voit käydä lukemassa täältä.

 

img_7947-1.jpg

HAI VAN PASS


 

Hai Van Pass on hyvä päiväretkikohde, mutta se kannattaa suunnitella mun mielestä matkareitille. Me esimerkiksi vuokrattiin moottoripyörä (20 dollaria/päivä, halvempiakin malleja löytyi kyllä), jolla lähdettiin Huesta Da Nangiin viikonloppureissulle juuri Hai Van Passin takia. Myös Hoi Anista on lyhyt matka Hai Van Passille. Matkan varrella oli yleisestikin upeita maisemia, mutta erityisesti Hai Van Passin vuoren ylitys oli sellanen superwow. Vuori sijaitsee aivan Etelä-Kiinan meren kyljessä ja maisemat huipulta ovat upeat, meillä menomatkalla oli tosin niin paha sumu, ettei nähty kahta metriä kauemmaksi. Onneksi paluumatkalla oli lähes kirkas taivas!

Vietnamin sodan aikaan tie tunnettiin nimellä ”Street Without Joyna”. Vuoren ylitys on noin 20 kilometrin pituinen ja tiet oli tosi hyvässä kunnossa, verrattuna siihen vaikka kun viime kesänä ajettiin Ranskan vuorilla. Vuoteen 2005 asti Hai Van Pass oli ainoa tapa päästä vuoren toiselle puolen, mutta sitten ison moottoritien ansiosta rakennettiin vuori tunnelin läpi, jonka jälkeen Hai Van Passia kutsutaan myös ”Street Without Traffic”. Mikä tunnelista tekee erikoisen, siellä ei saa ajaa millään kaksipyöräisellä eikä vissiin öljyrekoilla. Kuulimme huhua, että tunnelin päädyissä on kuitenkin rekkoja, jonka kyytiin mahdollisesti voi moponsa laittaa.

 

img_7914.jpg
Hai Van Passin vuoren huipulla

 

HOI AN


 

Hoi An on mun omia henkilökohtaisia suosikkeja Vietnamissa, edes karmea sää ei onnistunut pilaamaan kaupungin tunnelmaa. Henkilökohtaisesti oon sitä mieltä, että Hoi An on Vietnamin kaunein ja sympaattisin kaupunki.  Tämän on valitettavasti tajunnut moni muukin turisti, sillä kujat oli välillä niin täynnä turisteja, että oli vaikea päästä läpi. Tämäkään ei sinänsä haitannut mua, koska kaupunki oli niin sympaattinen ja rysäkohdat oli tiettyjen talojen edessä.

Keski-Vietnamissa sijaitseva reilu 100 000 asukkaan kaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin sen vanhan kaupunkinsa takia. Vanha kaupunki on täynnä mitä kauniimpia vanhoja kivi,- ja puutaloja, jotka yksinkertaisesti hurmaa kulkijan. Moni näistä taloista on muutettu joko ravintoloiksi, kahviloiksi, kaupoiksi tai jonkin sortin museoksi (erehdyttiin vierailemaan ehkä maailman tylsimmässä museossa: keramiikkamuseo, joka oli täynnä pieniä palasia vanhoista kipoista ja kupeista) – silti vanha kaupunki on onnistunut säilyttämään hyvin vanhan ajan hengen. Kadut on täynnä värikkäitä lyhtyjä, jotka pääsevät parhaiten oikeuksiinsa illan hämärtyessä.

Hoi An on tunnettu myös sen laadukkaista räätälöintipalveluista: voit teetättää mieleisiä laukkuja, kenkiä tai vaatteita. Itse teetätin upeat mustat nahkaiset sandaalit juuri omaan jalkaani tehtynä vain viidentoista dollarin hintaan. Hoi Anissa saisi helposti päivät kulumaan jo pelkästään kaduilla kulkiessa, ravintoloissa istuen ja ostoksien parissa, mutta täältä löytyy paljon myös erilaisia temppeleitä ja perinnetaloja, mitkä ovat tosi upean näköisiä.

Ravintoloita ja kahviloita Hoi Anista löytyy sylin täydeltä, välillä oli vaikeaa päättää, minne haluaisi seuraavaksi. Hintataso on suhteellisen korkea Vietnamin muihin kaupunkeihin verrattuna. Vanhan kaupungin reunoille kävellessä hinnat kuitenkin useasti tippui mukavasti normaaliin tasoon. Oluen hinta kuitenkin loistavasti pysyi joka paikassa alle eurossa reippaasti! Hyvin monet ravintolat järjestää laadukkaita kokkauskursseja, jossa pääsee tutustumaan vietnamilaisen keittiön saloihin.

Erikoisimpana kokemuksena mulle jäi mieleen kahvila nimeltään Reaching out arts and crafts teahouse, jossa oli pelkästään kuuroja vietnamilaisia töissä. Kommunikointi hoidettiin tilauslomakkeella, joka oli raksiruutuun-idealla ja lisäksi apuna oli jokaisessa pöydässä kommunikointipalikoita. Konsepti oli tosi loppuun asti mietitty ja sieltä sai myös herkullisia kahveja! Vietnamilainen kahvi on hyvin erilaista kuin Suomessa, mutta erittäin hyvää myös. Kahvit ja teet oli vähän hinnakkaammat, mutta täysin rahan arvoiset. Kannattaa käydä, jos Hoi Anin suunnille eksyy!

 

Lamput-HoiAn

 

HO CHI MINH CITY ELI SAIGON


 

HCMC on Etelä-Vietnamin suurin ja tärkein kaupunki sekä samalla se on liike-elämän keskus Vietnamissa. Hanoihin verrattuna kaupunki on paljon enemmän saanut länsimaalaisia vaikutteita, jonka huomaa muun muassa arkkitehtuurissa sekä ilmapiirissä, joka Saigonissa on hyvinkin avoin. Tähän on vaikuttanut esimerkiksi Vietnamin sota, jolloin kaupunki oli erittäin länsimaalaisvaikutteinen.

Saigon on loistava paikka syömiseen ja shoppailuun. Söin maailman parhaimman patongin Saigonissa ja kaupunki onkin erittäin hyvä kohde löytää täydellisiä täytetyttyjä vietnamilaisia banh mi -patonkeja, jotka ovat valloittaneet maailmaa tällä hetkellä. Parhammat patongin löytyy aina patonkikärryistä, joihin kannattaa rohkeasti mennä! Hintakin on erittäin kukkaroystävällinen, sillä patongit parhaimmillaan irtoaa noin viidelläkymmenellä sentillä.

Lisäksi kaupungilla on tarjota erittäin laaja kattaus sotahistoriasta, joissa kannattaa kyllä käydä. Esimerkiksi War Remnants Museum on käymisen arvoinen. Saigonista tehdään myös paljon päiväretkiä Cu Chi-tunneleihin – tämä tunneliverkosto syntyi Vietnamin sodan aikaan, kun vietcong-sissit kaivoivat maan alle satojen kilometrien edestä käytäviä.

Päiväretkimahdollisuuksia on muitakin, esimerkiksi Mekong-joen suistoon tehdään paljon päiväretkiä. Paketteja on myynnissä erilaisia, mutta yleensä retki sisältää veneretken suistoalueella ja tutusmista erilaisiin tiloihin (hunaja, kahvi tms).

 

Saigon - Vietnam

 

MUI NE 


 

Mui Ne sijaitsee suhteellisen lähellä Saigonia ja sinne lähtee edullisia paikallisbusseja päivittäin Phan Thietin kaupunkiin, josta löytyy Mui Nen pitkät hiekkarannat. Kaupunki oli mun mielestä aikamoinen turistipaikka ja erittäin usea venäläinen turisti oli löytänyt tänne – näinpä ruokalistat, kyltit ja vastaavat oli venäjän kielellä.

Syy miksi suosittelen paikkaa, on Mui Nen hienot hiekkadyynit. Näillä dyyneillä voit vaikka surfata, laskea liukurilla tai vaikka vain ihastella paikkaa. Erittäin kiva paikka!

 

Mui Nen

 

HARKITSE MYÖS NÄITÄ KOHTEITA: 

  • Dalat – viileää vuoristoilmaa ja art deco-huviloita
  • Phu Quoc – saariparatiisi
  • Con Dao – entinen vankileiri saarella
  • Son Doong – maailman suurin luola

ÄLÄ JÄTÄ NÄITÄ VÄLIIN VIETNAMISSA:

  • Vegeruoka on erittäin hyvää Vietnamissa ja heidän tofu on törkeen hyvää. Maista esimerkiksi hotpottia! Lien Hoa ravintola Huessa on oikea ruokataivas. Hallelujah.
  • Ruokaan kun päästiin, niin huelainen nuudelikeitto bun bo hue ja vietnamilaiset patongit ban mhit on maistettava kerran edes.
  • Halong Bayn upeaakin upeammat maisemat.
  • Hoi Anissa vanhassa kaupungissa kävely iltahämärällä, kun lamput on syttyneet.
  • Suuntaa joku aamu paikallisten ruokamarketeille tutkimaan, mitä kaikkea siellä onkaan myynnissä.
  • Sapa ja trekkausretki vuoristomaisemissa.
  • Moottoripyörällä Hai Van Passin läpi.
  • Nauti Vietnamin pitkistä rantaviivoista esimerkiksi Da Nangissa tai Hoi Anissa.
  • Vietnamilainen kahvi on erittäin hyvää, kahvi on myös loistava tuliainen kotiin.

 

img_7889.jpg
Vietnamilaiset marketit

 

Tässäpä olisi mun Vietnamin vinkit! Ensi kerralla pitää käydä läpi nuo ”harkitse myös näitä kohteita”, sillä mä olisin halunnut kovasti käydä vielä noissa paikoissa. Yksinkertaisesti aika ei vain riittänyt tuonne asti. Onpahan hyvä syy palata kolmannen kerran Vietnamiin. 😉

 

Veera


AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Bloglovinin, Instagramin, Blogipolun  tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

 

10 Comments on “Matkaopas Vietnamiin

  1. Vietnam on itsellänikin nyt viime vuoden aikana alkanut kiinnostamaan juuri tuon kulttuurin, historian ja (etenkin) ruuan suhteen! En ole aurinko ihmisiä, mutta eiköhän sielä edes heidän talviaikaan pysty pikku lämmöstä nauttimaan. 🙂
    *Tarkoitit varmaan että 90 miljoonaa ihmistä eikä 90 tuhatta ihmistä… Ensin ajattelin, että onpa vähän ihmisiä siellä 🙂

    1. Haha joo 90 miljoonaa tarkoitin! :’D Ei ihan noin vähää oo ihmisiä siellä, kiitos tarkkaavaisuudesta Janika!

      Kannattaa kyllä ehdottomasti Vietnamiin matkata jos ja kun sinne kiinnostusta on. On kyllä hirmu mielenkiintoinen maa kaikin puolin ja se ruoka – NAM! Siinä on jo kerrassaan syytä matkustaa maahan.

  2. Kiitos tosi kattavasta opaspaketista! 🙂 Vietnam olisi omissa suunnitelmissakin jos ei tänä vuonna, niin toivottavasti ensi vuonna ja varmasti tuun palaamaan tän postauksen pariin vielä useasti. 😀

  3. Tää oli kyllä oikein hyvä ja kiinnostava tiivistys Vietnamista! 🙂 Oman vierailun (Saigon, Mui Ne ja Dalat) voi jo sanoa, että takaisin on päästävä vielä. 🙂 Hoi An, Hue ja Pohjois-Vietnam kiinnostaisivat kovasti. Sapan maisemista en ollut tiennytkään, huikean näköistä!

    Muuten sen toki voisi ehkä mainita, että mopoilu on periaatteessa laitonta Vietnamissa, siis turisteille. Eikös siitä voi saada aikamoisia sakkoja? Me harkittiin mopojen vuokrausta Mui Nessa, mutta sitten näin matkalla dyyneille jonkun turistimopoiluratsian, ja siinä meni kyllä meidän rohkeus mopon vuokraamiseen… 😀

    1. Joo Vietnam on kyllä sellainen maa, että sinne tekee mieli palata takaisin. Oi ihanaa, olit Dalatissa – oisin kovasti halunnu ehtiä sinne vielä! Sapaa ja sen pikkukyliä vähemmistökansoineen suosittelen kyllä lämpimästi – oli tosi, tosi kaunista siellä ettei mitään järkeä.

      Ai laitonta? Hmmm, tällaista en kyllä tiennytkään. Me vuokrattiin varmaan miljoona kertaa skootteri ja kerran se moottoripyörä eikä meille kyllä kukaan sanonu että se olis ollu kiellettyä millään tavalla. Ja tosi paljonhan noita moottoripyörän myynti- ja vuokrausfirmoja oli joka kulmalla ainakin Hanoissa ja Huessa. Hmm, ompas jännä. Voiskohan olla eri juttu siellä Etelä-Vietnamissa? Toisaalta, vuokrasin kyllä Mui Nessakin (ja juuri siellä hiekkadyyneillä ajeltiin myös 😀 ) joku kolme-neljä vuotta sitten skootterin, eikä silloinkaan tullut mitään sanomista.

  4. Mä oon käynyt vaan eteläisessä Vietnamissa (Saigon, Muine, Dalat ja eteläiset highlandit moottoripyörällä) ja harmitti ihan sikanaan kun se suomalaisille suotu kahden viikon viisumivapaa aika päättyi ja ”jouduin” lähtemään Cambodiaan. Pitää siis ehdottomasti palata tuonne ihan ajan kanssa. Pohjois-Vietnam kiinnostaa erityisesti luonnon ja trekkaamisen takia! Sonjan ylläolevaan kommenttiin liittyen, munkin käsittääkseen mopoilu on ulkomaalaisille Vietnamissa laitonta. Siitä ei tosin kauheasti ääneen puhuta ja kaikkihan siellä skoottereita vuokraa. Veikkaan että täytyy olla aika huono tuuri jos ton takia ongelmiin joutuu 😀

  5. Joo toi kaks viikkoo on kyllä yllättävän lyhyt aika ja Vietnaminkin kokoiseen maahan se on loppupeleissä liian lyhyt. Mutta nyt on hyvä syy sulla Jasmin tehdä kaks reissua vielä: oma reissu Keski-Vietnamiin ja oma Pohjois-Vietnamiin! 😉 Siis mitäs hemmettiä, mä en oo tollasesta kuullukkaan, että se mopoilu on kiellettyä. Meillä on kyllä käynyt hyvä tuuri, sillä varmaa miljoona kertaa kuljettiin skootterilla eikä yhden yhtäkään ongelmaa tullu meille tästä. Tai sitten se on vaan sellainen, että periaatteessa turistit ei saa, mutta käytännössä joo. 😀

  6. Mulla on yks erikoinen kysymys…
    – uskaltaako Vietnamissa syödä tuoreita vihanneksia, ettei tarvii pelätä ripulia.
    nm. herkkävatsainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *