AASIA - SRI LANKA

Sri Lankan kohdeopas – Aasian kiehtovin saari

Intian valtamerellä sijaitseva Sri Lanka on upea ja monipuolinen matkakohde. Kiinnostava. Edullinen. Turvallinen. Helppo. Herkullinen. Voisin keksiä vaikka mitä ylistyssanoja, sillä varmaan mikään mitä sanon ei ole tarpeeksi hyvä kehu Sri Lankalle. Aika paljon sanottu, mutta Sri Lanka yksinkertaisesti hurmasi mut täysin.

Kyyneleen muotoisella saarella asuu noin 22 miljoonaa asukasta ja Sri Lanka on tunnettu ennen Ceylonina. Monelle varmaan tulee Ceylonista mieleen tee ja sitä kyllä löytyy Sri Lankasta, sillä maa on maailman suurimpia teenviljelijöitä.

Sri Lanka on samaan aikaan hyvä ranlomakohde kuin myös luontokohde, sillä rantaviivaa löytyy enemmän kuin tarpeeksi sekä Sri Lankan sisämaa kätkee sisälleen monta todella mielenkiintoista ja henkeäsalpaavaa luontokohdetta. Sri Lankaan moni tulee myös surffaamaan, sillä aallot ovat oikein otolliset siihen.

Suosittelen Sri Lankassa tutustumaan useampaan matkakohteeseen, eikä vain pelkästään pysymään aloillaan yhdessä kohteessa. Saarella on niin monta mielenkiintoista paikkaa, että ainakin meillä oli tosi hankala rajata reilun kahden viikon lomalle matkakohteet. Moni matkailija tekeekin kiertomatkan Sri Lankassa, johon kuuluu luontoa, kulttuuria sekä rantaa.

 

 

 

 

Liikkuminen paikasta toiseen on helppoa ja edullista. Me kuljettiin pitkälti bussilla ja junalla, joka itsessään on jo elämys. Erityisesti tuo junalla matkustaminen, sillä esimerkiksi Ella-Kandy välinen reitti junalla on ehdottomasti kerran elämässä -materiaalia. Junalla ja bussilla matkustaminen maksoi 0,5-3 euroa.

Jos haluaa päästä vaivattomammin, ei oman kuljettajan palkkaaminenkaan kallista ole. Me otettiin oma kuljettaja Colombon lentokentältä Kandyyn (noin 3-4 tunnin automatka) ja se maksoi about 40 euroa. Lisäksi otettiin Ellasta Uduwalawen kansallispuistoon oma kuljettaja ja se maksoi jotain 20-25 euron luokkaa.

Oman skootterin vuokraaminen on myös kätevää ja edullista, olisiko meidän koko päivän skootterin vuokra maksanut muutamia euroja Ellassa. Sillä oli todella kätevä ajaa itse teeplantaaseille, Little Adam’s Peakille, Nine Arche Bridgelle ja vastaaville. Säästää ison pennin, kun ei osta valmiita opastettuja retkiä.

Jos raha-asiat kiinnostaa enemmänkin, niin täältä voit kurkata meidän loman hintalapun Sri Lankaan.

Sri Lankaan voi käytännössä matkustaa milloin vain, sillä lännessä ja idässä on eri aikaan sadekaudet: etelässä, idässä ja teeviljelyalueilla Yala (länsimonsuuni) on huhti-syyskuussa, jolloin pahimmat sateet ovat huhti-kesäkuussa. Maha (itämonsuuni) on marras-maaliskuussa idässä, jolloin pahimmat sateet on marras-joulukuu. Kannattaa huomioida nämä siis etenkin rantakohdetta valitessa Sri Lankassa.

 

 

 

Sri Lankan matkakohteet


Meidän matkareitin varrella valikoitui Kandy, Ella, Uduwalawen kansallispuisto, Tangalle, Galle, Bentota ja Colombo. Saattaa äkkiseltään kuulostaa aika nopeatempoiselta, mutta meillä oli juuri sopiva rytmi ja ehdimme nähdä ’kaiken tarpeellisen’ kyseisistä paikoista.

Olisin halunnut muutaman lisäpäivän Ellaan, sillä se vain hurmasi täysin miut. Lisäksi olisin halunnut käydä Horton Plainsilla ja Nuwara Eliyalla, mutta jostain oli tingittävä hill countryn alueella ja päädyimme vain Ellaan.

 

 

1. Kandy on portti hill countryyn

Kandy oli meidän ensimmäinen pysähdyspaikka kahden yön verran ja se oli mielestäni oikein sopiva aika tänne. Lähinnä Kandy valikoitui meille sen takia, että haluttiin aloittaa täältä legendaarinen junareitti josta on tullut turistien keskuudessa yksi must-juttu Sri Lankassa.

Junaraiteet rakennettiin Sri Lankaan vuonna 1864 alun perin kuljettamaan kahvia hill countryn alueelta Colomboon. Vuonna 1871 iso osa plantaaseista tuhoutui ja kahvin tilalle alettiin viljelemään Sri Lankan kuuluisaa teetä. Ceylon tee oli syntynyt. Junan kyydissä istuessa oli välillä sellainen olo, että olisin matkustanut oikeasti vuonna 1800-luvulla, sillä junat ovat hyvin vanhoja, ruosteisia, hitaita ja erittäin kovaäänisiä. Toisaalta, juuri siinä on se ihanuus.

Lue täältä lisää Sri Lankan junareitistä, joka on ehdottomasti kerran elämässä -materiaalia.

 

 

 

 

Kandyssa parasta oli vailla määräänpäätä haahuilu, joissa saa hyvän ensikosketuksen paikalliseen kulttuuriin. Kävimme esimerkiksi paikallisten markkinoilla, joka oli ihan parhautta. Myyjät antoi kaiken maailman maistiaisia ja kaikista oudoin oli ’egg fruit’, joka maistui hedelmän ja perunan sekoitukselle. Ei jatkoon.

Hampaan temppeli lienee kaikista tärkein asia Kandyssa, joka kyllä oli ihan käymisen arvoinen vaikkei kovin uskonnollinen olekaan. Kerrotaan, että Hampaan temppelissä säilytetään Buddhan kultahammasta ja onkin yksi tärkeimmistä paikoista heidän uskonnossa. Temppeli oli todella upea ja täynnä todella mielenkiintoisia yksityiskohtia. Lisäksi heti sai hyvin käsityksen siitä, miten tärkeä asia srilankalaisille on heidän uskonto.

Kannattaa käydä yhtenä iltana katsomassa auringonlasku Slighlty Chilled Lounge Barista, joka sijaitsee vähän kaupungin keskutaa korkeammalla vuorella, josta avautuu kauniit maisemat ja auringonlasku näkyy todella kauniisti. Täältä saa myös ruokaa, mutta me omistauduttiin paikalliselle oluelle.

Toinen mainitsemisen arvoinen paikka meidän käynniltä oli Empire Café, jossa sai ainakin hyvän aamiaisen sekä kahvilan miljöö oli mielenkiintoinen.

 

Hampaan temppeli

 

2. Ella oli täynnä upeita luontokohteita ja teeplantaaseja

Yli tuhannen metrin korkeudessa sijaitseva Ella on osa Sri Lankan hill countrya, johon kuuluu muitakin suosittuja matkakohteita kuten esimerkiksi Horton Plains, Adam’s Peak, Nuwara Eliya, Uduwalawen kansallispuisto ja Kandy. Jos mun pitäisi yhtä aluetta suositella Sri Lankasta omien kokemuksien perusteella, niin se olisi ehdottomasti kyllä Ella sekä hill country ylipäätään.

Usealle turistille syy tulla Ellaan on muutamat sen upeat luontonähtävyydet, joita ovat esimerkiksi Little Adam’s Peak ja Ella Rock. Luonto onkin heittämällä Ellan valttikortti, sillä se oli käsittämättömän kaunis. Ellan ympärillä on paljon myös teeplantaaseja ja niillä vierailu on suosittua puuhaa matkailijoille.

Ella oli mun silmään yksi kehittyneimpiä turistikeskittymiä Sri Lankassa, mutta silti todella rauhallinen kohde verrattuna esimerkiksi Thaimaaseen. Me oltiin Ellassa kolme yötä Heavens Seven -homestayssa, mutta olisin viihtynyt helposti pari yötä lisää.

Lue täältä lisää Ellasta sekä viidesta kohteesta, jota ei kannata jättää väliin täällä.

 

Nine Arche Bridge löytyy Ellasta

 

 

3. Uduwalawen kansallispuistossa et voi olla näkemättä srilankannorsuja

Sri Lankan matkaa suunnitellessa meille oli selkeää, että halutaan käydä safarilla. Kumpikaan meistä ei ole koskaan aikaisemmin käynyt ja Sri Lanka on Aasian parhaimpia vaihtoehtoja eläinten bongailuun. Ei varmaan vedä ihan vertoja Afrikan safareille, mutta varmasti hyvänä kakkosena tultiin.

Norsut ovat se pääjuttu Uduwalawen kansallispuistossa, sillä voit olla kyllä aivan varma että heitä tulet näkemään täällä. Uduwalawen kansallispuisto onkin yksi maailman parhaimpia paikkoja nähdä luonnossa vapaana eläviä norsuja – nimenomaan srilankannorsuja, jotka ovat aasiannorsujen uhanalainen alalaji. Srilankannorsuille on muuten hyvin ominaista se, että vain alle viidellä prosentilla heistä on syöksyhampaat.

Toinen Sri Lankan hyvä paikka bongata norsuja on Minneriya National Park, etenkin kuivalla kaudella (heinä-lokakuu) – silloin tapahtuu norsujen kokoontumisia, jossa on parhaillaan jopa kolmisen sataa norsua vesialtaan ympärillä. Voin vain kuvitella miten upea näky tuo on.

Norsujen lisäksi bongattiin myös krokotiilejä, vesipuhveleita ja jäätävä määrä erilaisia lintuja – riikinkukko oli näistä ehdottomasti yleisin, joita vipelteli siellä täällä.

 

 

 

Täällä voi törmätä myös kolmeenkymmeneen erilaiseen käärmeseen sekä leopardeihin, mutta ne ovat yleensä aika harvinaisia safarimatkailijoiden keskuudessa. Jos leopardeja haluaa nähdä, kannattaa suunnata Yalan kansallispuistoon jossa mahdollisuudet moninkertaistuu.

Yalan kansallispuito on Sri Lankan suosituin kansallispuisto ja siellä on parhaimmat mahdollisuudet nähdä juuri leopardeja. Me kuultiin vähän ristiriitaisia kokemuksia Yalasta, joten sen takia vaihdettiin Yalan kansallispuisto Uduwalawen kansallispuistoon.

Omasta mielestäni safari kannattaa sisällyttää osaksi Sri Lankan reissua ja lisää Uduwalewen kansallispuistosta voit lukea täältä.

 

 

 

 

4. Tangalle on rantalomaparatiisi

Hill countryn luontokohteiden jälkeen oli hyvä suunnata vihdoin ja viimein rannalle ja niitä riittää Sri Lankassa. Haluttiin sisällyttää pari eri rantakohdetta reitille ja ensimmäinen oli Tangalle. Tykkäsin paljon Tangallesta ja se oli sopivan kokoinen – tarvittavat palvelut, muttei liikaa turisteja.

Turistien määrään vaikuttaa myös se, että Tangallen rantaviiva on monia kilometrejä pitkä, joten jokaiselle löytyy varmasti omaa tilaa ja saa nauttia tyhjistä hiekkarannoista. Vaikka rantaviivaa Tangallessa on niin kauas kuin vaan näkee, ei se silti ole parasta aluetta vesipetoiluun. Tangallessa aallot ovat aika voimakkaita, niinkuin monissa muissakin paikoissa Sri Lankassa. Vaarallisia ne voi kuitenkin olla, sillä pinnan alla voi olla hyvinkin voimakkaita virtauksia sekä monissa paikoissa on paljon kivisiä alueita, joihin aallot voisivat paiskata aika ikävästi.

 

 

 

Sinne tänne rantaviivaa on rakennettu muutamia aallonmurtajia, joiden suojassa pystyy kunnolla uimaan. Oma suosikkini oli meidän hotellilta noin viiden minuutin kävelymatkan päässä (ei keskustaan päin, vaan toiseen suuntaan) luonnon itse muokkaama ’uima-allas’. Siellä pystyi rauhassa uimaan sekä vain lillumaan vedessä. Voitte siis tästä rivien välistä vähän lukea, ettei Tangalle välttämättä ole paras mahdollinen paikka perheen pienemmille meressä uimisen puolesta.

Omasta mielestäni mitä etelämmäksi kävelet rantaviivaa, sitä kivempia rantakohtia löytyy. Tosin sitä mukaa myös palvelut vähenee eli vähän riippuu siitä, mitä omalta rantalomalta etsit.

Muutamina ruokavinkkeinä Tangalleen mainittakoon Mango Shade, The Lounge, Sandy Cabanas Beach Resort (majoituimme myös täällä) sekä Big Crocodile Restaurant.

Lue lisää vinkkejä Tangalleen täältä.

 

Curdia kookoksella, seesamipalloilla ja hedelmillä

 

 

5. Gallesta löydät upean vanhankaupungin 

Galle on reilun sadan kilometrin päässä Sri Lankan pääkaupungista Colombosta ja se on yksi maan suosituimmista matkakohteista – syystäkin, sillä Galle on kaikin puolin kiinnostava kaupunki. Galleen moni tekee päiväretkiä esimerkiksi Hikkaduwasta tai Unawatunasta. Meidän reissulla Galle toimi yhden yön pysähdyksenä Tangallesta Bentotalle.

Jos jonnekin päin Sri Lankaa kannattaa tulla herkuttelemaan paremmin, niin Galleen. Vanhakaupunki on täynnä todella laadukkaita ravintoloita (iso suositus Church Street Socialille) ja teki tiukkaa päättää ravintolat yhdelle päivälle. Muutenkin Galle on selkeästi eniten turismissa kiinni, sillä vanhakaupunki oli mielestäni käytännössä ’kokonaan turisteja varten’. Toisaalta, onhan se aikamoinen nähtävyys ja todella viehättävä.

Gallen vanhakaupunki on mielestäni uniikki Sri Lankassa, sillä toista samanlaista ei ainakaan meidän eteen tullut enkä ainakaan tiedä, että samantyylisiä vanhojakaupunkeja siellä olisi – korjatkaa jos olen väärässä. Kannattaa varata majoitus vanhankaupungin muurien sisältä, sillä siellä on paljon tunnelmallisempaa kuin muurien toisella puolen. Toisaalta, hinnatkin ovat sitten sen mukaisia.

Lue lisää Gallen vanhastakaupungista täältä.

 

 

 

 

6. Bentota rantalomakohteena on luksuksen maineessa

Bentotaa kuvaillaan Sri Lankan luksuslomakohteeksi. Joka on osittain tottakin, mutta kyllä sieltä löytyi vaihtoehtoja myös budjettireissaajille. Bentota on todella rauhallinen lomakohde. Bentotassa itsessään ei ole mitään – parit ravintolat ja kaupat siellä täällä.

Kaikki tapahtuu aika lailla hotellin ympärillä, joten suosittelen kyllä Bentotassa panostamaan vähän majoitukseen. Täällä on lupa rentoutua ja akkujen lataaminen onnistuu varmasti. Mikä on tavallaan juuri parasta täällä. Eipähän ole mitään velvollisuutta juoksennella nähtävyyksien perässä, vaan voi rauhassa rentoutua.

Rantaviivaa on niin kauas kuin silmä kantaa ja Bentotassa vallitsi rauhallinen ilmapiiri. Rannoilla ei ihan älyttömästi ollut mitään palveluita, joten kannattaa napata mukaan evästä ja juotavaa. Ravintolatarjonta on todella suppea Bentotassa – Happy Garden Bentotan ’keskustassa’ sekä Surfin eli meidän hotellin vastapäätä löytyvä Malli’s Seafood. Jälkimmäiseen kannattaa tehdä pöytävaraus.

 

Bentotalla aallot ei ole lähellekään yhtä voimakkaat kuin esimerkiksi Tangallessa.

 

7. Colombossa pääsee suurkaupungin tunnelmaan

Sri Lankan pääkaupungissa Colombossa on selkeästi kehittynein meininki sekä täällä pääsee kaupunkiloman tunnelmaan. Colomboa ei voi ihan verrata mihinkään Bangkokiin tai muihin Aasian suurkaupunkeihin, mutta potentiaalia on.

Olimme vähän yllättyneitä Colomboon saapuessa, miten moderni kaupunki se oli. Odotimme jotain Kandyn tyyppistä, mutta meillähän oli vähän niinkuin mini-Bangkok vastassa modernien pilvenpiirtäjien kanssa ja samaan aikaan se oli hyvin saman tyylinen kuin Sri Lankan pienemmät ja alkeellisemmat kaupungit.

 

Näkymät hotellin kattoterassilta.

 

 

 

Täällä sulautui yhteen hyvin moderni nykyaika sekä perinteinen Sri Lanka. Voisin verrata Colomboa Myanmarin pääkaupunkin Yangonin ja Thaimaan pääkaupungin Bangkokin välimuodoksi.

Parhaiten itselleni jäi mieleen Colombosta kattoterassit auringonnousun jälkeen sekä Pettahin basaarialue. Se on paikallisten suosima basaarialue sekä sieltä voi turistikin löytää paljon mieleistä krääsää. Meille ei tarttunut hedelmien ja mausteiden lisäksi mitään, mutta sitäkin mielenkiintoisempaa oli seurata paikallista elämää Pettahin alueella. Kannattaa ehdottomasti käydä haahuilemassa vailla määränpäätä Pettahissa.

Lisää vinkkejä Colomboon löytyy täältä.

 

 

 

Sri Lankassa on paljon upeita matkakohteita, joista me näimme vain pintaraapaisun. Tässä vielä matkavinkkejä Sri Lankaan muutamilta matkabloggaajilta:

 

Puhutaanko hetki srilankalaisesta keittiöstä


Sri Lankan ruokakulttuurista ei mitenkään älyttömästi löytynyt tietoa netistä ennen meidän reissua, jos verrataan vaikka intialaiseen, thaimaalaiseen tai vietnamilaiseen keittiöön. Ennakkoon ajattelin, että srilankalainen ruoka on tulista ja vähän samantyylistä kuin intialainen. Ajattelin myös, että tuskin siellä mitään sen kummempia wow-elämyksiä tulee, mutta peruin sanani jo toisena päivänä – paikallinen ruoka meni heittämällä kärkeen reissujeni paikallisista keittiöistä!

Sri Lankalla on yllättävän monipuolinen ruokakulttuuri, se on paljon muutakin kuin intialaista tulista ruokaa. Srilankalaiseen ruokaan on vaikuttanut myös maan eri valloittajat ja kauppiaat – kuten esimerkiksi hollantilaiset ja portugalilaiset.

Jos mun pitäisi kuvailla srilankalaista ruokaa yhdellä sanalla se olisi curry. Paikalliset syövät parhaillaan kolme kertaa päivässä currya – aamiaiseksi, lounaaksi ja illalliseksi. En olisi ikinä uskonut, että curryruuat vie niin mun kielen mennessään, mutta niin pääsi käymään.

 

Neljän curryn annos

 

 

Srilankalainen currynoutapöytä

 

Kokeile ainakin näitä ruokia Sri Lankassa: 

 • Hoppers (ohut kulhon mallinen lettu) tai thosat (ohut lättänälettu), jonka kanssa tarjoillaan yleensä jotain suolaista tai makeaa soosia tai tahnaa kuten esimerkiksi katta sambol, pol sambol (kookos, chili, sipuli) ja gotukola mellun (mallun–kasvin lehti, sipuli, kookospähkinärouhe salaatti)
 • Dhalia riisillä eli linssicurrya, joka on yksi suosituimmista curryannoksista. Ai että miten hyvää ja miten suosittua joka puolella.
 • Curryillallinen, johon voit itse valita currylisukkeita – omat suosikkini oli ladies finger-, peruna-, ja punajuuricurryt.
 • Curdia hunajalla, hedelmillä ja kookosrouheella. Tämä oli ylivoimainen suosikki, jota söin aina aamiaiseksi jos oli mahdollista sekä välillä se korvasi mulla jopa illallisen. Eli siis tuo curdi on ikäänkuin meidän rahkan, maustamattoman jogurtin ja viilin välimuoto. Jussi naureskelikin mulle, että mikäs fitnessloma tästä tuli, kun syön rahkaa ja ananasta. 😀
 • Kottu – me otettiin aina kanalla tää, mutta muitakin vaihtoehtoja on. Jos en olisi aluksi tiennyt, että kottu on jotakin paistettua taikinaa niin olisin luullut syöneeni paistettuja nuudeleita kanalla ja kasviksilla.
 • Rotti & parata – tätäkin syötiin usein kanalla täytettynä, se oli ehkä tuota samaa taikinaa kuin kottussa, mutta se oli täytetty. Vähän niinkuin srilankalainen calzone.
 • Mango- tai ananassalaatti, joka on yleensä maustettu kirpeällä ja chilisellä kastikkeella. Kale mannung on myös kokeilemisen arvoinen salaatti, joka koostuu kookoksesta ja kaalista.

Täältä voit lukea lisää herkullisesta srilankalaisesta keittiöstä.

En olisi uskonut ennen meidän Sri Lankan reissua millaisen vaikutuksen kyseinen saari keskellä Intian valtamerta teki minuun. Ehdottomasti sellainen maa, jonne haluaisin palata joskus uudestaan. Ensimmäisellä reissulla tutuiksi tuli etelä ja länsi, seuraavana on vuorossa itä ja pohjoinen. Jos et vieläkään ole varmistunut Sri Lankasta, niin täältä löydät vielä kymmenen syytä miksi Sri Lankaan kannattaa matkustaa.

 

 

Mitä paikkoja haluaisit nähdä Sri Lankassa? Jos olet käynyt jo Sri Lankassa, mikä oli suosikkisi?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

11 Comments on “Sri Lankan kohdeopas – Aasian kiehtovin saari

 1. Kiitos tästä, tiivis hyödyllinen vinkkipaketti! Oon niin innoissani lähdössä takaisin Sri Lankaan! Vaikka jos totta puhutaan, ekan matkan jälkeen en olisi välttämättä uskonut että niin tapahtuu. Me ei ihan hirveästi ihastuttu Sri Lankaan, mutta niin paljon sitä on hehkutettu viime vuosina, että päätettiin antaa sille toinen mahdollisuus. Tällä kertaa haluan ehdottomasti tehdä tuon junamatkan! Viime kerralla käytiin Yalassa, ja tällä kertaa käydään tsekkaamassa tuo toinen. Hiukan huolestuttaa nyt tuo itärannikon sää, me ollaan nimittäin sinne suuntaamassa ensimmäisenä, eikä otettu selvää säästä…

  1. Ole hyvä Anna, toivottavasti sait jotain irti teidän Sri Lankan reissua varten! <3 Odotan kyllä innolla millaiset fiilikset teidän toisella mahdollisuudella on – toivottavasti tykkäätte edes puolet siitä mitä mie oon ihastunut tällä hetkellä Sri Lankaan. Junamatkalle iso peukku, oli kyllä upeat maisemat. Toivottavasti säät sallii – aika useinhan ne Aasiassa on vain hetken kestäviä rankkakuuroja ellei tosi huono tuuri käy ja sada monta päivää putkeen. Pidän peukkuja teidän puolesta.

 2. Jee kiitos, tosi hyvä ja kattava postaus! Tällä viikolla ostettu liput Sri Lankaan, joten matkakuume nousi korkeuksiin tästä postauksesta 😉 Kiinnostaa todellapaljon tuo Ellan seutu, kuulostaa ja näyttää niin kauniilta! Safarille myös ehdottasti. Rantapaikan suunta vielä harkinnassa. Mietin, olisiko monsuuni itärannikolla rauhoittunut jo helmi-maaliskuussa. Tai oletko kuullut kokemuksia länsirannikolta Kalpitiyasta? Se kuulostaa kans kivalta paikalta ja siellä vois nähdä delfiinejä 😊

  1. Oo lennot Sri Lankaan – ei huono!! Ootteko miten pitkään siellä? Ellan seutu oli kyllä super kiinnostava, jos teillä antaa aika periksi niin kannattaa pohtia tuota Horton Plainsia ainakin reitille – harmittaa edelleen ettei meillä ollut aikaa sinne. Olisi varmasti ollut super ihana. Ei oo kyllä kantautunut miun korviin mitään tuosta Kalpitiyasta, joten valitettavasti en siihen osaa sanoa yhtään mitään. 🙁 Delfiinit kuulostaa kyllä kivoilta, kantsii olla vaan super tarkkana yrityksien suhteen että menee sellaiselle reilun matkailun pelisääntöjä noudattavaan yritykseen. Ainakin norsuilla tehtiin aikamoista bisnestä välillä Sri Lankassa.

   1. Kiitos vastauksesta!😊 Me ollaan reilu kaksi viikkoa reissussa, joten ihan hyvin aikaa, vaikka valinnanvaikeus taitaa kuitenkin tulla 😀 kiitos vinkeistä, pitää vielä lukea enemmän tuosta Horton Plainsista.
    Jep, eettisyys on mulle tärkeää. Jos ja kun noille safareille menee merellä ja maalla, niin pitää tehdä etukäteistutkimusta järjestäjien suhteen. Olisi kiinnostanut myös se norsujen orpokoti, mutta ristiriitaisten kokemusten perusteella se taitaa jäädä välistä.

 3. Sri Lanka onkin vielä näkemättä, mutta jotenkin tuntuu, että se on nyt niin pop, että se on ehkä jo turhankin ruuhkainen. Mutta eiköhän sinnekin ennemmin tai myöhemmin ”pidä” mennä, joten pitääkin pitää mielessä, että tällainenkin yhteenveto saaresta on olemassa!

  1. Me mietittiin samaa kanssa ennen kuin oltiin menossa ja siltikään ei missään ollut paljoa turisteja – maassa on niin monta paikkaa minne ihmiset jakaantuu tai sitten me ei vaan oltu sellaisissa paikoissa. Ellassa toki porukkaa, mutta muuten hyvin rauhallista. Esimerkiksi omasta mielestäni MyanmariSa oli enemmän turisteja.

 4. No nyt oli kyllä pätevä juttu täynnä asiaa, kiitos! Pitää tallentaa suosikkeihin tämä saman tien! Tästä oikeastaan tuli aikamoinen nipistely vatsan pohjaan, nim. pitääkö tässä nyt alkaa matkaa varaamaan! 🙂 Sri Lanka on jo pitkään ollut mulla mielessä ja ehdottomasti kiinnostus vain kasvoi tämän myötä. Todella monipuolisen oloinen paikka. Ainoa, mikä mua vähän mietityttää on turvallisuus yksin matkustavana naisena, osaatko siihen heittää mitään kommenttia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *