Sri Lankan reissun alkuperäisessä suunnitelmassa meidän ei ollut tarkoitus käydä Colombossa, Sri Lankan pääkaupungissa ollenkaan. Lennot lähti yöllä kolmen maissa takaisin Suomeen ja olimme suunnitelleet, että matkaamme kentälle suoraan Bentotalta. Suunnitelmat muuttui huonon sään takia ja päätimme antaa Colombolle sittenkin mahdollisuuden päivän verran. Se kannatti, sillä Colombo näytti Sri Lankasta taas yhden puolen lisää.
Lähdimme Bentotalta kohti Colomboa junalla aamulla ja matkaan meni vajaa pari tuntia. Yllätyksenä meitä olikin Colombossa vastassa hyvä sää, mikä teki kaupunkipäivästä huomattavasti kivemman.
Meidän lennot tosissaan lähti vähän kehnoon aikaan takaisin Suomeen, joten emme kehdanneet varsinaisesti ottaa hotellihuonetta, koska lentokentälle piti lähteä noin puolen yön jälkeen. Laitoin etukäteen viestiä Colombo City Hosteliin, josko voisimme säilyttää siellä päivän rinkkoja sekä illalla käydä suihkussa.
Tämä onnistui ja maksoi meiltä kahdelta yhteensä kymmenisen euroa. Pistipä muuten silmään, että he tarjoaa majoituksen pientä työskentelyä vastaan, jos jotain kiinnostaa työskentely Sri Lankassa. Vähimmäisaika taisi olla kaksi viikkoa.
Colombo näytti uudenlaisen puolen Sri Lankasta
Olimme vähän yllättyneitä Colomboon saapuessa, miten moderni kaupunki se oli. Odotimme jotain Kandyn tyyppistä, mutta meillähän oli vähän niinkuin mini-Bangkok vastassa modernien pilvenpiirtäjien kanssa ja samaan aikaan se oli hyvin saman tyylinen kuin Sri Lankan pienemmät ja alkeellisemmat kaupungit. Täällä sulautui yhteen hyvin moderni nykyaika sekä perinteinen Sri Lanka. Voisin verrata Colomboa Myanmarin pääkaupunkin Yangonin ja Thaimaan pääkaupungin Bangkokin välimuodoksi.
Onni onnettomuudessa siis säiden takia, sillä jos Bentotassa olisi ollut biitsikelit olisimme jääneet sinne ja silloin olisi jäänyt Colombo näkemättä. Kaupungissa ei välttämättä kannata yötä-paria pitempään hengailla, mutta se on loistava paikka pikaiselle visiitille. Meillä taisi olla Colombossa aikaa 14 tuntia ja ehdimme nähdä kaiken tarpeellisen.
Vaikka Colombo sijaitsee Sri Lankan länsirannalla, en nimittäisi sitä varsinaisesti rantalomakohteeksi. Menisin ennemmin lähikaupunkeihin rantalomalle, kuten esimerkiksi juuri Bentotalle. Colombo on maan tärkeimpiä satamakaupunkeja sijaintinsa puolesta ja se näkyi kyllä kaupunkikuvassa, sillä siellä oli isoja satama-alueita kontteineen.
Colombossa on suuren kaupungin meininkiä ja sen mukaisia on myös liikenneruuhkat välillä. Liikkuminen on helppoa kuitenkin täällä, me kuljettiin paljon jalkaisin – muutamia tuktukeja lukuun ottamatta.
Must see -tärpit Colomboon
Pettah on paikallisten suosima basaarialue sekä sieltä voi turistikin löytää paljon mieleistä krääsää. Meille ei tarttunut hedelmien ja mausteiden lisäksi mitään, mutta sitäkin mielenkiintoisempaa oli seurata paikallista elämää Pettahin alueella.
Kannattaa kävellä katuja ristiin rastiin, sillä täällä on paljon kaikkea tutkailtavaa ja tarkasteltavaa. Pettahin alue toimii näköjään myös jonkinlaisena keskusvarastona elintarvikkeille, joita sitten ilmeisesti lastaillaan ympäri Sri Lankaa ja ties vaikka maailmallekin.
Etenkin tämä alue muistutti kovasti itseäni Yangonista, sillä siellä oli samalla lailla tietyt kadut vain tietyille tavaroille. Esimerkiksi katu pelkästään askartelutarvikkeille ja papereille, yksi kasviksille, yksi vaatteille, yksi kengille ja niin edelleen.
Jami ul-Alfar -moskeija sijaitsee Pettahin alueella ja on todella veikeän näköinen moskeija, joka sijaitsee Second Cross Streetillä. Moskeija on rakennettu vuonna 1909 ja muistuttaa kovasti väritykseltään marianne-karkkia.
Tänne ilmeisesti pääsee välillä myös turistit kurkkaamaan, jos ei ole mitään uskonnollisia menoja meneillään. Meidän aikaan siellä juuri tapahtui jotain, joten tyydyttiin tarkastelemaan moskeijaa ulkoapäin.
Red Cinnamon Colombo -hotellin rooftop tuo ihan Bangkokin kattoterassit mieleen. Maisemat ei ehkä ole ihan Bangkokin luokkaa, mutta todellakin käymisen arvoinen. Kattoterassilla on kivasti tilaa sekä ruoka oli todella hyvää.
Samalta tasanteelta löytyy myös infinity-pool, joka on aikamoinen lisä hotelliasukkaille. Jos olisin yötä Colombossa, tulisin ehdottomasti tänne yöksi.
Fort & Dutch Hospital on Sri Lankan vanhinta osaa ja periaatteessa turistimaisin. Dutch Hospital on vanha sairaala, jossa nykysin on erilaisia ravintoloita ja kauppoja. Täällä sijaitsee muuten yksi Sri Lankan suosituimmista ja arvostetuimmista ravintoloista – Ministry of Crab.
Lähettyvillä on myös todella kiva teehuone, sillä kyllähän Sri Lankassa pitää nauttia teetä – ollaanhan sentään ceylon teen luvatussa maassa. Kannattaa samalla reissulla suunnata siis T-lounge by Dilmahiin.
Galle Face Green oli Pettahin jälkeen toinen suosikkini Colombosta. Tänne kannattaa suunnata vähän ennen auringonlaskua. Paikka on siis rantabulevardi, jonka ympäristöön paikalliset tulevat viettämään vapaa-aikaa – muun muassa urheilemaan ja lennättämään leijoja.
Rantabulevardin varrella löytyy myös muutama ruokakoju ja kannattaakin tutustua srilankalaiseen keittiöön, sillä se vie sun kielen mennessään. Ehdottomasti yksi suosikkikeittiöitäni Aasiasta.
Mitä mieltä olet Colombosta? Ansaitseeko se sinusta oman hetken Sri Lankan lomasta?
Veera
Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:
Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3
Mikä sattuma, juuri kirjoittelin itsekin Colombosta, missä oltiin toukokuussa. 🙂 Mekin oltiin siellä vain päivä, mutta tykkäsin kyllä kaupungin tunnelmasta sen hektisyydestä huolimatta, joten kyllä siellä mun mielestä kannattaa ainakin poiketa Sri Lankan matkalla. Etenkin tuolla rannalla oli kiva fiilistellä auringonlaskua.
Ai kappas, pitääpäs käydä tutustumassa millainen oli sun Colombo! 🙂 Täältä kanssa pisteet auringonlaskun fiilistelylle, se oli kyllä kaunis.
Me ollaan tulossa perässä ja just hahmoteltiin maaliskuulle visiittiä. Mutta sieltä oli yllättävän kalliit jatkolennot Intian puolelle!
Aa kappas, jännä. Voisi kuvitella että siihen viereen pääsisi edullisesti.
Sri Lanka taitaa olla nyt hienoisessa nosteessa, ainakin matkabloggaajien postausten perusteella?. Millainen maan hintataso on, vaikkapa Thaimaahan verrattuna?
Näin miekin oon vähän päätellyt. :’D En kyllä ihmettele, on kaiken sen nosteen arvoinen maa kyllä. Hmm, omasta mielestä Sri Lanka oli kyllä edullisempi kuin Thaimaa tai aika lailla samoissa hintaluokissa. Ruuat irtosi 2-8 euron pintaan ravintolassa, keskimäärin yksi yö maksoi 20-30 euroa ja matkustaminen oli kyllä halpaa kuin saippua. Junamatkat oli noin 50 senttiä toiseen kaupunkiin.
Kyllä ehdottomasti, jos Sri Lankaan matkustaa, pitää pysähtyä Colombossa. Tässä olikin kattavat vinkit sen parhaista paikoista. Sri Lanka todellakin tuntuu olevan nosteessa. Aika moni siellä viime talvena käväisi.
Samaa mieltä! 🙂 Onneksi meidän suunnitelmat muuttui ja päästiin kokemaan myös Colombo.
Mietimme marraskuun matkakohdetta arpoessamme myös Sri Lankaa, ja toki, jos sinne olisimme päätyneet, niin olisimme halunneet nähdä myös Colombon. Tällä kertaa päädyimme kuitenkin Myanmariin, mutta kyllä sen Sri Lankankin vuoro vielä tulee … ja tosiaan mielellään monipuolisesti, vaikka rantakohteista ei niin väliä 🙂
Myanmar on kyllä kanssa todella, todella kiva. 🙂 Enemmän kallistun nyt molemmat nähneenä Sri Lankaan, mutta Myanmarikin oli kyllä todella vaikuttava matkakohde. Oonkin lueskellut teidän reissusuunnitelmia, aika huikea reissu tulossa. Odotan innolla tulevia juttuja Myanmarista!
Sri Lanka on aukko käytyjen maiden kartalla. Olen yrittänyt sinne kahdesti. Kummallakin kertaa ovat ruvenneet sotimaan ja matka on kaatunut siihen. Nyt tutkailemme ajoittain Tepon kanssa lentotarjouksia tuonne. Josko se kolmas kerta toden sanoisi… 🙂 Maa nimittäin kiinnostaisi kovasti.
Jospa se kolmas kerta sitten toden sanoisi ja pääsisitte reissuun Sri Lankaan! Pidän peukkuja teille.