AASIA - SRI LANKA

Tangalle on pienen pieni rantaparatiisi Sri Lankassa

Tangalle on läntisen Sri Lankan parhaimpia rantakohteita ja syystäkin, sillä siellä on kaikki tarvittava rantalomaan. Mikä parasta, rantaviiva on järisyttävän pitkä. Tämän takia oman rauhan löytäminen ei ole ongelma eikä rantoja ole pilattu miljoonilla aurinkotuoleilla, miljoonilla kaupustelijoilla ja muilla miljoonilla turisteilla. Tangalle takaa hyvät ainekset rantalomaan Sri Lankassa.

Tangalle on yksi monista Sri Lankan matkakohteista, joissa huomaat vuoden 2004 tsunamin jälkimaininkeja edelleen. Rantaviivan ja kylän läheisyydessä on suhteellisen paljon ränsistyneitä taloja sekä tsunamin uhreille on pystytetty muistokiviä satunaisiin paikkoihin.

Sri Lankasta ihmisiä kuoli toisiksi eniten Indonesian (236 292) jälkeen ja kuolleita tai kadonneita oli yhteensä 35 262. Pisti kyllä monta kertaa ajattelemaan, kun tsunamin tuhot on vielä neljäntoista vuoden jälkeen osittain läsnä. Jos tsunami kiinnostaa enemmän, niin läheisestä kaupungista Hikkaduwasta löytyy Tsunami Memorial.

Tangallessa itsessään ei varsinaisesti ole mitään muuta kuin rantaviivaa rantaviivan perään. Se kyllä riittää, sillä Tangalleen tullaan rantaloman ja rentoutumisen perässä. Suurin osa hotelleista on sijoittunut rannan lähettyville ja sieltä löytyy noin parin kilometrin pituinen rantakatu, jossa suurin osa ravintoloista, baareista ja muista turistien palveluista. Lähin automaatti on Tangallen keskusta keskustassa, tosin ei sinnekään kauhean pitkä matka ole kävellä.

Me majoituttiin Tangallessa Sandy Cabanas Beach Resortissa, joka oli noin viidentoista minuutin kävelymatkan päässä päärannasta. Sijainti oli kyllä mitä mainion, sillä se oli vähän sivummassa pahimmasta ruuhkasta eli omaa rauhaa oli yllin kyllin ja ihan vieressä oli myös useita ravintoloita. Suosittelen melkein ottamaan majoituksen tuolta alueelta, jos pikkaisenkaan kaipaa varmaa rauhaa.

 

Meidän hotelli Sandy Cabanas

 

Meidän bungalow oli aivan meren rannassa, ai että!

 

Näkymiä omalta terassilta

 

Tangallen rannan pääkatu

 

Tangallen rannat

Vaikka rantaviivaa Tangallessa on niin kauas kuin vaan näkee, ei se silti ole parasta aluetta vesipetoiluun. Tangallessa aallot ovat aika voimakkaita, niinkuin monissa muissakin paikoissa Sri Lankassa. Vaarallisia ne voi kuitenkin olla, sillä pinnan alla voi olla hyvinkin voimakkaita virtauksia sekä monissa paikoissa on paljon kivisiä alueita, joihin aallot voisivat paiskata aika ikävästi.

Sinne tänne rantaviivaa on rakennettu muutamia aallonmurtajia, joiden suojassa pystyy kunnolla uimaan. Oma suosikkini oli meidän hotellilta noin viiden minuutin kävelymatkan päässä (ei keskustaan päin, vaan toiseen suuntaan) luonnon itse muokkaama ’uima-allas’. Siellä pystyi rauhassa uimaan sekä vain lillumaan vedessä. Voitte siis tästä rivien välistä vähän lukea, ettei Tangalle välttämättä ole paras mahdollinen paikka perheen pienemmille meressä uimisen puolesta.

 

 

 

Omasta mielestäni mitä etelämmäksi kävelet rantaviivaa, sitä kivempia rantakohtia löytyy. Tosin sitä mukaa myös palvelut vähenee eli vähän riippuu siitä, mitä omalta rantalomalta etsit.

Sri Lankaan voi käytännössä matkustaa milloin vain, sillä lännessä ja idässä on eri aikaan sadekaudet: etelässä, idässä ja teeviljelyalueilla Yala (länsimonsuuni) on huhti-syyskuussa, jolloin pahimmat sateet ovat huhti-kesäkuussa. Maha (itämonsuuni) on marras-maaliskuussa idässä, jolloin pahimmat sateet on marras-joulukuu. Kannattaa huomioida nämä siis rantakohdetta valitessa Sri Lankassa. Eli Tangallea kannattaa vältellä ainakin huhti-kesäkuussa, jos haluaa välttyä pahimmilta sateilta.

 

Meidän reissun aikana satoi useampana päivänä, onneksi Aasialle tyypilliseen tapaan hetken rankkasateita vain.

 

Ruokavinkkejä Tangalleen

Merenelävät ovat Tangallessa se juttu, mitä kannattaa syödä. Tangalle on yksi Sri Lankan tärkeimpiä kalastuspaikkoja, joten tuoretta kalaa on varmasti tarjolla. Kokeiltiin Tangallessa useampaa ravintolaa ja tässä olisi muutama erittäin hyväksi todettu ravintola:

  • Mango Shade – vähän sivummassa pääkadulta, mutta todellakin pienen kävelymatkan arvoinen. Omistajat ovat super ystävällisiä ja ruoka on törkeän hyvää. Kannattaa maistaa riisiä ja erilaisia curryja. Itikoita on paljon, mutta omistajat laittoivat meidän pöydän alle itikkamyrkkyä palamaan. Saman kadun varrella / sen pikkukujilla on muuten useampi suosittu ravintola Tangallessa, mutta me ei käyty muissa tällä kadulla.
  • The Lounge – 100 metriä pääkadun loppumisesta, todella tunnelmallinen paikka ihanien yksityiskohtien kanssa. Ravintola on aivan meren rannalla, joten täällä on hyvät puitteet vaikka vähän romanttisempaankin illalliseen. Erilaisia drinkkejä ja viinejä sekä iltaisin grillataan kalaa.
  • Sandy Cabanas Beach Resort eli meidän majoitus Tangallessa – täällä en suosittele mitään annosta ruokalistalta, trust me. Sen sijaan evening BBQ buffet on sitäkin herkullisempi! Tarjolla on kaksi hintaa: joko pelkkä currybuffee (mie söin sen) tai lisäksi myös grillistä kalaa ja perunaa. Molemmat hyviä vaihtoehtoja, itse en ole niin kalan ystävä joten otin pelkän buffeen ja se oli törkeän herkullinen, mausteinen ja monipuolinen. Varmasti pääsee tutustumaan srilankalaisen keittiön herkkuihin.
  • Big Crocodile Restaurant – ruokalista oli yllättävän hyvä, hyvä paikka esimerkiksi lounaalle. Meidän huomio kiinnittyi aluksi ravintolan keinuihin ja auringossa löhöily mahdollisuuksiin ja päätettiin myös syödä täällä, eikä kyllä jouduttu pettymään.

Lue täältä lisää srilankalaisesta keittiöstä.

 

Mango Shaden curryja

 

Mango Shaden kadun varrelta löydettiin maailman herttaisimpia pentuja, tuotiin tullessa heille ravintolasta ruokaa.

 

Miten matkustaa Tangalleen

Vajaan 200 kilometrin päässä Sri Lankan pääkaupungista sijaitseva rantakohde mainio rantalomakohde, jos etsii sellaista suhteellisen läheltä lentokenttää. Junalla pääsee kätevästi Colombosta Tangalleen tai oikeastaan minne vain läntisen Sri Lankan rantakohteisiin.

Lue täältä lisää maailman upeimmasta junareitistä, joka löytyy Sri Lankasta.

Busseillakin pääsee hyvin, mutta junat pesevät mennen tullen bussit mukavuuden suhteen. Bussissa matkustaminen on kuin Fast and Furious -elokuvista, valitettavasti ilman Vin Dieseliä. Lisäksi bussit on usein erittäin täynnä eli jos et hyppää kyytiin aika alkumatkasta, on hyvin todennäköistä että joudut seisomaan sillipurkissa pidemmänkin matkan.

Bussilla matkustaminen sinällään on kyllä elämys Sri Lankassa ja suosittelen kokeilemaan sitä lyhyen matkan verran ainakin. Me tultiin bussilla Uduwalawen kansallispuistosta Tangallen bussiasemalle ja kyseinen matka oli omaan makuun liian pitkä bussissa. Tosin, se oli erittäin edullinen.

Lue lisää Uduwalawen kansallispuistosta ja eläinsafarista täältä. 

Muita turistin näkökulmasta kiinnostavia paikkoja Tangallesta alle sadan kilometrin päässä ovat esimerkiksi Unawatuna, Galle, Hikkaduwa, Weligama, Mirissa, Yalan kansallispuisto (leopardit) ja  Uduwalawen kansallispuisto (norsut).

 

 

Millaisia kokemuksia sulla on Sri Lankan rantaelämästä?

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

 Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Instagramin (@veerapirita)TwitterinBloglovinin, Blogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

12 Comments on “Tangalle on pienen pieni rantaparatiisi Sri Lankassa

  1. Sri Lanka kiinnostaa matkakohteena kovasti ja juuri tämän tyyppinen kohde olisi varmasti itsellekin mieluisin. Uiminen ei ole niin tärkeää, mutta meren läheisyys sitäkin enemmän. Bonusta on myös se, että paikka ei ole vielä ihan täysin turistien ja sen myötä kaikenlaisten kaupustelijoiden kansoittama.

    1. Mulla vähän sama homma, uiminen ei oo niin tärkeää mutta meren läheisyys on. Itselle riittää, että sinne pääsee jollain tapaa kastautumaan ja viilentymään. Oli kyllä aika ylläri kun tuolla ei törmätty yhteenkään kaupustelijaan rannoilla, Bentotalla niitä oli sitten jo useampi.

  2. Siis nuo Sri Lankan rannat ovat kyllä aivan mielettömiä, ja onneksi sieltä voi vieläkin löytää sen rauhallisen rannan ja oman rantakaistaleen vaikka turistimäärät nousevat vuosi vuodelta hurjasti. Näitä rantakuvia katsellessa iski kyllä valtava kaipuu palmun alle. 🙂

  3. Terveisiä Tangallesta! Ilman blogiasi olisin tuskin eksynyt Mango Shadeen ja syönyt tähän astisen reissuni parhaita curryja. Muutoinkin olen saanut teksteistäsi paljon hyviä vinkkejä reissulleni, joten suuri kiitos! 😄

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *