EUROOPPA - TUKHOLMA

20x mitä tehdä Tukholmassa

Kaupunkilomilla on aina valtava määrä vaihtoehtoja tekemisen suhteen ja tällä kertaa ajattelin vinkata teille kaksikymmentä eri vaihtoehtoa mitä Tukholmassa voi tehdä. Eli jos pää lyö tyhjää, etkä halua vaellella vailla määränpäätä vain vanhassakaupungissa, olet oikeassa paikassa!

Tukholma on ihana kaupunki, sanotaan se heti tähän alkuun. Tukholma on iso kaupunki (Pohjoismaiden suurin) sillä Suur-Tukholmassa asuu yli kaksi miljoonaa ihmistä, joten tekemistä, koettavaa ja nähtävää riittää. Hyvät naiset ja herrat, seuraavaksi kaksikymmentä vinkkiä Tukholmaan:

1. Tutustu Södermalmiin ja sieltä erityisesti SoFon alueeseen, josta löytyy paljon mielenkiintoisia ravintoloita, kahviloita, designia ja vaateliikkeitä. Vähän niinkuin Helsingin Punavuori, mutta vielä tyylikkäämmällä ruotsalaisella twistillä.

2. Söpöjä idyllisiä puutaloja? Jos vastasit kyllä, niin metrolla pääset Gamla Ensdekeen, joka on täynnä toinen toistaan upeampia puutaloja.

3. Ota kaupunkipyörä alle ja lähde seikkailemaan ympäri Tukholmaa.

4. Oletko Stieg Larssonin Millennium-dekkareiden fani? Millennium tour on sijalla yksi Lonely Planetin suosikki kirjallisuuskävelykierroksista koko maailmassa, joten bookkaa itsellesi opastettu kierros tai tee se omatoimisesti.

5. Perheen pienimmät tai muuten vain lapsenmieliset voivat viettää vauhdikkaan päivän Grönä Lundissa, joka on Ruotsin vanhin huvipuisto.

 

Gröna Lund

 

Södermalm

 

JOE & THE JUICEN mehut ja kahvit, ahh. <3

 

6. Tukholmassa on ihania kahviloita vaikka koko Euroopalle jakaa, pysähdy siis fikalle ja nauti korvapuustia.

7. Jos haluat tehdä ostoksia tehokkaasti, melkein kaikki mahdollinen löytyy Drottninggatanilta. Tickle Your Fancy -blogista löytyy postaus, jossa on mainioita (ruoka- ja) ostosvinkkejä!

8. Lähde vähän kauemmaksi keskustasta Mall of Scandinaviaan, Pohjoismaiden suurimpaan ostoskeskukseen.

9. Kiipeä Tukholman kattojen ylle opastetulla retkellä ja pääset ihastelemaan maisemia turvallisesti.

10. Nauti hitaasta aamusta laadukkaan ja terveellisen aamiaisen merkeissä – oma suositukseni tähän on ehdottomasti STHLM Brunch Club.

 

STHLM Brunch Club

 

Coffice Södermalmissa

 

Grandpa oli ihan yksi suosikki vaateliikkeista Tukholmassa

 

Tukholma on rakennettu 14 saarelle, jotka yhdistää 57 siltaa.

 

11. Kokeile opastettua pyöräretkeä käsintehdyillä puisilla pyörillä, ei ihan jokainen tyyppi ole tällaisilla menopeleillä ajellut.

12. Nappaa evästä vaikka ÖstermalminHötorgshallenin tai Söderhallarnan kauppahalleista tai Urban Delistä ja suuntaa piknikille esimerkiksi Djurgårdenin saarelle. Myös kaikissa kauppahalleissa voi herkutella paikan päällä.

13. Tutustu Tukholman saaristoon risteilyllä, joiden kestot on vajaasta tunnista kolmeen tuntiin. Eikun vain mieleistä kiertoajelua valitsemaan.

14. Kiinnostaako merenpohjassa 333 vuotta maannut laiva? Tuon 1600-luvulla rakennetun laivan löydät Vasa-museosta.

15. Tukholmassa terveellisesti syöminen on tehty helpommaksi kuin missään muualla. Terveellisten ruokien tasapainoksi kaupungista löytyy myös syntisen herkullisia burgereita – kokeile ainakin Phil’s Burgeria (useampi sijainti) tai Barrelsia (vanhakaupunki), et tule pettymään.

 

Barrelsin burgerit ja Fritz-kolat, toimii!

 

 

 

Urban Deli, tällaisen lähikaupan itsekin haluaisin!

 

16. Tukholmassa on noin sata metropysäkkiä ja lähes kaikki niistä on upeita taideteoksia, joita on ollut tekemässä yli 150 taiteilijaa. Kannattaa siis metroasemilla nostaa katsetta lattiasta tai puhelimesta ja ihastella metrojen taidetta.

17. Tutustu Kuninkaanlinnaan ja muihin mielenkiintoisiin kuninkaallisiin nähtävyyksiin ja palatseihin. Kuninkaanlinna on yksi Euroopan suurimmista linnoista, joka on valmistunut vuonna 1754.

18. Stockholm Quality Outlet on pienen matkan arvoinen, sillä täältä löydät huomattavasti edullisemmin laadukkaita tuotemerkkejä 70 eri liikkeestä. Ulkona on herkullinen hotdog-koju, jossa kannattaa pysähtyä tankkaamaan shoppailun lomassa.

19. Tutustu valokuvataiteen museoon, joka on yksi maailman parhaimpia alan museoita.

20. Tutustu Tukholman korkeisiin näköalapaikkoihin.

 

 

Stockholm Quality Outletissa tarjoilu pelaa

 

Kuninkaallisia kukka-asetelmia

 

Tukholma on täynnä kauniita ja vanhoja kivitaloja

 

 

Mitä tekemistä sie suosittelet Tukholmaan?

 

Veera


AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), TwitterinBloglovinin, Blogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

6 Comments on “20x mitä tehdä Tukholmassa

  1. Vespa Stockholmin vespavuokrauksesta kirjoittelin itse just tänään omaan blogiini, ja vespa-ajelua Tukholmassa uskallan kyllä suositella muillekin 🙂

  2. Voi miten kivoja vinkkejä! Tukholmassa todella riittää tekemistä, vaikka löydänkin itseni liian usein haahuilemasta vanhassakaupungissa. Ei siinäkään mitään vikaa ole, mutta välillä on kiva tehdä muutakin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *