ALBANIA - EUROOPPA

3x rantakohde Albaniassa

Viime kesän reissu Albaniaan oli kyllä vuoden kohokohtia, sillä Albania hurmasi täysin tällaisen rantakissan. Albania on erittäin varteenotettava vaihtoehto rantalomalle Euroopassa ja etenkin heinä-elokuu on maan rantakohteiden kuuminta sesonkiaikaa.

Albania matkakohteena on selkeästi kiinnostanut matkailijoita viimeiset pari vuotta ja etenkin tänä kesänä tuntuu, että hyvin moni on käynyt siellä. Enkä ihmettele, sillä meidän road tripin aikana törmättiin moniin hyviin rantoihin.

Albanian Rivieralta löydät turkoosia rantaviivaa noin 140 kilometrin verran Vloresta aina Ksamiliin saakka. Maisemat ovat todella upeita ja sanotaankin, että Albanian kauneimmat maisemat näkee matkan varrella Vloresta Sarandaan.

Lue täältä lisää meidän viime kesän Balkanin road tripistä, johon kuului Kroatia, Bosnia-Hertsegovina, Montenegro sekä ihana Albania. 

 

Vlore

 

1. Jale on pienehkö ja sopivan rauhallinen rantakohde

Jale sijaitsee Himaren ja Dhermin keskivälillä ja oli meidän rantakohteista reilusti rauhallisin. Laskeuduttiin autolla isommalta tieltä kohti Jalen rantaa ja mutkittelevan mäkitien varrella näkyi monta todella kivan näköistä majoitusta. Me yövyttiin aivan Jalen rannan tuntumassa telttailualueella ja olihan se kiva herätä, kun ensimmäisten asioiden joukossa näet meren teltasta.

Täällä ei ollut lähellekään niin paljoa turisteja kuin muualla rantakohteissa (älä käsitä kuitenkaan väärin, niitä riittää täälläkin heinä-elokuussa) Albaniassa. Pikkaisen kun kävelet päärannalta sivuun, löydät ihania pieniä poukamia, jossa saat parhaillaan olla ihan yksin.Vuokrattiin aurinkotuolit aivan rantaviivasta ihan muutamilla euroilla. Saavuttiin rannalle puolilta päivin ja saatiin helposti aurinkotuolit – tuo ei ole niin itsestäänselvyys esimerkiksi Ksamilissa.

 

 

Jalen biitsi oli kanssa tosi kiva!

 

Auringonlaskut on todella kauniita täällä, joten kannattaa istahtaa rantabaariin ja nautiskella joku ihana viilentävä juoma! Ravintoloita ja muita palveluita löytyy Jalesta, muttei ihan mahdottomasti.

Jos on budjettia, niin suosittelen kyllä Soleil village & villasissa! Alue on tavallaan eristetty muusta rannasta ja on aika resort henkinen, mutta silti sitäkin ihanampi! Yleensä karsastan vähän noita resortteja, mutta tämä paikka oli kyllä mun makuun. Yritettiin varata toiselle yölle oma villa täältä, mutta eihän niitä tietenkään ollut vapaana enää noin nopealla varoitusajalla.

Jos etsit rauhallista ja pientä rantakohdetta, on Jale sun valinta. 

 

 

2. Saranda oli ensimmäisiä turistikohteita Albaniassa

Saranda on selkeästi isoin, suosituin ja kehittynein matkakohde Albaniassa, tänne on myös ensimmäisten joukossa alettu tekemään pakettimatkoja Suomesta. Meillä oli kovat odotukset Sarandaan, mutta harmikseni oli todettava, ettei paikka ollut meitä varten. Se oli liian iso, kehittynyt, turistimainen ja hinnakkaampi (muttei silti todellakaan kallis) meille.

Sarandaan pääsee kätevästi Kreikan puolelta Korfulta ja hyvin moni saapuukin Sarandaan tai ylipäätään Albaniaan Korfun kautta. Jos meillä olisi ollut enemmän aikaa / olisimme jääneet kunnolla Sarandaan, olisimme varmasti käyneet päiväreissulla Korfulla.

 

 

Marketit oli oma suosikkini Sarandassa

 

Saranda sopii mielestäni erityisesti perhematkakohteeksi tai miksei vaikkapa kaveriporukan kanssa, sillä täällä on kaikki palvelut hyvin saatavissa. Tälläisille ’seikkailunhaluisille’ Sarande oli ehkä hitusen liian tylsä. Täällä tosin rannan tuntumassa on todella kivat markkinat, jossa vietettiin pidempi tovi ostellen paikallisia herkkuja.

Jos etsit sellaista rantakohdetta, jota on hyvä pitää tukikohtana ja josta löydät kaikki mahdolliset palvelut eikä liika turistimaisuus haittaa – on Saranda sun valinta. 

 

 

3. Ksamilista löydät hiekkarantoja

Albaniassa ei ole niin itsestäänselvyys hiekkarannat, vaan useimmiten rannat koostuu pienestä kivestä. Poikkeuksia toki on ja niistä paras on Ksamil. Sanotaankin, että Ksamilissa on Albanian kauneimmat rannat ja voin kyllä itse allekirjoittaa tämän myös.

Tosin, nämä kauniit rannat ei hirveän hyvin pääse oikeuksiin kuin aikaisin aamulla tai myöhemmin illalla, sillä päiväsaikaan Ksamil on täynnä rantaleijonia ja -kissoja. Ksamilissa pisti silmään, että täällä oli myös paljon lapsiperheitä, mutta hyvin se sopi kahdestaankin matkailuun.

 

 

 

Ksamil on pienehkö kylä aivan Kreikan rajalla ja monen matkailijan suosima Saranda on noin 20 kilometrin päässä. Paikka on aika puhtaasti rantalomakohde ja palvelut on myös sen mukaiset keskustassa. Jos haluat aurinotuolin varjoineen, kannattaa olla ajoissa liikenteessä, sillä ainakin viime vuonna kaikki pedit oli täynnä 12 maissa.

Rannan vastapäätä on pari pientä saarta, jonne pääsee muun muassa vuokratuilla potkuveneillä. Pieni omatoiminen saarihyppely virkistää kummasti!

 

 

 

Kannattaa suunnata illalliselle Koraliin – palvelu oli todella hyvää ja ruoka oli todella hyvää! Eikä sijanti ollut yhtään hullumpi, suoraan meren rannalla ja korkeuksista oli ihana ihastella kauniita maisemia ja auringonlaskua. Albania kyllä hemmotteli meidän rahapussia, sillä koko maassa oli todella edullista syödä – niin myös täällä.

Ksamil oli oma suosikkini Albanian rannoista, pitkälti tuon hiekkaisten rantojen takia sekä tämä oli sopivan pieni, mutta silti iso.

Kannattaa suunnata Ksamiliin, jos etsit sopivaa välimuotoa ruuhkaisesta ja rauhallisesta rantakohteesta. 

 

 

Mikä näistä rantakohteista olisi eniten sun heiniä – Jale, Saranda vai Ksamil?

Lue täältä lisää matkavinkkejä Albaniaan. 

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita), Twitterin, Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

10 Comments on “3x rantakohde Albaniassa

  1. Albania on todella kiinnostava paikka, nyt kaksi kertaa tullut käytyä. Tosin viime kesän-syksyn roadtripillä ajauduttiin sinne ihan vahingossa, mutta hyvä niin! Itse näen tosin kiinnostavampana maaseudun ja pienet kaupungit, biitseily ei oo ihan mun juttuni.

  2. Todella kauniita kuvia! Mielenkiintoista lukea Albanian rannoista, itse ollaan oltu kaupungeissa Albaniassa. Ainoa rehellinen rantakokemus oli Cape of Rodonissa. Ihan super magee paikka! Kunnon mustalaisleiri meininkiä, paikalliset pakettiautoillaan ja grillien kanssa 😀
    Tuo Jale vaikutti kyllä parhaalta! Voi kun pääsisikin pian taas Balkanille!

  3. Ah, miten ihanalta näyttää! Ehkä sitä ens kesänä vihdoin tohtisi lähteä Balkanille niin tulisi nääkin rannat ihan omin silmin nähtyä. :—–) Ihana kuva tuosta Ksamilin rantatönöstä!

  4. Albania on listalla, työkaveri juuri sitä kovasti kehui. Sarandaa yksi vuosi jo kovasti harkittiin, mutta musta se oli kuvissa kyllä suoraan sanottuna ruma! 😀 Ehkä sitten tuo Ksamil voisi olla se kivempi kohde. Lennot ilmeisesti Korfun kautta, niin pääsisi näkemään samalla senkin.

  5. Mukavat rantavinkit. Ehkäpä Saranda näistä tukikohtana toimisi itselle parhaiten. Albania kiinnostaa eli oli kiva lueskella eri vaihtoehdoista, tällaisille postauksille on aina kysyntää, kun matkan varaaminen on ajankohtaista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *