EUROOPPA - RANSKA

Antibes on Ranskan Rivieran kaunein kaupunki

Ranskan Riviera hurmasi mut kesälomamatkalla, joista erityisesti Antibesin kaupunki Välimeren rannalla jäi parhaiten mieleen. Meillä toimi päätukikohtana Ranskan puolella Nizza, josta pääsi hyvinkin vaivattomasti tutustumaan Ranskan Rivieraan. Antibes on noin parinkymmenen kilometrin päässä Nizzasta ja sinne pääsee kätevästi julkisilla tai omalla vuokra-autolla.

Nizza on varmaan Ranskan Rivieran klassikohteita meille suomalaisille, mutta hyvinkin lyhyen matkan päästä löytyy mielestäni enemmän ”todellisia helmiä” – ei sillä, oli Nizzakin oikein kiva. Antibes tarjoaa hyvän ja rauhallisemman vaihtoehdon, johon ei voi olla ihastumatta.

Pieniä mutkittelevia kujia, vanhoja kivitaloja upeine ikkunaluukkuineen ja värikkäine kukkineen. Paikallisia siellä täällä, turisteja siellä täällä. Antibesistä pystyi mun mielestä löytämään sitä aidompaa Välimeren tunnelmaa.

 

ANTIBES

 

Antibes

 

Saavuttiin junalla Antibesin juna-asemalla, josta oli pieni kävelymatka Antibesin ytimeen. Matkan varrella löytyi paljon hienoja veneitä satamasta, joita oli tosi mielenkiintoista ihastella ja haaveilla, että joskus vielä pääsisi tuollaisen kyytiin. Satama on muuten Välimeren suurimpia huvijahtisatamia. Ei ne silti vetäneet ihan vertoja Monacon tai Cannesin ökyveneisiin, mutta kyllä niiden kannella silti kelpaisi nauttia Välimeren lämmöstä. Venesataman takaa näkee Fort Carrén nimisen linnoituksen, jossa on myös Napoleon ollut vankina.

Sataman jälkeen löysimme itsemme vanhastakaupungista, josta löytyi myös herkullinen ja värikäs Le Marché Provençal tori, jossa oli niin turisteja maistelemassa herkkuja ja paikalliset normaaleilla ruokaostoksillaan. Täällä mulle tuli sellainen olo, että tämä on sitä autenttista Antibesin tunnelmaa.

 

Voisin syödä noi kaikki juustot!

 

 

Paikallisittain tuore patonki laukussa mukana

 

Kun aamukahvit ja patongit (saattoipa yksi patonki tarttua laukkuunkin matkaan) oli nautittu, jatkettiin matkaa rantaviivaa kohti rantaa. Aurinkorasva, rannat ja bikinit kuuluu oleellisesti mun matkoihin, joten olihan meidän testattava Antibesin biitsitarjonta ja oikein passelihan se oli. Ranskan Rivieralla ei hirveästi kannata haaveilla autioista rannoista, sillä niihin on kyllä löytänyt niin paikalliset perheet kuin me turistitkin.

Rannat on silti mukavan siistejä ja palvelut pelasi. Päivä meni nopeasti rannalla löhöten ja torilta otetut herkut auttoi jaksamaan rantapäivän. Matkan varrella oli muutamia aurinkotuoleja vuokraavia ravintoloita / baareja, mutta ne oli täällä varattu täyteen etukäteen, joten tyydyttiin pyyhkeellä makaamiseen.

 

 

Oltiin alkureissusta vähän pihillä päällä näiden aurinkotuolien vuokraamisen suhteen, sillä ne maksoi suunnilleen kolmekymmentä euroa päivältä. Summa kuulosti meidän korvaan suhteellisen korkealta, sillä yleensä Aasian matkoilla ne on irronnut ihan muutamilla kolikoilla – toki oltiinhan me ihan erilaisessa lomakohteessa nyt. Loppulomasta päätettiin kuitenkin yhtenä päivänä törsäillä ja sitten ei edes päästy koko aurinkotuoleihin, kun niissä oli tuo varaussysteemi.

Testattiin Antibesissa kaksi rantaa: Gravette ja Salis. Molempia voin suositella!

 

 

Plat de jour

 

Ruoka- ja juomatarjonta Antibesissä on hyvä, sillä jo pelkästään vanhankaupungin tunnelmalliset pikkukadut on täynnä erilaisia ravintoloita, kahviloita, baareja sekä kaikenlaisia putiikkeja. Kannattaa käyttää hyödyksi ”plat de jour-tarjouksia”, jotka yleensä koostuu kolmesta ruokalajista ja on huomattavasti edullisempaa kuin a’la carten puolelta tilattuna. Nämä ovat yleensä päiväsaikaan tarjolla, joten lounaat oli normaaleja tuhdimpia Ranskan Rivieran reissulla meillä. Muistelen vieläkin suurella rakkaudella mun alkuruuaksi tarjoiltuja etanoita, jotka olivat rehellisesti sanottuna maailman parhaat.

 

Ranskan Rivierasta löytyy lisää täältä!

Kannattaa vierailla myös Monacossa tai vaikkapa viettää muutama yö Italian puolella Sanremossa, siitä lisää täältä!

Gorges du Verdon – Euroopan Grand Canyon upea päiväretkikohde Ranskan Rivieralta!

 

Mikä Ranskan Rivieran kaupungeista on hurmannut sut eniten?

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), Bloglovinin Blogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

2 Comments on “Antibes on Ranskan Rivieran kaunein kaupunki

  1. Tuonne minä haluaisin! Olen lukenut pitkään Chez Helena -blogia, jossa on juttua noilta kulmilta. Teini-iässä kävin jonkin kerran perheen kanssa Nizzassa, ja nyt haluaisin tutkia enemmän mitä tuolla rannikolla on tarjottavanaan. <3

    1. Joo mä oon lukenut samaa blogia, erityisen ahkerasti luin blogin läpi ennen meidän Ranskan Rivieran matkaa. Sieltä löyty monta hyvää vinkkiä moneen eri kaupunkiin Ranskan Rivieralle. Suosittelen kyllä kaikkia tutustumaan blogiin, jotka haaveilee noista kulmista. Ja miten herkullisen näköiset sivut! Nizza oli kyllä kanssa kiva, ois varmaan aika siistiä sun mennä vuosien jälkeen uudestaan tutkailee kulmia miten ovat muuttuneet. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *