EUROOPPA

Vinkit Berliiniin – suosikki kaupunkilomakohteeni

Berliini on kyllä kautta aikojen mun suosikki kaupunkilomakohde ja voisin lähteä milloin vain uudestaan Berliiniin! Vaikka normaalisti olenkin henkeen ja vereen rantalomailija, tämä ihana Saksan pääkaupunki hurmasi mut täysin rennolla ja nuorekkaalla tunnelmallaan. Berliini on ympärivuotinen matkailukohde ja varmasti jokaiselle matkailijalle sieltä löytyy jotakin. Lentoyhteydet Suomesta on erittäin hyvät ja meno-paluun voi saada helpostikin alle sadalla eurolla.

Kulkeminen Berliinissä on erittäin helppoa, sillä kaupungissa on tosi toimiva ja kattava julkinen liikenne. Suosittelen ostamaan julkisiin päivälippuja, jos tulee yhtään enempää matkustettua julkisilla. Välimatkat voi välillä olla aika pitkiäkin, sillä onhan Berliini aika iso kaupunkikin. Metroja ovat U-Bahn- ja S-Bahn-junat sekä lisäksi löytyy busseja ja raitiovaunuja. Bussilinjat 100 ja 200 on erittäin hyviä vaihtoehtoja maisemien ja nähtävyyksien takia – reittien varrelta löydät melkeinpä kaikki Berliinin päänähtävyydet.

Majoitustarjonta Berliinissä on tosi laaja ja hinta-laatusuhde kohtaa tässä kaupungissa erittäin hyvin. Me majoituttiin Mittessä Circus Hotellissa, joka oli erittäin hyvä valinta. Haluttiin ehdottomasti pitää tukikohtaa Itä-Berliinissä ja päädyttiin Mitten/Scheunenviertelin alueelle. Erittäin moni nähtävyys oli ihan kävelymatkan päässä sekä alue oli täynnä mielenkiintoisia ravintoloita ja baareja. Ja mikä parasta: meidän hotellilta alkoi suoraa erittäin kiva shoppailualue, missä oli tosi mielenkiintoisia putiikkeja.

 

berlin

 

berlin2

 

Berliinissä ei ole varsinaista keskusta keskustaa, mutta jos sellainen pitää nimetä – olisi se idässä Alexanderplatzin läheisyyteen Mittessä tai lännessä Kurfürstendammin läheisyyteen Charlottenburgissa. Kaupunginosat, jotka yleensä kiinnostavat matkailijoita ovat:

  • Mitte – lähellä kaikkia päänähtävyyksiä, hyvät liikenneyhteydet, korkeatasoisia ja mielenkiintoisia hotelleja ja ravintoloita
  • Kreuzberg & Neukölln – katutaidetta, monikulttuurinen bilepaikka, josta löytyy paljon edullista ruokaa. Täältä löytyy paljon legendaarisia baareja klubeja.
  • Wedding – erinomainen paikka maistella oluita ja täältä löytyykin useita artesaanioluita.
  • Friedrichshain on paikka, jossa viettää aikaa iltaisin ja öisin sen kahviloiden, ravintoloiden, baarien takia. Täältä löytyy useita paardipaikkoja myös.
  • Prenzlauer Berg – eläväinen kahvila- ja ravintolakulttuuri, paljon paikallisten suunnitelijoiden putiikkeja. Alueelta löytyy paljon opiskelijoita ja kulttuuriväkeä.
  • Schönberg – täältä löytyy muun muassa KaDeWe-tavaratalo sekä alue on hyvin gay-ystävällinen asuinalue.
  • Charlottenburg – hyvät ostosmahdollisuudet ja alueella on vähän fiinimpi maine.

 

TÄSSÄ ON MUN MUST-KOHTEET BERLIINISSÄ:

Brandenburg Tor – historiallinen portti Berliinissä, joka toimi pitkään rajanylitysasemana itäisen ja läntisen Berliinin toisistaan. Tämä on yksi Berliinin tunnetuimmista symboleista. Aukiolla järjestetään paljon erilaisia tapahtumia sekä vieressä sijaitsee maailmankuulu hotelli Adlon.

 

brandenburg-tor

 

Tv-torni on Berliinin tunnetuin maamerkki, pituutta sillä on 368 metriä ja se on entisen Itä-Saksan ylpeys. Näköalat tornista on erittäin upeat ja kannattaakin suunnata sinne esimerkiksi auringonlaskun aikaan. Tv-torni sijaitsee Alexanderplatzilla, joka on myös pääpaikkoja ostoksien tekoon sekä samalla julkisen liikenteen solmukohta. Täältä löydät tavarataloja, ostoskeskuksia – kaikkea mitä tarvitset.

East Side Gallery on osa Berliinin muuria ja onkin pisin pätkä, mitä muurista on jäljellä. Muuri erotti melkein kolmekymmentä vuotta läntisen ja itäisen Berliinin 155 kilometrin pituisen matkan verran ja nyt East Side Gallery on 1,3 kilometrin pituinen. Taiteilijat eri puolilta maailmaa maalasivat muurin itäpuolelle yli 100 taideteosta kuvittamaan muuria ja se onkin maailman isoimpia ulkoilmagallerioita. Todellakin käymisen arvoinen, tää oli mun suosikki nähtävyys Berliinissä heittämällä.

Lue täältä lisää kokemuksiani East Side Gallerysta. Ja seuraavaksi pahoittelen, mutta seuraavaksi läjä kuvia East Side Gallerysta:

 

east-side-galley7

 

berlin-wall

 

east-side-gallery3

 

east-side-gallery

 

east-side-gallery4

 

east-side-gallery5

 

east-side-gallery7

 

berlin-wall2

 

east-side-gallery6

 

img_3174.jpg

Meillä on myös urhoollinen matkapossu, joka oli totta kai meidän mukana Berliinissäkin. Meidän Possun tarinan voit lukea täältä.

 

Currywurst – klassikko snäki, joka on keksitty Berliinissä vuonna 1949. Ehdottomasti maistamisen arvoinen ja näitä kojuja löytyy joka puolelta Berliiniä! Erityisesti metropysäkin Rosenthaler Platzin läheisyydessä on erittäin paljon kaiken maailman snäkipaikkoja (ja baareja) ja on myös paikallisten suosiossa. Toinen klassikko Berliinissä on kebab ja Kreuzberg onkin ehdoton paikka lähteä maistamaan kebabia, sillä 1970-luvun alussa turkkilaiset kehittivät sen juuri täällä.

Beer gardenit on ehdoton käymisen arvoinen juttu Berliinissä. Kaupungissa olutta saa mistä vaan ja beer gardenit on oiva paikka nauttia paikallisia ja erittäin edullisia oluita. Muutamia vaihtoehtoja löytyy täältä.

Holocaust Memorial on Euroopan murhattujen juutalaisten muistomerkki, joka koostuu 2 711 suoraviivaisesta kivitolpasta. Labyrintti on 19 000 neliömetrin kokoinen.

 

holocaust-memorial-berlin-2

holocaust-memorial-berlin

Mauerparkin joka sunnuntainen jättikirpputori klo 10-18, jossa todellakin kannattaa vierailla. Kirpputorin lisäksi tuolta löytyy paljon erilaista ruokaa ja musiikkia.

Katutaidetta voi ihailla erittäin laajalti Berliinissä, mutta Kreuzbergissä ja Friedrichshainissa katutaidetta löydät joka kulmalta. Tähän voisin kuluttaa vaikkapa kokonaisen päivän.

 

street-art

 

Kreuzbergin katu
Kreuzbergin katu

 

Checkpoint Charlie on kylmän sodan symboli ja se oli tunnetuin Itä- ja Länsi-Berliinin väliselle rajanylitysasemalle, joka on nykypäivänä yksi Berliinin suosituimmista nähtävyyksistä

Street Food Thursday Kreuzbergissä Markthalle Neun kauppahallissa joka torstai klo 17-22. Hallista löytyy monia kymmeniä eri kojuja, joista saa kaikkea mahdollista. Täältä voi ostaa myös hyviä elintarviketuliaisia kotiin! Kreuzberg on ollut pitkään trendikkäin Itä-Berliinin kaupunginosista.

 

street.food.thursday.berlin
Maailman oudoin (ja pahan makuisin) asia, mitä oon koskaan laittanut suuhuni. Nää oli jotain japanilaisia palleroita. Jos tiedätte tän nimen niin pliis, kertokaa mulle!

 

cola.berlin

 

streetfoodthursday

 

Ku’dammin ostoskatu Länsi-Berliinissä, josta löytyy kaikki mahdollinen merkkituote Bershkasta Dioriin. Kannattaa käydä KaDeWen ostoskeskuksen yläkerrassa ruokapuolella, jossa on tosi laaja ruokapuoli!

Ostoksien teko onnistuu hyvin myös Scheunenviertelin, Kreuzbergin, Neuköllnin, Friedrichshainin ja Prenzlauer Bergin alueilla, joista löytyy erilaisia pienempiä putiikkeja, kirppareita, vintageliikkeitä – todellakin käymisen arvoisia! Hackesche Höfe ja sen ympäristöstä löytyy myös tosi hyvin ostosmahdollisuuksia. Berliinissä on loistava ostostarjonta ja hyviä vaihtoehtoja missä käydä, löytyy täältä.

Siinäpä olisi mun vinkit Berliinin ja uskokaa tai älkää, nää kaikki on helposti saavutettavissa pitkän viikonlopun aikana. Aika poikki kyllä oltiin tuon ohjelmakattauksen jälkeen, mutta saatiin ainakin kaikki mahdollinen irti kaupungista ja aikaa jäi silti hyvin paikallisen menon tarkkailuun erilaisissa kuppiloissa ja kahviloissa. Ihana kaupunki!

 

Onks teillä jotain sellaisia must-juttuja Berliinissä, mitä en ollut kirjoittanut ylös? Otan mielelläni vinkkejä vastaan teiltä, sillä satavarmana tulen vielä matkustamaan Berliiniin. <3

 

Veera


AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Bloglovinin, Instagramin, Blogipolun  tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

 

6 Comments on “Vinkit Berliiniin – suosikki kaupunkilomakohteeni

 1. Pallurat näyttää takoyakilta, eli mustekalaa varmaan sisuksissa 🙂

  Kiva postaus, vaikka itse en jostain syystä niin kovin Berliinille lämmennytkään.

  1. Oi kiitos, joo mustekalaa niissä oli – sen muistan. Kiitos paljon, oon nimittäin pitkään halunnut tietää mitä noi oli. Palleroiden rakenne oli niin paha, että karvat nousee vieläkin pystyyn :’D

   Ai ei lähtenyt Berliini sulla? Tää on kyllä aina niin jännä, miten ihmisillä voi olla niin erilaisia mielipiteitä. Itse rakastin kaupunkia! Toisaalta, hyvähän se vaan on että kaikilla meillä on omat mieltymykset eikä kaikkien tarttekaan tykätä kaikesta.

   1. Se on kyllä totta! Samalla reissulla ollut kaveri kun rakastui kaupunkiin ihan täysin, mutta jostain syystä itselle ei vaan jäänyt sellaista tunnetta että tänne pitäis päästä uudestaan. Me käytiin kyllä helmikuussa kun oli vielä aika kylmää ja ankeaa, ehkä ois kesäaikaan iskenyt paremmin. 🙂

    1. Aika hauska kyllä, toinen rakastui ja toinen ei. 🙂 Helmikuu kyllä saattaa vaikuttaa ministi myös kun ei voi hengailla erilaisissa puistoissa, terasseilla tms. Me oltiin keväästä niin silloin oli mukava hengailla ulkona. Ens kerralla kesäaikaan, jos vielä oot menossa! Vaikka Berliini onkin mainio ympärivuotinenkin kohde. Mutta onhan kesä aina kesä. 🙂

 2. Mulla on vähän sama tilanne kuin edellisellä kommentoijalla. Berliinissä olen käynyt jo useamman kerran, ja aina on ollut ihan kivaa. Kaupungissa kaikkialla oleva historia, mutta samalla rento meininki on tosi jees, mutta jostain syystä koskaan ei ole tullut mitään wau-fiilistä, vaikka todella monet kehuu ja pitää Berliiniä tosiaan yhtenä lempikaupungeistaan Euroopassa. Ehkä pitää antaa vielä yksi mahdollisuus joskus kesällä, kun tähän mennessä reissut on ajoittuneet aina vähän talvisempaan säähän.

  1. Okei hmm, jännä! Itse ihan totaalisesti tykästyin kyllä. Onneksi meidän kaikkien ei tarvii tykätä samoista asioista ja olla samoista muoteista. 🙂 Niinkuin tossa ylempänä jo totesinkin, kannattaa antaa mahdollisuus kesäaikaan kun pystyy nauttimaan kunnolla ulkoilmasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *