ALBANIA - EUROOPPA - MAJOITUS

Glampingia Albanian Skutarijärvellä

Mulle oli alkanut ennen meidän reissua muodostumaan pienen pieni pakkomielle Albanian Skutarijärveä (Liqeni i Shkodrës) kohtaan – tonne on päästävä, ajattelin monta kertaa. Ja sinnehän päästiin. Skutarijärvi on Balkanin suurin järvi ja sen löydät Albanian ja Montenegron rajalta.

Järvi on saanut nimensä Shkodërin – meille tutumminen Skutarin kaupungin mukaan, joka on muuten yksi Euroopan vanhimpia kaupunkeja. Tämä Pohjois-Albaniassa sijaitseva kaupunki olikin yksi suurimpia kaupunkeja, missä käytiin matkamme aikamme. Periaatteessa siellä ei ole oikeastaan yhtään mitään meitä turisteja kiinnostavia ja bongattiin meidän lisäksi yksi turistikaksikko. Kuitenkin Shkodërin keskusta oli mielenkiintoinen kokemus sen kaaosmaisen liikenteen ja albanialaisen elämäntyylin takia. Suosittelen käymään!  

Me pohdittiin Jussin kanssa, että Shkodëristä tuli tosi paljon mieleen joku Aasian kaupunki – tätä en ollutkaan ennen kokenut missään Euroopassa. Liikenteessä ei ollut mitään, ei siis mitään järkeä – vaikkei Aasian liikenteessäkään ole mitään järkeä, se on jollain tavalla kuitenkin hallittua.

Paikallisia pyöri hulluna joka puolella, kaduilta löytyi paljon erilaisia toreja ja mitä mielenkiintoisimpia kauppoja. Autojen seasta löytyi myös hevosvaunuja kuljettamassa paikallisia sekä heidän mitä eriskummallisimpia lastejaan. Ihan kuin oltaisiin avattu ovi Aasiaan. 

 

 

 

 

 

Liikenneympyrät oli ehkä kauheimmat täällä, sillä kellään ei ollut höykäsenpöläystäkään, miten niissä kuuluisi toimia ja kaikki sinkoilivat minne sattui. Ratissa olisi tarvinnut päätä, joka kääntyy 360-astetta sillä joka puolelta tuli autoja, polkupyöriä ja hevosvaunuja – jopa vastaantulevia. Aina kun oltiin lähestymässä uutta liikenneympyrää – noin 500-1000 metriä ennen liikenneympyrää ajonopeus hidastui huomattavasti, lähes pysähdyksiin. Meillä meni hetki tajuta, mikä tämän ”ruuhkan” aiheutti ja sitten tajuttiin syypää: liikenneympyrät. 

 

Lake Shkodra Resortissa on mahdollisuus glampingiin

Seitsemän kilometrin päässä yllämainitusta liikennekaaoksesta löytyy upea, ihana, rentouttava ja edullinen ”pikkuinen” lomaparatiisi Lake Shkodra  Resort. Ajettiin Skutarijärvellä ainoastaan tämän paikan takia ja ei petytty. Resort on tavallaan vähän hämäävä sana, sillä paikkahan on ihan täysin karavaanari/leirintäpaikka, mutta reilusti hienoin, siistein ja isoin missä käytiin meidän Balkanin reissulla.

Lisäksi palvelut olivat todella hyvät täällä, sillä resortista löytyi muun muassa mainio ravintola, joka tarjosi albanialaista ruokaa. Oli mahdollista vuokrata myös polkupyörää, SUP-lautaa, polkuvenettä, kajakkia sekä respasta oli mahdollista bookata erilaisia retkiä esimerkiksi Lake Komanille.

 

 

 

Parasta täällä kuitenkin oli se, että resort sijaitsee Skutarijärven rannalla ja siellä oli mahdollisuus rantalomaan rantatuoleineen ja riippumattoineen. Juuri sellainen paikka, joissa olisin voinut viettää koko lomani periaatteessa. Auringonlaskut olivat upeita, joita oli ihanan romanttista katsoa Jussin kanssa samasta riippumatosta.

 

 

Taivas oli upea auringonlaskun loppupäässä!

 

Alun perin bongattiin Lake Shkodra Resort sen glambingin eli luksustelttailun takia. Iso joukkueteltta, joka on sisustettu albanialaiseen tyyliin, pehmeä sänky (ei sillä että meidän retkipatjoissa mitään vikaa olisi ollut..) ja se, että mahdut liikkumaan ja seisomaan teltassa myi mut. Eikä ollenkaan huonommalta näyttänyt oma pikkuinen piha teltan edessä, jossa oli riippumatto.

Glamping-telttoja on vajaa kymmenen sekä näiden lisäksi heiltä löytyy muutama bungalowi, jotka eivät myöskään näyttäneet hullummilta. Oltiin vain yksi yö täällä, sillä haluttiin jatkaa matkaa Albanian Rivieralle – kävin kuitenkin aamulla käpsyttelemässä telttojen lähellä ja nappasin muutamia kuvia teitä varten!

 

 

Lähemmäksi en kehdannut enää mennä salakuvaamaan haha.

 

 

Meillä kävi vähän huono tuuri näiden glamping-telttojen suhteen, sillä ei varattu niitä etukäteen koska ei oltu täysin varmoja milloin osuttaisiin kulmille. Juuri sinä päivänä kun oltiin tulossa tänne, ei telttoja ollut vapaana – varausjärjestelmän ja heidän mukaan kaikkina muina päivinä olisi ollut mahdollista. Ei voi mitään, tiedettiin että näin voi käydä.

Recently, a global trend has caught fire that offers outdoor enthusiasts an upgrade on rest and recreation. It’s called glamping, a new word for a new kind of travel, defined as glamorous camping.  When you’re glamping, there’s no tent to pitch, no sleeping bag to unroll, no long journey to find a bathroom. Whether you’re staying in a tent, yurt, airstream, pod, igloo, hut, villa, cabin, cube, teepee or treehouse, glamping is a way to experience the great outdoors without sacrificing luxury. – clamping.com

Tyydyttiin siis omaan telttaan, joka oli muutenr reissun mieluisin telttailupaikka! Meillä oli oma katos, sähköpistoke veloituksetta sekä maa oli ihanan pehmeää, joten teltassakin oli makoisat unet tuona yönä.

 

 

Ei päästy glampingiin, mutta ei tää oma telttakaan nyt huono ollut!

 

Lake Shkodra Resort löytyy Bookingistakin, mutta suosittelen varaamaan suoraa heidän omilta sivuiltaan – säästät pikkaisen rahaa. Glamping-teltat on kaiken lisäksi naurettavan halpoja: 26 euroa yötä kohden ja telttaapaikkamme maksoi 15 euroa yöltä. Rahasta tuli mieleen – paikan päällä ei käy kortti ja lähin automaatti löytyy seitsemän kilometrin päästä, joten varaa käteistä mukaan. Oman teltan kanssa ei todellakaan tarvitse varata mitään etukäteen, sillä lääniä riittää täällä. Muistaakseni Lake Shkodra Resortin pinta-ala oli 2,5 hehtaaria.

Skutarijärvelle on todella helppo tulla esimerkiksi Kroatiasta, Montenegrosta tai Bosnia-Hertsegovinasta. Ainoa missä meillä meni aikaa, oli rajanylitys Montenegron ja Albanian välillä. Muuten, tänne on hyvin helppoa ja nopeaa tulla muualtakin! Suosittelen!

 

Tutustu lisää Lake Shkodra Resortiin täältä!

Ootko kokeillut glampingia koskaan ja millaiset kokemukset ovat olleet? Vai onko sellainen vasta suunnitteilla?

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata FacebookinInstagramin (@veerapirita)Bloglovinin Blogipolun  tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3 

 

 

2 Comments on “Glampingia Albanian Skutarijärvellä

  1. Käsittämättömän upeen näköistä! En ollut edes koskaan miettinyt minkälaista tuolla maan kolkassa mahtaa olla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *