LONTOO

Iltapäivätee ikonisessa punaisessa bussissa Lontoossa

Ennen kuin oltiin ostettu lentoja Lontooseen, oli mulla kaksi asiaa jotka halusin ehdottomasti kokea ensimmäisellä Lontoon matkallani. Harry Potter -studio sekä Instagramista bongaamani ’afternoon tea bus tour’, josta oli muodostunut aikamoinen pakkomielle itselleni. Iltapäivätee -bussikierros oli aivan huikea kokemus – etenkin ensikertalaiselle Lontoon matkaajalle, sillä teekupposen ääreltä näki paljon Lontoon tunnettuja nähtävyyksiä. Kätevää!

Brigit’s Bakeryn järjestämä afternoon tea bus tour pienellä ranskalaisella twistillä tarjoaa erikoisen elämyksen, sillä en ainakaan missään muualla ole törmännyt samantyyliseen konseptiin. Hyppäät vanhaan punaiseen kaksikerroksiseen bussiin, jossa sinulle on varattu oma pöytä ja sulle tarjoillaan iltapäivätee suolaisten ja makeiden herkkujen sekä totta kai sen teen kera. Herkut on mahdollista saada myös gluteenittomana ja vegaanisena.

Kierros kestää noin 1,5 tuntia ja siinä ajetaan Lontoon ytimessä monen tunnetun nähtävyyden ohitse. Ainakin Big Ben, The Houses of Parliament, Westminster Abbey, St James’s Park, Hyde Park, The Royal Albert Hall, Marble Arch, Nelson’s Column sekä Downing Street bongattu.

Jos et ole aikaisemmin käynyt Lontoossa, kannattaa ottaa tää kierros ensimmäisille päiville, koska moni paikka tulee tutuksi muutenkin kävellessä.

 

 

 

 

Nähtävyyksiä näkee kätevästi ikkunasta

 

 

Vaikka iltapäivätee oli hitusen tyyris (115€ kahdelta hengeltä), oli se silti täysin sen arvoinen. Ei ehkä sellainen, että lähtisin uudestaan, mutta ehdottomasti kerran elämässä -materiaalia. Varausta tehdessä saat valita mieleisen pöydän ala-tai yläkerrasta ja yläkerran ensimmäiset pöydät ovat kaikista kalleimmat VIP-paikat (148€ kahdelta hengeltä). VIP-paikat ei muuten siis eroa muista pöydistä, kuin että oot vain eturivissä ja susta aloitetaan palvelu.

Lähtöjä on joka päivä useampaan otteeseen joko Victoria Coach Stationilta tai 8 Northumberland Avenuelta. Kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä me varattiin kolme viikkoa etukäteen ja ei ollut hirveästi vaihtoehtoja sekä suurin osa oli jo loppuunmyyty.

Mitä tarjoiluun tulee, vertailukohtaa mulla ei ole iltapäiväteen suhteen, mutta maistuvaa oli silti. Tarjolla oli useampaa erilaista suolaista syötävää sekä makeita herkkuja. Tarjottimen lisäksi meille tarjoiltiin skonssit hillon ja jonkin sortin kermahässäkän kera. Omaan makuuni muutamat makeat olisi voinut vaihtaa suolaisiin.

 

 

 

 

 

 

 

Freshly Prepared Savouries
Spinach, feta and sun-dried tomato savoury muffin
Smoked salmon pretzel with cream cheese, chives and cucumber
Minty cucumber and cream cheese sandwich on beetroot bread
Pastrami burger with tomato, salad and a mustard mayonnaise
Ham & cheese sandwich with wholegrain mustard mayo on granary bread

Assortment of mini Homemade Cakes & Tarts
Lemon meringue tart
Vanilla and raspberry jam choux
Queen sablé and cream cheese mousse
Chocolate mini cupcake

Plain, freshly baked scone with clotted cream and jam

 

Kierroksen aikana sait juoda rajattomasti teetä (tai kahveja) ja koska ollaan liikkuvassa bussissa, turvallisuussyistä tee nautitaan kannellisista mukeista. Etukäteen varausta maksaessa voit tilata myös proseccoa tai samppanjaa, kannattaa huomioida ettei alkoholia voi enää tilata erikseen bussista.

Super iso suositus kyllä tällaiselle iltapäiväteelle, oli nimittäin tosi hauska kokemus! Jos iltapäiväteet ei oo sun juttu, niin Brigit’s Bakeryn valikoimassa on myös Gin Lovers Bus Tour sekä Night Bus Touria.

 

 

Olisiko tällainen iltapäivätee sun makuusi? Millaisiin erikoisiin turistijuttuihin sie oot osallistunut matkoillasi?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

16 Comments on “Iltapäivätee ikonisessa punaisessa bussissa Lontoossa

  1. Vitsit, miten kiva idea. Vastaavaa voisi kokeilla kyllä maassa kuin maassa tai kaupungissa kuin kaupungissakin – jos olisi tarjolla. Mainio tapa tutustua kaupunkiin!

  2. Täähän on hyvä pitää mielessä kun tulee vieraita Suomesta. Voi kätevästi katsoa perus nähtävyydet läpi ja hoitaa iltapäiväteen samassa. Hieman kyllä hintava tuo kokonaisuus on vaikka toki iltapäiväteestäkin saa helposti sen 40 pulittaa plus tuossa tuo kiertoajelu sitten päälle.

  3. Kommentoinkin tätä jo sun instassa mutta kommentoin nyt kuitenkin myös täällä! Tosi hauska idea tosiaan, ja tästä olen kuullut aikaisemminkin kehuja. Hinta tosiaan on aika kallis, mutta jos Lontoossa on käymässä ja tarkoituksena samalla myös nähdä nähtävyydet, niin käyhän tuo! Jos pelkkä iltapäivätee ilman sen kummempia ajeluita kiinnostaa, niin Grouponista löytyy tarjouksia vaikka millä mitalla. Olen itse ensi viikolla menossa The Waldorf Hiltonin kehutulle iltapäiväteelle – ja ihan sairaan halpaan hintaan! Mahtoiko maksaa huimat 36 puntaa, ja tähän sisältyy myös rajaton skumppa!

    1. Joo ei ehkä pelkän iltapäiväteen takia tätä kannata ottaa, mutta jos haluaa nähdä nähtävyyksiä ja/tai kokea jotain hauskaa ja erilaista, silloin se on tuon rahan arvoinen. Eikä tää sellainen oo, missä tulisi käytyä joka Lontoon reissulla vaan ennemmin sellainen kerran elämässä -materiaalia. 🙂 Joo toi Groupon ja vastaavat on kyllä tosi käteviä, säästää selvästi rahaa!

  4. Heippa! Bongasin tämän postauksesi kesäkuun lopulla kun googlailin matkablogeista vinkkejä Lontooseen ja innostuin heti ideasta. Koska etenkin mieheni on ginin ystävä, kiinnosti tuo Gin lovers -versio erityisesti. Varasin noin kuukautta ennen reissua ja yläkerta bussista oli jo täynnä, mutta sain hyvät paikat alakerrasta. Gin loverssia oli tarjolla vain torstaisin ja lauantaisin ja vain yksi ajelu per päivä. Nyt on ajelulla käyty ja oli kyllä aivan huippu! Hinta oli vähän kalliimpi kuin teetarjoilussa, noin 70€/hlö, mutta oli se sen arvoinen, juurikin kerran elämässä -kokemus 😊 Teen sijaan herkkujen kanssa tarjoiltiin kolme erilaista, laadukasta ginidrinkkiä (gin&tonic, vaaleanpunaista giniä proseccon kanssa, sekä gin&lemon). Kaiken kruunasi bussissa soinut hyvä musiikki ja kaikkialla bussia ihastuneena osoittelevat ihmiset. Kiitos siis postauksestasi, on mahtavaa että bloggaajat jaksavat jakaa vinkkejä joita ei muualta löydä 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *