EUROOPPA - LONTOO

Parasta Lontoossa: Harry Potter ja Warner Brosin studiokierros

Tässä tulee postaus, jota on kyselty varmaan eniten Lontoon reissulta. Suurena Harry Potter -fanina olin päättänyt kauan ennen meidän Lontoon matkaa, että jos joskus Lontooseen päädyn, tulee mun ehdottomasti käydä myös Warner Brosin Harry Potter -studiolla. Unelma toteutui toukokuussa, sillä vietettiin Lontoossa vajaa viikko ja totta kai lähdettiin Harry Potter leffojen maailmaan.

Haluun tähän alkuun painottaa, että kannattaa ehdottomasti ostaa pääsyliput heti kun tiedät ajankohdan jolloin olet Lontoossa. Olin kuullut, että liput pitää ostaa ajoissa, mutta näköjään 2,5 kuukautta ei ollut tarpeeksi. Oikeat ja edulliset liput olivat loppuneet Warnes Brosin omilta sivuilta (tai no yhdelle olisi ollut tilaa koko viikon aikana) ja pitkän etsinnän jälkeen löysin seuraavaksi edullisimman vaihtoehdon täältä Evan Evan Toursin järjestämänä. Lähdöt heillä on päivittäin klo 08:45, 10:30 ja 13:00.

Kovin edulliseksi tuota vaihtoehtoa ei kuitenkaan voi sanoa, sillä 50 euron lippu tuli maksamaan 103 euroa, sillä jouduttiin ottamaan ’deluxe-paketti’ ohjelmapalvelutoimiston kautta, johon nyt onneksi edes kuului kuljetukset Lontoon ytimestä. Omatoimisesti pääsee myös suhteellisen vaivatta studiolle, joten mielummin olisin ostanut 50 euron pääsyliput ja tullut itse junalla perille. Aluksi mua harmitti ihan sikana, että jouduttiin maksamaan lipusta tuplaten, mutta samaan aikaan tiesin että tuo satanen on varmasti kaiken sen arvoinen. Ja niinhän se myös oli.

Eli jos sulla on jo lennot ostettu Lontooseen, etkä ole vielä ostanut lippuja Harry Potter -studiolle, tee se nyt.

Meidän bussi lähti Victorian juna-aseman vierestä ja tuli suoraan studion parkkipaikalle. Kyseinen parkkipaikka on ilmainen ja tilaa on paljon eli jos siulla on auto käytössä, se on hyvä vaihtoehto. Julkisilla pääsee myös perille: navigoit itsesi junalla Watford Junctionille, josta lähtee noin viidentoista minuutin välein shuttle bus kolmen punnan hintaan. Täältä löydät tarkemmat ohjeet, miten pääset pääset Harry Potter -studiolle. Jos koet, että et halua lähteä yksin seikkailemaan julkisilla (ja lippuja on Warnerin kautta vielä jäljellä), on tuo Evan Evan Toursin liput kyyteineen passeli vaihtoehto.

Harryn kirjeet ja Päivän Profeettaa

 

 

Tylypahkan ’pienoismalli’, joka oli tyyliin meidän kodin kokoinen

 

 

Weasleyn kotona

 

Harry Potter -studio: tervetuloa taikamaailmaan ja kulissien taakse


En oo koskaan ennen käynyt missään elokuvastudioilla, joten en ollut ihan varma mitä luvassa olisi. Harry Potter -studio yllätti todellakin ja kaikki odotukset ylittyi 1000000 prosenttisesti. En pysty kuvailemaan, miten upea tuo kokemus oli. Kuvasin instaan (@veerapirita) paljon stooreja studiolta, kannattaa käydä kurkkaamassa ne myös tuosta miun Lontoo-kohokohdista. Miusta tuntui, että mun Insta meni ihan tukkoon tuona päivänä, kun ne videot sai niiiiin paljon kommentteja muilta HP-faneilta. 😀

Meillä oli noin kolme tuntia aikaa itse studiolla, joka riitti meille juuri eikä melkein. Elämykset alkoivat heti, kun astuttiin sisään: eka kierretään pieni esittely leffoista ja katsotaan lyhyt pätkä valkokankaalta, jonka jälkeen ovet avautuvat suureen saliin. Meidän seurueen Minttu oli super onnekas, kun pääsi aukaisemaan meidän ryhmän ovet tuohon saliin ja taikuuden maailmaan.

Mitä kaikkea kolmeen tuntiin sisältyi? Harry Potter -studio on tosi iso ja osa tästä ollaan myös ulkona, joten kannattaa miettiä jätätkö takin narikkaan vai et. Suuresta salista matka jatkuu erilaisiin kuvauspaikkoihin (Viistokuja, Likusteritie, Irveta, Kiellettyyn metsään, laiturille 9¾..), lavasteisiin (Pimennon huoneen tavarat, Hagridin koti, taikakirjoihin, erilasiin taikajuomien purnukoihin..), visuaalisiin efekteihin (Salaisuuksien kammion ovi, Irvetan holvia vartioiva lohikäärme, näkymättömyysviitta, tällipaju, huispaus, lentävä Ford Anglia..), puvustuksiin  (huispauskaavut, tupavaatteet, Tylypahkan opettajien vaatteet, erilaiset maskit, Kolmiveljoturnajaisten koulujen vaatteisiin..), luoviin efekteihin (basiliski, Hiinokka, Irvetan maahisten päät..) sekä mitä kaikkea ja miten art department on suunnitellut esimerkiksi pienoismallien avulla.

 

Suuri sali

 

Suri sali ja puvustusta

 

Suuri sali ja tupapisteet

 

Viistokuja ja Ollivanderin taikasauvat

 

Taikasauvoja

 

 

Visuaalisia efektejä: huispaus ja tällipaju

 

Harryn sänky Rohkelikossa – näitä tehdessä ei oltu otettu huomioon, että näyttelijät kasvaa pituutta vuosien aikana ja viimeisissä osissa heidän piti miettiä tarkkaan kuvakulmia, että sängyt eivät näyttäneet liian pieniltä.

 

Irvetan velhopankki

 

Asuntolainaa hakemassa Irvetasta

 

Irvetan holvissa

 

Kielletty metsä

 

Likusteritie

 

Poimittaislinja

 

Poimittaislinjan bussi sisältä

 

Myös yksi super kiinnostava osio oli, kun kerrottiin oikeaista eläimistä jotka näkyvät elokuvissa. En olisi osannut ajatella esimerkiksi, että Hagridin Toraa on näytellyt moni eri koira ja suurin osa niistä on rescuekoiria. Tai että esimerkiksi Hedwigiä on näytellyt useampi pöllö, jotka on koulutettu jokainen omaan juttuunsa elokuvassa.

Tässäkin luettelin vain murto-osan mitä nähtiin ja koettiin. Vaikka meidän reissusta on jo parisen kuukautta, nousee mulle edelleen iho kananlihalle, kun mietin tuota elämystä. Upea paikka. Ei jätä varmasti yhtään Harry Potter -fania kylmäksi. Meillä alkoi kunnon leffamaratoni, joten kannattaa kaivella elokuvat valmiiksi kaapista esiin. 😉

Mulle Potterit on ollut tosi tärkeitä about 2002 vuodesta lähtien, kun ostin silloin ensimmäisillä ’isoilla rahoillani’ siihen mennessä kaikki ilmestyneet Potterit ja aloin ahmimaan niitä aivan hulluna. Oon nimennyt myös sellaisen vihreän pitkän pehmolelukäärmeen Pörrö-Kutkaksi, kun en osannut päättää kumpi nimi olisi ollut parempi. Ekat viisi kirjaa oon lukenut valehtelematta varmaan 30 kertaa läpi, uudemmatkin useampaan otteeseen. Leffat löytyy myös kotoa ja ne on katsottu miljoona kertaa läpi.

Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys! 

 

Tylypahkan pikajuna, tänne olisi päässyt myös sisään mutta jono oli aivan liian pitkä meidän hermoille.

 

Lisätietoja eläinnäyttelijöistä

 

Hagridin taikaolennoille määrätty oppikirja

 

Puvustusosastoa

 

Puvustusosastoa

 

Tuli otettua muutama kermakalja liikaa ilmeestä päätellen

 

 

Nyt kun Harry Potter -studio on esitelty, niin olisi kiva kuulla teidän Potter tarinoita? Kerro vaikka jotain muistoja, jotka liittyy Potteriin ja että ootko enemmän kirjat vai leffat?

 

Jästiterkuin, Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

22 Comments on “Parasta Lontoossa: Harry Potter ja Warner Brosin studiokierros

 1. Olimme juuri Lontoossa, josta teimme myös päiväretken Oxfordiin ja siellä osallistuimme opastetulle kävelykierrokselle. Opas kertoi, että on myös Harry Potter -teemaisia kävelykierroksia ja yhdellä kierroksella oli ollut tyttö vanhempiensa kanssa ja tämä tyttö oli todellinen tietäjä Harry Potter kirjoista ja elokuvista. Tiesi kuulemma näyttelijöiden toiset nimetkin ja hän oli pukeutunut Hermioneksi, mukana pehmokissa nimeltään Crookshanks ja oli vaatinut että vanhempansa kutsuvat häntä kierroksen ajan Hermioneksi 😀

  Kierroksen jälkeen kävimme tuopeilla pubissa (The Eagle and Child), missä Tolkien ja C. S. Lewis ovat aikoinaan viihtyneet. Valitettavasti ei ollut aikaa enää käydä toisessa pubissa (Turf Tavern) missä viihtynyt kuulemma myös suuria nimiä ja lisäksi HP elokuvien tuotantoa ja näyttelijöitä.

  1. Me mietittiin myös tuota Oxfordissa käymistä, mutta sitten päädyttiin keskittymään pelkkään Lontooseen. Oltiin viisi yötä siellä ja tuntui silti siltä, että ehti nähdä vain pienen pienen murto-osan Lontoosta. 😀 Joo Lontoossa on kanssa noita Harry Potter -kävelykierroksia, olisin halunnut osallistua jollekin mutta se ei saanut enää kannatusta. Siellä on ollut kyllä super fani ja hyvä nimimuistinen tyttö!

 2. Oi että, Harry Pottereiden mukana kasvaneelle tuo on ehdoton must see-paikka Lontoossa! <3 Kirjat on luettu useampaan kertaan kuin pystyn laskemaan. Leffoja olen katsonut vähemmän, koska ne tuntuvat vähän pikakelaukselta ja tykkään kirjojen yksityiskohdista ja arjesta. Olisin silti kyllä tosi fiiliksissä leffojenkin lavasteista! 🙂

  Tosi hyvä tietää, että lipputilanne on noin tukala, jos/kun Lontoon reissu joskus viimein toteutuu! Täytyy vaan saada matkakumppaniksi joku pitelemään hihasta, etten poistu Potter-maniassa kaupasta ties minkä taikasauvojen kanssa 😀

  1. Äläpä hei muuta sanoa Iida! Toi oli niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin siisti! Itsekin tykkään enemmän kirjoista, mutta leffat on silti myös hyvää viihdettä. Toi kyllä yllätti, sillä aina oon minne tahansa muualla saanut haluamani liput reissussa, mutta ei käynyt mielessäkään että Harry Potter -studioon kannattaa varata tyyliin 4kk aikaisemmin liput tai sitten meillä oli vain huono tuuri meidän ajankohdan suhteen ja muut oli menossa myös tuolloin. ;D Mulla oli kanssa aikamoinen Potter-mania ja piti ihan toppuutella etten ostanut itselleni taikasauvaa. Joka maun rakeet lähti mukaan ja testailtiin niitä just viime viikonloppuna, sain tyyliin jonkun korvavaikun ja rään makuisen.

 3. Tuntuu mielenkiintoiselta paikalta vaikken olekaan mikään Potter-fani. Toki olen jokusen kirjan lukenut. Kävin tyttären ollessa teini hänen kanssaan Orlandossa MGM-studioilla, sielläkin oli hauskaa nähdä tuttujen elokuvien lavasteita ja hiplata rekvisiittaa. Saimme myös räjäytellä pommeja (eli painaa napista).

 4. Wautsi varmasti mahtava kokemus! mutta suurena Potter-fanina pakko korjata muutama virhe tekstissä: *Ollivander ei Ollivand, *Weasley ei Wesley ja *Likusteritie ei Likuristie 😀

 5. On hieno paikka. Me kävimme viime vuonna ja liput piti tosiaan ostaa netin kautta hyvissä ajoin (sama koskee montaa muutakin kohdetta matkoilla). Teimme niin, että otimme hotellin Watford Junctionista. Yksi päivä studiolla ja toinen Lontoon keskustassa, helppo matka junalla. Tuli halvemmaksikin.

  1. Itekki oon luullut aina, että oon hyvissä ajoin liikenteessä lippujen suhteen – esim Colosseumit Roomassa tms ei tuottaneet mitään vaikeuksia saada lippua, mutta HP on näköjään ihan eri juttu sitten. 😀 Toki olisi tullut halvemmaksi vaan ostaa vieeelä aikaisemmin liput, mutta toisaalta olisin voinut maksaa vaikka 200 euroa tuosta visiitistä. 😀

 6. Varmasti ollut ihan huikea paikka ja kokemus. 🙂 vaikken suuri harry potter fani olekaan, niin varmasti haluaisin käydä tuolla jos nyt Lontooseen menisin. Olen käynyt kaksi kertaa Universal studioilla Losissa ja Singaporessa. Ne olivat tosi makeita myöskin. Varsinkin Losin. 🙂

 7. Itse en ole hurja Potter fani,mutta kaikki leffat olen katsonut muksun kanssa. Hänen kanssaan käytiin tuolla ja apua miten siisti paikka. Viistokuja oli mun suosikki 😍

 8. Tosi makeeta, mäkin haluan! En oo käyny viä Lontoossa, mutta sit ku meen, niin meen ihan varmasti tonne 🙂 hienosti välittyy tunnelma tänne puolelle sun tekstistä ja kuvista 🙂
  Oon ollu kans kauan Potter-fani. Viime kesänä luin kaikki kirjat taas putkeen ja katoin siihe perään elokuvat. Viime halloweneen pukeuduin Harryksi ja mies Hagridiksi, oli tosi hauskaa :DD

 9. En ole Harry Potter -fani, joten tänne tuskin päädyn – vaikka toisaalta päädyinhän minä joskus Lontoossa Sega Worldiinkin, kun oltiin siskonpojan kanssa reissussa ja annettiin hänen tehdä suunnitelmat meille jo melko tuttuun kaupunkiin. Ja hyviä suunnitelmia tuolloin olisiko ollut 12-vuotiaalta tulikin: Tower Bridge, eläinkauppoja ja tämä Sega World. Eläinkauppoja, erityiskiinnostuksena papukaijat, lavensimme sitten hiukan käymällä myös Leeds Castlessa ja siellä poika piti kovasti labyrintista, joka on oikeastaan aika vaikea!

 10. En ole itse Harry Potter-fani, mutta 8- ja 12-vuotiaat poikani kyllä ovat ja vanhempi olikin ihan katkera kun näytin tän postauksen ja kuvat heille, että MIKSI IHMEESSÄ me ei käyty tuolla kun oltiin viimeksi Lontoossa. Ens kerralla sitten, tästä löytyikin kaikki tarpeelliset vinkit. Hyvin ja huolella toteutetut teemapuistot ja -museot voivat olla parhaimmillaan todella viihdyttäviä paikkoja kuten Ghibli-museo Japanissa.

 11. Tämä reissu on meillä luvattu 9-vuotiaalle potterhullulle; tarkoitus olisi matkata maata pitkin ja ehkä yhdistää Parisiin Disneyland tai Legoland samaan sekoiluun. Lipuista olisi ollut kiva kuulla tarkemmin; oliko tuo aika vain opastettu kierros vai onko sellaisiakin lippuja, että saa pyöriä siellä niin kauan kuin sielu sietää?

 12. Pakko tunnustaa etten edes muista oliko tätä paikkaa olemassa niinä vuosina kuin asuin Lontoossa.🤔 Eli mikään suuri Potter-fani en ole, joskin kirjoja on tullut luettua, mutta onhan tuo ihan ainutlaatuinen oma maailmansa eikä ihme, että monen Lontooseen matkaavaan ykköskohteita. Kuvien perusteella huikeasti toteutettu!!

 13. Itse kävin samalla studiolla marraskuussa 2016 ja Kielletty metsä aukesi vasta sen jälkeen!! Eli uus reissu tulossa. Nimim. nimipäivälahjaks vuonna 2002 saatu Viisasten Kivi ja forever fan girl. Jotkut on heppatyttöi, mä loitsin saunassa. Kukin tyylillään, mutta mulla myös Viisasten kivi luettu läpi 21 kertaa koska alotin aina uutta kirjaa varten alusta koko sarjan ja sitten lemppareita (Azkabanin vanki ja Feeniksin kilta – koska Sirius, kukas muukaan) aina välissä koska en saanut niistä tarpeeksi. Kävin tällä studiokierroksella just tolla omatoimireissulla juna + shuttle bus ja oli kyllä todella simppeliä. Tää studio oli parempi kun osasin odottaakaan! Ja mikä parasta, koska oli joulu lähestymässä oli Suuri Sali ja moni muu paikka koristeltu joulua varten just leffoissa nähdyillä joulukoristeilla! Huikeeta. Ja jos nyt tosissas kysyt kummat parempia, leffat vai kirjat, niin kirjat tietenkin. Ite en oikeestaan leffoista välittänyt ennenkö Sirius tuli kuvioihin ja laadun ja näyttelemisen puolesta hyväksyin ne vasta kuutosleffan kohalla :’D Sry.

 14. Voi ihanuus! Olen myös ihan älyttömän suuri Potterfani ja heti tätäkin lukiessani aloin vinkua jo miehelleni, että voidaanko lähteä Lontooseen jo ASAP. 😀 Todella hyviä kuvia ja varmasti oli kokemuksena ihan huikea, kaiken rahan väärti. Itse olen sekä kirjat että leffat, mutta kyllä kirjat ovat se vielä tärkeämpi juttu. Moneen kertaan on tullut kaikki kirjat luettua ja leffatkin useampaan otteeseen nähtyä. Pakotin mieheni katsomaan kaikki leffat jokin aika sitten ja nykyään hänkin tykkää! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *