EUROOPPA - RUOKAMATKAILU - TALLINNA

Ravintola ja coktailbaari Tallinnassa: Manna La Roosa

Tallinnassa on jäätävä määrä kivoja ruoka- ja juomapaikkoja. Mulla on vinkkejä repullinen jäljellä teille ja nyt olisi vuorossa vakkaripaikkani Tallinnassa eli Manna La Roosa! Paikka on ruokaravintola, mutta syy miksi yleensä mie tänne tuun – on syntisen herkulliset drinkit ja erikoinen miljöö. Ei ruokalistassakaan mitään moititttavaa ole, joten Manna La Roosa on mainio valinta myös ruokaelämykselle.

Manna La Roosa sijaitsee aivan vanhankaupungin kyljessä Vana-Viru kadun kulmauksessa upeassa puutalossa, josta tulee mieleen Peppi Pitkätossun Huvikumpu. Puutalossa toimi apteekkarina kirjailija Oskar Lutsin ja hän kirjoitti täällä romaanin Kevät, joka on yksi luetuimpia virolaisia teoksia.

Talo on rakennettu 1800-luvun loppupuolella ja se seisoi tyhjillään pari vuosikymmentä Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen. Kyseisen talon suunnitelleen arkkitehdin veli on suunnitellut itseasiassa Tallinnan Kaarlin kirkon – eli kuten voitte huomata, tällä ihanalla puutalolla on pitkä ja mielenkiintoinen historia.

Ulkoa katsottuna Manna La Roosa näyttää aivan Peppi Pitkätossun Huvikummulta ja kun ovista astuu sisään, ei voi olla hämmästelemättä. Ravintolan sisustus on niin mielenkiintoinen kaikkine pienine yksityiskohtineen, ettei mitään järkeä.

 

 

 

Täällä kohtaa kaikki mahdollinen hullunkurisuus ja psykedelia, joka rikkoo ihanasti Tallinnan modernia ravintolamaailmaa. Manna La Roosan sisustuksen on suunnitellut omaleimainen taiteilija Soho Fond ja omaan silmääni tämä on ehdottomasti Tallinnan mielenkiintoisimpia ravintoloita, joka on käymisen arvoinen.

Manna La Roosassa kohtaavat siirtomaatyyli, Intiasta tuodut ruusupuiset patsaat, trendikäs boho-tyyli, gipsy chic, tivolitunnelma, psykedelia, graffiti, huolella kunnostetut edellisen vuosisadan vaihteen tapetit, merimieskrouvin tunnelma, täydellinen eklektisyys ja näennäisesti sattumalta sinne päätyneet esineet, joilla on käsittämätön käyttötarkoitus, mutta jotka ovat koristeellisia. Visit Estonia

 

 

 

 

 

 

Samaisessa rakennuksessa toimii myös ravintola Tai Boh – aasialainen fuusiokeittiö, joka on Manna La Roosan yläkerrassa. Tai Bohista löydät myös samantyylisiä sisustusratkaisua, mutta ruoka on hyvin erilaista. Itse asiassa molemmat ravintolat on listattuna White Guideen, joten huonoista paikoista ei todellakaan ole kyse.

Manna La Roosa on aina ollut mulle drinkkipaikka, sillä täältä löytyy ehdottomasti Tallinan parhaita drinkkejä! Kestosuosikkini on mansikkamargarita, jota en normaalisti tilaa koskaan missään – täällä ne yksinkertaisesti ovat törkeän hyviä.

 

 

 

 

Paikka on tullut meille tutuksi ja tärkeäksi Jussin kanssa, sillä kun tehtiin parin viikon tutustumisen jälkeen ensimmäinen yhteinen reissu ja silloin tultiin tänne istumaan iltaa herkullisten margaritojen ja mojitojen äärelle samalla tutustuen toisiimme. Käsittämätöntä, miten pitkä aika tuostakin jo on.

Laadukkaiden drinkkien lisäksi ruoka on myös hyvää täällä sekä Tallinnalle ominaiseen tapaan myös mukavan edullista verrattuna Suomeen. Ruokalistalta löytyy monta mielenkiintoista annosta, oma suosikkini on jättikatkaravut avokadolla. Kaksi suosikkiani yhdistettynä samalle lautaselle – nam! Lisäksi Manna La Roosasta saa lounasta, mutta siitä mulla ei ole henkilökohtaisesti kokemusta.

Manna La Roosa on suhteellisen suosittu, etenkin viikonloppuisin. Jos haluat taata mahtuvasi sisään ruokailun merkeissä, niin suosittelen tekemään varausta. Me ollaan usein vuorotyöläisinä liikenteessä sellaisina päivinä, kun on rauhallisempaa – silloin ei olla tehty siis varausta.

Kesäisin Manna La Roosalla on ihanaakin ihanampi värikäs terassi, jossa on ihana paistatella päivää. Kannattaa pistää siis korvan taakse ensi kesän aurinkoa varten. 😉

 

 

Uppoaako suhun tällainen erikoinen ja psykedeelinen sisustus vai oletko enemmän pelkistetyn ja modernin ravintolan puolestapuhuja?

 

Veera


Psssst! AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA-blogiani voit seurata Facebookin, Instagramin (@veerapirita), Bloglovinin, Blogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *