EUROOPPA - LONTOO

Sky Garden – ilmainen näköalapaikka Lontoon korkeuksissa

Vehreää puutarhaa ja huikeita 360-asteen näköaloja Lontoon korkeuksissa – sitä on ilmainen Sky Garden, jossa kannattaa ehdottomasti käydä Lontoon reissulla. Rakastan korkeita näköalapaikkoja, korkeuksista saa niin erilaisen kuvan matkakohteesta kuin maan matosena kaduilta. Sky Garden on suosittu paikka, joten kannattaa suunnitella vierailusi tänne ennakkoon.

Sky Garden on yksi Lontoon korkeimmista rakennuksista (155 metriä, 38 kerrosta) ja täältä aukeaa todella upeat maisemat – jopa meidän pilvisellä ja sateisella säällä. Koska paikan voit kiertää 360-asteisesti ympäri, voit bongata monta tunnettua nähtävyyttä kuten esimerkiksi Tower Bridgen ja Thames-joen.

Vaikka Sky Garden on ilmainen, sinne on kuitenkin rajattu kävijämääriä päivittäin. Liput pitää varata ennakkoon täältä ja kannattaa huomioida myös se, ettet voi varata niitä kuin kolmen viikon päähän. Meidän Lontoon reissun ajaksi kaikki liput olivat ehditty varata jo, mutta onneksi meillä oli vinkit takataskussa joka itse asiassa osoittautui paljon paremmaksi ja rauhallisemmaksi vaihtoehdoksi.

Voit varata ilmaisia lippuja maanantaista perjantaihin 10-18 ja lauantaista sunnuntaihin 11-21 väliselle ajalle, mutta jos liput ovat loppuneet, niin kannattaa tehdä pöytävaraus esimerkiksi Sky Pod Bariin, joka on ihan samoissa tiloissa kuin missä olisit muutenkin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Me tehtiin pöytävaraus puoli yhdeksältä aamulle ja kun tultiin sisään, niin kierreltiin rauhassa Sky Garden ympäri ja nautittiin upeista maisemista vain muutamien ihmisten kanssa. Kiertelyn jälkeen napattiin kahvit, chiapuurot ja porkkanakakut Sky Podin puolella. Valikoima ei ole kovin ruokaisa täällä, lähinnä pientä purtavaa eli kovin nälkäisenä ei kannata tänne tulla.

Ero oli huomattava, kun kello oli kymmenen ja muutkin kuin Sky Podin asiakkaat pääsivät sisään. Toisaalta, ihmismäärä ei voi olla koskaan kovin paha täällä, sillä juuri noilla ennakkolipuilla säädellään ihmismääriä Sky Gardenissa.

Sky Podiin on pukukoodina smart casual, mutta aika rennosti sai kyllä pukeutua silti. Ehkä läpsykkäissä / kunnon sporttivaatteissa ei kannata lähteä, mutta muuten aika vapaasti uskaltaisin sanoa että voit pukeutua mitä katsottiin muiden pukeutumista.

Sky Garden on ihan must juttu Lontoon reissaajalle, ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Ilmaisia näköalapaikkoja oli yllättävänkin paljon kaupungissa – kannattaa käydä esimerkiksi modernin taiteen museossa Tatessa, jossa on pari näköalatasannetta. 

 

Sky Pod Bar

 

 

Ootko käynyt Lontoossa jo Sky Gardenissa? Tuleeko muita hyviä ilmaisia näköalapaikkoja mieleen Lontoosta?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

7 Comments on “Sky Garden – ilmainen näköalapaikka Lontoon korkeuksissa

  1. Lontoossa olen käynyt kaksi kertaa, mutta molemmat on olleet vain päiväreissuja. Keväällä aloin haaveilemaan ”kunnon” Lontoon lomasta, niin että jäisi jopa yöksi😄 Nimenomaan keväinen Lontoo kiinnostaa, joten toivottavasti ensi keväänä pääsen Lontooseen ja silloin täytyy käydä ehdottomasti myös Sky Gardenissa😊

  2. Kävin huhtikuussa Sky Gardenissa ystävien ollessa kylässä ja itselle paikka oli kyllä pettymys. Olin nähnyt kuvia ja ehkä odotukset olivat vaan liian korkealla (pääni sisällä taisin odottaa jotain Marina Bay Sands tyylistä hulppeutta) kun monet olivat paikkaa kehuneet. Ihan mukava vierailukohde nähdä Lontoota, mutta ei vain itselleni kaiken hehkutuksen arvoinen. Lähinnä enemmän näköalatorni kuin puutarha.

  3. Tuo on hauska paikka. Käytiin siellä viimeksi puolien vuotta sitten. Liput sai helposti varattua. Meinasin ensin skipata kohteen koska satoi ja olin siellä jo yhden kerran käynyt. Onneksi mies jaksoi maanitella. Kun pääsi ylös, väsymys kaikkosi maisemia katsellessa ja lämpö palasi luihin. Varsin trooppinen kokemus talvellakin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *