EUROOPPA - ITALIA

Sperlonga – rantalomalle Roomasta

Italiassa rantaviivaa on 7600 kilometriä, joten rantaloman tunnelmiin pääsee helposti. Sperlongan pieni kaupunki sijaitsee puolessa välin Roomaa ja Napolia, joka tarjoaa irtioton kaupunkilomasta. Toki pelkässä Sperlongassa voi viettää vaikka koko loman, mutta itse näen sen paremmin päiväretkikohteena tai yön-parin matkakohteena.

Kyseisestä pienestä kaupungista löytyy myös historiaa, sillä se oli antiikin Rooman suosittu matkailukohde. Kaupungin yhden tunnetuimman nähtävyyden eli huvilan rakensi keisari Tiberius. Huvilaa ei enää ole, mutta sen tilalle on perustettu aiheeseen liittyvä museo.

Rauniot toimivat 500-luvulla myös paikallisten piilopaikkana, kun Länsi-Rooman valtakunta kukistui. Sperlongan keskusta tuhoutui vuonna 1534 Havreddi Barbadossan hyökkäyksestä.

Meille vinkattiin Sperlongan vanhastakaupungista, mutta ajettiin autolla lähinnä sen ohitse sillä meidän määränpää oli upea rantaviiva. Nopeasti vilkaistuna vanhakaupunki vaikutti todella tunnelmalliselta ja jos Sperlongassa olisi ollut enemmän aikaa, niin takuulla olisin lähtenyt seikkailemaan sinne.

 

Sperlongan vanhakaupunki ja huvilan rauniot

 

Sperlonga oli omaan makuuni aika perinteinen rantakohde Italiassa, viehättävän Sperlongasta teki sen pienuus. Me oltiin Sperlongassa kesäkuun alussa ja ainakin tuolloin oli aika rauhallista, aurinkotuolit oli aika tyhjiä ja merivesi oli vielä suhteellisen kylmää. En tiedä millainen tunnelma on esimerkiksi elokuussa, kun on kuumin lomasesonki meneillään.

Rantaviivan vieressä menee pieni rantabulevardi, josta löytyy kaikki hyödyllinen turistelle. Pysähdyttiin pitsalle, joka oli ihan perusvarmaa mutta Napolin pitsojen jälkeen mikään muu pitsa ei tule olemaan yhtä hyvää.

 

Rantabulevardin alussa on kadun ainoa pitseria, josta sai myös tällaisen calzonen, jonka päällä oli ilmakuivattua kinkkua.

 

 

 

Rannat ovat matalia Sperlongassa, mutta varsinaisen uimisen tekee hankalaksi aika kova aallokko. En tiedä onko aallokko aina noin kova (veikkaisin), mutta kyllä sinne silti viilentymään pääsee. Tämän takia Sperlonga satoine rantatuoleineen ei ole ehkä paras vaihtoehto ihan perheen pienimmille.

Sperlongaan pääsee reilussa tunnissa junalla Roomasta, mutta me tykättiin automatkasta sillä matkan varrella oli todella tunnelmallista maaseutua. Bongattiin myös parit viinitilat matkalla ja jos olisimme selvittäneet paikkoja enemmän etukäteen, olisimme varmasti pysähtyneet viinitilavierailulle. Vinkki siis teille, jos autolla matkaatte. 😉

Tästä siis mainio päiväretkikohde tai rantalomakohde Roomasta, ette tule pettymään jos pientä rantakaupunkia etsitte missä voi keskittyä olennaiseen eli aurinkoon ja turkoosiin mereen.

 

 

Aallot ovat voimakkaat Sperlongassa.

 

 

Mitä päiväretkikohdetta Roomasta sie suosittelet?

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita), Twitterin, Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

 

13 Comments on “Sperlonga – rantalomalle Roomasta

 1. Minulla on Roomalainen ystävä, joka hehkuttaa Sperlongaa jatkuvasti. Pieniä ihania kujia ja rantaa. Miten voi olla että kolme päivää rantalomalta tultua tekee jo mieli takaisin 😉

 2. Minun päiväretkisuosikkini Roomasta on Anguillara Bracciano-järven rannalla. Kirjoitin siitä blogissakin. Olisi kyllä tosi kiva käydä joskus myös merenrannalla Rooman lähistöllä. Haaveilen kyllä edelleen Napolista, eikä sinun kuvasi Napolista ollenkaan vähentäneet halua päästä sinne, päinvastoin!

 3. Pari vuotta sitten mietittiin minne pysähtyä yhdeksi yöksi Puglian ja Rooman välillä. Arvoin lopulta Sperlongan ja Casertan välillä, päädyttiin jälkimmäiseen. Casertassa on mahtava palatsi puutarhoineen ja oltiin tyytyväisiä valintaan, mutta vielä me joskus Sperlongaankin päädytään. Näyttää kivalta ja juuri tuollaiseksi yön tai kahden pysähdyspaikaksi itsekin sen kuvittelen.

 4. Pidän kaupunki- ja rantaloman yhdistämisestä. Olen Ateenan matkalla kerran noudattanut ystäväni kanssa kaavaa ”yksi päivä nähtävyyksiä, toinen shoppailua, kolmas saariretki ja neljäs rantapäivä”. Silloin tuntui, että lyhyestä lomasta sai kivasti irti erilaisia kokemuksia. Tämä on siis kiva rantavinkki, kun käyn joskus uudelleen Roomassa!

   1. Hei, kuinka hankala tuonne Sperlongaan oli päästä? Olisin sinne menossa heinäkuussa, mutta alkaa tuntumaan, että Roomasta perille pääseminen ei olekaan niin yksinkertaista. Toivottavasti olen väärässä sillä paikka vaikuttaa ihanalta.

    Moni kertoo, että parin päivän reissuksi sopiva. Mietin olisiko neljä-viisi yötä sitten jo liikaa? Makuasioita, muta mielelläni kuulen mielipiteesi 😊

    1. Moikka Miia! Meillä oli vuokra-auto alla ja ainakin autolla oli tosi näppärää sekä omaan tahtiin oli kiva kulkea. Eiköhän sinne myös jotain busseja ja/tai junia kulje myös. 🙂 Jos teillä on pääpaino vaan tyyliin rannassa ja rentoutumisessa, saa varmasti useammankin yön kulumaan. Itsessään Sperlonga oli tosi pieni, joten mitään suuria tekemisiä rannan ulkopuolelta ei kannata odottaa. 🙂

 5. Sperlongaan pääsee esim. Roomasta junalla. Fondi-Sperlongan asemalla jäädään pois, loppumatka bussilla. Paikallisjunat pysähtyvät, pikajunat ei.
  Sperlonga on viehättävä, mutta pikkuruisen pieni. Ei siellä nähtävyyksiin yli puolta tuntia saa kulumaan, ranta on,kyllä hieno. Vanha kaupunki on about tenniskentän kokoinen, portaita hirveästi. Kalliit hinnat kaikkialla. Sperlongan sijaan kannattaisi junailla varttitunnin pitempään, Gaetaan asti. Pois Formia-Gaeta -asemalla ja siitä 10 minuuttia linja-autolla Gaetaan. Lippuja bussiin saa aseman kioskista, maksaa hieman yli euron. Jos välttämättä haluaa myös Sperlongassa käydä, Gaetasta menee useita busseja joka päivä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *