TALLINNA

Kaupunkiloma Tallinnassa – outoa olla ulkomailla pitkästä aikaa

* Laivamatkat saatu: Tallink

Kaupunkiloma Tallinnassa, mitä ihmettä. Kävimme hiljattain Tallinnassa, viimeisimmästä ulkomaan matkasta oli yli vuosi. Olipas outo tunne päästä ulkomaille, vaikka aloitus olikin aika maltillinen naapuriin. Kahden koronarokotteen saaneena maailma on vihdoin auki ja voitte kuvitella miten ihanaa oli vaihtaa maisemaa Suomesta.

Varasin meille kolmeksi yöksi aivan ihanan asunnon Airbnb:stä, josta ajattelin jossain kohtaa kertoa tänne blogiin oman postauksen verran. Matka Helsingistä Tallinnaan taitettiin Tallinkilla – mennessä Megastarilla ja palatessa Starilla. Erityisesti tuo Megastarin business lounge tarjoiluineen antoi kyllä hyvät puitteet ensimmäiselle ulkomaan matkalle pitkän tauon jälkeen. Tykästyin tuohon business loungeen viime vuonna, sillä siellä on todella rauhallista ja pystyin hyvin keskittymään työn tekoon koko matkan. Paluumatkalla herkuteltiin Starin delight buffassa, joka on myös hyvä vaihtoehto.

Pitkään viikonloppuun mahtui paljon hyvää ruokaa ravintoloissa, kulttuuria Fotografiskassa ja kirpparilöytöjen tekemistä. Unohtamatta kaduilla ja vanhassakaupungissa ympäriinsä haahuilua. Pidettiin myös kunnon Netlfix-maratoonit iltaisin, hurjat illat siis. Perjantaina tein myös etätöitä asunnolta käsin, jonka takia haluttiinkin isompi asunto, jotta voin palaveerata rauhassa sillä välin, kun avopuoliso nukkuu.

 

tallinna kaupunkiloma

 

Megastarin business loungen tarjoilut.

 

kaupunkiloma tallinnassa
Meidän asunto oli aivan ihana Kalamajassa.

 

 

nobblesner tallinna
Noblessnerin alue on Tallinnan mielenkiintoisimpia alueita nyt.

 

Kampai Noblessnerissa.

 

 

 

Telliskivessa sijaitseva Kopli Couture on oma suosikkini Tallinnassa.

 

Kalamajassa sijaitseva Tali on käymisen arvoinen.

 

Alun perin meidän piti mennä myös Kalev Span aikuisille suunnattuun saunamaailmaan. Koronatilanne oli lähtenyt kuitenkin nousuun paikallisten keskuudessa Virossa matkavarauksen jälkeen, joten jätettiin paikallisten keskuudessakin suosima kylpylä väliin – vaikka meidän rokotukset olikin kunnossa.

Ilman koronapassia Tallinnaan ei olisi ollut asiaa. Joka paikassa meillä kysyttiin koronapassia, joten esimerkiksi ravintoloissa QR-koodi skannattiin saapuessa sekä joissakin kysyttiin myös henkkareita koronapassin kylkeen. Tällä viikolla tuli ihan virallisesti myös koronapassi käyttöön Tallinnassa, mutta ennen sitäkin se oli käytössä. Laivassa koronapassia kyseltiin palatessa Länsiterminaaliin. Täältä löydät kaikki edelliset vinkkini Tallinnan kaupunkilomalle.

Kirjoittelen ensi kuun puolella sitten tarkempia vinkkejä mm. kirppareihin ja ravintoloihin. Tässä oli lähinnä tällaisia kuvakuulumisia reissusta. Palataan siis tarkemmin Tallinnan sisällöillä piakoin. 

 

 

Fotografiskassa oli Nick Brandtin näyttely, todella upea!

 

Fotografiskan brunssi oli myös aika jeppis.

 

Parrot Mini Bar ja 10 ruokalajin illallinen oli tämän Tallinnan reissun paras ruokaelämys.

 

 

 

Mitkä on sun suosikkijuttuja Tallinnassa?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Instagramin (@veerapirita) , Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta.

12 Comments on “Kaupunkiloma Tallinnassa – outoa olla ulkomailla pitkästä aikaa

 1. Tuolla Fotografiskassa olisi mukava joskus päästä käymään. Marika erityisesti olisi varmasti innoissaan, mutta uskoisin sen olevan itsellenikin oikein kiva kokemus. Mulle Tallinna on jäänyt vähän vieraaksi enkä Tallinnaa oikeastaan vanhaakaupunkia lukuun ottamatta tunnekaan. Seuraavkasi voisikin tutustua kaupunkiin vähän kattavammin.

 2. Fotografiska myös yksi omista lemppareista Tallinnassa, ja muutenkin Telliskiven alue, joka on tosi boheemi paikka! Mikäli kasvis/vegaaniruoasta tykkää, suosittelen seuraavalle reissulle Vegan Restoran V -ravintolaa vanhassa kaupungissa 🙂 Airbnb-blogijuttua odotellessa!

 3. Vaikka emme erityisiä Tallinna-faneja olekaan, niin olen ihan tyytyväinen siihen, että ehdimme pistäytyä siellä syyskuun alussa ennen tätä nykyistä tartuntatilannetta, joka ei houkuttele Viroon. Kävimme tuolloin Tartossakin ja matkasimme sinne mennen tullen aika täysissä busseissa, mutta silloin tilanne olikin vielä ihan eri tasolla.

 4. Olin Tallinnassa juhannuksen aikaan ja silloin meininki oli vielä todella huoletonta. Missään ei kyselty rokotuksia eikä kukaan käyttänyt maskia. Oli aika erikoinen fiilis. Ihan hyvä, että nyt on tiukemmat rajoitukset käynnissä. Mä tykkäsin kans kierrellä vaan ympäriinsä, ja vaikka olin käynyt Tallinnassa 8 kertaa, vasta nyt tänä kesänä kävin ekaa kertaa mm. Telliskivessä!

 5. Tallinna! Hirmunen ikävä Tallinnaan, kun edellisestä käynnistä on jo melkeen 1,5 vuotta… Mulla on lukuisia suosikkeja Tallinnassa, kun aina ajoin musta tuntuu, että mun pitäisi asua siellä. Tykkään paikasta niin paljon! Fotografiska on kyllä mahtava lisä muutenkin ihanan urbaanille Telliskiven alueelle.
  Meidän piti mennä nyt ens viikolla Tallinnaan, mutta siirrettiin suosiolla reissu Tukholmaan, jota odotan kyllä innolla myös! Tallinna saa siis odottaa…

  Ps. Mitä ihmettä tuolle yhdelle lemppari näköalapaikan ’The Times we had’ -tekstille on tapahtunut. Ei kyllä puhuttele mun visuaalista silmää enää lainkaan tuo typografia. Höh. 😀

  1. Jep, mulla kanssa oli viime kerrasta se 1,5 vuotta. Liekö se ollut molemmilla viimeinen kerta Tallinnassa, kun oltiin sillä pressimatkalla? Tukholma olisi kyllä myös tosi kiva käydä pitkästä aikaa, siellä oon käynyt vaan kerran.
   Mie tykkäsin kanssa siitä aikaisemmasta typografiasta tuossa, klassikkopaikka missä pitää joka kerta käydä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *