RUOKA - TALLINNA

Ravintola Tallinnassa: Moon – modernia venäläistä keittiötä

Tallinnan ruokamatkalta kotiuduttu eilen ja ravintolavalinnat olivat jälleen kerran todella onnistuneet. Tallinnassa harvoin joutuu pettymään ravintoloiden suhteen, etenkin kun jaksaa tehdä vähän taustatyötä. Tällä yhden yön reissulla päädyttiin muun muassa ravintola Mooniin, jonka ruokalista koostuu modernista venäläisestä ruuasta.

Moonia pidetään yhtenä Viron parhaimmista ravintoloista ja se löytyy myös White Guidesta eli meillä oli erittäin kovat odotukset kyseistä ravintolaa kohtaan. Usein Tallinnassa ollessa tulee syötyä joko vanhassakaupungissa tai Kalamajan alueella, joten Moonin sijainti oli kivaa vaihtelua. Moon sijaitsee vähän erikoisemmassa paikassa, eikä sinne välttämättä päätyisi ohi kävellessä.

Ravintola löytyy meren läheisyydestä, terminaaleilta kävellessä Kalamajaan päin, Linnahallin jälkeen pieneltä kadulta. Eckerö Linen terminaalilta kävelet noin vartin Mooniin.

Vaikka ravintolan nimen voisi kuvitella viittaavaan kuuhun, sen nimi on peräisin viron kielestä ja tarkoittaa unikkoa. Kymmenen vuotta sitten perustetun ravintolan ruokalistan takana ovat Roman ja Igor, jotka ovat suunnitelleet lautasille simppeliä, rehellistä, kunnianhimoista, paikallista sekä pohjoismaista nuorekasta venäläistä ruokaa. Erityisesti itse tulin tänne blinien perässä, jotka ovat suurta herkkuani.

Moonissa ei ole mikään fine dine -ravintolan meininki, vaan tunnelma on todella rento niin asiakkaiden, henkilökunnan kuin miljöönkin puolesta. Ravintola on suosittu ja sinne suositellaan tekemään pöytävaraus. Me oltiin liikenteessä keskiviikkona lounasajan lopussa, joten emme välttämättä olisi tarvinneet pöytävarausta.

 

 

 

Tallinnassa lähes kaikki ravintolat tarjoaa herkullista talon leipää alkuun ja näihin on aina panostettu. Tämän voisi tuoda myös Suomeen!

 

 

Suolakurkkuja, keittoja, dumplingseja, piirakoita ja blinejä – venäläistä ruokaa modernilla otteella


Ruokalistalta löytyy muun muassa erilaisia venäläisiä alkuruokia, tyypillisiä venäläisiä keittoja, venäläisiä piirakoita ja ah – blinejä. Meillä vielä vähän painoi vatsassa hotellin aamupala, joten päädyttiin skippaamaan pääruuat kokonaan ja otettiin jaettavaksi alkuruokia ja jälkkäriä.

Aloitettiin perinteisellä borssikeitolla sekä Siperian dumplingseilla ja molemmat olivat super maukkaita. Erityisesti dumplingsien liemi oli todella herkullinen sekä kaikki missä on punajuurta on aiva hyvää eli borssikeitto oli aivan täydellinen myös.

 

 

 

 

Jaettavien alkuruokien jälkeen siirryttiin ’pääruokaan’ (omat alkuruuat) eli blineihin, joita oli kehuttu paljon. Lisukkeena oli mätiä, smetanaa, punasipulia, tilliä sekä sitruunaa. Olisin itse kaivannut ehkä vielä sienisalaattia kaveriksi, mutta oikein maistuvat blinit olivat ilman niitäkin.

Kuka muu on blinien fani? Henkilökohtaisesti voisin syödä blinejä vaikka joka viikko – etenkin ravintoloissa, sillä kerran itse valmistaneena koin blinit aivan liian monimutkaiseksi. Sitä paitsi, mielummin jätän blinien valmistamisen ammattilaisille. Ja sitä todellakin Moonin blinit olivat.

 

 

Jälkkäriksi päädyttiin ottamaan jäätelöannos, joka koostui puolukka-, smetana-, ja tyrnijäätelöstä sekä jostain murusista ja marengista. Etenkin tuo smetanajäätelö kuulosti erittäin jännältä ja oli kyllä oikein maistuva yllätys.

Oma suosikkini jäätelöistä oli ehdottomasti tyrni – puolukkajäätelö oli omaan makuuni liian puolukkaista (en ole puolukan suurin fani eli varmasti henkilö joka tykkää puolukasta, tykkää myös tästä jäätelöstä).

 

 

Kahden hengen lounas maksoi 52 euroa Moonissa eli ei ollenkaan paha tähän laatuun ja määrään nähden. 

Tallinna on kyllä yksinkertaisesti niin hyvä matkakohde hyvän ruuan ystävälle. Joka kerta Tallinnassa vain tämä fiilis vahvistuu, koska harvoin tarvitsee pettyä, valinnanvaraa on välillä jopa liikaa (tekee hankaluuksia rajata yhden käynnin ravintolat) sekä hintataso on nyt yksinkertaisesti super edullinen Suomeen verrattuna. Allekirjoitatko samat fiilikset?

 

 

Olisiko Moon ja moderni venäläinen keittiö sun pala kakkua? Mitä ravintoloita Tallinasta itse suosittelisit?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

6 Comments on “Ravintola Tallinnassa: Moon – modernia venäläistä keittiötä

  1. Nonni! Se ois sitten seuraavan reissun lounaspaikka selvä. Seuraan sun vinkkejä Tallinnaan ihan liikaa – musta tuntuu että (tosin vahingossa) Rataskaevu 16:ssa syötiin jopa samat ruoat 😀 Välillä mietin, että kirjottaessani samoista paikoista kävellessäni sun vinkkien perässä Tallinnassa, pitäiskö vaan suoraan linkata sun kirjotuksiin teemalla ”what she said”. Katotaan keksisinkö jotain omaa kesän reissulle – ainiin paitti jos lähet messiin, ou nou! 😀

  2. Reilun kuukauden takaisella Tallinnan piipahduksella törmäsin suositteluihin tästä paikasta, mutta silloin jäi testaamatta. Nyt kun luin tätä, niin alkoi jopa vähän kaduttaa, että skippasin. Laitan tämän ehdottomasti listalle odottamaan seuraavaa reissua lahden toiselle puolen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *