EUROOPPA - TALLINNA

Tallinnan televisiotorni – nyt ollaan korkealla

Reilun kymmenen kilometrin päässä vanhastakaupungista löydät Viron korkeimman rakennuksen eli Tallinnan televisiotornin, joka tarjoaa todella mielenkiintoisen (ja mahdollisesti myös aika hurjan) näkökulman Tallinnasta.

Tallinnaa on tullut koluttua läpi melkein kaikista mahdollisista kulmista pikku hiljaa, mutta tämä oli kyllä aivan uutta mulle. Muistan joskus vuosia sitten, kun veljeni vinkkasi paikasta. Jostain syystä se jäi kokonaan huomiotta ennen kuin keksittiin tehdä pyöräretki Piritan kaupunginosaan, jossa myös televisiotorni sijaitsee. Tänne pääsee myös julkisilla, mutta pyöräretkelle lähtee ainakin täältä suositukset.

Lue lisää meidän pyöräretkestä täältä. 

314 metriä korkeasta televisiotornista on muodostunut Tallinnan symboli ja sen voikin helposti bongata esimerkiksi kun saavut laivalla Tallinnaan. Torni on valmistui virallisesti vuonna 1980, jotta se saatiin valmiiksi Moskovan olympialaisten purjehduskisoihin, joiden keskus oli Piritassa kolmen kilometrin päässä.

Tornille tehtiin mittavia muutoksia vuosina 2007-2012, sillä televisiotorni piti sulkea vuonna 2002 lain vaatimien varapoistumisteiden takia. Nyt televisiotorni on upea elämys.

Vaikka Tallinna televisiotorni on pienen matkan päässä keskustasta, on se omasta mielestäni sen vaivan arvoinen. Iso suositus siis paikalle.

 

 

 

Pääset hissillä 49 sekunnissa näköalatasanteelle eli 175 metrin korkeuteen. Pakko myöntää, että ei Tallinnan TV-torni vedä vertoja maailman korkeimmalle rakennukselle Burj Khalifalle, joka on 828 metriä korkea ja jossa turistit päästetään 555 metrin korkeuteen. Kuitenkin Tallinnassa pääset hyvin korkeisiin tunnelmiin, sillä se on Pohjois-Euroopan korkein näköalatasanne. Kirkkaalla säällä voit nähdä täältä jopa Helsingin Lauttasaareen saakka.

Alakerrasta löytyy lyhyt 3D-elokuva ja televisiotornin historiasta kertova näyttely. Lisää tietoa ja hauskoja faktoja löytyy myös yläkerrasta. Parhaimmin täältä jäi mieleen näköalatasanteella olevat reiät, josta näki maahan asti. Ne oli aika hurjia, vaikka tosi niissä oli joku megapaksu lasi eikä se voisi tyyliin ikinä mennä rikki. Oli siinä reiän päällä silti kuumottavaa seisoa.

 

175 metriä ilmaa alla

 

 

 

Meidän piti alun perin tehdä täällä äärelläkävely,  jossa siis siut kiinnitetään tornin turvarakenteisiin erikoisvaljain ja saat kävellä reunalla vapaasti. Olisi ollut todella hurja ja kuumottava kokemus päästä istumaan tornin reunalle, mutta meidän epäonneksi siellä oli joku remonttihässäkkä juuri menossa kyseisenä päivänä. Hintaa tällä puolen tunnin aktiviteetillä on vain 25 euroa ja neljän hengen seurue saa sen alennuksen kanssa 75 eurolla. Joku kerta ehdottomasti päästävä kokemaan tämä.

Alapuolella on yhdeksän minuutin kohdalla Vagabrothersin Youtube-videolla hyvää esimakua Tallinnan televisiotornista ja nimenomaan vielä tuosta äärelläkävelystä.

 

 

Tallinnann TV-tornin näköalatasanteen yhteydessä on myös kahvila-ravintola, jossa on vähän 80-luvun henkeä otettu mukaan sisustukseen tornin rakentamisvuoden takia. Täältä saat modernia virolaista ruokaa ja tuttuun tapaan Tallinnan edulliseen hintatasoon.

Me otettiin vain kahvit ja pientä välipalaa, mutta sekin oli jo oikein hyvää. Joskus voisi tulla testaamaan ajan kanssa myös tuon ravintolan puolen. Ootteko käyneet syömässä täällä – millaisia kokemuksia?

Vaikka Tallinna televisiotorni on pienen matkan päässä keskustasta, on se omasta mielestäni sen vaivan arvoinen. Iso suositus siis paikalle.

 

Välipaa TV-tornissa

 

 

Olisitko valmis kokeilemaan tuota äärelläkävelyä Tallinnan televisiotornissa?

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita), Twitterin, Bloglovinin, Blogipolun tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

 

10 Comments on “Tallinnan televisiotorni – nyt ollaan korkealla

  1. Uhhuh, mua ei saisi tonne edes suuresta rahasta!
    Ahtaanpaikan ja korkeanpaikan kammoiselle tuo on aivan hirvitys. Vanhempani kävivät tornissa viime kesänä, ja totesin jo silloin, että ei olisi minun juttuni =D Mutta kivat, että toiset viihtyy!

  2. Reunallakävelyyn en kyllä ryhtyisi kirveelläkään, mutta muuten tornin voisi käydä joku kerta katsastamassa! Oon jo ihan kypsä perus Tallinnan satama-vanhakaupunki-satama -turneeseeseen, joten seuraavalla Viron matkalla koukataan tuon perinteisen reitin ulkopuolelle. Virossa on tullut käytyä lukemattomia kertoja, mutta ei ikinä Tallinnan ulkopuolella, mikä on aika käsittämätöntä nyt kun sitä oikein alkoi miettimään 😀

    1. Sama täällä, tuntuu että se satama-vanhakaupunki väli on niin nähty. Tämä oli kyll tosi kiva ja hauskaa oli nähdä Tallinna ihan eri näkökulmasta sekä toi pyöräretki oli tosi kiva. Mie mietin ihan hetki sitten samaaa, joskus pitäisi päästä käymään Virossa muuallakin kuin Tallinnassa.

  3. Olen käynyt tuolla tornissa joskus tosi tosi kauan sitten, enkä muista siitä juuri mitään. Mutta olen lähdössä äiti-poika -matkalle heinäkuussa Tallinnaan, ja ajattelin viedä pojan tuonne, huolimatta mun korkean paikan kammosta. Tuohon reunallakävelyyn en kyllä suostuisi!

  4. Meikä pääsi kokeilemaan walk on the edgeä vuosi sitten polttareissa! Oli huisin hauska kokemus, ja ihanan lohduttava, koska pelkäsin joutuvani hyppäämään benjin. 😀 Pari korkeanpaikankammmosta kärsivää kaveriakin uskaltautuivat mukaan ja selvisivät mahtavasti. On ilmeisesti sitten todella hyvä paikka päästä vähän eroon siitä pelosta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *