Tukholman hotelliloma ja risteily
EUROOPPA - TUKHOLMA

Tukholman neljän yön hotelliloma ja risteily

Kaupallinen yhteistyö: Tallink Silja

Tukholman hotelliloma ja risteily on erinomainen tapa tutustua naapurimaamme pääkaupunkiin, Tukholmaan. Olen koonnut tähän postaukseen kokemuksia Silja Serenaden risteilyltä sekä Tukholman hotellilomaa varten matkavinkkejä: mitä Tukholmassa kannattaa tehdä ja missä majoittua Tukholmassa.

Tukholman risteily Silja Serenadella

Tukholman matka alkoi Olympiaterminaalista, jossa teimme check-inin automaatilla. Silja Serenade oli meille ennestään tuttu laiva muutaman kesän takaa tehdyltä Riian risteilyltä. Kyseinen 200 metrinen laiva onkin yksi meidän suosikkeja, mitä tulee Itämerellä liikennöiviin risteilyaluksiin. Hyttejä Silja Serenadella on lähemmäs 1000, joten valinnanvaraa eri hyttiluokkien välillä riittää.

Olemme useamman kerran matkustaneet DeLuxe-hyteissä, joka kyllä nostattaa matkustusmukavuutta reilusti, ja onhan parisängyssä köllötellessä ihana katsella merimaisemia. Muuta plussaa tilavissa DeLuxe-hyteissä on se, että ne sijaitsee ylimmissä kerroksissa sekä ne ovat hyttikortilla avautuvien käytävien varrella, eli juhlakansa ei voi haahuilla käytävilllä. Yöunet on siis takuulla taattu, niin jaksaa ottaa kaiken ilon irti itse Tukholmasta. Tukholman risteilyn kruunaa myös se, että hyttihintaan kuuluu laadukas erikoisaamiainen Tavolàtassa.

Tukholman hotelliloma ja risteily

Tavolàtassa syötiin menomatkalla myös italialainen illallinen, ja paluumatkalla nautiskeltiin joulun makuja Grande Buffetissa. Käytännön vinkki: jos ja kun aiot syödä laivalla, niin kannattaa ehdottomasti tehdä pöytävaraukset etukäteen jo tilausvaiheessa. Näin varmistat sen, että pääset mieleiseen ravintolaan ja aikaan herkuttelemaan.

Silja Serenadella riitti hyvin tekemistä herkuttelun lisäksi. Kävimme muun muassa Sunflower Oasis -kylpylässä rentoutumassa höyrysaunassa ja poreammeessa. Lisäksi kylpylässä on lasten allas ja perinteinen sauna. Kylpyaika on 1,5 tuntia ja pääsymaksu on alkaen 12,6 euroa.

Silja Linella on tällä hetkellä meneillään myös ABBA ja Queen -tribuutit. Tietty paluumatkalla Tukholmasa kävimme fiilistelemässä Abbaa, kenties Ruotsin tunnetuinta bändiä. Jos haluat ottaa kaiken ilon irti tribuuteista, kannattaa varata premiumpaikat ja tarjoilut etukäteen. Tribuutit ovat katsottavissa Silja Serenadella 16.1.2023 asti ja Silja Symphonylla 2.2.2023 asti. Lisää aikatauluihin ja tarjoiluihin voit tutustua täältä.

Tukholman hotelliloma ja risteily
Tukholman hotelliloma ja risteily
Tukholman hotelliloma ja risteily

Tämä oli ensimmäinen Tukholman risteilyni. Menomatkalla laivalla oli selkeästi havaittavissa pikkujoulutunnelmaa, sillä teimme matkaa perjantaina. Paluumatka oli huomattavasti rauhallisempi, sillä maanantaina paluumatkalla oli jokin lapsiperheiden teemaristeily. Hauska huomata, miten eri päivillä on aivan erilainen tunnelma. Jokaisella jotakin siis.

Tukholman risteilyn voit toteuttaa joko Päivä Tukholmassa -risteilynä ja majoittua hytissä kaksi yötä tai jos haluat nauttia Tukholmasta pidemmän kaavan mukaan, voit yhdistää Silja Linen risteilyyn hotelliloman Tukholmassa. Tällöin voit olla Tukholmassa niin monta yötä, kuin itse haluat. Me olimme maissa kaksi yötä, mikä oli mielestäni aika riittävä, sillä laivasta noustaan maihin aamusta ja paluumatka takaisin Helsinkiin alkaa vasta iltapäivällä. Helpointa terminaalista keskustaan on kulkea metrolla. Meillä oli parin päivän metrokortti Tukholmassa ollessa ja takaisin terminaaliin tulimme Uberilla, sillä ostoksia oli kertynyt aika rutkasti.

Matkavinkki ensi viikolle: bongasin tätä postausta kirjoittaessa, että Silja Serenadella ja Silja Symphonylla on uudenvuodenristeilyt Tukholmaan.

Tukholman hotelliloma ja risteily

Tukholman hotelliloma ja Downtown Camper by Scandic

Nyt itse Tukholman hotellilomaan. Hotellia valittaessa halusimme hotellin keskeiseltä sijainnilta, joten varasimme Downtown Camper by Scandic -lifestyle-hotellin tukikohdaksi. White Guide on nimennyt Downtown Camperin yhdeksi Ruotsin parhaista hotelleista vuonna 2019. Risteilyjä varatessa voit varata myös hotellin samasta varausjärjestelmästä.

Tykkäsin hotellista älyttömän paljon keskeisen sijainnin vuoksi, mutta Downtown Camper oli todella kiva itsessään. Aamiainen oli laadukas ja monipuolinen. Lisäksi hotellissa oli paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia ja palveluita, kuten esimerkiksi hotellin asukkaille ilmainen elokuvateatteri sekä paljon muuta (maksutonta) ohjelmaa.

Tukholman hotelliloma ja risteily

Paras asia heittämällä oli kuitenkin hotellin ylimmässä kerroksessa sijaitseva The Nest Wellness, mikä oli pääsyy miksi valitsimme Downtown Camperin Tukholman hotelliloman tukikohdaksi. Katolla sijaitsevasta uima-altaasta avautuvat upeat näköalat Tukholman ylitse. Mikä parasta, altaan lämpötila on ympäri vuoden noin 38 astetta. Linnunpesän muotoisessa saunassa oli myös hyvät löylyt.

The Nestiin kannattaa ehdottomasti varata etukäteen liput täältä, sillä etenkin viikonloppuisin se on usein täyteen varattu. Kylpylä on K16 ja toki sinne voi tulla ilman hotellissa majoittumistakin. Hintaan sisältyy ulkouima-allas, elämyssuihkut ja rentoutumishuone sekä kylpytakki, pyyhe ja tohvelit. Pääsylippu maksaa 26 eurosta 48 euroon, riippuen käytkö arkena vai viikonloppuna ja majoitutko hotellissa vai et.

Tukholman hotelliloma ja risteily
Tukholman hotelliloma ja risteily
Tukholman hotelliloma ja risteily

Mitä tehdä Tukholman hotellilomalla tai päivä Tukholmassa -risteilyllä

Loppuun ajattelin vinkata muutamat omat suosikkini, mitä Tukholmassa kannattaa tehdä – olit sitten pidemmällä hotellilomalla tai vain päiväseltään Tukholmassa.

Tee löytöjä kirppari ja second hand -kierroksella. Omat suosikkini olivat Pop Stockholm, Beyond Retro Zinken, Vintage Vitalite, Judits Second hand, Herr Judit (vain miesten vaatteita), Arkivet ja Lisa Larsson.

Haahuile ja fiilistele SoFon alueella. Syö Nytorget 6 ja shoppaile ainakin Esteriörissä ja Grandpassa. Olen aikaisemmin kirjoittanut postauksen myös Södermalmista, mutta osa näistä matkavinkeisstä saattaa olla hieman jo vanhentuneita. Fiiliksestä kuitenkin saa hyvin kiinni, millainen alue on kyseessä.

Käy kiinnostavissa museoissa. Suositukset etenkin Avicii-museolle ja Fotografiskalle.

Nauti hyvää ruokaa. Erityismaininta Supperille ja Capriccille. Visit Stockholmin sivuille on koottuna runsaasti myös ravintolavinkkejä Tukholmaan.

Tunnelmoi Gamla Stanin kujilla. Mielestäni Gamla Stan ei ole parhaimpia paikkoja ostosten tekoon tai ruokailuun, mutta etenkin iltasella tyhjillä kaduilla ja kujilla on tunnelmallista kävellä ja nautiskella vaikkapa take awayna kahvia tai glögiä.

Jos kaipaat lisää matkavinkkejä Tukholmaan, lue 20 matkavinkkiä Tukholmaan -postaukseni.

Tukholman hotelliloma ja risteily
Tukholman hotelliloma ja risteily

Suositko mielummin päivä Tukholmassa -risteilyjä vai pidempää hotellilomaa Tukholmassa? Kerro samalla matkavinkkisi Tukholmaan.

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

InstagramTiktokFacebookBloglovin tai Blogit.fi

16 Comments on “Tukholman neljän yön hotelliloma ja risteily

  1. Täytyy kyllä todeta, että en raaski maksaa paremmasta hytistä kuin Karibian risteilyllä. No toivottavasti en päädy olemaan kuin ystäväni vanhemmat. He yöpyivät viimeisellä reissullaan ennen kuolemaansa autokannen alapuolen hyteissä – lapset saivat sitten muhkean perinnön…

  2. Tukholma on kyllä parhaimmillaan hotellilomilla. Nimittäin silloin pääsee nauttimaan Tukholman ilta- & yöelämästä, mikä on kyllä kaikin puolin huippua. Muutenkin sen verran upea kaupunki, että mielellään siellä on muutaman päivän samalla kertaa. Laiva & hotelli on erinomainen yhdistelmä, on sitä itsekin tullut harrastettua. Muutaman kerran on vielä ollut auto mukana, niin on sitten päässyt kiertelemään myös hieman Tukholman ulkopuolella. Keskikaupungille kun ei kannata autoa viedä, vaikka on sitäkin tullut harrastettua. Itse asiassa jopa Gamla Stadissa on asiallinen parkkihalli, jossa ihan konkurssiin mene 😀

  3. Varmaan mieluisinta itselle on olla Tukholmassa niin, että viettäisi siellä yhden yön, päivä Tukholmassa on vähän liian lyhyt, vaikka sellaisestakin on kyllä kokemusta. Ylipäätään Tukholma on kyllä miellyttävä kaupunki, jossa olisi mukava käydä useamminkin.

  4. Tukholmassa on niin paljon kaikkea mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, että usein tuo päivä Tukholmassa -risteily jää auttamatta liian lyhyeksi 🙁 Ellei sitten tee ihan hullua aikataulua (joka sekin kyllä onnistuu!) 😉

  5. Suomessa vielä asuessamme Siljan kantakortit löytyviät lompakoista ja niitä tuli hyödynnettyä aika tiheään. Useimmiten matkustimme Tallinnaan ruokamatkalle päiväseltään tai pariksi yöksi, mutta Tukholmaankin joskus, jouluristeilyillekin. Kerran tuli myös DeLuxea kokeiltua ja onhan siinä kieltämättä nimensä mukaista tuntua. Välillä olemme ottaneet myös hotelliyön.
    Yksi Tukholman-suosikeistani on Gamla Stanin alla sijiaitseva Keskiaikamuseo (Medeltidmuseet), joka on rakennettu Tukholman keskiaikaisten kerrostumien keskelle. Sopii kaikenikäisille, jos historia vähänkään kiinnostaa.

  6. En oikein tiedä, miks Tukholman reissuja on tullut heitettyä aina vaan päivä-periaatteella. Kaupungista löytyis kyllä varmasti paljon tekemistä myös useammaks päiväks. Tykkään ite kans tosta Södermalmin alueelta. Sieltä löyty yks tosi kiva antiikkikauppa, johon haluan kyllä vielä joskus shoppailemaan isommalla matkalaukulla! Upea tuo teidän hotellin kattouima-allas <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *