HELSINKI - MAJOITUS

Staycation -matkailua Helsingissä: Radisson Blu Aleksanteri

Kaupallinen yhteistyö / majoituksen ja ruokailut tarjosi: Radisson Blu Aleksanteri

Aika tarkalleen neljä vuotta sitten se asteli miun elämään. Jussi. Tässä sitä nyt ollaan: asutaan omassa paritalon puolikkaassa Itä-Helsingissä, meillä on oma lapsi eli Kyösti-corgi ja olemme seikkaileet paljon yhdessä maailmalla – kotimaassa kuin ulkomailla. Lähdettiin viime viikolla juhlistamaan neljättä vuosipäivää yhdessä ja mikäs olisikaan ollut parempi vaihtoehto arjen kiireen keskellä kuin staycation omassa kotikaupungissa Radisson Blu Aleksanterissa.

Välillä ei aina jaksa, ehdi tai edes halua lähteä minnekään kauas lomalle, tähän löytyy vastauksena helppo staycation. Jos jollekin termi on vielä uusi, niin staycation tarkoittaa lähilomailua omassa kotikaupungissa tai lähiseudulla. Staycationin on samalla vastuullista matkailua, sillä lentokilometrejä kertyy tasan nolla – toki on muitakin matkustusmuotoja, mutta jos yleistetään esimerkiksi viikonloppulomaan Pariisissa, jonne lähes kaikki matkustaisi lentäen. Lisäksi minilomaan käytetyt rahat jäävät Suomeen ja työllistät suomalaisia.

Me ei kotioloissa niinkään olla mitään super romantikkoja, mutta reissussa on välillä kiva hemmotella yhdessä ja virittätyä romanttisempaan moodiin. Kun miulle tarjoutui yhteistyömahdollisuus Radisson Blu:n kanssa, ajattelin heti että tämähän on täydellinen romanttinen hemmotteluhetki meille kahdelle, sillä sopivasti vuosipäivä osui samalle viikolle.

 

 

 

Radisson Blu Aleksanteri on kotia rakastavien ihmisten unelmahotelli


Otsikon kyseisellä lauseella Radisson Blu Aleksanteri kuvailee itseään ja voin niin allekirjoittaa saman. Hotelli sijaitsee Punavuoressa ja se koostuu kahden eri aikakauden rakennuksesta. Ympärillä on paljon helsinkiläisten koteja ja Radisson Blu Aleksanteri uppoutuu hyvin korttelin muuhun miljööseen.

Heti hotellin vastaanotossa meidät otettiin lämpimästi vastaan ja fiilis hotellin alakerrassa oli lämmin sekä tunnelma jatkui myös meidän huoneessa. Meille tuli kodikas olo (usein samanlaista fiilistä ei tule joka hotellissa noin vain) ja ennen kaikkea matkustamisen helppous staycationissa on ihan parhautta. Ei mene turhaa aikaa matkustamiseen, kun olet jo perillä ’kakkoskodissa’.

Meillä ei niinkään ollut tarvetta tutustua Aleksanteria ympäröiviin palveluihin ja nähtävyyksiin, vaan halusimme keskittyä toisiimme ja nauttia laatuajasta yhdessä hotellin katon alla.

 

 

Jännäsin vähän etukäteen, millainen hotellihuone meille valikoitui, sillä Aleksanterin hotellihuoneet jakautuu kahteen eri tyylilajiin: uusrenessanssiin ja uusklassismiin. Olin toivonut etukäteen kylpyammeellista Business Class -huonetta, sillä kauniit valkoiset kylpyhuoneet tassuammeilla kuvien perusteella hurmasi mut täysin, kun selvittelin Aleksanterin huonevaihtoehtoja.

Ja toiveisiin vastattiin! Saatiin kuin saatiinkin kylpyammeellinen huone Business Class -huone. Olin ostanut meille Lushista vaaleanpunaisen kylpyvaahtopalan ammetta varten, koska kuka nyt ei haluaisi kylpeä vaaleanpunaisessa vedessä? Tähän vielä lisämausteeksi Radisson Blu:n omat kylpysuolat, meille tehty herkkutarjotin sekä valmiiksi Spotifysta tallennettu ällösiirappinen soittolista (suosittelen Bossa Nova covers -soittolistaa). Voisi sanoa, että romanttiseen lomaan oli todellakin puitteet kunnossa.

 

 

 

 

 

 

Kuten huomaatte, kylpyhuoneella on iso merkitys ainakin itselleni, jos haluan hemmotteluloman hotellissa. Hemmottelu jatkui myös huoneen puolella, joka oli sisustukseltaan hyvin erilainen kuin meidän oma modernisti sisustettu koti – tämä toi mielenkiintoisen vaihtelun omaan arkeen. Meidän huone löytyi uusrenessanssi -siivestä ja saatiin nauttia yö isossa kolmenkymmenen neliön huoneessa kuin mitkäkin aateliset.

Muutamat yksityiskohdat tekivät meihin vaikutuksen Aleksanterissa: Fazerin suklaapatukoita oli huoneessa veloituksetta ja sitä jopa tuotiin kesken illan lisää huoneeseen, sänky oli kerrassaan upean pehmeä ja siihen olisit voinut vaihtaa One Touch Servicellä peiton esimerkiksi ylelliseksi kahden hengen peitoksi tai vaikka viilentäväksi peitoksi Radisson Blu:n Blu Dreams -unikonseptista. Tarjolla olisi ollut myös erilaisia hierontalaitteita huoneeseen, joka varmasti ainakin työmatkalaisille on plussaa raskaan työpäivän päätteeksi.

 

 

 

 

Kylvyn jälkeen suunnattiin vielä Aleksanteri Loungeen illalliselle. Aloitettiin illallinen 5-4-3-2-1-0 -nimisillä drinkeillä, jota on ispiroinut Aleksanteri Loungen tilojen historia, sillä 5.4.32 klo 10.00 täällä avattiin ensimmäinen Alko kieltolain jälkeen. Drinkkiä koristi kettukarkki, joka on muuten Fazerin vanhin makeinen jo vuodelta 1895.

Täältä voit tutustua tarkemmin Aleksanteri Loungen menuun.

 

5-4-3-2-1-0 -niminen drinkki

 

 

 

 

 

 

 

Alkuun valittiin maalaissalaatti sekä talon keitto, joka oli tuolloin chilinen bataattikeitto. Jatkettiin pääruokia pippuripihvillä ja burgerilla. Vaikka mun pihvi oli todella hyvää ja täydellisellä kypsyydellä, koin silti annoskateutta Jussin burgerin edessä.

Jälkiruuaksi nautittiin juustokakkua ja suklaakakkua. Oon sitä mieltä, että kun listalla on suklaakakkua, sitä pitää testata. Kiitos vielä meitä palvelleille henkilöille (koska on huono nimimuisti, en muista enää heidän nimiään 😀 ), olitte super ystävällisiä ja ammattitaitoisia. Etenkin kun toitte meille talon historiaa enemmän esiin, se oli todella mielenkiintoista.

 

Wish Fridge

 

 

Salaatteja, kakkuja, hedelmiä, mehuja – vaikka mitä!

 

 

Business Class -huoneeseen olisi kuulunut myös Wish Fridgen (saat hakea käytännössä milloin vain, mitä vain syötävää jääkaapista esimerkiksi huoneeseen) vapaa käyttö sekä veloituksetta aamiainen hotellihuoneeseen  jonka itse olisin kovasti halunnut kokea ensimmäistä kertaa elämässäni.

Jussi ei kuitenkaan koskaan ollut kokenut Radisson Blu -hotellien upeaa Super Breakfast -konseptia, joka on miun mielestä ihan erilainen mitä missään muualla Suomessa olen nähnyt, joten totta kai Jussinkin piti päästä testaamaan Super Breakfast. Ootko itse enemmän aamiainen huoneeseen -tyyppiä vai tykkäätkö enemmän hotellien buffeteista?

Lue täältä millaisia kokemuksia miulla oli aikaismmin tänä vuonna Radisson Blun Super Breakfastista – varoitan, täältä ei lähdetä todellakaan nälkäisinä pois.

Super Breakfastiin oli täydellistä lopettaa meidän mini staycation Helsingissä – alle tunnin matkan päästä kotoa. Voin kyllä lämpimästi suositella tällaisia irtiottoja kaikille, nimittäin pieni piristys arjen keskellä saa kummasti hymyilyttämään seuraavat viikot töissä. 

Kiitos vielä Radisson Blu Aleksanteri, kun kutsuitte meidät ja saimme tulla juhlistamaan tärkeää päivää teille – olo oli kuin olimme olleet omassa kodissa. Tulemme varmasti tulevaisuudessa uudestaan.

 

 

 

 

 

Oletko tehnyt staycation -minilomia omassa kotikaupungissa? Mikä Aleksanterin upeista yksityiskohdista on eniten sun mieleen?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

21 Comments on “Staycation -matkailua Helsingissä: Radisson Blu Aleksanteri

 1. Itsellehän Aleksanteri on hyvinkin tuttu ja sieltä löytyy Suomen paras hotellihuone, missä olen muutaman kerran käynyt flipperiä pelaamaassa: https://kohteenamaailma.fi/kotimaa/suomen-rokkaavin-hotellihuone/ Ja kun vieressä on vielä Suomen paras olutbaarikeskittymä Punavuoressa, ei ole vaikea valita suosikkihotelliani Suomesta 🙂

  Käyn usein minilomilla kotikaupungissani Tampereella ja silloin valintana on muuten Sokos Hotel Ilves. Syy on yksinkertaisesti se, että sen yläkerroksen Tammerkosken puoleisista huoneista on Suomen paras hotellimaisema. Sitä näkyä voisin katsella aamusta iltaan.

  Koska vuositasolla vietän aika paljon aikaa hotelleissa, niin tällaiset spesiaalit asiat kuin flipperi hotellihuoneessa ja jääkaappi mistä hakea pikkupurtavaa ympäri vuorokauden on niitä asioita, mitä todella arvostaa suuresti. Siksi Radisson Blu Aleksanteri on sellainen hotelli, että sen muistaa suuresta massasta tosi hyvin. Samoin kuin Ilves maisemien vuoksi, ei Tampereella vedä edes uudempi Tornihotelli vertoja maisemista.

  1. Muistankin lukeneeni tuon sun postauksen pariin otteeseen Rami ja on kyllä niin sulle sopiva huone ja Punavuoren olutpaikat sopii kyllä siulle kuin nenä päähän. Ihanaa, että hotelleista löytyy vähän erikoisempiakin teemahuoneita. Tuo flipperi on kyllä ehdottomasti yksi siisteimmistä ominasuuksista, mitä tuosta rokkihuoneesta löytyy.

   Ilves on itselle tuttu paikka myös Tampereen lomilta, olisinko noin viisi kertaa käynyt siellä ja maisemat on kyllä kauniit. Sen Tornin silti haluaisin kyllä testata Tampereelta, vaikkei maisemat nyt niin hienot olisikaan.

   Yhdyn niin samaan mielipiteeseen sun kaa Rami: Radisson Blu Aleksanteri on sellainen hotelli, että sen muistaa suuresta massasta tosi hyvin.

 2. Seurasin Instasta tätä teidän ihanaa minilomaa. Kiva lukea vielä yhteenvetona koko paketti. Kyllä se vaan niin on, että pienet yksityiskohdat, extrapalvelut ja tarinat, joita on helppo kertoa eteenpäin täydentävät kokemuksen. Niillä päästään erottautumaan kilpailijoista. Minuun vetosivat eritoten macaronit sekä tuo mahdollisuus vaihtaa peittoa. Tyyny on myös tosi tärkeä itselleni ja monesti sitä toivoo erilaista kuin mikä on saatavilla, mutta onneksi matkoilla on niin väsynyt, että pään kallistaa melkein mihin vaan 🙂

  1. Aleksanteri oli kyllä aikamoinen Insta-herkku, se oli niin kuvauksellinen! Ihana kuulla, että Instan jälkeen yhteenveto blogipostauksen muodossa kiinnostaa.

   Jep, jep ja jep todellakin! Juuri noilla erottaudutaan kilpailijoista. Voi kuulostaa pieniltä jutuilta, mutta niillä on ainakin itselle suuri merkitys. Noi macaronit oli kyllä niiiiin hyviä, ne on itselle aina sellainen luksusherkku ja toimi kyllä staycationiin niin hyvin.

 3. Ihan kiva, että Suomeenkin alkaa tulemaan hotelleja, jotka panostavat spesiaalipalveluihin. Meillä olisi Da Nangissa ollut mahdollista tilata aamiainen maksutta huoneeseen tai minne olisimme halunneet vaikka rannalle mutta eipä raaskittu olla poissa aamiaishuoneesta😆

 4. Olipas ihana henki tässä postauksessa. Vaikutti siltä, että tällainen romanttinen staycation oli aivan mahtava. Aleksanterissa en ole itse yöpynyt, mutta ah, menisin koska vain super brekulle. Se on niin hyvä! Suomen Radisson blut ovat kyllä kivoja kaikkinensa.

 5. Uuu, en ihmettele yhtään, että ihastuit jo etukäteen tuohon ammeeseen, sillä niin tein nyt minäkin! Ihanaa muute, että kylppärissä on ikkuna! Mulle Radissonin hotellin on toistaiseksi tuntemattomia, mutta tämän tekstin perusteella niihin on pakko tutustua vähän lähemmin.

  1. Toi amme oli kyllä ihana, tassuammeet on jotenkin niin elegantteja. Ikkuna kylppärissä oli kiva, vaikka aluksi kauhisteltiin että se on ekassa kerroksessa. Onneks siinä oli kahdet erilaiset verhot (kevyemmin peittävät ja täysin peittävät), niin pystyi fiiliksen mukaan laittaa kiinni verhoja jos tarvitsi. Mulle oli kanssa ennen tätä ja yllätyin todella positiivisesti, iso suositus kyllä testaa joskus! Pienet yksityiskohdat hurmasi kyllä meidät Aleksanterissa. 🤘

 6. Onnea vuosipäivästä!

  Olen enemmän ehkä kuitenkin buffet-ihminen, koska tykkään päästä ihmisten ilmoille. Haluan myös itse valita tarkalleen, mitä syön ruoan ulkonäön perusteella. Olen aina iloinen, jos hotellien buffeteissa on jotain erikoista, sillä perusvalikoimat kyllästyttävät. En myöskään ole pekonien yms ystävä, vaan tykkään mieluummin kalasta ja hedelmistö.

  Ehdottomasti kannatan tuota kotikaupungissa matkustelua 🙂

 7. Olen tuolla yöpynyt kahdesti. Toisella kerralla oli ylimmässä kerroksessa huone, jossa ikkunat oli vain katonrajassa. Oli vähän outo, vaikkakin huone muuten oli moitteeton. Toisella kerralla oli joku teema huone, mutta mieleen jäi vain kylpyhuone, josta vedet valui huoneen puolelle. Todennäköisesti ainakin tuo jälkimmäinen huone on rempattu jo moneen kertaan. Sen verran vettä näkyi menevän rakenteisiin…

  Yleisesti ottaen Radisson Blu on hyvä konsepti ja sellainen takuuvarma valinta. Etenkin ulkomailla on tullut käytettyä hyvin paljon.

 8. Mä oon kyllä niin hidas kommentoimaan näitä postauksia, sorry darling! 😀 Aina nopeemmin somessa. Ja oikeesti, tää oli niin tarpeeseen tuleva varmasti. Tällaisia staycationeita pitäisi muistaa pitää useamminkin! Seurasin sun stooreja täältä ja olis tehnyt mieli itsekin karata Radissoniin saman tien. 😀 Ihanaa! <3

 9. Aivan ihana hotellivinkki! Otanpa tämän talteen ensi kesän reissua varten. Nyt etsin myös muita vinkkejä eli mitä tehdä ja missä käydä. Olen kuullut muun muassa että Vallisaari ja muut saaret ovat ihania.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *