KARIBIAN RISTEILY - MIAMI

Miamin kaupunkiloma ja Karibian risteily: mitä maksoi kallein matkani

Kesällä saimme idean, että hei lähdetäänpä Karibian risteilylle ystävien kanssa – olihan viikko merinäköalalla ja parvekkeella varustetusta hytistä hyvässä tarjouksessa. Loppujen lopuksi tämä loma tuli maksamaan enemmän kuin mikään muu edellinen matkani pituuteen nähden, sillä päivää kohden paukuttiin yli 450 eurossa. Mihin kaikkeen meillä meni kahdessa viikossa rahaa?

Parin viikon loma tuli maksamaan kaiken kaikkiaan noin 6 440 euroa eli noin 450 euroa päivää kohden, joka on kyllä meidän edellisiin matkoihin verrattuna huomattavasti enemmän kuin normaalisti. Etenkin, kun nyt puhutaan vain kahden viikon lomasta. Jännä, kun sitä aina tulee mietittyä minne meidän kaikki rahat menee. Mysteeri on ratkaistu. Onneksi tämän hintaluokan lomia ei tule jatkuvasti.

Budjettitaulukkoon merkkasin yhdeksän eri kategoriaa: risteilyn kokonaiskustannukset, ruoka Miamissa, lennot, majoitus Miamissa, ostokset, autovuokra, aktiviteetit, parkkipaikat ja polttoaine.

 

 

Risteily


Olimme liikenteessä Royal Caribbeanin Oasis of the Seasilla ja juhannuksena nappasimme tarjouksen, jossa parvekkeellisen merinäköalahytin sai sisähytin hinnalla eli 1700 eurolla. Tämän lisäksi ostettiin nettipaketti mulle 80 eurolla sekä alkoholittomat deluxe-juomapaketit 340 eurolla.

Risteily itsessään maksoi siis 242 euroa päivää kohden, johon kuului muun muassa kaikki ruuat, esitykset sekä suurin osa aktiviteeteistä. Juomapaketti maksoi henkeä kohden 24 euroa päivää kohden ja laskettiin, että jos päivän aikana tulee otettua 3-4 erikoiskahvia tai tuorepuristettua appelsiinimehua, kannattaa tuo paketti ottaa. Netille tuli hintaa 11 euroa päivää kohden.

Kokonaisuudessaan viikon Karibian risteily tuli maksamaan 2100€ kahdelta hengeltä. 

Blogista löytyy pari postausta liittyen Karibian risteilyyn, jotka kannattaa käydä myös lukemassa:

 

 

 

 

Ruoka


Toisiksi isoimman lovin budjettiin teki vatsa eli viikon ruuat Miamissa. Samaan aikaan tajusin, että Yhdysvalloissa ruokaan menee rahaa, mutta jotenkin se silti yllätti että helposti kahden hengen ruoka ja yksi juoma maksoi tippeineen halvimmillaan 25-35 euroa (yleensä enemmänkin) eli varsinaisesti budjettikohteeksi ruuan puolesta Miamia ei voi sanoa. Laskin, että meillä olisi mennyt noin 150 euroa päivää kohden ruokaan, joka varmaan muutama

Tippeihin meni yllättävän paljon rahaa, sillä ihan minne tahansa menit piti tippiä maksaa. Jopa tiskeillä, jonne menet itse sanomaan tilauksen ja maksuvaiheessa padiin pitää klikata minkä summan maksan tippiä ja ei tietenkään kehtaa laittaa pienintä vaihtoehtoa. 😀 Ymmärrän totta kai, että tippikulttuuri on normaalia Yhdysvalloissa ja siitä koostuu iso osa palkoista, mutta kyllä se silti ärsytti maksaa veroja ja kaiken maailman tippejä melkein 1/3 laskusta.

Säästimme vähän ruokabudjetissa, sillä söimme useamman aamupalan asunnolla sekä myös jotain välipaloja. Ruokakaupat olivat myös suhteellisen kalliita: sellaiset pienet ostokset maksoi helposti noin 30 euroa. Nimimerkillä ostin KAHDEKSAN EURON sipsipussin. Okei, siinä ei ollut hintalappua, olimme jossain hienommassa deliputiikissa ja ne oli jotain tryffelisipsejä, mutta silti hinta oli suolainen maun lisäksi.

Ravintolaan (ja niihin hiton tippeihin) ja ruokakauppoihin meni noin 1100 euroa kahdelta hengeltä. 

 

Ruokakaupat olivat yllättävän kalliita Miamissa.

 

 

 

Lennot


Otimme Norwegianin Helsinki-Miami-Helsinki lennot välilaskulla Lontoon kautta ja ostettiin tähän yksi ruumaan menevä matkalaukku. Oikeasti meidän olisi kyllä pitänyt ottaa kaksi matkalaukkua, mutta sullottiin varmaan noin 10 kiloa meidän kavereiden matkalaukkuihin ja käsimatkatavarat oli kyllä aivan pullollaan.

Pakko myöntää, että erityisesti tuo Lontoo-Miami väli oli aika epämiellyttävä. Normaalisti viihdyn hyvin pitkillä lennoilla, mutta meille osui todella ahdas paikka lentokoneessa ja jopa minulla 160 senttisen runkoni kanssa oli ahdasta. Meillä ei ollut siis ikkunaa ollenkaan, vaan oltiin sellaisessa kohdassa jossa oli pieni ’uloke’ penkkeihin päin (ei mitään hajua mikä tuo oli, sillä en ole ennen sellaista nähnyt) ja paikka tuntui tämän takia super ahtaalta.

Sosiaalisia tilanteita välttelevänä suomalaisena iso plussa siitä, että tilaukset pystyi tekemään penkin kosketusnäytön kautta sekä höyläämään kortin myös siihen. Eli aina kun iski jano tai nälkä, ei ollut kuin näpytellä tilaus ja hetken päästä lentoemäntä toi tilauksen. Nostaa aivan varmasti kynnystä tilata, kun ei tarvitse painella erikseen mitään kutsu-nappeja ja on myös tehokkaampaa työntekijöille.

Lennot matkalaukun kanssa maksoi 900 euroa kahdelta hengeltä. 

 

 

Majoitus


Meillä oli vähän erikoiset majoituskuviot Miamissa: otimme ensimmäisille öille Airbnb-asunnon, joka oli periaatteessa neljän hengen asunto jossa olimme Jussin kanssa ensimmäiset yöt kahdestaan. Kaksi meidän seurueesta saapui keskellä viikkoa jakamaan kustannuksia meidän kanssa. Viimeiseksi yöksi ennen risteilyä siirryimme lähemmäksi satamaa, koska seurueen kaksi viimeistä saapui vikana ilta Miamiin ja tarvitsemme isomman asunnon. Jos olisi ollut rahaa enemmän, niin olisin enemmän kuin mielelläni viettänyt vaikka koko loman tässä asunnossa – se oli ihana.

Myös majoitus on kalliimpaa mihin on normaalisti tottunut: jos olisimme menneet Miami Beachille olisi majoitus ollut helposti 150-200 euroa yötä kohden. Tuolloinkin majoitus olisi ollut ihan ok vain. Me majoitumme Downtownissa 10 minuutin kävelymatkan päässä Wynwoodista ja olin tosi tyytyväinen meidän sijaintiin.

Viikon majoitus Miamissa maksoi 850 euroa kahdelta hengeltä. 

 

 

 

Auringonnousu meidän parvekkeelta

 

Ostokset


Oli odotettavissa, että Miamissa ostoksiin menee huomattavasti enemmän rahaa kuin normaalisti matkoilla. En oikein tiedä, että oliko onni vai ei, että osuttiin Black Friday viikolle Miamiin. Oikeastaan lähes kaikissa paikoissa oli alennuksia melkein koko viikon. Erityisesti Adidaksen ja Timberlandin liikkeet oli aika jees: kaikki tuotteet oli -50%. Olin jo suunnitellut etukäteen, että haluan ostaa kunnon talvikengät Timberlandilta Miamista ja minun onnekseni ne oli vielä puoleen hintaan.

Miamissa on paljon erilaisia ostoskeskuksia ja outlet-kyliä, jonne saa helposti rahansa palamaan. Kannattaa huomioida tämä myös matkalaukuissa ja hommata tarpeeksi ruumaan meneviä laukkuja. Yritettiin lisätä loppulomasta toinen laukku ruumaan, mutta se oli aika kallis – olisiko ollut jotain 70 euron luokkaan, jos en nyt ihan väärin muista. Meidän onneksi kaverit oli puoliksi tyhjillä laukuilla liikenteessä.

Omat ostokseni Miamissa maksoi 760 euroa. 

 

 

Autovuokra + parkkaipaikat + polttoaine


Moni sanoi, että Miamissa julkinen liikenne ei ole mikään maailman paras ja jos meinaa liikkua vähänkään enemmän kuin Miami Beach akselilla, kannattaa auto vuokrata. Meillä autolle tuli käyttöä itse Miamissa liikkuessa paljon, sillä se on todella iso kaupunki ja välimatkat oli yllättävän pitkiä.

Miamin lisäksi käytiin Evergladesin kansallispuistossa sekä Key Westissä päiväretkillä. Ajoimme myös Sawgrass Mall outletiin, jonka vastapäätä oli myös NHL-peli, jonne oli karkeasti noin 45 minuutin ajomatka Downtownista.

Vuokrasimme auton Hertziltä, koska sen sijainti oli kätevin meidän asuntojen kannalta. Olisimme ottaneet auton jo lentäkentältä käyttöön, mutta palauttaminen eri pisteeseen olisi maksanut jotain sadan euron luokkaa. Viikkovuokra autolle kaikkien vakuutuksien kanssa maksoi 350 euroa ja meillä oli Hyundain katumaasturi. Polttoaine on mukavan edullista Miamiassa, johon meni 80 euroa.

Miamin auton lisäksi vuokrattiin myös Meksikossa Cozumelilla auto päiväksi sadalla eurolla ja tiedän, että maksettiin todella paljon enemmän tästä verrattuna siihen, jos oltaisiin varattu auto etukäteen tai oltaisiin jaksettu kävellä satama-alueelta joku 500 metriä kauemmaksi. Haluttiin auto nopeasti ja helposti alle, joten otettiin satamasta Alamon auto alle.

Autovuokran ja polttoaineen lisäksi kannattaa muistaa, että Miamissa pysäköinti on lähes kaikkialla maksullista ja tuntihinta on kaikkea mahdollista parista dollarista kymmeneen dollariin. Parkkeihin meni yllättävän iso summa rahaa, jota en ollut tajunnut edes ajatella. Toki sen verran ajattelin etukäteen, että haluttiin sellainen asunto johon kuului ilmainen pysäköinti ja tämän takia säästettiin aika paljon pysäköinnissä.

Viikon yksittäiset pysäköinnit majoituspaikan ulkopuolelta maksoi 90 euroa. 

 

Miamin vuokra-auto

 

Cozumelin ylihintainen laiskan matkaajan pommi

 

Aktiviteetit


Teimme suhteellisen vähän mitään maksullisia aktiviteettejä kahden viikon aikana. Evergladesin kansallispuistoon piti maksaa pääsymaksu, joka on muuten useamman päivän voimassa – mikä on kätevää, jos siellä liikkuu useampana päivänä. Tämän lisäksi vuokrattiin siellä kanootit vajaalla 30 eurolla, joka oli kyllä niin huono sijoitus. Loppujen lopuksi jouduttiin kääntymään takaisin kanoottiretkeltä. Mulle oli aivan liikaa meloa vapaana elävien alligaattorien (ja bongattiin myös yksi krokotiili alligaattorien lisäksi) kanssa samassa joessa, vaikka suurin osa niistä hengaili joen reunalla.

Vaikkei alueella ole koskaan sattunut mitään ihminen kanootissa vs. krokotiili -kohtaamisia ja melomaan lähti kuin liukuhihnalla ihmisiä, sai minun mielikuvitus vallan. Eli siis jos olet yhtään varustettu paremmin hermoilla, niin eikun menoa vaan. Muut meidän seurueesta tykkäsi melontaretkestä tosin ja moni tuttu olikin suositellut tätä etukäteen.

Toinen huono sijoitus oli Haitin snorklausretki, joka ostettiin etukäteen Oasis of the Seasiltä. Tähän ’hupiin’ meni yli sata euroa ja keksisin vaikka mitä parempaa tekemistä tuolla summalle. Vedenalainen maailma ainakaan siinä spotilla mihin meidät vietiin Haitilla ei ollut kovin kummoinen. Lisäksi meidän piti seurata opasta ja jos vähänkään jäit katselemaan jonnekin niin sua huudeltiin perään ja 90% seurueesta ei omannut minkäänlaisia käytöstapoja, vaan jyrää kirjaimellisesti sinun päältä.

Lisäksi ei tykätty yhtään siitä, että ohjaaja nappasi kaikkea vedenalaista elävää oliota ja korallia pintaan kertoakseen niistä + laittoi vielä kiertämään niitä. Ei kerrottu muille snorklaajille mitään toimintapoja, kuten että ei ole ok seisoa korallin päällä tai repiä sieltä mitään mukaan. Järkyttävää.

Onneksi myös jotain hyvääkin: NHL-peli oli aika mielenkiintoinen kokemus, vaikken jääkiekosta itse kovin mitään ymmärräkään. Tämä hupi maksoi about 50 euroa meiltä kahdelta ja tähän päälle tietty super kalliit syötävät ja juotavat.

Aktiviteetteihin ja erilaisin pääsymaksuihin meillä meni 210 euroa. 

 

 

 

Millaisissa budjeteissa sun matkoilla yleensä liikutaan? Tiedän, että monelle tuo 6500 euroa parin viikon lomasta ei ole summa eikä mikään, mutta kyllä itsellä menee hetki kun raaskii laittaa noin paljon rahaa noin lyhyeen lomaan seuraavan kerran.

Mitä me tehtiin viikko Miamissa? Lue se tästä postauksesta, jossa esittelen meidän ’viikko-ohjelman’.

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Instagramin (@veerapirita) Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

18 Comments on “Miamin kaupunkiloma ja Karibian risteily: mitä maksoi kallein matkani

 1. Loppulasku oli kyllä hintava, mutta ehkä tuo menee jo vähän luokkaan ”kerran tai pari elämässä”, jolloin siitä paremmalla omallatunnolla maksaakin enemmän. Itsellänikin matkusteluun on uponnut rahaa aika jäätäviä summia, mutta mielestäni kaikki matkusteluun käytetty raha on money well spent. Kaksi vuotta sitten miehen kanssa tehty 4kk maailmanympärimatka maksoi meiltä yhteensä noin 22.000 euroa, ja tämän talven 2kk Etelä-Amerikan reppureissu kahdelta hengeltä kustansi hieman yli 10.000 euroa. Normaalisti viikon tai kahden matkaan rahaa itseltäni kuluu yleensä 500-1500 euroa kohteesta riippuen. Kalleimmat lyhyet matkat on suuntautunut poikkeuksetta Yhdysvaltoihin, ja Euroopan ja Aasian reissut ovat olleet huomattavasti halvempia.

  1. Jep, yllättävän hintavaksi kyllä tuli kun risteilyjä varatessa ajatteli että tästähän tulee edullinen loma.. 😀 Toki jos olisi jättänyt Miamin välistä, niin hintalappu olisi huomattavasti pienempi. Kuitenkin kun tuonne asti lähtee, niin ei käynyt mielessäkään vaihtoehto lentää vain viikon risteilyn takia noin kauas. Kaksi viikkoakin tuntui rikollisen lyhyeltä ajalta.

   Olen kyllä niin samaa mieltä, matkailuun menevät rahat ei mene koskaan hukkaan! Paitsi hutiostot kuten tuo meidän snorklausretki. 😀 Maailmanympärimatka olisi kyllä sellainen mihin olisi niin upeaa päästä joskus, oon vaan niin hiton huono säästämään tuollaisia rahoja. Menikö teillä pitkään säästäessä vai oliko teillä jotain muita ratkaisuja, jos saa udella? Meillä on myös yleensä jotain 500-2000 euron luokkaa matkat normaalisti, riippuen minne lähtee.

   1. Ilman muuta saa udella! Mielestäni raha-asioista pitäisi puhua avoimemmin, ja erityisesti korostaa sitä että melkein jokaisella on mahdollisuuksia esimerkiksi matkustamiseen jos vaan on halua prioirisoida se muiden asioiden edelle. Itse säästimme koko summan, eli jokaisesta kuukausipalkasta siirrettiin sivuun vaihteleva summa rahaa reilun kahden vuoden ajan. Lisäksi juoksevat kulut Suomesta minimoitiin matkan ajaksi, eli erilaiset kuukausisopimukset sanottiin irti ja asunto laitettiin vuokralle. Pankin kanssa sovittiin asuntolainan lyhennysvapaa matkan ajaksi.

 2. Kuten Sofia kirjoitti, niin noi on tollasia once in a lifetime -juttuja, mihin voikin sijoittaa suuremman summan.

  Itellä vähän vaihdellu kohteesta riippuen noi budjetit.
  Ehkä nää perus Euroopan kohteet, kuten viikko Samoksella tai Alanyassa maksoi sellaset 500€ molemmin puolin. Reilun kahden viikon maata pitkin reissu Eurooppaan 1300€. Länsi-Euroopassa on tietty kalliimpaa, esim. Sveitsi-Ranska reissu vei 800€ viideltä päivältä. Amsterdamissa käyty miehen kaa kahesti, ja siellä budjetti vaihteli ääripäästä toiseen. Ekalla kerralla otettiin ensimmäinen äkkilähtö mikä oli tarjolla, ja reissu kustansi melkein kolme tonnia viis päivää juhannuksen tienoilla. Toissajouluna taas oltiin viikko ja matka oli noin kolmasosan edellisestä, kun varattiin se ajoissa.

  Kaks ja puol kuukautta Keski-Amerikassa alkuvalmisteluineen ja matkatavaraostoineen (ostin mm. uuden matkaläppärin) oli tähän astisista reissuista kallein, noin 5400€. Säästin vuoden, mutta tällä hetkellä ei olis mahollista lähteä noin kalliille reissulle.

  Halvimmilla pääs Mongoliassa (pois lukien lennot noin 500€), kun 10 yötä majatalossa sekä majoituksen kautta varatut 2 koko päivän retkeä vuorille ja kansallispuistoihin oppaineen ja yksityiskuljetuksineen oli yhteensä vaan 175€.

  Mut aika vakiosummana noin 70-100€ päivä, oli missä päin maailmaa tahansa. Tossa kokonaisuudessa se raha vaan jakaantuu eri lailla kohteesta riippuen. Johonkin on halvat lennot, mutta eläminen ja oleminen maksaa, johonkin taas on kallista matkustaa, mutta paikan päällä oleskelu on halpaa 🙂

   1. Olin siis Keski-Amerikassa, missä on halpaa. Kuukaus Meksikossa, kolme viikkoa Guatemalassa, viikko Belizessä, viikko Costa Ricassa ja viikko Panamassa ja näiden jälkeen vielä tullessa stop over Damissa.

    Meksikossa halvin majoitus oli Chiapasin osavaltiossa 20€ viideltä yöltä aamupalan kanssa 😀 Kallein tais olla viikko omassa lodgessa Lake Atitlanilla 95€. Ei paha! Lennot oli kaikkein kalleimmat, noin tonnin menopaluu Helsinki-Mexico City-Helsinki. Halvemmallakin olis saanu, mutta en halunnu tehä toista välilaskua Jenkeissä. Maiden väliset matkat reissasin lähinnä bussilla (muutama lento tuli myös, esim. Meksikosta Panamaan).

    Päiväretket, pääsyt intiaaniraunioille, kansallispuistoihin jne. oli tosi edullisia ja esim. Meksikossa taitaa kaikki kulttuurihistorialliset kohteet maksaa vaan 75 pesoa eli joku 3,50 euroa.

    Mäkin haluaisin kovasti joskus Etelä-Amerikkaan, etenkin Peruun.. Mutta yleensä tulee jäätyä vaan Keski-Amerikkaan. Oon taas menossa ens kuussa Meksikoon pariks viikoks.

 3. Tuo loppusumma kieltämättä on yllättävän iso, vaikka mielikuva noista risteilyistä on, että olisivat varsin edullisia, mutta kokonaisuutena noista kertyy euroja yllättävänkin paljon.

  Olen aika paljon matkustanut Yhdysvalloissa. Silti tuo tippauskulttuuri on kyllä jotenkin vaikea. On joitain pikaruokapaikan omaisia paikkoja, joissa tapana ei ole tipata yleisesti lainkaan. Sitten jossain huomattavasti kalliimmassa paikassa prosentuaalisesti laskettu tippi muodostuu varsin suureksi. Jotenkin tuntuisi loogisemmalta, jos tippi olisi lähtökohtaisesti aina dollarimääräinen eikä prosnettiosuus laskusta. Miksi kalliimmasta ruoasta/juomista kuuluu tipata enemmän? 😀 No, maassa maan tavalla tai jotain. 🙂

  Norwegian on mannertenvälisillä lennoilla usein raskas. Jalkatilaa on usein vähemmän kuin Euroopan sisäisillä lennoilla, joka näin vähän pidemmän henkilön näkökulmasta on ärsyttävää. Usein hinta on kuitenkin erittäin kilpailukykeyinen.

  Piti muuten aiemmin jo kysyä tuosta snorklausretkestä. Oliko useat osallistujat pääasiassa Eurooppalaisia? Oman kokemuksen mukaan Eurooppalaiset käyttäytyvät tuollaisilla retkillä pääasiassa keskimäärin varsin hyvin.

  1. Jep, yllättävän iso summa kertyi ja nyt jälkeenpäin mietin että mistä ihmeestä me rahat tuohon oikeen saatiin kun ei varsinaisesti säästetty. 😀 Toisaalta kulut jakautui melkein puolen vuoden aikavälille: kesäkuussa risteilyt, elokuussa lennot ja loput sitten marras-joulukuussa.

   Itse tykkäisin myös dollarimääräisestä tippauksesta enemmän ja vaikka olisi eri tippaustasot eri hintaluokan paikkoihin. Ja sitten jos palvelu on ollut super hyvää, niin voisi jättää siihen lisäksi ekstraa. Pystyisi paljon helpommin hahmottamaan millainen ravintolalasku on luvassa.

   Kilpailukykyisen hinnan perässä mekin mentiin Norwegianin siivin: Finnairin ja Norwegianin lennoilla oli 300 euron hintaero henkeä kohden, joten tämä ratkaisi meillä. Toki kompensoin lentopäästöjä jälkeenpäin, joka nostatti vähän lentojen hintoja.

   Pitkälti meidän kanssa snorklaamassa oli jenkkejä, latinoja ja aasialaisia tyyppejä – ei tehty tuttavuutta hirveästi, niin en oo ihan varma mistäpäin maailmaa muu porukka fyysisesti tuli. Ulkonäön perusteella on hankala päätellä. 😀 Eurooppalaisina oltiin kyllä ehkä selkeä vähemmistö retkellä.

 4. Kiva kun olet avannut tarkemmin matkakustannuksia. Itse olen mieltänyt Karibian risteilyt suhteellisen edullisiksi siihen nähden, että niitä varten täytyy matkustaa kauas, mutta kieltämättä loppusumma on suolainen. Lennot olette kuitenkin saaneet tosi hyvään hintaan. Kerran elämässä -kokemuksien kanssa ei kannata nuukailla rahan suhteen, jos siihen ei ole tarvetta. Muutamat eurot tai sataset eivät varmasti lämmitä reissun jälkeen tilillä verrattuna siihen mitä on kokenut, jos oma rahatilanne antaa myöten. Itse matkustan pääasiassa melko edullisesti ja pyrin löytämään hinta-laatusuhteeltaan hyviä majoituksia, lentoja jne. En tiedä onko ajatusmalli peräisin opiskeluajoilta, jolloin käytettävissä olevilla rahoilla halusi nähdä mahdollisimman paljon. Onneksi kuitenkin olen alkanut herätä siihen, mihin haluan matkoilla käyttää rahaa niin, että se tekee kokemuksesta vielä paremman. Esimerkiksi kiva ja viihtyisä majoitus kohottaa huomattavasti reissufiilistä, mutta liikkuminen onnistuu hyvin paikallisliikenteellä esim. taksien sijaan. Sanoisin, että rahankäytössä tärkeintä on tuntea itsensä, jotta voi käyttää rahaa siihen, mikä lisää hyvinvointia.

  1. Ostettiin lennot elokuussa eli aika hyvissä ajoin, joten tämä varmaan vaikutti hintoihin. Matkaseurueesta kaksi osti lennot myöhemmin ja Finnarilta, niin ne oli jotain 700-800 euron luokkaa eli melkein 300 euroa kalliimmat henkeä kohden kuin meillä.

   Oon niin samaa mieltä: kerran elämässä -kokemuksia ei voi mitata rahassa jos siihen pystyy! Mulla on sama ajatusmaailma ja varmasti peräisin opiskelija-ajoista, jolloin erityisen tarkkaan tuli katsottua mihin rahat menee: mahdollisimman paljon vähällä rahalla. Hyvin sanottu tuo viimeinen lause – allekirjoitan.

 5. Oi ku tykkään tälläsistä postauksista! Musta liian vähän puhutaan rahasta. Tuntuu että se on jotenki vieläkin tabu.

  On kyllä ihan hyvin saanu menemään kahden viikon lomaan rahaa. Osaapa vähän varautua jos joskus sais lopun perheen puhuttua Karibian risteilylle😅

  Multa monet tutut kanssa kyselee että kui paljon meni sinne ja sinne reissuun rahaa ja mikä oli budjetti. En oo koskaan ennen viime kesää laskenu tarkkaa summaa vaan jotain noin summia. Viime kesänä oltiin kaks aikuista ja yks yli kaks wee vähän päällä kk Euroopassa kiertää ja noin kaks kuukautta Aasiassa kiertää. Kahdesta kk olin kaks viikkoa yksin malediiveillä. Ja laskin kaikki menot pienimmistä ostoksesta lähtien ni loppu summa oli 12 518,95. Kuulostaa jotenki tosi isolta summalta mutta en sitte tiiä..
  Nykyään ku on lapsi ni on ehkä jotenki myös mukavuuden halusempi että mieluummin lentää ku istuu 12h bussissa matkalla Thaimaasta Kambodzaan😅

  Mutta sitte taas joskus on kaverin kanssa ollu road trippaa jenkeissä noin kk ja sohvasurffannu ni olisko omat menot kustannukset ollu noin 2000€ luokkaa.

  Paljon riippuu kohteesta ja millä mielellä lähtee että kuinka paljon sitä rahaa menee. Nää once in a lifetime ”maailmanympärys matkat” missä käydään ausseissa laskuvarjohyppää, sukeltaa isolla valliriutalla, kiipeemässä harbour bridgen päällä, Uudessa-Seelannissa kattoo hobbitonia, Dubaissa isossa vesipuistossa, grand canoynilla helikopteri ajelulla, las vegasissa juhlimassa hienolla klubilla ja kattomassa burleskiä ni kyllä yleensä sillon on valmis laittamaan sitä rahaa.
  Sitten taas kun on kuitenki välillä reissuja missä nukutaan lofooteilla teltassa ja tehdään trangialla ite ruuat.

  Mutta joo kyllä sitä rahaa on matkusteluun saanu menemään ja saa jatkossakin😅

 6. Enpä ole oikein laskenut noita per päivä kustannuksia reissuillamme, mutta sekin voisi tietysti olla mielenkiintoinen ”mittari”. Minä en kelpuuta ostoksia enkä ruokaakaan matkakuluihin, sillä koska matkustamme usein ja jos sitten vaikka jollain matkalla jotain ostaisimme ja useimmilla emme mitään, niin se sotkisi kovasti loppusummien vertailukelpoisuutta.
  Ruuan osalta ajattelemme, että syömme me kotonakin – ja useimmissa maissa ulkonakin syöminen on edullisempaa kuin K-Marketista ruuan ostaminen Suomessa, mutta emme nyt ihan äskettäin ole USA:n ravintolaruokailun hintatasoa testanneet.
  Jos ruuan sisällyttäisin, niin ainakin vähentäisin loppusummasta samalla ajalla kotona normaalisti ruokaan menevän rahan – taas siksi, että matkakulut olisivat mahdollisimman puhtaasti matkaan liittyviä, siis sellaisia kuluja, joita ei olisi, jos pysyisimme kotona (emmekä ostaisi mitään vaatteita, kirjoja tai kotiin).
  Mutta kukin tavallaan, tietysti.

 7. Kieltämättä aika kova päiväkohtainen budjetti. Itse olen myös aika hyvä sniiduilemaan ja teen sitten välillä sellaisia pikkutörsäyksiä hyvään hotelliin tai tasokkaaseen ravintoosikaan pitkän kaavan kautta. Shoppailukaan ei ole enää mikään rahasyöppö kun tykkään ostaa paljon käytettynä. Tuollaisia reissuja harvoin kuitenkaan tulee tehtyä joten yksi kunnon törsätä sallittakoon 🙂

 8. Kyllä vaan tuo hinta tuntuu jo melko kalliilta. Meille kalleimpia matkoja on kai olleet kahden viikon matka jouluaikaan Kuubassa, joka oli suurinpiirtein saman hintainen. Ei ihan tuon hintaluokan reissuja montaa tehdä vuodessa. Korkeintaan joka toinen vuosi. Tämän vuoden hintavimmaksi reissuksi tullee loppuvuoden Persianlahden risteily, mistä saamme viikosta pulittaa noin 2 500 euroa per nokka. Toki meilläkin on samsara (vip) hytti juomapaketilla ja sitten suorat lennot, jotka tulevat kalliimmaksi kuin jos olisimme ottaneet vaihdolliset lennot.

 9. Kyllähän tuo hinta on jo varsin arvokas. En muista, että olisi tuollaisia summia mennyt meillä lainkaan. Toisaalta ei ostella mitään ja aika vähän on niitä aktiviteettejäkään, joihin rahaa menisi. Kallein 2019 oli risteilyviikko Persianlahdella jouluna + reilu viikko maissa, mutta ei siihenkään mennyt kuin hippasen alta 4000 euroa yhteensä.

 10. Once in a lifetime! Kokemuksille tulee joskus hintaa, ja itsekin alkaa olla tähän suuntaan reissujen budjetti – ja nyt muistelen lämmöllä kun elelin 5kk Väli-Amerikassa alle 7000 eurolla (sisältää lennot, ja well, kaiken!).

 11. Ihanan kallista 🙂 Mielenkiintoista lukea ja matka oli varmasti ainakin pääosin hintansa väärtti. Meillä nämä budjetit ovat kyllä vähän toista luokkaa, alaspäin.

 12. Kallein reissu ehdottomasti on ollut 3kk häämatka Usassa, johon meni 7690e/hlö, yhteensä siis 15 380e.
  Isoin säästö mahtoi meidän reissussa tulla siitä, että telttailtiin lähes puolet matkasta.

  Samalla laskukaavalla on laskettu meidän muihinkin roadtrip matkoihin budjetit, mutta ajallisesti ollaan oltu niin paljon lyhyempiä aikoja että on toki jääneet paljon pienemmäksi ne kustannukset loppupeleissä.

  Tässä vielä linkki meidän kalleimman matkan budjettipostaukseen http://pinkkiksenreissut.blogspot.com/2018/10/mita-maksoi-3kk-roadtrip-amerikassa.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *