KOTIMAA

2x Turun saaristo: Naantali & höyrylaiva Ukko Pekan risteily

Yhteistyössä / illallisristeilyn tarjosi: Höyrylaiva s/s Ukko Pekka

Kyllä kesä on kotimaan matkailua parhaimmillaan – nyt pukkaa vinkkiä Turun saaristoon! Parin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä löytyy muun muassa aurinkoinen kesäkaupunki Naantali sekä Aurajoen varrelta Turusta starttaa höyrylaiva Ukko Pekan illallisristeily Loistokarin saarelle.

Meillä oli hetki sitten Miran kanssa tyttöjen viikonloppu, joka piti sisällään hotelliyön Turussa Wiklundissa ja toisen yön vietimme Herrankukkarossa linnunpöntössä Naantalin kyljessä. Herrankukkaroon menimme yhteistyön merkeissä ja samalla meille tarjoutui mahdollisuus testata saman yrittäjän Ukko Pekan risteilyä joko illallisen merkeissä Loistokarille tai Naantalin päiväristeilylle. Meillä oli suunnitelmissa paluumatkalla Herrankukkarosta käydä joka tapauksessa autolla Naantalissa, joten päädyimme valitsemaan illallisristeilyn meille.

Höyrylaiva s/s Ukko Pekka liikennöi siis tiistaista lauantaihin päivittäin myös Naantaliin ja takaisin Turkuun eli jos vaikkapa Muumimaailma tai muuten vaan upea kesäkaupunki Naantali itsessään kiinnostaa, niin sekin on hauska tapa taittaa Naantali-Turku väli.

 

Herrankukkaron linnunpönttö -majoitus.

 

Naantali – mitä, missä, miten?


Me tehtiin parin-kolmen tunnin pysähdys autolla Naantaliin ja nähtiin siinä ajassa hyvin Naantalin vanhakaupunki. Toisaalta jos meillä olisi ollut vielä yksi aikaa, olisin varmasti viihtynyt Naantalissa yönkin.

Tässä kesäkaupungissa ihastutti sen söpöys (rakastan yksinkertaisesti suomalaisia vanhojakaupunkeja, ne on niin sööttejä), rento kesäinen fiilis sekä meren läsnäolo. ’Pääkatu’ vanhassakaupungissa on Mannerheimintie, mutta myös sen viereiset kadut kannattaa koluta läpi sekä kävellä vierasvenesatamaa pitkin. Vierasvenesataman jälkeen pääset Muumimaailman porteille, joka me passattiin tällä kertaa.

Keskityttiin Muumimaailman sijasta hyvään ruokaan ja shoppailuun. Oltiin sunnuntaina liikenteessä, joten osa putiikeista oli kiinni. Harmi, että niin moni paikka oli kiinni Naantalissa – sunnuntaisena kesäpäivänä olisi varmasti riittänyt kävijöitä. Bongattiin myös pihakirppis, joka järjestetään aina silloin tällöin sunnuntaisin Mannerheimintien varrella olevassa puistossa.

 

 

 

Pihakirppari Naantalissa.

 

 

 

 

Tässä muutama tärppi herkutteluun ja ihaniin ostoksiin Naantalissa:

 

 

Tarja Ritari Design Naantalissa

 

Tarja Ritari Design Naantalissa

 

Cafe Antonius

 

Antoniuksen sisustus oli tosi jänskä ja mielenkiintoinen.

 

 

Hasta la Pastassa sai pasta-annokset myös pienemmässä koossa, mikä oli tosi hyvä – en koskaan jaksa syödä kokonaista pastaa.

 

Kesäillan kruunaus: höyrylaiva s/s Ukko Pekan illallisristeily Loistokarille


Vuonna 1938 rakennettu höyrylaiva s/s Ukko Pekka (alkujaan s/s Turku) on Saaristomeren viimeinen aito matkustajahöyrylaiva, jonka kyydissä pääset nauttimaan erilaisista risteilyistä. Meillä oli testissä Aurajoelta starttaava illallisristeily Loistokarin saarelle. Luvassa oli laituritansseja, herkullinen saaristolaispöytä sekä kuplivaa – ja totta kai Aura-olutta. Ristelyn kesto on noin nelisen tuntia ja Loistokarilla vietetään noin parisen tuntia aikaa syöden, tanssien ja upeista saaristomaisemista nauttien.

Me käytiin lunastamassa Miran kanssa laivapiletit Vaakahuoneen Paviljongissa sijaitsevasta pilettikonttorista (Linnankatu 40) ja suunnistettiin pöytäämme yläsalonkiin. Illallisristeilyn voi ostaa joko ylä- tai alasalonkiin, suosittelemaan ostamaan paikat yläsalongista, sillä silloin kuulet paremmin myös höyrylaivan esiintyjät.

 

 

 

 

 

Alkupalalautanen ja kuohuvat odotti meitä pöydässä, jonka kruunasi leipäjuusto. Siinä sitten höylylaivan kyydissä päästiin Loistokarin saarelle, jonne oli vajaan tunnin mittainen matka. Käytiin illallisbuffasta lautaset täyteen ruokaa (tähän väliin pakko mainita, että erityisesti kalat hurmasi täysin) ja mentiin loistonvartijan mökin taakse nauttimaan dinneri. Saatettiin siinä muutamat tanssiaskeleetkin ottaa, vaikka itse laituritanssit olivatkin reilun sadan metrin päässä.

Vatsa täyttyi hyvästä ruuasta ja pienten tanssiaskelten jälkeen oltiin valmiita suuntamaan takaisin Turkuun. Erityisesti paluumatkalla Ukko Pekalla alkoi olla peto irti, sillä höyrylaivan matkustajat innostuivat tanssimaan ja laulamaan. Me Miran kanssa innostuttiin jopa niin paljon, että löydettiin itsemme myös Turun yöstä tanssimasta. Tämä ilta on ehdottomasti tämän kesän yksi hauskimmista, jota oon monta kertaa miettinyt hymyssä suin. Ihan täydellinen tyttöjen ilta! 

 

Saaristolaispöydän antimia

 

Loistokarin saari

 

 

 

Vielä on kesää jäljellä eli hyvin ehdit vielä tutustuaan Turun saaristoon tämän kesän aikana. Ja kuka sanoi, etteikö siellä voisi käydä myös muina vuodenaikoina? Millaisia vinkkejä siulla on Turun saaristoon – jaa omasi.

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

6 Comments on “2x Turun saaristo: Naantali & höyrylaiva Ukko Pekan risteily

  1. Ukkopekan risteily on mukavaa puuhaa! Loistokarille illallisristeily on varsin suositeltavaa, Naantalin päiväristeily täytyisi itsekin kokea. Naantali on aina tosi kiva kesäkohde ja Herrankukkaro sellainen, että sen hienouden tajuaa vasta käymällä siellä. Ja onhan se iso savusauna elämys!

  2. Yllättävän kiva tuo risteily Loistokarille – ja itse Loistokari – vaikka saari (tai luodoksi tai kariksiko sitä pitäisi kutsua) onkin niin pieni. Ja ainakin kerran kesässä pitää toki käydä Naantalissakin. Ihan hyvälle Naantalin kohdelistalle ”pitää” vielä lisätä vohvelikahvila Amandis!

  3. Olenkin sanonut monesti, että yksi Turun parhaista puolista on Naantalin läheisyys. Silloin kun vielä asuin Turussa, tuli Naantalissa käytyä usein. Ukko-Pekan risteily tosin on (häpeäkseni) edelleen käymättä, ja Herrankukkaro, vaikka molemmat ovat olleet to do -listalla jo vuosia. Ehkäpä vielä joku päivä, viimeistään sitten, kun muutan takaisin Turkuun 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *