KOTIMAA - PIENI PALA SAIMAATA

5x kotimaan matkakohde kesällä

Tuleva kesä on todella iso kysymysmerkki matkailun suhteen ja olen suosiolla lopettanut haaveilemasta ulkomaan matkoista sen suuremmin. Pieniä matkasuunnitelmia olen kuitenkin tehnyt jo kotimaan matkailun suhteen. Listasin tähän viisi matkakohdetta kesällä Suomessa, jossa meidän olisi tarkoitus käydä näillä näkymin.

 

1. Pyhän Olavin merireitti: Parainen-Nauvo-Korppoo-Seili


Olen suostunut tulevalle kesälle todella harvoihin yhteistyömatkoihin, sillä haluan panostaa tulevana kesänä 110% mökkimme remonttiin. Pyhän Olavin merireitti tosin kuulosti kaikessa ihanuudessaan niin siistille ja sain suunnitella meille mieleisen ohjelman. Lähdetään kesäkuun alussa Pyhän Olavin merireitille pääosin kävellen Turusta, mutta toki hyödynnetään myös julkisia sekä yhteysaluksia.

Reittimme kulkee Parainen-Nauvo-Korppoo-Seili akselilla. Suurena harmituksena ei päästäkään Jurmon saarelle, sillä kesäkuussa Suomen pieniin ulkosaaristoihin ei ole turisteilla vielä asiaa koronan takia. Harmittaa aivan valtavasti, sillä erityisesti Jurmon saari oli se juttu miksi alunperin innostuin tästä reitistä. Tästä sitten enemmän kesäkuussa.

 

 

2. Loviisa


Loviisa jäi viime kesänä jo käymättä, mutta tänä kesän ei varmasti jää. Pienet putiikit, tunnelmallinen Laivasilta, Kukkukiven näköalatorni  sekä kaunis vanhakaupunki kuulostaa houkuttavilta kesäpuuhilta. Samalla kun käyn Loviisassa, haluan vierailla myös Strömforsin ruukissa joka on aivan siinä naapurissa.

Ajattelin, että voisin ajoittaa matkan Loviisan silloin kun siellä on Loviisan avoimet puutarhat.

 

 

3. Puutarhamatkailua Suomessa


Sapokan puutarhasta päästäänkin puutarhamatkailuun, jota ajattelin kyllä ehdottomasti tulevana kesänä harjoittaa ja paljon. Tein itse asiassa puutarhamatkailusta postauksen hetki sitten ja se on todella luettu postaus tällä hetkellä, kannattaa kurkata jos yhtään aihe kiinnostaa.

Toivon, että saisin ainakin nämä puutarhat käytyä tänä kesänä:

 

 

4. Lähimatkailua Saimaalla mökiltä käsin


Tämän kesä tulee varmasti pitkälti osin vietettyä meidän mökillä ja lyhyemmät päiväretket ovat varmasti se juttu. Aivan hetki sitten julkaistiin uusi Hop On Hop Off -elämysreitit Saimaalle, jolla voitaisiin käydä vaikka Luonterissa. Astuvansalmen kalliomaalaukset sijaitsevat aivan meidän mökkimme lähellä, joten joku illallisristeily olisi tosi kiva tänne.

Viime kesän Saimaan matkalla bongasimme Puumalan Norppapolun, joka olisi kiva käydä patikoimassa tänä kesänä. Tähän samaan tietysti voisi tutustua Puumalaan enemmänkin sekä käydä aivan ihanalla Saaristokirppiksellä Niinisaaressa.

Saimaalla on myös tosi paljon laadukkaita ravintoloita, joten jonkun sortin ruokamatkailua tulee varmasti myös harjoitettua esimerkiksi Tertin Kartanoon, Sahanlahti Resort, Hotelli Punkaharju ja Kenkäveroon. Ei tule muuten nälkä kesällä. Hyviä ravintolavinkkejä otetaan vastaan Saimalla, kerro ihmeessä jos tulee jotain käymisen arvoisia mieleen.

Lue täältä lisää kesäisiä vinkkejä Saimaalle.

Lue täältä lisää mökkijuttujani Pieni pala Saimaata -osiosta.

 

 

5. Hetta-Pallas vaellus


Pari kesää ollaan nyt tosissaan oltu lähdössä Hetta-Pallakselle ja se on aina jäänyt. Tänä kesänä ei kyllä jää, sillä ollaan suunniteltu vaeltaa Hetta-Pallas heinäkuussa koirien kanssa. Tämä olisi ensimmäinen useamman yön vaellukseni, jännää!

Tuonne asti kun ajaa, niin voisihan siinä muutakin Lapin ihanuuksia nauttia, katsotaan mitä keksitään.

 

Kesäsuunnitelmat mietinnässä vielä? Tästä lisää ideoita:

 

 

 

Millaisia matkasuunitelmia / -haaveita sulla on kesälle jos maailman tilanne matkailun sallii?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Instagramin (@veerapirita) , Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta.

3 Comments on “5x kotimaan matkakohde kesällä

  1. Paljon onkin samoja ajatuksia kuin itselläni. Turun saaristoon ja Ahvenanmaalle on tarkoitus tehdä pyöräretki, jolloin tulee käytyä muun muassa tuolla Seilin saaressa. Loviisa ja Kotka ovat olleet kaupunkikohteista eniten mielessä, niihin pystyisi tekemään jopa päiväretken, mutta aina parempi, jos ehtii yöpymäänkin.

    Myös Hetta-Pallas vaellusta olen miettinyt. Se ei kuitenkaan olisi meillä kesällä, vaan syksyllä. Syksyllä varmaan joka tapauksessa tulee lähdettyä Lappiin.

    Montako päivää, olette suunnitelleet käyttävänne tuohon?

    1. Oi, pyöräretket kuulostaa aina hyvältä idealta!

      Me ajateltiin varata Hetta-Pallakseen kolme yötä, mutta jos siltä tuntuu niin voidaan mennä myös neljän yön taktiikalla. Tehdään siitä päätös vasta matkaa lähempänä riippuen säästä. Ruska on varmasti tooodella kiva Hetta-Pallaksella, ystävä kävi vaeltaa sen viime syksynä ja maisemat olivat kerrassaan kauniit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *