kotimaan matkakohteet
KOTIMAA

6x paras matkakohde Suomessa – kaikki koiraystävällisiä

Mitkä ovat Suomen parhaat matkakohteet? Kirjoitin viime viikolla kuusi parasta matkakohdettani ulkomaille, nyt on Suomi-version vuoro. Kotimaassa matkaillessa itsellä korostuvat etenkin lemmikkiystävällisyys, upea luonto ja kylpylät.

Yllätys, yllätys – myös tässä listauksessa on monta tähän soveltuvaa matkakohdetta. Kuten parhaiden ulkomaan matkakohteiden rajaus vain kuuteen, myös kotimaassa tämä tuottaa vaikeuksia. Olisin keksinyt vaikka miten monta kohdetta tähänkin. Nämä kotimaan matkakohteet ja elämykset tulen muistamaan aina.

 

Unelmista totta: Hetta-Pallas -vaellus


 

kotimaan matkailu

 

hetta-pallas vaellus

 

 

Yksi tämän vuoden parhaista kotimaanmatkoista on heittämällä Hetta-Pallas -vaellus heinäkuun lopulla, josta olin haaveillut vuosia. Luonnollisesti siis se kuuluu ehdottomasti myös tähän listaukseen. 50 kilometrin mittainen vaellusreitti on syystäkin Suomen suosituimpia, se oli yhtä maisemien ilotulitusta.

Välillä tuntureilla vaeltaessa tuli jotenkin epätodellinen olo – olin korkeiden tunturien ympäröimänä ja hengitin tutkitusti maailman puhtainta ilmaa. Niin kaunista. Niin rauhallista. Ensimmäisen päivän jälkeen aloin jo toivoa ettei tämä vaellus loppuisi koskaan. Näköalat ovat niin upeat koko ajan, enkä haluaisi pois täältä. Kannattaa muistaa välillä kurkata olan taakse, sillä välillä parhaimmat maisemat ovat takana.

Kyösti ja Hilla pärjäsi vaelluksella myös erinomaisesti. Ihanaa oli seurata reippaita retkinakkeja. <3

Lue täältä lisää Hetta-Pallas vaelluksesta: 

 

Saimaan matka on pala kauneinta Suomea


 

kotimaan matkailu saimaa

 

saimaannorppasafari

 

 

Kesän 2020 Saimaan kotimaanmatka oli sellainen, joka on itse asiassa muuttanut elämää todella paljon. Vietimme viikonlopun Anttola-Puumala -akselilla nauttien kesäisestä Saimaasta, kävimme ekopaatilla saimaannorppasafarilla, tein ihania kirpparilöytöjä ja Neitvuoren huipulla ihastuin Luonterille aukeaviin maisemiin.

Ihastuin niinkin paljon, että loppukesästä 2020 meillä oli ikioma mökki Saimaalta ja ostopäätös tähän syntyi nimenomaan tuolla Neitvuoren huipulla. Mökin halu Etelä-Savosta oli todella iso. Saimaa on ehdottomasti Suomen parhaimpia paikkoja matkailla sekä mökkeillä. Kaikki mökkeilyyn liittyvät postaukset löydät erikseen Pieni pala Saimaata -osiosta.

Saimaan matka muutti mökin lisäksi elämääni siten, että nykyisin teen päivätyöni 15 hengen matkailutiimissä Etelä-Savon hyväksi. Rakastan työtäni yli kaiken, jossa iso pääpaino on mökkeilyssä, markkinoinnissa ja viestinnässä. Ihan täydellistä, että voin tehdä myös töitä mökiltä käsin. Saimaa siis todellakin vei sydämeni kesällä 2020.

Lue täältä lisää:

 

Melontaretki Oulankajoelle


 

oulangan kansallispuisto

 

melonta oulangan kansallispuisto

 

koiran kanssa matkustaminen

 

Oulangan kansallispuisto on yksi suosikeistani. Pari kesää sitten meloimme Oulankojokea pitkin 25 kilometrin pituisen reitin Kiutakönkäältä Jäkälänmutkaan. Teltailimme matkan varrella joenvarella siihen soveltuvalla paikalla. Oulangan kansallispuisto on kyllä super kaunis, ihastuin täysin. Olen käynyt siellä neljä kertaa ja nyt itse asiassa joulukuussa pääsen uudestaan – jee!

Oulankajoen melonta oli todella upea kokemus, jota kyllä suosittelen kaikille Oulangan kansallispuiston retkeilijöille. Kansallispuistosta sai ihan erilaisen kuvan joelta käsin. Matkan varrella oli todella upeita kohtia ja erityisesti lukuisat hiekkarannat ja porojen hengailu teki vaikutuksen. Vesi oli myös super kirkasta. Samalla kannattaa ehdottomasti tutustua myös Pieneen karhunkierrokseen sekä käydä Ruka-Kuusamon kauneimmilla maisemapaikoilla.

Ainoa miinus annettakoon maailman kauheimmasta hyttysmäärästä. 😀 Aamulla kun herättiin teltasta, niin piti ottaa kivi-paperi-sakset, kumpi uskaltaa ensiksi astua ulos. Teltan eteisessä oli satoja, satoja hyttysiä.

Lue täältä lisää:

 

Kaupunkiloma Tampereella


 

kotimaanmatkailu

 

tampere matkailu

 

ravintolat tampere

 

pispala tampere

 

Kyllähän tähän kotimaan matkailun suosikkilistaukseen pitää vähintään yksi kaupunkikin päästä, se on Tampere. Suomen saunapääkaupunki on ehdottomasti paras kaupunkilomakohde Suomessa.

Meidän vajaa viikon mittainen kesäloma Tampereella oli todella monipuolinen: saunomista, luontoelämyksiä ja melomista, Finlaysonin katoilla kävelyä, urbaania kaupunkielämää, puutarhoja ja tietty hyvää ruokaa. Pisteet kotiin myös siitä, että Tampere on hyvinkin koiraystävällinen matkakohde. Erityisesti Hatanpään arboretum, Saunaravintola Kuuma ja Pispalan kävelykierros on jäänyt mieleen.

Lue täältä lisää:

 

Ruskaretki Lappiin


 

ruskaretki Lappiin

 

päähkänäkallio

 

salla matkailu

 

salla matkavinkit

 

Yksi ikimuistoisimmista matkoista on ruskainen road trippi Lappiin, jossa kävimme Kuusamossa, Sallassa ja Saariselällä. Tällä matkalla rakastuin viimeistään täysillä pohjoiseen ja ollaan siitä asti aktiivisesti haaveiltu muutosta Lappiin. Oulangan kansallispuistossa sijaitseva Pähkänäkallio on yksi hienoimpia maisemapaikkoja Suomessa. Ruskan aikaan maisemat ovat todella vaikuttavat. Pähkänäkalliolla on myös varjopuolensa, sillä se on todella suosittu kohde kansallispuistossa. Metsähallitus toivookin, ettei siellä käytäisi touko-elokuun aikana, sillä siellä pesii muuttohaukka.

Salla hurmasi tällä matkalla rauhallisuudellaan ja upeilla maisemillaan. Pyöräretki Sallatunturin huipulle oli ikimuistoinen. Maisemat tunturin huipulta on todella kauniit. Saariselkä oli myös ihan omaa kastiaan ja oli kiva päästä Urho Kekkosen kansallispuistoon. Tarkoituksena on käydä kaikissa Suomen kansallispuistoissa. Siihen on vielä matkaa, mutta hiljaa hyvä tulee. Ruskamaisemat olivat todella kauniit Saariselällä.

Seuraavaksi haluaisin Saariselälle talviaikaan, sillä siellä on Euroopan pisin pulkkamäki. Olisiko kuinka siistiä laskea tunturia pitkin alas? Olisi!

Lue täältä lisää:

 

Suomen paras kylpylä Bomba


 

bomba kylpylä

 

 

break sokos hotel bomba

 

bomba kylpylä

 

Rakastan kylpylöitä, itse asiassa tätäkin postausta kirjoittaessa istun autossa matkalla Kuopion Saanaan, jossa on erilaisia saunoja ja altaita. Kävimme alkuvuodesta Break Sokos Hotel Bomballa ja löysin kyllä Suomen parhaan kylpylän. Erittäin lähellä ykkössijaa on myös Break Sokos Hotel Kolin kylpylä. Näissä kahdessa on paljon samaa, mutta koska Bomba on vähän tilavampi, tykkäsin siitä enemmän. Kolilla taas on ihan omaa luokkaansa kansallismaisemat Pieliselle.

Meidän viikonloppu Bomballa oli ihana. Rentouduimme parina iltana kylpylässä, nautimme luonnosta sekä tutustuimme kauniiseen Puu-Nurmekseen. Tuo kylpylä oli ehdottomasti koko matkamme kohokohta. Bomban talolla on myös todella mielenkiintoinen historia. Nykykarjalaista luksusta parhaimmillaan.

Lue täältä lisää: 

Lopuksi vielä kuusi kotimaan matkailun haavetta: Saimaalla ja Linnasaaren kansallispuistossa retkiluistelua, vaellus Kevon luonnonpuistossa, luksusmajoitusta Barö Hotelsissa/Lehmonkärjessä/Kuru Resortissa (sitä hetkeä odotellessa, että on varaa näihin 😀 ), melontaratki Oravareitille, Saariston rengastie ja Saariselän pulkkamäki.

 

 

Mitkä ovat sun parhaaat matkakohteet Suomessa?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

InstagramTiktokFacebookBloglovin tai Blogit.fi

 

 

11 Comments on “6x paras matkakohde Suomessa – kaikki koiraystävällisiä

 1. Minäkin matkailin kesällä Itä-Suomessa ja Hämeenlinnassa. Itä-Suomen kohteista rakastuin eniten Savonlinnaan, sinne on ehdottomasti päästävä vielä uudelleen! Syyskuussa tein parin kaverin kanssa vaellusmatkan Leville, ihan kiva reissu oli sekin. 🙂
  Kaikkien aikojen lempparikohteet Suomessa ovat Hanko, Meri-Pori, Tampere (<3) ja Fiskarsin ruukin alue. Sekä tietysti se Savonlinna! <3
  P.S. Söpöjä koiria! 🙂

  1. Itä-Suomi on kyllä niin monipuolinen alue Suomessa, ehdottomasti suosikkejani Suomesta. Savonlinnassa haluaisin kyllä ensi kesänä käydä! Monta vuotta pitänyt käydä ja nyt ei olisi edes mökiltä pitkä matka ajaa sinne. Ehkäpä ensi kesänä siis. 🙂

   Kiitti, Hilla ja Kyösti ovat suuuuper söpöjä. <3

 2. Itse haluaisin myös Saariselälle talviaikaan. Olen siellä pariin kertaan kevättalvella ollut, mutta silloin maisemat eivät enää ole olleet omasta mielestäni niin hienot, vaikka ilma säiden puolesta usein silloin suosiikin. Saa nähdä ollaanko tänä vuonna puolestaan liian aikaisessa, kun sinne suunnataan…

  Omat parhaat kokemukset Suomesta löytynevät erilaisista piilokojuista, syksyisistä matkoista Itä-Suomeen ja syksyisistä sekä talvisista matkoista Pohjois-Suomeen.

 3. Suomesta on niin moneksi! Turussa ja Turun saaristossa lapsuuteni viettäneenä pidän paitsi Turusta, Saaristomerestä, Hangosta, Tammisaaresta, Länsirannikosta, vaikka Merenkurkusta, eli näistä yksikään kohde ei tainnut olla Sinun listallasi. Mutta sehän vaan todistaa sen, että Suomi on täynnä kaikkea upeaa!

  1. No näinpä Pirkko! Täällä on vaikka ja mitä. Turun saaristoon ja länsirannikkoon haluaisin kyllä tutustua joskus oikein kunnolla. Se siivu Suomesta on niin tuntematonta itselle. Uskoisin, että varmasti joku varmasti pääsisi sieltä minun suosikkeihin, jos vain saisin joskus toteutettua matkan sinne.

   Meillä oli viime kesänä Pyhän Olavin merireitti, joka starttasi Turusta. Jouduttiin keskeyttämään matka, kun Kyösti joitui moneksi yöksi tehohoitoon. Olen aika varma, että jos matka olisi toteutunut suunnitellusti, olisi se päässyt tähän listaukseen. Nyt lähinnä kyseisestä matkasta meinaa päästä itku, kun oli aika kamalaa jännittää toisen hengen puolesta. Ehkä ensi kesänä uudella yrityksellä Olavin merireitti siis. 🙂

 4. ”matka joka muutti elämäni” – niin voisit sanoa tuosta Saimaan reissusta, aika paljon on tapahtunut sen jälkeen! Tuntuuko tuo mökkimatka kuitenkin sopivalta, ettei oo liian pitkä ajomatka? On kyllä vaikeaa miettiä suosikkeja Suomesta, sillä niitä tosiaan on niin paljon ja paljon on edelleen vielä näkemättä! Savonlinna ihastutti kyllä tänä kesänä, se oli kyllä tosi kaunis ja mahtava tunnelma! Oma suosikki kesäkaupunki on kuitenkin Hanko. Pohjoiseen palataan aina, joten se on kyllä kokonaisuutena ehdoton suosikki, Kilpisjärvi ja Pallas on sieltä ollu kyllä niitä kohokohtia. Hailuodosta tykkäsin kans paljon. Tänä vuonna oon yllättänyt itsenikin ja alkanut tykkäämään myös omasta kotiseudusta ihan eri tavalla, tajunnut kuinka ainutlaatuinen paikka Merenkurkku on.

 5. Aloin miettiä, että näissä sinun kokemuksissasi päällimmäisenä oli itse asiassa tekeminen eivätkä paikat. Toki kaikki kohteet ovat varmasti olleet hienoja, mutta uskon, että iso syy siihen, miksi ne ovat päässeet tälle listalle, on se tekeminen, joka on sinut ihastuttanut. Kirjoitat vaellusretkestä, melomisesta ja kaupunkilomailusta. Minusta tämä osoittaa sen, että Suomessa matkailussa ei välttämättä ole kyse edes niistä paikoista, minne menee, vaan siitä kokemuksesta, jonka siellä saa. Suomessa on ihania paikkoja, mutta ne eivät ole samanlaisia once in a lifetime -vierailuja kuin joissain maailman kuuluisimmissa kohteissa, vaan sen sijaan kotimaan matkailun keskiössä on se tekemisen kokemus. Vaikea selittää, mutta toivottavasti saat kiinni ajatuksesta. Suomessa on ihanaa matkailla, ja minun mielestäni se kannattaa tehdä aina hyvässä seurassa mukavan tekemisen merkeissä 🙂

 6. Olipa hauska kokea tämä. Kun aluksi kirjoitit, että kriteerejäsi ovat esimerkiksi lemmikkiystävällisyys ja kylpylät, ajattelin, että ahaa, tämä ei sitten koske minua ollenkaan, koska en välitä niistä kummastakaan. Mutta oli yllätys huomata, että olit päätynyt juuri sellaisiin paikkoihin, joissa olen itsekin viihtynyt, vaikka ihan eri kriteerein. No, luontoelämyksistä näköjään nautimme molemmat. Ruskaretki Lappiin on ollut elämys ja Tampere on ilman muuta suosikkimme. Se on myös Juhan vanha kotikaupunki, mutta ei se pelkästään siitä johdu, Tampereella on todella paljon näkemistä ja kokemista. Ja Koli ja Saimaa ovat ilman muuta Suomen parhaita myös. Aila

 7. Jos nyt itse rupeaisin luettelemaan, miten ihmeessä voisin rajata listani vain kuuteen? 🙂
  Sun listassa oli myös pari lempipaikkani, mutta Suomessa on niin paljon nähtävää, että reittejä olisi vuodeksi pariksi, jos niitä vain koluisi työksi.

  Itselleni jokaisessa lomakohteessa kriteerinä on lapsiystävällisyys, eikä se nyt ole ihan itsestään selvä (edes Suomessa). Yksi lempipaikoistani on Hotelli Kumpeli Spa Heinolassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *