KOTIMAA - KYLPYLÄT

Holiday Club Saimaa ystävän kanssa – ei vain lapsiperheiden matkakohde

Kaupallinen yhteistyö: Holiday Club Resorts Oy* / Lomatestaaja-yhteistyö*

Saat -15 % alennuksen koodilla ’VEERA’ Holiday Clubin verkkokauppaan. Tarjous on voimassa 31.12.2020 saakka ja koskee kaikkia lomia saatavuuden mukaan.

Moni saattaa mieltää Holiday Club Saimaan suurimmalta osin lapsiperheiden kohteeksi, mutta tämän ajatuksen haluan teilata heti: Holiday Club Saimaa oli täydellinen matkakohde minun ja ystävänäni ensimmäiselle yhteiselle matkalle. Matkan agenda meillä oli hyvin yksinkertainen: hyvää ruokaa, viiniä, kylpylää, saunoja, naurua, pitkiä yöunia, Saimaan upeaa luontoa sekä lähiseudun kirppareihin tutustumista ja Imatrankoskien ihastelu. Kaikki odotukset täyttyi.

Holiday Club Saimaa löytyy luonnollisesti nimensä mukaan Saimaan rannalta Lappeenrannan ja Imatran välistä Rauhasta. Itse miellän Saimaan hotellin heidän lippulaivakseen, sillä lomakeskuksen alue on aivan mielettömän kauniilla paikalla. Me majoituttiin Paviljonki-rakennuksessa Deluxe-huoneessa ja huoneen parhaus piilee sen maisemissa jotka avautuu todella isoista ikkunoista. Menet nukkumaan – näet Saimaan auringonlaskun. Heräät aamulla – näet Saimaan auringonnousun. Tulet sisään huoneeseen: näet Saimaan päivänvalon upeudessa. Saimaa on siis koko ajan läsnä huoneessa. Iso suositus kyseiselle huoneelle!

Vaikka Saimaalla on super paljon palveluita erityisesti lapsiperheitä silmällä pitäen, viihdyttiin me siellä oikein hyvin. Esimerkiksi juuri tuo meidän Paviljonki-rakennus oli todella rauhallinen – suorastaan ylellinen. Kylpyläpuolella itse kylpylä alakerrassa oli aika ruuhkaisa lapsiperheiden sesongin takia, mutta yläkerran saunamaailma oli super rauhallinen aikuisempaan makuun.

Ainoa miinus mainittakoon, että ravintolat olisi voinut olla pidempään auki – nyt keittiöt meni kiinni 22-23 väliin. Vai oltiinko me vain niin kylpylän ja oman huoneen lumoissa, ettei meinattu ehtiä kumpanakaan iltana syömään? 😀

 

 

Millainen oli Lomatestaajan ensimmäinen testaus Saimaalla?


Alkuvuodesta hain mukaan Lomatestaaja -yhteistyöhön ja onnekseni minut valittiin tähän. Rakastan kotimaan matkailua, kylpylöitä sekä luontoa ja oikeastaan nämä kaikki täyttyy Holiday Clubeissa. Tämä yhteistyö on kuin siis tehty minulle. Ensimmäiselle matkalle nappasin mukaan tuoreen ystävän, jonka kanssa ei olla vielä matkusteltu yhdessä. Olimme super innoissamme tulevasta kahdesta yöstä Holiday Club Saimaalla. Uuden ihmisen kanssa on aina vähän jännää lähteä matkalle, kun ei tunne tarpeeksi hyvin toisen rutiineja. Onneksi Saimaalla meidän ei ollut kuin vain nauttia

Majoituimme erilliseen Paviljonki-rakennukseen, josta löytyy upeat deluxe-huoneet. Kyseisestä huoneesta on upeat maisemat suoraan Saimaan järvelle sekä kylpyammeella varustettu kylppäri oli super kaunis – tässä kaksi syytä, miksi pyysin meille majoituksen nimenomaan täältä. Tehtiin pieni muutos huoneessa ja siirrettiin telkkari lattialle ikkunan edestä, jotta päästäisiin kunnolla nauttimaan järvimaisemista – sen voisi sijoittaa kyllä ehkä muualle kuin huoneen paraatipaikalle maisemien suhteen.

 

Deluxe-huoneet sijaitsee erillisessä Paviljonki -rakennuksessa.

 

Meidän huoneemme on tuossa oikeassa yläkulmassa.

 

Kylpyammeet on ihan parhautta hotellihuoneissa.

 

Auringonnousu oli aika upea sängystä katsottuna.

 

 

Mitä ruokapuoleen tulee, niin mainitsinkin tuossa alussa että oltiin aika myöhään liikenteessä illallisilla, joten ruokailuvaihtoehdot oli rajalliset. Holiday Club Saimaalta löytyy Classic Pizza, O’learys, Le Biff a’la carte -ravintola ja illallisbuffa. Me käytiin kahdessa ensimmäisessä, sillä Le Biff oli valitettavasti kiinni su-ma eli juuri kun me olimme Saimaalla.

Yllätyin etenkin Classic Pizzasta! Muistan ystäväni joskus kehuneen ravintolan pitsoja todella paljon, mutta en uskonut sitä. Nyt suorastaan hyvällä palvelulla maustettu jokirapu-korianteripitsa oli todella hyvää. O’learysissa tilattiin burgerit, jotka oli kyllä todella hyvät myös. Meillä pisti ihan silmään miten hyvää palvelua saatiin koko matkamme aikana Saimaalla ja erityisesti ravintoloiden tarjoilijat oli todella ihania. Kyllä hyvä palvelu kruunaa aina illallisen.

Tehtiin se virhe, että meinattiin syödä aluksi lounas Imatralla. Olisi pitänyt suosiolla jättää ruokailut kokonaan Holiday Clubin varaan, sillä odotettiin tunti meidän ruokia Imatralla ja kun mentiin kyselemään niitä, olisi ennen meitä ollut ainakin viisi pöytää eikä tarjoilija osannut sanoa kuinka kauan niissä kestää. Eikä jonossakaan mitään vikaa olisi ollut, mutta siitä pitäisi vaan sanoa etukäteen. Tämän takia meillä meni suunnitelmat mönkään, eikä ehditty sitten testaamaan illallisbuffaa. Onneksi hyvä asiakaspalvelu ei ollut ongelma Holiday Club Saimaalla.

 

Ensimmäisenä iltana testattiin burgerit.

 

Toisen illan pitsat olivat todella hyvät.

 

Kippis yhteiselle ekalle lomalle!

 

Ja pääsyy miksi hain lomatestaajaksi eli ne kylpylät. Odotin innolla Holiday Clubin kylpylää, sillä Cirque de Saimaa -kylpylä leikittelee huvipuisto- ja sirkusmaailmaan sijoittuvalla teemalla sekä sieltä löytyy erillinen saunamaailma. Sesonkiaikaan itse kylpylän puoli oli meidän aikaan aika täynnä lapsiperheistä ja onkin kuulemma rauhallisimmillaan 1-2 tuntia ennen kylpylän sulkeutumista eli ennen klo 21.

Lapsiperheille alakerran kylpylä oli varmasti ihan täydellinen: sieltä muun muassa löytyi pari isoa liukumäkeä (vauhtia ei puuttunut, check 😀 ) sekä toinen erikoisuus siellä on valaistu ’keskuspiazza’ suihkulähteineen. Kylpylän puolella parasta oli yläkerran sun deck, josta löytyi iso kattosauna, uima-allas, palju ja tuoleja auringosta nauttimiseen. Sekä tietysti baari, josta voi nauttia kuplivaa.

Erillisellä seitsemän euron lisämaksulla pääset myös saunamaailman puolelle, joka on sijoituksen arvoinen. Täällä oli ihan eri tunnelma kuin alakerran kylpylässä ja nautittiin eniten täällä olosta. Saunamaailmassa oli ihanan rauhallinen seesteinen tunnelma. Saunamaailmassa on neljä saunaa: mastersauna, suolasauna, höyrysauna sekä mökkisauna. Rakastan höyrysaunoja, voi kun sellaisen saisi kotiin. Harmitti vain, kun saunamaailma sulkeutuu tuntia aikaisemmin. Olisi ihanaa, jos sekin olisi yhdeksään saakka auki.

Kaiken kaikkiaan kylpyläspesialisti Kinnunen (avopuolisoni antama titteli, heh) suosittelee rentouttavaa Holiday Club Saimaan Cirque de Saimaa -kylpylää. 

 

Hotellihuoneesta löytyy tossut ja kylpytakit kylpylää varten.

 

Saunamaailma oli mukavan rentouttava ja rauhallinen.

 

Mitäs muuta Saimaalla voi tehdä kylpylässä lillumisen lisäksi? No mennä nauttimaan itse järvestä. Saatiin valita mieleinen aktiviteetti Holiday Club Saimaan valikoimasta ja varattiin meille eka fatbiket, jotta oltaisiin lähdetty niillä läheiseen Lammassaareen retkelle. Kävin tuolla alkuvuodesta ja iso suositus käydä siellä kävelyllä / paistaa makkaraa tms, tosi kaunis paikka! Sitten kuulinkin, että valikoimaan oli tullut myös SUP-laudat, joten vaihdettiin pyörät niihin. Meille sattui vielä oikein aurinkoinen päivä, joten mikäs siinä suppaillessa kesästä nauttiessa.

Holiday Clubin valikoimassa on laajasti erilaisia aktiviteetteja ja ilmeisesti golfkentät täällä on todella hyvät, muutama tuttuni on niitä kehunut. Alkuvuodesta täällä ollessa eläteltiin toivoa, että oltaisiin lähdetty retkiluistelemaan mutta poikkeuksellisen lämpimän talven takia Saimaa oli jo sulanut. Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla tätä aktiviteettiä, jos olet talvella liikenteessä!

 

 

 

Holiday Club Saimaan miljöö on kyllä upea. Niin kauniilla paikalla koko hotelli!

 

Me tehtiin myös päiväretki Imatralle, haluttiin lähinnä käydä kirppareilla. Ja kun Imatralla ollaan, niin olisi rikos jättää kurkkaamatta upea Imatrankosket. Vaikuttava näky. Kirpparivinkkejä sen verran, että kannattaa käydä ainakin Mööpeli Mekassa (ihan parin kilometrin päässä Holiday Club Saimaasta) sekä Imatran kierrätyskeskus, Amalia, Kruunukirppis ja Pelastaka Lapset Ry. Harmittaa edelleen niin paljon, että sinne jäi maailman ihanin vanha liinavaatekaappi, jolla oli hintaa vain 60 euroa. Matkasta Saimaalle on parisen viikkoa ja kyseinen kaappi on ollut joka päivä mun mielessä.

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen lomatestaus oli super onnistunut ja Holiday Club Saimaa täytti odotukset. Vähän edelleen on mielessä tuo jäärata, joten veikkaampa että ensi talvena ollaan täällä uudestaan. Seuraava lomatestaaja-matka on aivan pian, sillä lähdetään Jussin ja kahden corgin voimin pohjoiseen testaa kolme Holiday Clubia ruskan aikaan syyskuussa. Kuusamon Tropiikki, Salla ja Saariselkä – nähdään pian!  Jos muuten tulee vinkkejä Kuusamoon, Sallaan tai Saariselkään, niin heitäppäs niitä tuohon kommentteihin.

 

 

Onko Holiday Clubin kylpylähotellit sulle tuttuja? Oletko käynyt Saimaalla – mitä mieltä?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Instagramin (@veerapirita) Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

2 Comments on “Holiday Club Saimaa ystävän kanssa – ei vain lapsiperheiden matkakohde

  1. Kylpylälomat ovat parhaimmillaan täydellistä irtiottoa arjesta ja itsensä hemmottelua. Pyrin tosin valitsemaan kylpylät tarkkaan, tarpeeni mukaan. Tarve on yleensä nautiskelu ja hiljentyminen. Ei ihan ensimmäisenä tulisi välttämättä valittua suuria hotelleja, mutta mukava kuulla, että uskallat tätä kohdetta suositella. Ja onhan Saimaan maisema itsessään jo upea!

  2. Holiday Club Saimaan paras juttu on mun mielestä sijainti. Kylpylämiljöö on täydellinen, kun sitä ympäröi vesistö ja vieläpä Saimaa. Kivat lenkkeilymaastot ympäristössä. Itse olen yöpynyt ystäväpariskunnan kanssa Holiday Clubin loma-asunnoissa. Viihtyisiä ja tilavia. Mukavaa ajanvietettä oli myös keilailumahdollisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *