KOTIMAA - KYLPYLÄT

Katinkulta on super monipuolinen matkakohde Vuokatissa

Kaupallinen yhteistyö: Holiday Club Resorts Oy

Saat koodilla ’VEERA’ 15 % alennuksen Holiday Clubin verkkokauppaan. Tarjous on voimassa 30.6.2021 saakka ja koskee kaikkia lomia saatavuuden mukaan.

Vuokatista sijaitseva Holiday Club Katinkulta sai kunnian päättää vuoden mittaisen Lomatestaaja-yhteistyön Holiday Clubin kanssa. Katinkulta oli entuudestaan minulle myös kaikista tutuin kohde heidän kylpylähotelleista. Ei tarvinnut pettyä tälläkään kertaa Katinkultaan, jonka ehdoton plussa on ympärivuotiset luontoaktiviteetit, urheilu ja Holiday Clubin paras kylpylä.

Olen vuosien varrella käynyt Katinkullassa varmaan sellaisen kymmenkunta kertaa, sillä asuessani Joensuussa ja Kajaanissa Katinkulta oli molemmista lyhyen matkan päässä. Tällä kertaa saavuimme Helsingistä saakka ja ajomatkaa Vuokattiin on vajaa 600 kilometriä. Tällä kertaa majoituin ensimmäistä kertaa kylpylähotellin puolella, ennen tätä olen tehnyt vain päiväreissuja tai majoittunut Holiday Clubin viikko-osakkeissa.

Katinkulta on Pohjoismaiden monipuolisin lomakeskus ja se on kyllä totta. Ympärivuotisena matkakohteena täältä löytyy tekemistä kaikille: golfia, pallopelejä kuten tennistä ja sulkapalloa, keilausta, uimista, saunomista, kuntosalia, hiihtoa, laskettelua, patikointia, retkeilyä, pyöräilyä, moottorikelkkailua, lumikenkäilyä, huskysafareita, pakopelejä, frisbeegolfia, saunajoogaa, ohjattuja jumppia ja vaikka mitä muuta. Itselle syy ennen kaikkea tulla Katinkultaan on aina ollut nimenomaan  monipuoliset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ja harrastamiseen.

Meidän piti alunperin lähteä e-fatbikellä talvipyöräreitille, mutta meidän harmiksi kaikki Katinkulla e-fatbiket oli varattu kaikille päiville jo. Olemme vuokranneet e-fatbiket jokaisessa Holiday Clubin kohteessa ja se on kyllä ollut super kivaa puuhaa. Kannattaakin siis ehdottomasti varata etenkin suositut aktiviteetit ennakkoon, Katinkullassa jäätiin nuolemaan näppejä.

Napattiin respasta Vuokatinrinteisiin hissiliput ja nautittiin ihanan aurinkoinen kevätpäivä rinteessä. Vuokatissa on muuten hyvät rinteet, suosittelen lämpimästi. Vielä ehtii hetken nauttia tämän kevään laskuista, huhtikuussa rinteet menevät kiinni.

 

 

 

 

Tehtiin koirien kanssa myös päiväretki Vuokatinvaaralle, josta löytyi tosi kiva patikkapolku, kota lammen rannalta ja upeita vaaramaisemia korkeuksista. Lomailua parhaillaan upean luonnon keskellä. Mitä ulkoiluun muuten tulee, niin aivan Katinkullan pihasta lähtee suoraan hyvät lenkkipolut.

Vuokatti on myös hiihtäjän paratiisi ja päästiin nauttimaan vielä tämän kauden viimeiset hiihdot Vuokatissa. Katinkullasta lähtee Aurinkolatu, joka oli jo parhaimmat päivänsä nähnyt loppukevään takia, mutta kun aikaisin aamulla lähti niin ladut olivat vielä hiihdettävässä kunnossa. Järven jäältä oli upeat maisemat.

 

Vuokatinvaaran maisemat.

 

 

 

 

 

Myös Hilla ja Kyösti (lemmikkimaksu 35€/viipymä) olivat siis mukana lomatestaajina, kuten myös Sallassa, Kuusamon Tropiikissa ja Saariselälläkin eli Holiday Clubit ovat mitä mainion matkakohde myös koirien kanssa matkatessa. Olimme varanneet meille meille standard-luokan huoneen, jonka parvekkeelta oli näkymät golfkentälle sekä Nuasjärvelle. Meidän huoneesta näkyi todella kauniisti auringonlasku, voin kuvitella miten ihana omalla terassilla on istuskella ja nauttia upeista kesämaisemista.

Holiday Clubin lemmikkihuoneet ovat joka kerta olleet hyvän kokoisia, tämäkin huone oli 28 neliötä. Ainoa pieni miinus tuli siitä, että huoneessa ei ollut jääkaappia. Onneksi oli sen verran viileää vielä ulkona, joten pystyimme säilyttämään koirien avattuja ruokapakkauksia siellä.

Mitä Katinkullan ravintoloihin tulee, niin nautittiin yhtenä iltana huoneessa illallinen take awayn muodossa O’learysistä, ei yksinkertaisesti jaksettu raahautua ravintolaan. Toisena iltana kävimme sitten nautiskelemassa pitsat Classic Pizzassa, jossa testarin Jyrki Sukulan suunnittelemaa tryffelipizzaa. Hyvää oli!

 

Lomatestaajat Hilla ja Kyösti.

 

Ekana iltana tilattiin hotellihuoneeseen illallinen.

 

Classic Pizzassa otettin jokirapusalaatti puoliksi alkuun kuplivan kanssa.

 

Valkoinen tryffelipitsa oli erinomaista – otin lisätäytteenä myös jokirapuja tähän.

 

Katinkulta on suosikkikylpyläni Holiday Clubin valikoimasta


Ihastuin erityisesti pari vuotta sitten Katinkullan matkalla kylpylään, sillä siellä oli juuri uudistettu kylpylän saunamaailma. Edelleen saunamaailma näytti todella kivalta ja pääsinkin kuvaamaan kylpylää teitä varten ennen virallisia aukioloja eli ilman muita asiakkaita. Kameroita kylpylässä ei saa olla, vaan siitä tulee aina erikseen ilmoittaa ja pyytää lupa.

Katinkullan kylpylässä saunamaailma tosissaan on The Juttu, sillä se on aivan ihana. Täältä löydät kaiken kaikkiaan kaksi höyrysaunaa, pienen löylyluolan, pari perinteistä saunaa sekä pari savusaunaa. Erityisesti ulkoalueella sijaitsevat savusaunat ovat tehneet vaikutuksen, en nyt äkkiseltään muista toista kylpylää Suomessa, jossa olisi myös savusauna. Ulkoa löytyy myös pari paljua ja kylmä avanto.

En niinkään kylpylöissä välitä altaista, lukuunottamatta erilaisia porealtaita ja paljuja. Kaiken kaikkiaan altaita Katinkullassa on parisenkymmentä: 25 metrin kuntoallas, lukuisia porealtaita, vastavirtaa, lastenallasta, ulkoallasta ja vaikka mitä. Kylpylöiden kävijämäärää on luonnollisesti vähennetty tällä hetkellä ja koska Katinkulta on niin iso, näytti meno rauhalliselta ja turvavälit pysyivät helposti.

Pääsymaksu kylpylään on hyvinkin kohtuullinen: 22 euroa.

 

Saunamaailma on rauhallisempi kuin yläkerran kylpylä.

 

Saunamaailmassa on kuuma- ja kylmäallas jaloille.

 

 

 

 

 

 

 

Kyselin Instagramin puolella mikä on teidän suosikkikylpylä Holiday Clubilta ja isoin osa samaa mieltä kanssani eli Katinkulta oli myös teidän suosikki. Hyvin moni kehui myös Saimaata sekä itselle tuntematonta Caribiaa Turusta. Pitänee käydä jossain kohtaa Turussa siis.

Kieltämättä on kyllä vähän suru puserossa, kun tämä oli nyt meidän viimeinen matkakohde lomatestaajan Holiday Clubille, kulunut vuosi on ollut tosi kiva ja aidosti olen tykännyt kaikista kylpyläkohteista.

Toki matkat Holiday Clubiin ei tule tähän loppumaan, onhan siellä käyty ennenkin lukuisia kertoja. Ajattelin, että voisin vielä jossain kohtaa tässä keväällä tehdä pienen vertailupostauksen Sallan, Saariselän, Kuusamon Tropiikin, Saimaan ja Katinkullan suhteen – kaikissa niissä on ne omat hyvät puolensa.

 

 

Oletko käynyt Katinkullassa – mikä sinusta on parasta Katinkullassa?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Instagramin (@veerapirita) , Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta.

 

6 Comments on “Katinkulta on super monipuolinen matkakohde Vuokatissa

 1. Katinkullassa en ole käynyt, mutta koronan ohituttua voisin kyllä lähteä tutustumaan. Vaikka useampi on kokenut kylpylävierailun korona-aikana hyvin järjestetyksi, olen halunnut vähentää tartuntariskiä. Yksi kylpyläreissu peruuntuikin viime vuonna koronan takia, eikä uutta olla alettu vielä suunnittelemaan.

  Vuokatissa on kyllä todella paljon mielenkiintoista tekemistä! Aktiiviloma ulkoillen on minunkin mieleeni. Kävisin lisäksi pakohuonepelissä, tykkään niistä todella paljon. Pakko lisätä listaasi Vuokatin kiipeilypuisto, sinne menisin, mikäli vierailu sijoittuisi kesään. Tässä innostuu ihan kunnolla suunnittelemaan Vuokatin reissua!

 2. Enimmäkseen en innostu näistä tämän tyyppisistä kylpylän ympärille rakentuneista hotellikomplekseista, jotka pyrkivät tarjoamaan jokaiselle jotakin, mutta omassa kuplassaan.
  Mutta aikoinaan vietimme Katinkullassa kyllä ihan mukavan viikon parin silloin vielä nuoren sukulaislapsen kanssa – tuollaisella porukalla mökki, hiihtoladut, keilaradat, kylpylät ja ravintolat siinä samassa toimivat ihan kelvollisesti.

  1. Ei mekään varsinaisesti paljoa Katinkullassa itsessä vietetty aikaa vaan enemmän oltiin luonnossa heilumassa. Toki kylpylässä ja ravintolassa käytiin Katinkullassa. Siinä mielessä palvelee monenlaista matkaajaa omien tarpeiden mukaan. Jos haluaa, niin ei tarvitse poistua koko osoitteesta tyyliin jos siltä tuntuu.

 3. Katinkulta on tuttu jo vuodesta 2002 alkaen, aloitin siellä silloin työt lomaosakemyyjänä. Ennenkuin sain kylältä asunnon sain asua silloin vasta valmistuneissa lomahuoneistoissa ja sehän vasta luksusta oli.

  Sen jälkeen kun lopetin työt siellä oon käynyt lomailemassa kymmeniä kertoja erilaisilla kokoonpanoilla. Kylpylä on kyllä yksi suosikeistani Holiday Clubin kohteista. Pitääkin varailla syksyllä joku tutustumisloma ja lähteä katsomaan mitä uutta ovat sinne rakentaneet viime käyntini jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *