KOTIMAA - KYLPYLÄT

Koli Relax Spa – upea maisemakylpylä Kolin kansallispuistossa

Koli Relax Spa -maisemakylpylä on ehdottomasti yksi sellaisista paikoista Kolin kansallispuistossa, joka kannattaa testata siellä käydessä. Vaikka pääpaino Kolilla onkin sen  upeassa luonnossa ja siellä puuhastelussa, en tiedä parempaa tapaa rentoutua Kolin huipuilla patikoinnin jälkeen kuin Koli Relax Spa.

Maisemakylpylän löydät Ukko-Kolin huipun vierestä Break Sokos Hotel Kolilta, joka on muuten heittämällä parhaimpia hotelleja Suomessa – en käsitä kuka nero on keksinyt rakentaa hotellin näin upeisiin kansallismaisemiin. Vaikket majoittuisi hotellilla, kannattaa kylpylässä silti käydä vaikka vuokramökiltä käsin.

Koli Relax Spa -maisemakylpylän pääsylippu maksaa 36 euroa s-etukortilla, jolloin saat oman kylpykiulun ja Lumenen hoitotuotteita, joilla voit tehdä itsellesi kylpylässä hemmotteluhoitoja. Seurassa ollessa kannattaa vaihtaa toinen kylpykiulu viinipulloon (punaista, valkoista tai skumppaa) – yhden kylpykiulun tuotteista riittää helposti kahdelle jaettavaksi ja samalla saat pullollisen viiniä. Voin kertoa, että kupliva maistuu hyvälle ulkona paljussa.

 

Kylpykiulu Lumenen hoitotuotteilla ja kuoharilla.

 

 

Aukioloajat on mielestäni vähän kehnot, sillä jokaisella kolmella kerralla tuntuu että aika loppuu kesken. Kylpylä on auki vain iltakahdeksaan ja mieluusti jatkaisin aukioloja tunnilla tai parilla. Kai tässä on ideana, että porukka ehtii vielä hotellin ravintolan puolelle syömään?

Jos en ihan väärin muista, aluksi Koli Relax Spa oli pelkästään täysi-ikäisille (tai ainakaan sitä ei markkinoitu lapsiperheille), mutta nykyisin ikärajat tulee vasta neljän maissa. Itse miellän tämän ehkä enemmän aikuisten hemmotteluna enkä ole koskaan tänne tullut ennen neljää, koska haluan nauttia kuplivani rauhassa ilman lapsia. :’D

Koli Relax Spasta löydät kuusi erilaista allasta (valo-ääniallas, poreallas, kylpyallas, jalkakylpyaltaat sekä suosikkini kylmä-kuuma-allas jaloille ja ulkona sijaitseva palju, jossa pääsee kyllä Pielisen maisemat oikeuksiinsa) ja kaksi erilaista suihkua (Kolin Kuohu -kylmäsuihku sekä todella ihanat elämyssuihkut, jossa pääset vaikkapa Karibian tunnelmiin). Ja mitä kylpylä olisi ilman saunaa? Täältä löydät kolme erilaista saunaa: perinteisen saunan, höyrysaunan sekä aromisaunan.

Täällä toimii myös kauneushoitola, jota en oo valitettavasti päässyt vielä testaamaan. Pitäisikön ensi kerralla varata joku hemmotteluhoito, ei olisi yhtään hullumpi idea. Onks jollain teistä kokemusta kauneushoitolan palveluista?

 

 

 

 

 

Iso plussa myös relax-huoneesta, jossa ainakin allekirjoittanut on nukahtanut joka kerta. Täältä löydät kaksi ihanaa kivistä lämpötuolia, teetä sekä hedelmiä. Koko maisemakylpylä on siitä ihan mahtava, että täällä on päästetty vaaramaisemat oikeuksiin. Täällä on koko kylpylän levyiset ikkunat Pieliselle päin ja pystyt ihastelemaan maisemia niin saunassa, relax-huoneessa ja altaissa. Mahtava elämys kaikille aisteille.

Myös pukuhuoneet maisemakylpylässä on todella tilavat ja siistit. Täältä löydät myös kosmetiikkaa, joita voit käyttää pukuhuoneessa – esimerkiksi muotovaahtoa, hiuslakkaa, vanulappuja ja vastaavia. Kylpytakit ja -tossut saat suoraan hotellihuoneesta tai sitten ulkopuolelta tulevana hotellin respasta.

 

 

 

 

Löydät valmiita saunapolkuja omaan olotilaasi: virkistävä, kaunistava, vahvistava, rentouttava ja palauttava. Mie oon maailman huonoin ”noudattamaan” näitä neuvoja ja meenkin yleensä aina fiiliksen mukaan minne haluan seuraavaksi. Ideana kyllä hauska ja hyvin moni näitä näyttää toteuttavan kylpylässä.

Ai että, tulipas taas himo lähteä rentoutumaan Koli Relas Spahan. Kohtahan täällä on talvi taas ja ulkopaljut pääsee parhaiten silloin oikeuksiin, kun ulkona on kylmä ja itse lillut lämpimässä paljussa.

Yhden vinkin annan – yritä valita ajankohta kylpylään perjantain ja lauantain ulkopuolelle, ne ovat reilusti suosituimmat. Viimeksi saatiin olla sunnuntaina melkein kahdestaan koko kylpylässä, joka oli todella jees. Jos et oo jo testannut Koli Relax Spa -maisemakylpylää, iso suositus siis paikalle!

 

 

Kuuluisiko Koli Relax Spa -maisemakylpylä sun Kolin kansallispuiston ohjelmaan?

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

12 Comments on “Koli Relax Spa – upea maisemakylpylä Kolin kansallispuistossa

  1. Tämä oli mielenkiintoinen postaus! En ole vielä koskaan Kolilla käynyt, mutta siitä haaveillut ja tällainen kylpylähomma toimisi omalla lomalla siellä ehdottomasti! Vaikuttaa mainiolta paikalta, mutta menee tosiaan suht aikaisin jo kiinni!

  2. Pitkään on ollut haaveissa, että pääsisin Kolille ja tähän kylpylään. Muutenkin olen viime päivinä haaveillut kylpylälomasta erityisen paljon – ehkä se on tämä kaamoksen lähestyminen, joka houkuttelee rentoutumaan. Plussaa Kolin kylpylälle siitä, että siellä on mahdollisuus viettää myös lapsetonta aikaa. Kelpais kyllä milloin tahansa <3.

  3. Itse en ole yhtään kylpyläihminen, mutta kävin tuon Kolin maisemakylpylän työreissulla testaamassa. Olihan se ihan kiva, mutta eipä siellä yksin niin nautinnollista ollut. Viihdyinkin eniten saunassa, jossa oli mukava rentoutua talvisen patikoinnin jäljiltä Kolin maisemissa. Joka tapauksessa Kolin Sokos Hotel Break on todella hienolla paikalla ja siellä tulee varmasti vierailua tulevina vuosina. Tänä vuonna en ole siellä vielä käynyt, viime vuonna olin parilla reissulla. Toivottavasti taas pian sinne ja Kolin maisemiin 🙂

    1. Kätevästi yhdistetty! Nojjoo, totta – en ehkä itsekään viihtyisi kauhean hyvin yksin tuolla. Kyllä toi Koli Relax Spa on ainakin itselle sellainen, että vaatii joko avopuolison tai tyttökaverit mukaan, että pystyisin nauttimaan kunnolla. Toisaalta, hyvät löylyt siellä saa yksinkin. 🙂 Toi Break Sokos Hotel Koli on kyllä yhdellä parhaimmasta sijainnista Suomessa, en vieläkään käsitä miten sinne huipulle on joskus tajuttu hotelli rakentaa. Nerokasta.

  4. Vaikuttaa houkuttelevalta paikalta, joka sopisi tosiaankin hyvin hemmotteluun ja rentoutumiseen. Mun on kyllä pakko antaa pieni miinus noista pikuputeleista, joita ilmeisesti kaikille kävijöille jaetaan. Voisikohan tilalle keksiä jotain ekologisempaa kuin muoviset pikkupullot? Idea on kyllä sinänsä kiva, mutta turhaa roskaahan noista kertyy.

  5. Olen innostunut kylpylöistä vasta ihan vime vuosina. Kolilla minua viehättivät tuotteet ja niiden mukaan etenevä rituaali. Mikä siinä sitten oli vaikkapa jalkoja uittaessa vähän siemaista skumppaa.

  6. Olen aina vähän vierastanut kylpylöitä, sillä mulle pahimmillaan ne ovat meluisia perheiden puuhamaita. Mutta silloin, kun puhutaan tällaisista aikuisten hemmottelukeitaista, alkaa mielenkiinto heräämään. Tätä voisi ehdottomasti kokeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *