KOTIMAA - KYLPYLÄT

Lapin road tripin yllättäjä: Holiday Club Salla + kohdevinkit Sallaan

Kaupallinen yhteistyö: Holiday Club Resorts Oy* / Lomatestaaja-yhteistyö*

Saat -15 % alennuksen koodilla ’VEERA’ Holiday Clubin verkkokauppaan. Tarjous on voimassa 31.12.2020 saakka ja koskee kaikkia lomia saatavuuden mukaan. Hyvin ehtii siis vielä lomailla! 😉 

Aikaisemmassa postauksessa kerroin meidän Lapin road tripin ensimmäisestä stopista eli Kuusamon Tropiikista ja tällä kertaa vuorossa on meidän seuraava pysähdys eli Holiday Club Salla. Matkailualuetta yleisesti markkinoidaan ’in the middle of nowhere’ ja tämän osuvampaa lausetta en keksisi kuvailemaan Sallaa ja se on juuri paikan vahvuus – olisimme viihtyneet täällä huomattavasti pidempään.

Itä-Lapin erämaan alueelta löytyvä Holiday Club Salla tarjoaa kylpylähotellin sekä loma-asuntoja. Tällä kertaa majoituimme loma-asunnoissa, sillä hotellihuoneet ei ollut auki vielä – samoin kuin myös heidän Revontuli ravintolansa, jonka menua kuolasin ja harmittelin niin paljon, että ravintola ei ollut vielä auki.

Holiday Club Salla sijaitsee niin sanotusti ihan pelipaikoilla Sallassa, sillä se on aivan Sallatunturin kyljessä. Talvella ei ole tyyliin kuin lasketella suoraan rinteestä loma-asuntoon. 😀 Sellaista isoa ja turistimaista alppikylätunnelmaa (esimerkkinä Levi ja Ruka) ei kuitenkaan tuolla onneksi ollut, vaan luonto pääsee ympärillä hyvin oikeuksiin ja ei vieri vieressä ei ollut monta eri hotellia, kauppaa, matkatoimistoa, ravintolaa ja baaria.

 

Holiday Clubin pihasta lähtee myös ulkoilureitit.

 

Makkaranpaistoon laavullekin on vain 200 metrin kävelymatka loma-asunnoilta. Kelpaa katsoa Sallatunturin maisemia.

 

 

 

Sallassa majoituimme kahden makuuhuoneen Villas Sallatunturissa (100-225€/yö ja tänne mahtuu jopa kuusi henkeä – ei pahan hintainen), josta löytyi myös iso terassi grilleineen ja tietenkin sauna. Oma sauna on kyllä parasta, vaikka käytiin tunturikylpylässäkin lämmittelemässä.

Kuten muutkin Holiday Clubin loma-asunnot, varustelu asunnoissa on todella hyvä. Löytyy kaikki mahdolliset asiat ruuanlaittoon ja kauniiseen kattaukseen. Tunnelmaa saatiin kivasti luotua iltaisin myös omalla takalla, josta iso plussa.

Koirien kanssa matkatessa loma-asunnoissa on tavallaan kyllä puolensa, sillä varsinkin kaksi tuollaista super leikkivää tapausta mahtuu paremmin painimaan ja leikkimään. Toisaalta hotellihuoneista voit kävellä suoraan kylpytakissa kylpylään ja kaikki palvelut (lue: aamiainen) on ihan äärellä. Hauskaa oli Lapin road trippimme aikana kokea niin hotellihuoneita kuin myös loma-asuntoja.

 

 

 

 

 

 

Mitä tehdä Sallassa


Vaikka saimme super ystävällistä asiakaspalvelua kaikissa Holiday Clubeissa matkan aikana, pakko kyllä vielä erityisesti kehua respan henkilökuntaa Sallassa. Saatiin todella paljon kaikkia vinkkejä lenkkipoluille koirien kanssa sekä vastauksia kysymyksiimme, joten kannattaa ehdottomasti nykästä hihasta henkilökuntaa ja kysyä vinkkejä mitä kaikkea Sallassa kannattaa tehdä ja nähdä. Paikallisten vinkit on aina parhaita.

Se miksi hain Lomatestaaja-yhteistyöhön, oli se että pääsen tutustumaan kylpylöihin. Rakastan niitä. Sallan kylpylä oli meidän suosikkimme matkan aikana, joka oli yllätys meillekin. Pienin ja vaatimattomin kylpylä kiilasi meidän suosikiksi road tripilitä. Holiday Club Sallan tunturikylpylästä löydät siistit ja modernit perinteiset saunat, porealtaan, altaan matkauintiin, lasten altaan sekä isomman altaan erilaisten vesihierontapisteiden kera.

Saunan lauteilla oli mielenkiintoista keskustella paikallisen rouvan kanssa, joka kertoi sotahistoriasta alueella ja siitä, miten hänen perheensä on aikoinaan joutunut muuttamaan nykyiseen Sallaan ’vanhasta Sallasta’, joka siirtyi Neuvostoliitolle sotien myötä.

Sallan tuntutikylpylässä ihastuimme super rauhalliseen tunnelmaan ilta-aikaan (yleensä tämä on tosi ruuhkaista aikaa kylpylöissä), miellyttäviin löylyihin ja upeisiin maisemiin, jotka avautuivat kylpylän isoista ikkunoista: ruskaan peittynyt Sallatunturi. Upea näky. 

 

 

Salla on luontomatkaajan unelmakohde ja se on ehdottomasti alueen valttikortti. Tässä muutamia luontovinkkejä Sallaan:

 • laskettelu ja hiihto: 15 rinnettä lasketteluun ja 160 kilometriä hiihtolatuja, joista 42 kilometriä on valaistu. Haaveiltiin erittäin paljon talvilomasta Sallaan.
 • maastopyöräily – me saatiin käyttöömme e-fatbiket Salla Ski Resortin vuokraamosta, jolla oli mukava käydä ihastelemassa maisemia Sallatunturin huipulla. Alueella on aika kattavasti erilaisia pyöräilyreittejä, niihin voit tutustua täältä.
 • Salla on valokuvaajan unelmakohde, sillä erämaan luonto on super kaunista. Sallatunturin huipulta löydät myös hienon Salla-kyltin, josta kannattaa käydä ikuistamassa matkamuisto kameralle.
 • Alueen matkailukarttaan oli myös todella kätevästi merkitty hyvät spotit revontulien katseluun, joista pari on ihan Holiday Club Sallan vieressä. Kartta kannattaa napata Holiday Clubin respasta mukaan.
 • Sallasta löytyy myös todella kauniita vesiputouksia ja meitä edelleen harmittaa, ettei ehditty käymään Kullaojan vesiputouksella. Instagramin perusteella se on suoraan kuin satukirjasta.
 • Lukematon määrä erilaisia patikkareittejä, joille on helppo lähteä suoraan Holiday Clubin pihasta. Me käveltiin Sotkan Ämmin kierros, jonka varrella oli myös lumoava Sotkan lähde. En ole koskaan ennen nähnyt tuollaista lähdettä livenä, se oli kyllä upea näky.
 • Oulangan kansallispuisto tai Tuntsan erämaa on hyvä päiväretki kohde.

 

Sotkan Ämmin lähde oli upea näky.

 

 

Matkalla Sallatunturin huipulle.

 

 

Nyt on päikkärimaisemat kohdillaan: Sallatunturin huipulta upeat maisemat.

 

Taukopaikkoihin oli Sallassa panostettu – harvoin sitä tulee kiikkutuolissa luonnossa kahvit nautittua.

 

 

Lisäksi alueella on myös merkittävää sotahistoriaa, sillä ympäri kuntaa löytyy Talvisodan taistelukenttiä ja muistomerkkejä. Sota jätti arpensa myös luontoon, josta löytyy vieläkin sotatarvikkeita ja juoksuhautoja. Sallatunturin huipulla seistessä oli pysäyttävää katsoa alueita, joita menetettiin aikoinaan Neuvostoliitolle.

Salla matkakohteena teki meihin kyllä vaikutuksen, jonne ehdottomasti haluamme palata joku kerta uudelleen. Ruska oli upea näky Sallassa, seuraavaksi haluan nähdä jonkun muun vuodenajan Sallasta. Iso suositus Sallalle, täällä oli aivan omanlaisensa rauhallinen tunnelma.

Kiitos Holiday Club, kun mahdollistitte tämän matkan – tämä matkailun helmi olisi muuten voinut mennä ohi vahingossa. Seuraavassa postauksessa vikan Lapin ruskamatkamme kohde eli Holiday Club Saariselkä.

 

 

Mikä sinua kiehtoisi eniten Sallassa?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Instagramin (@veerapirita) Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

9 Comments on “Lapin road tripin yllättäjä: Holiday Club Salla + kohdevinkit Sallaan

 1. Salla kuulostaa kivalta matkakohteelta. Kyllähän se on luonto, joka siellä eniten kiinnostaisi. Kullaojan vesiputous on minullakin ollut muutamaan kertaan mielessä, mutta se olisi aina vaatinut varsin pitkän koukkauksen. Näyttävältä se kyllä kuvissa näyttää.

  1. Sitä se kyllä olikin! Todellinen matkamme yllättäjä. Harmittaa vietävästi tuo Kullanojan vesiputous. Oltaisiin todellakin käyty siellä, jos olisin yhtään aikaisemmin tajunnut ruveta selvittämään missä se tarkalleen on. Liian pitkä koukkaisu olisi tullut vikalle iltapäivälle. Ens kerralla PAKKO päästä sinne, niin upean näköinen.

 2. Kiitos, oli kiva lukea Sallasta, joka on itselle vielä aivan tuntematonta seutua. Oli pakko käydä katsomassa kuvia myös Kullaojan putoukselta, ja hienoltahan sen näyttää. Menee jatkoon 🙂

 3. Salla on ollut meidän perheen ykkönen jo vuodesta 2008, kesät talvet. Muutama viikko sitten tultiin juuri tuolta. Se on luonto ja rauha mikä sinne vetää.

 4. Morooo!
  Me on retkuiltu vaimon kanssa Sallassa vuodesta 1997…
  Pari suositusta seuraavalle kerralle.
  https://www.suomenvesiputoukset.fi/vesiputoukset/suomen-vesiputoukset-luettelossa/salmijoen-putous/
  Helppo saavuttaa.

  Kullaojan putouksen kävimme tutkimassa kesällä 2020. Hieno, mutta +50km soratietä suuntaansa.
  Tuntsan suunnalla mahtava Nuoluskuru.
  Tuonne Tuntsalle kannatta varata päivä tai kaksi. Teltta mukaan.

  https://www.retkikartta.fi/?mapId=6013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *