Matkavinkki Kuopioon: sauno Saanassa
KOTIMAA - KYLPYLÄT

Kuopion Saana: saunomista ja rentoutumista

Matkavinkki Kuopioon! Näin ensimmäisen kerran muistaakseni maininnan Kuopion Saanasta Mondossa ja siitä lähtien takaraivossa on tasaisesti kolkuttanut, että pitää päästä käymään täällä. Viime viikonloppuna oli se hetki, kun suunnattiin päiväreissulle Kuopioon ja pääsyy tietenkin oli saunominen ja rentoutuminen Matkailukeskus Kuopion Saanassa.

Kuopion Saana on jokunen vuosi sitten perustettu Kuopioon, Bellanrantaan. Sauna ja spa -tilojen lisäksi täällä on erittäin houkuttelevan näköinen lähiruokaan pohjautuva ravintola, jossa oli muun muassa brunssia tarjolla. Voin kuvitella miten kiva täällä on istua kesäpäivää, sillä terassialue oli laaja. Miljöö muisuttaa paljon esimerkiksi Helsingin Löylyä, mutta pisteet siitä, että Saanan kokonaisuus on monipuolisempi altaineen.

Pääsyliput kannattaa varata etukäteen verkkokaupasta tai soittamalla, sillä paikka on suosittu. Me taktikoitiin viikonlopun hiljaisin hetki eli suunnattiin päiväsaunaan heti, kun ovet aukesivat klo 11. Tuohon aikaan oli oikein rauhallista. Olisiko parin tunnin aikana ollut max. 20 henkilöä tuolla. Heillä on rajallinen määrä pukukaappeja, joten saunomiseen on aikaa pari tuntia. Rannekkeen voi käydä palauttamassa kahden tunnin ajan päätyttyä ja voit jatkaa laittautumista pukuhuoneen edustalla olevissa tiloissa.

 

Matkavinkki Kuopioon: sauno Saanassa

 

Matkavinkki Kuopioon: sauno Saanassa

 

 

 

Kotimaan matkailua parhaimmillaan: Kuopion Saana


Kallaveden rannalla sijaitsevasta Saanasta löytyy iso 30-paikkainen sauna. Puhuttiin lauteilla istuessa, että ikkunoita olisi voinut rakentaa piirun verran korkeammiksi, sillä silloin maisemat lauteilta pääsisivät parheiten oikeuksiinsa. Lisäksi pihalla on erillinen savusauna, jossa oli mukavan pehmeät löylyt. Kylpylän ulkoalueilla on savusaunan lisäksi kaksi lämminvesiallasta. Saunojen lisäksi saanassa on sisäporeallas, kaksi putoussuihkua, elämyssuihku ja lämmitettäviä lepotuoleja.

Saana on vain aikuisille klo 20 jälkeen ja siellä on anniskeluoikeudet. Lisäksi Saanassa on myös VIP-sauna poreammeineen.

Saana on tunturi. Mutta se on myös savoa ja tarkoittaa saunaa. Kuopion Saana on tosin paljon muuta, kuin pelkkä sauna. – Saana

Kaikin puolin Saana oli juuri niin ihana, kuin olin kuvista päätellyt. Kannattaa ehdottomasti käydä täällä, jos olet Kuopion suunnilla. Täydellistä tekemistä Kuopiossa. Ainoa miinus on pakko mainita tähän loppuun, että yhteydenpito takkuili aika pahasti. Jos Saana ei olisi ollut todella iso pakkomielle itselleni, olisin jättänyt menemättä. Minulla oli muutama asia, jota halusin tiedustella etukäteen. Laitoin asiasta kaksi sähköpostia, Instagramissa viestiä sekä soitin noin kymmenen kertaa kolmena eri päivänä aukiolojen puitteissa, ennen kuin sain yhteyden työntekijöihin. Palvelu oli hyvää, kunhan siihen ensiki pääsi käsiksi. Voin kuvitella, että moni olisi luovuttanut jo puolet aikaisemmin. Onneksi itse paikka oli kiva, joten ei tarvinnut ’turhaan’ tavoitella työntekijöitä.

Tykkäätkö kylpylöistä ja saunoista kotimaassa matkaillessa? Löydät niitä lisää täältä.

 

Matkavinkki Kuopioon: sauno Saanassa

 

 

Matkavinkki Kuopioon: sauno Saanassa

 

 

 

Tällaiset Saanan kaltaiset rentouttavat saunamaailmat ovat kyllä niin meikäläisen juttu. Jos matkakohteessa tällaisia näen, niin pitää lähes poikkeuksetta käydä testaamassa. Mitä mieltä itse olet näistä? Mistä löytyy paras sauna Suomesta?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

InstagramTiktokFacebookBloglovin tai Blogit.fi

 

 

 

2 Comments on “Kuopion Saana: saunomista ja rentoutumista

  1. Harmi, ettei Saanaa vielä silloin ollut, kun asuin Kuopiossa. Olen monta kertaa miettinyt, että pitäisi käydä siellä. En kyllä voi sanoa olevani ”kylpyläihminen”, mutta Saana vaikuttaa kuitenkin sen verran kivalta, että pitää yrittää jollain Kuopion-reissulla ehtiä käydä testaamassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *