KOTIMAA - MAJOITUS

Uniikki majoitus Lapissa: Arctic Skylight Lodge Äkäslompolossa

Kiinnostaako uniikit majoitukset Lapissa? Parin kilometrin päässä Äkäslompolon kylästä löytyy aivan mieletön Arctic Skylight Lodge, jossa majoituimme loppukesästä. Tänne on myös lemmikit tervetulleita, meidän Hilla ja Kyösti viihtyi myös todella hyvin.

Arctic Skylight Lodge sijaitsee virallisesti Muonion kunnan alueella, mutta on lähempänä Äkäslompoloa / Yllästä. Meille tämä tuli tutuksi viikon mittaisella yhteistyömatkalla Discover Muonion kanssa illallisen merkeissä. Ihastuttiin paikkaan niin paljon, että varattiin yhteistyömatkan päättymisen jälkeen vielä ihan omaan piikkiin majoitus täältä. Paikka on avattu viime vuonna ja se on aivan upea matkakohde. Tänne kannattaa tulla pelkästään jo ruoan perässä, mutta suosittelen kyllä majoittumaan myös täällä.

Majoituksen hinnat vaihtelevat sesongin mukaan ja meidän yöpyminen oli jotain 150 euron luokkaa sisältäen laadukkaan aamiaisen. Uskoisin, että hinnat kyllä nousee tuosta jonkun verran, kunhan ihmiset alkavat vielä enemmän matkustamaan ja talvella luonnollisesti kalliimpaa. Mutta on kyllä jokaisen euron arvoinen, lupaan.

 

ylläs majoitus

 

 

koiraystävällinen majoitus Ylläksellä

 

uniikit majoitukset lapissa
Miettikääpä tämä revontulien aikaan – toimii!

 

 

 

Sauna ja poreamme on paras Ylläksen seudulta


Yksi parhaimmista asioista Arctic Skylight Lodgessa oli ehdottomasti heidän lasisauna, jacuzzi sekä rappuset, joka johtaa uimaan jokilaaksoon. Tämä oli ehkä se pääsyy, miksi haluttiin tulla tänne vielä viikon työmatkan päätteeksi. Onhan tuo nyt aivan mieletön kokonaisuus. Katso Tiktokista millainen matka meillä oli Arctic Skylight Lodgessa – tästä näet hyvin miten ihana paikka tuo saunan miljöö on. 

Tätäkin voit varata ilman majoitusta: 1,5 tuntia maksaa 100 € + 20 €/hlö. Ihan mieletön kokonaisuus. Sisälle ei saa tulla koirat, mutta Hilla ja Kyösti viihtyi hyvin terassilla täällä sillä välin, kun me nautittiin poreammeesta. Katsotaan, josko varattaisiin tämä myös meidän talvilomalle Ylläkselle. Olisi varmaan aika kivaa olla tuossa porealtaassa myös talvisissa maisemissa.

 

arctic skylight lodge

 

arctic skylight lodge

 

Arctic Skylight Lodgesta löytyy myös todella laadukas ravintola, jossa lautaselta löytyy paikallisia makuja ja lähiruokaa. Todella laadukas ravintola. Olimme viime vuonna vuodenvaihteessa Ylläksellä ja käytiin tuolloin Aurora Estatessa uudenvuoden illallisella, nyt pöytävaraus on tälle vuodelle uudeksivuodeksi Arctic Skylight Lodgesta. Ihanaa, että seudulta löytyy useampikin super laadukas ravintola.

Jos ja kun matkailet täällä Ylläs-Muonio suunnalla, niin tässä vielä kootusti matkavinkkejäni seudulle:

.. Jos muuten tulee jotain matkavinkkejä Muonio-Ylläs-Levi akselille, niin kerro kommenteissa. Ollaan vuodenvaihteessa viikko täällä, niin matkavinkit on tervetulleita.

 

arctic skylight lodge

 

ravintolat ylläs

 

 

Millaisissa uniikeissa majoituksissa olet majoittunut?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Instagram, Tiktok, FacebookBloglovin tai Blogit.fi

 

 

 

7 Comments on “Uniikki majoitus Lapissa: Arctic Skylight Lodge Äkäslompolossa

  1. Tuo näyttää kyllä todella kivalta paikalta. Igluissa ollaan käyty joitain kertoja, mutta nyt on noita tämänkaltaisia alkanut näkymään myös. Sen verran pohjoisessakin tuo on, että mahdollisuudet revontuliin on olemassa, jos vain sattuu kirkas sää. Meillä ei iglumajoituksissa vielä ole sellaista tuuria käynyt.

  2. Näyttää kyllä hienolta! Tuolla olisi kiva ottaa irtiotto arjesta. Ja koiraystävällisyydestä ekstrapisteitä 😉

  3. Hieno on majoitus! Suomessa olisi potentiaalia vielä paljon enemmän tällaisille luonnonläheisille majoituksille. Eiköhän moni jo olemassa oleva majoittaja, jolla vielä on metsäistä tonttia jäljellä, voisi rakentaa muutaman tyylikkään mökin suurin ikkunoin metsän siimekseen tai vaikkapa jurtan, jos mökki on liian iso investointi. Tällaiset erikoismajoitteet laajentaisivat varmasti matkustajakuntaa.
    https://lomatrio.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *