KYLPYLÄT - TALLINNA

Yhdistetty kirppari- ja kylpylämatka Tallinnaan sekä kirpparivinkit

Viime viikonloppuna tehtiin Tallinnaan yhdistetty kirppari- ja kylpylämatka. Alun perin matkasta oli tarkoitus tulla puhdas kylpyläloma hierontoineen, mutta koska otimme auton mukaan päätettiin yhdistää tähän myös kirpparikierros. Tallinnan kirpparit kyllä yllätti positiivisesti etenkin hinnoillaan ja tarjonnallaan – kyllä kirpparihaukkaa hemmoteltiin.

Matkustin ensimmäistä kertaa autolla laivassa ja tämä olikin yllättävän vaivatonta, olin ennen tätä ollut aina siinä oletuksessa, että se olisi jotenkin hankalaa ja hidasta. Meitä oli matkassa neljä ja meidän autopaketti maksoi meno-paluuna 238€ Eckerö Lineltä. Bongasin itse asiassa myös Maa Quzuu -matkablogista postauksen liittyen Eckerö Linen Finbo Cargoon, jolla matkustetaan edullisemmin autolla Viroon. Ensi kerralla voisin kokeilla tätä, jos ja kun teen toisen kirppari-iskun Tallinnaan. Puhuttiin myös, että voisi olla hauskaa tehdä sellainen kirpparikierros Viroon, Tallinnan ulkopuolelle.

Matkamme alkuperäinen tarkoitus oli hemmottelu- ja kylpyläloma Viimsi Spahan, sillä ihastuin heidän K18 -kylpylään kesän polttareissa täysin ja haluisin tuoda Jussin tänne. Matkaseurana meillä oli miun vanha opiskelijakaveri matkailun restonomi opiskeluajoilta sekä hänen avopuolisonsa. Varattiin ’romantiikkapaketit’, johon kuului siis majoitus, K18 -kylpylän käyttö, yhteinen kahden hengen hieronta, yrttikylpy kahdelle sekä myöhäisempi huoneen luovutus. Hintaa paketilla oli 179€, mutta maksettiin 25€ lisää, jotta saataisiin superior-huoneet.

Itse hotellia ei oo kovasti kehuminen – aamupala oli aika mitäänsanomaton (ja näin lapsettomana ihmisenä aivan liian meluisa) sekä superiorhuone oli, hmm no aika perus. Sänky oli onneksi mukavan pehmeä ja laadukkaan oloinen. Toisaalta ei tultu tänne hotellin perässä, vaan pelkästään kylpylän ja hoitojen perusteella eikä vietetty itse hotellihuoneessa aikaa ollenkaan nukkumisen lisäksi.

 

Superior-huone

 

 

Tuota kylpylää en osaa kyllä kehua tarpeeksi, sillä se on ihana ja super rentouttava. Viimsi sijaitsee reilu 10 kilometriä Tallinnan keskustasta, joten sen takia se ei varmaan ole niin ruuhkainen mitä se voisi olla. Me oltiin liikenteessä lauantai-iltana eli odotetusti ruuhkapiikkinä ja meno kylpylässä oli sopiva.

Kylpylästä löytyy monta erilaista saunaa: höyry, suola, muta, hamam ja perinteinen. Suolasaunassa saat hieroa itseesi suolakiteitä ja mutasaunassa Saarenmaan mutaa. Perinteisessä saunassa on parin tunnin välein saunarituaaleja saunamestarin kanssa, kannattaa ehdottomasti osallistua. En halua paljastaa rituaaleista enempää, mutta mielenkiintoista ja rentouttavaa se oli.

Saunojen lisäksi kylpylästä löytyy ihana japanilainen onsen-kuumavesiallas, jossa on super lämmintä vettä sekä kylmäallas, poreamme ja allas, jossa pääset nauttimaan juotavia. Ja totta kai virolaisesta kylpylästä löytyy myös tupakkahuone. Tää oli kyllä aika vitsi, mutta mitä muutakaan sitä voi odottaa? 😀

Yhdeksi yöksi voin suositella Viimsi Spata, kylpylän kuvat silmissä sillä se on ihana. Jos nälkä yllättää, niin ei tarvitse lähteä edes keskustaan asti. Sillä mun yksi lemppariravintola Noa on ihan viiden minuutin ajomatkan päässä meren rannassa ja kannattaa ehdottomasti mennä ennemmin tänne syömään kuin jäädä hotelliin tai turhaan matkustaa keskustaan asti. Jälleen oli herkullisia makuja ja hyvää palvelua – ei voi kuin suositella.

 

 

10x kirpparivinkit Tallinnaan


Noniin ja nyt niihin kirpparivinkkeihin, joita onkin moni jo kysellyt. Yllätyin, kun niin moni Instagramin puolella kyseli aiheesta ja toivoi blogipostausta aiheeseen liittyen, joten tässä se nyt tulee. Kiva, että aihe kiinnostaa myös muita. Meillä oli tosissaan auto mukana, joten meidän oli näppärä liikkua myös keskusta-alueelta vähän kauemmaksi. Lisäksi ostettiin sen verran tavaraa, ettei olisi ollut toivoakaan saada niitä käsin laivaan ja kotiin.

Toisaalta, varmasti pärjäät myös kirpparikierroksella ilman omaa autoa – moni näistä on kävelymatkan päässä toisistaan sekä lisäksi julkiset kulkee hyvin Tallinnassa tai vaikka Uber, jos satut tekemään enemmän löytöjä.

Oltiin la-su akselilla liikenteessä ja meidän harmiksi osa paikoista mitä oltiin jätetty sunnuntaille, olivat kiinni. Vinkkaan ne myös tähän, koska ne vaikutti lupaavilta. Tämän lisäksi vinkkaan myös pari kirpparia edellisiltä reissuilta, joissa kannattaa ehdottomasti käydä.

 

 

Kopli Couture Munga 2

Kopli Couture tuli tutuksi parii kesää sitten ja ihastuin tähän paikkaan täysin. Tällä kertaa ei ehditty täällä käymään, mutta jos ymmärsin oikein niin paikka on muuttanut. Täältä löytyy paljon erilaista vintagea ja second handia sekä sisustus paikassa on aivan ihana. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!

 

Kopli Couture

 

 

Humana Vintage Kotzebue 27

Tein etukäteen tutkimusta Jodelissa @kirpparit -kanavalla, jossa kyselin vinkkejä Tallinnaan. Humanaa moni vinkkasi, muttei valitettavasti ehditty käymään täällä. Heillä on monta liikettä, mutta ymmärsin että nimenomaan tämä Kotzebuen Humana on se juttu. Jos oot känyt täällä, niin kerrohan kommenttikenttään lisää kokemuksia!

 

Balti Jaama Turgin yläkerta (Kopli 1)

Kauppahallia muistuttuva Balti Jaama Turg on ihana paikka – alakerrasta löydät paljon erilaisia ruokapaikkoja ja yläkerta on kunnon kirpparihaukan paratiisi: löydät useamman vintage-vaateliikkeen sekä lukuisia antiikkiliikkeitä. Hintataso on kieltämättä aika kova täällä verrattuna muihin, mutta löytöjäkin voi tehdä.

En tiedä mikä aivopieru mulle on iskenyt, sillä ennen viime viikonloppua en ole koskaan ennen mennyt yläkertaan. Nopeasti vilkaistuna yläkerta on näyttänyt vain sellaiselta halpahallilta, missä myydään kaiken maailman kopiokrääsää, mutta suureksi iloksi sinne kätkeytyi paljon kivoja helmiä.

 

Vintagea Balti Jaama Turgissa

 

 

Yläkerrasta löytyi myös uusia tuotteita myyviä liikkeitä

 

Antiikkia löytyi paljon

 

 

 

 

Sõbralt Sõbrale (useampi sijainti)

Sõbralt Sõbrale eli ystävältä ystävälle on kirppariketju, joita löytyy useampi Tallinnasta – myös aikaisemmin mainitusta Balti Jaama Turgista, mutta se oli meidän harmiki juuri sunnuntaina kiinni. Tämän ketjun tuotto menee hyväntekeväisyyteen ja täältä löytyy pitkälti vaatteita, astioita ja kodin muuta pientavaraa.

 

Paavli Kaltsukas (Paavli -kadulla monta eri rakennusta)

Paavli Kaltsukas on tullut tutuksi aiemmilla Tallinnan kierroksilla ja se koostuu monesta eri rakennuksesta. Kirppari on valtava ja täällä riittää koluttavaa vaatteista kodin tavaraan.

 

 

Kalamaja Vanakraami Pood (Vabriku 7)

Harmitti kyllä niin paljon, etten ottanut kunnolla selvää Kalamaja Vanakraami Poodin aukioloista, sillä se olikin sunnuntaina kiinni kun mentiin kolkuttelee ovelle. Tätä kirpparia odotin tyyliin eniten ja nyt se jäi sitten näkemättä. Onneksi paikka sijaitsee hyvällä paikalla Balti Jaama Turgin lähellä, joten näillä suunnilla tulee varmasti liikuttua.

Vaikka paikka on pieni, siellä on todella hyvä valikoima ja hinta-laatusuhde kohtaa. Jos joku on käynyt täällä, niin kerrohan omia kokemuksia!

 

Viimsi Mega Kirbukas (Randvere tee 9)

Tämä kirppari löytyi vähän sattumalta, sillä se sijaitsi meidän Viimsi Span vieressä ruokakaupan alakerrasta. Tänne ei ehkä asiakseen kannata ajaa, muta jos olet valmiiksi jo suunnilla niin sisään vain. Täällä hinnat oli yllättävän korkeat, se tosin selittyi varmaan sillä että täällä oli omat kirpparipöydät, jotka jokainen oli hinnoitellut itse. Valikoima koostui lähinnä vaatteista ja lasten tarvikkeista.

 

 

Magda Misjonipood Tammsaare tee 89

Magda Misjonipood on Mustamäen lähiöstä löytyvä helmi Tammsaaren ’ostoskeskuksesta’ oli ehdottomasti mun suosikki, täältä tein upeita löytöjä todella edullisesti. Vaikka tänne on vähän matkaa keskustasta, niin suosittelen lämpimästi tänne tulemista. Täältä löytyy astioita, huonekaluja, vaatteita ja erilaisia käsitöitä. Löysin muun muassa norjalaisen villapaidan, mummojen villapaidan sekä todella upeita käsin tehtyjä värikkäitä tyynyjä.

Paikka oli todella edullinen. Ostin tyynyt eurolla ja Balti Jaama Turgin yläkerrasta antiikkiliikkeistä löytyi saman tyylisiä ja hintaa näillä oli 18 euroa. Järkky hintaero.

 

 

 

 

Telliskiven lauantaikirppari (Telliskivi tn 60)

Jos ja kun olet lauantaisin liikenteessä Telliskiven alueella, kannattaa suunnata myös Telliskiven kirpparille. Kesäisin piha-alueella ja talvella sisätiloissa. En oo ihan varma missä se siellä tarkalleen talvisin on, koska oon käynyt kesäisin vain heidän kirpparillaan. Myyjiä on ollut todella paljon ja sieltä löytyy kaikkea mahdollista.

 

Uuskasutuskeskus (monta osoitetta – me käytiin Tatari 64 ja Mustamäe tee 5)

Uuskatuskeskukset on sama kuin meidän kierrätyskeskukset, jotka olivat todella edullisia. Heiltä näyttäisi löytyvä kuusi eri kierrätyskeskusta ja etenkin tuota Tatarin kierrätyskeskusta voin suositella. Löysin sieltä lampun ja astioita. Täällä oli aika kivasti myös huonekaluja ja jos olisimme olleet kahdestaan liikenteessä eli autossa olisi ollut enemmän tilaa, olisin ostanut valkoiset pinnatuolit jotka maksoi kolme euroa kappale. Kyllä, kolme euroa. Todella halpaa.

 

 

Ootko käynyt kirppareilla Tallinnassa – millaisia kokemuksia sulla on?

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Instagramin (@veerapirita) Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

10 Comments on “Yhdistetty kirppari- ja kylpylämatka Tallinnaan sekä kirpparivinkit

  1. Näyttääpä osa aika viehättäviltä kirppareilta. En ole oikein koskaan jaksanut kierrellä ja tonkia kirppareita, sillä en pidä shoppailusta, mutta tuollainen kaunis ja järjestelmällinen kirppari sopisi minullekin 🙂

    Ja kiitos spa-vinkistä. Heti sain idean tulevaan matkaan.

  2. Kirpparit on kyl kivoja, vaikka tosin enemmän tykkään just sellasista missä on ihmiset itse myymässä omia romujaan. Tuolla Telliskiven ulkokirpparilla ollaan pari kesää sitten käytykin. Näitä voisi kyllä harkita kun silloin tällöin tuolla suunnalla tulee autolla liikuttua. Ja miksei voisi kokeilla tuota kylpylääkin. Kiitos vinkeistä.

  3. Olen käynyt Tallinnassa vain kerran (kyllä, oikeasti!), joten tästä postauksesta sai monta hyvää vinkkiä tulevaisuuteen. Tykkäsin kuitenkin Tallinnasta sen verran, että sinne olisi mukava palata, etenkin kesäaikaan!

  4. Hei jes, olin juuri kuun alussa Tallinnassa pariskuntareissulla ja pohdittiin, josko ensi kerralla yhdistäisi Viimsin + Noan. Kirppareista se Kalamajan kauppahallin yläkerta tuli tutuksi, melkoista neuvostoromantiikkaa!

  5. Kiva tällainen ”teemapostaus” kirpparivinkeistä! Salaa aina kadehdin ja hämmästelen ihmisiä, jotka löytävät kirppareilta vaikka mitä upeita tavaroita ja vaatteita – minä en ikinä löydä mitään! Silti aina välillä käyn niitä kiertelemässä, etenkin ulkomailla ollessa. Suosikkini on ollut Berliinissä Mauerparkissa sijaitseva valtava ulkokirpputori, jossa oli kaupan kaikenlaista oikeasti vanhaa, eikä viime vuoden Vero Modaa, kuten Suomessa kirpparit usein tuntuvat olevan. Aivan ihana paikka fiilistelyyn, vaikka en mitään ostanutkaan kotiin.

  6. Pitäisi kyllä taas suunnata Tallinnaan ja samalla voisi muutaman kirpparinkin katsastaa ruokamatkailun ohessa ☺️ Välillä tuntuu Suomen kirppareita kierrellessä, että hinnat on ihan järkkyjä, joten kiinnostaisi nämä Tallinnan löytökeitaat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *