MAJOITUS - THAIMAA

Hotelli Koh Koodilla: Koh Kood Resort, Thaimaa

Koh Kood Resort on yksi mieluisimpia majoituksia Aasiassa, missä oon koskaan ollut. Suurena vaikuttavana tekijänä tässä oli se, että valittiin normaalin budjetin yläpuolelta majoitus tällä kertaa – yleensä majoitun noin 10-20 euron majoituspaikoissa Aasiassa.

Tällä kertaa haluttiin lomailla ensimmäinen viikko hyvissä puitteissa rannan ääressä ja siinä onnistuttiin tosi hyvin. Koh Kood Resortiin on matkaa satamasta noin puolen tunnin ajomatka ja matkat Bangkokista irtoaa alle 900 bahtilla, me maksettiin tullessa pikkaisen liikaa vaikka oltiin katsottu oikea hinta netistä. Onneksi lähtiessä takaisin Bangkokiin saatiin oikea hinta.Kenelle: pariskunnat, perheet, rentouttavaa ja rauhallista lomaa etsivät. Hyvä vaihtoehto sellaiselle, joka etsii läheltä Bangkokia rantaa – matkoihin menee noin 6-8 tuntia.

Budjetti: yksi yö maksoi reilu 50€ tuulettimella ja pikkaisen enemmän ilmastoinnilla. Me pärjättiin oikein hyvin pelkän tuulettimen voimin. Bungalowien hinnat on jaettu kolmeen eri sesonkikategoriaan.

 

img_7308.jpg


 


img_7306.jpg

 

Ruoka: syötiin lähes kaikki ateriat meidän resortilla, sillä välimatkat oli suhteellisen pitkät kävellen sekä pimeys vaikutti siihen, ettei illalla tullut lähdettyä mihinkään kauemmaksi skootterilla, sillä meidän kotitie oli tosi huono, pomppuinen ja mutainen. Joka ilta grilli syttyi tulille, josta sai herkullista ja tuoretta ruokaa. Saaren iltaelämä on lähes kuollutta, joten oli järkevin (ja helpoin) ratkaisu pysyä kotikulmilla. Hintataso ravintoloissa oli suhteellisen alhainen, kuitenkin selkeästi korkeampi kuin esimerkiksi Bangkokissa.

 


 

img_7563.jpgAktiviteetit: monipuolinen ja edullinen tarjonta. Oli kivaa huomata, ettei näitä ollut hinnoiteltu liian korkealle. Löytyy joogatuntia, välinevuokrausta (kajakki, snorklausvälineet, SUP-lauta, skootteri), hierontaa ja erilaisia retkiä. Lisäksi resortilla oli mukava oleskelualue, jossa oli muunmuassa kirjoja ja toimiva netti someiluun. Paras aktiviteetti oli ylivoimaisesti loistava, kirkasvetinen ja puhdas ranta. Aurinkotuoleja oli riittävästi, niihin mahtui ongelmitta löhöämään ja nauttimaan auringosta!


Plussat:

+ henkilökunta oli tosi ystävällistä ja mukavaa porukkaa. Aidosti kiinnostuneen oloisia sinusta ja kertoi hyviä vinkkejä saarelta.

+ en voi kylliksi hehkuttaa rantaa, se oli ihana!

+ lisäksi biitsikaistale soveltui myös hyvin snorklaamiseen: sillä 100 metrin päässä oli kivikkoinen alue, jossa oli rutkasti tarjolla merenalaista elämää kaloineen ja muineen.

+ rauhallinen feng shui, mieli lepää.

+ aamupalabuffee, joka kuului hintaan. Monipuolinen ja laadukas.

+ bungalowin sisustus oli herttainen.

+ iltaisin oli tosi paljon itikoita, mutta henkilökunta oli asettanut ravintolaan ja baariin niitä itikkasavuhärpäkkeitä – kertokaa mulle sen oikea nimi! 😀

+ paikan koirat oli yltiösöpöjä.
img_7632.jpg

img_7549.jpg

 

Miinukset:

– parina viimeisenä päivänä turisteja tuli enemmän, joka näkyi ravintolassa ”ei oo:na” monessa eri raaka-aineessa ja annoksissa. Tämäkään ei sinänsä haitannut, kyllä saatiin silti majat täyteen. Melkein keksimällä keksiä piti tähän kohtaan joku.

– käärmeet, Jussin jalan vierestä luikerteli ekana iltana käärme. Niitä mä sitten varsinkin yön hämärällä kuljeksiessa ”pelkäsin”.

Täydet viisi tähteä! *****

 

Veera

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

2 Comments on “Hotelli Koh Koodilla: Koh Kood Resort, Thaimaa

 1. Moi! Asun bangkokissa ja oon miettinyt kyllä tunti kausia, että mihin saarelle sitä lähtis. En oo siis ikinä ennen käynyt Thaimaassa, enkä missään saarilla, muutin tänne suoraan Bangkokiin lentäen Elokuussa. Tehtiin kauhee virhe poikaystävän kanssa marraskuussa ja mentiin tonne Koh Larnille ekaa kertaa minne pääsee Pattaysta.. se oli lähin saari ja meillä oli vaan vkloppu aikaa, mutta olihan se ihan kamala turistirysä ja muutenkin kamala paikka. Ei enään uusiksi. Kaveri kertoi olleensa Ko Makilla, mikä on näköjään ihan Ko Koodin vieressä ja hän näytti Ko Makilta tosi upeita kuvia. Mistä toi teidän kyyti lähti bangkokista ja miten sen löysitte ? Ei tainnut siis olla mikään yleinen bussilinja vai? Miten kauan se kesti? Milloin olitte saarella minä kuukautena? 🙂

  1. Moi Janniina! 🙂

   Joo Koh Kood on aivan siinä Koh Makin tuntumassa, oliko muistaakseni noin 20 kilometriä vain välissä. Kannattaa kyllä ehdottomasti käydä Koh Koodilla, tykkäsin todella paljon ja sinne oli todella helppo mennä. Me buukattiin meidän matka ihan jostain perusmatkatoimistosta Khao Sanilta, varmasti jokaiselta kojulta saa hommattua matkat Koh Koodille. Muistaakseni myös esim juuri tää Koh Kood Resortkin tarjosi kyytejä, mutta ne oli todella kalliit.

   Meidät haettiin aamuyöstä meidän hotellilta ja lähdettiin minivanilla ajamaan kohti satamaa – olisko automatka kestänyt noin 3-4 tuntia, josta meidät sitten laitettiin lauttaan kohti Koh Koodia ja kun päästiin saarelle, niin hypättiin vielä jonkun tyypin kyytiin joka vei meidät suoraan hotellille. Tää kyyti oli ehkä elämäni helpoin matkustus ja kerrankin aikataulussa, sillä nehän on ihan vitsi välillä Kaakkois-Aasiassa. Matkatoimistossa sanottiin, että olette noin 12 maissa hotellilla ja naureskeltiin mielessämme, että ei muuten varmasti olla. Kuinkas kävikään, noin 12 maissa oltiin jo pulikoimassa upealla rannalla. Olisko koko matka pienine odotuksineen ja vastaavineen kestänyt 6-8 tuntia. Ei paha ollenkaan! Me oltiin marraskuun alussa reissussa.

   Toivottavasti vinkeistä oli apua Janniina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *