MIAMI

Katutaiteen värittämä Miamin Wynwood – mihin tämä vuosi oikein meni?

Miamin Wynwood ihastutti itseäni aikalailla tarkalleen vuosi sitten, kun olimme Miamin kaupunkilomalla sekä Karibian risteilyllä. Matkasta jäi monta postausideaa takataskuun, joita ajattelin jakaa pitkin tätä vuotta. Kuitenkin tänä vuonna on tuntunut hölmöltä kirjoittaa matkavinkkejä paikkaan, jonne ei kukaan oikein pääse ja siksi ulkomaan vinkkejä on ollut suhteellisen vähän blogissani.

Nyt ajattelin viskata tämä ajatukseni romukoppaan. Onneksi Miamiin varmasti vielä jossain vaiheessa pääsee (ja sitten voit palata tähän postaukseen uudestaan 😉 ) sekä haaveilu on aina sallittua, joten lähdetääs värikkääseen katutaiteen täyttämään kaupunginosaan eli Wynwoodiin.

Moni majoittuu Miamissa South Beachin läheisyydessä, me tehtiin tässä poikkeus sillä löydettiin todella kiva Airbnb-asunto 10 minuutin kävelymatkan päästä Wynwoodista. Vaikket majoittuisikaan lähellä Wynwoodia, tänne kannattaa ehdottomasti tulla. Matkaa South Beachilta on reilu kymmenen kilometriä.

Wynwoodin alue käsittää siis paljon, erittäin paljon värikästä ja puhuttelevaa katutaidetta, muraaleja, gallerioita, ravintoloita, kahviloita, baareja sekä paljon erilaisia putiikkeja. Tunnetuin näistä on Wynwood Walls eli seinätaidenäyttely, jossa oli paljon turisteja. Itse tykkäsin enemmän haahuilla poikkikatuja vailla määränpäätä, vaikka siis Wallsit ovat todellakin käymisen arvoinen paikka.

 

 

 

Wynwood Walls iltasella.

 

 

 

 

 

 

Wynwoodin TOP 5:

 1. Wynwood Walls – me käytiin täällä sekä heti kun portit aukesi sekä illalla, Wynwood Walls on ehkä tunnelmallisempi ilta-aikaan, jolloin on myös kiva nähdä Wynwoodin menevää iltaelämää.
 2. Kush ja Coyo Taco – molemmat paikat olivat itseasiassa niin hyvät, että käytiin niissä jopa kaksi kertaa syömässä viikon aikana.
 3. Wynwood Brewing – heidän sanojensa mukaan he ovat ensimmäinen pienpanimo Miamissa. Kannattaa maistella heidän olusiaaan Wynwoodissa, joita on saatavilla monissa paikoissa sekä heillä on myös oma tap room.
 4. Aamun ensimmäiset tunnit tyhjillä kaduilla ja muraaleilla – tämä oli parasta aikaa mielestäni myös valokuvien ottamiseen. Paikka on todella suosittu Instagramin perusteella ja täällä näkyikin lähes joka kadunkulmassa valokuvaussessioita ammattilaisista perusturisteihin.
 5. Zak the Baker – hallelujah mitä herkkuja. Jos sun pitää valita yksi aamiaispaikka Miamissa, niin se on kyllä tämä. Juteltiin jonottaessa paikallisen miehen kanssa ja hän osasi kertoa, että leipomo on todella suosittu paikallisten keskuudessa. Zak the Baker oli alunperin pieni koju kadulla ja nyt heillä on upea leipomo, joka on super tunnettu Wynwoodissa ja heillä on jopa 124k seuraajaa myös Instassa.

 

 

Kushista saatiin meidän reissun parhaat burgerit.

 

 

 

 

Zak the Bakerin avokado-kananmunaleipä

 

Suosittelen myös lukemaan Reason for Season -matkablogin Mirkan kirjoittaman postauksen Wynwoodista, jossa hän kertoo hyvin esimerkiksi Wynwoodin alkutaipaleesta.

Tunnistan itseni suorittavana matkailijana ja teen aina must see / do -listauksen etukäteen matkakohteiisin, joissa on paljon nähtävää – toki niihin jää myös aikaa hengähtää ja vain olla. Miami on ehdottomasti sellainen, jossa saisin helposti vaikka kuukauden kulumaan. Tein jopa meille viikko-ohjelman, jonka sisältöön voit tutustua täältä. Joskus olisikin ihan mielenkiintoista lähteä sellaisella matkalle, jonka määränpää selviäisi vasta lentokoneessa ja joku muu olisi suunnitellut sisällön. Vai olisikohan se vain liian stressaavaa itselle? 😀

 

 

Ai että maailma, minulla olisi yksi pyyntö: voisitko palautua entiselleen pian, jotta pääsisi taas palmujen alle lämpimään?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Instagramin (@veerapirita) , Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta.

 

14 Comments on “Katutaiteen värittämä Miamin Wynwood – mihin tämä vuosi oikein meni?

 1. Miamissa ei ole tullutkaan vielä käytyä. Nyt viime viikkoina on itselläni ollut sellainen olo, että olisi todella kiva päästä johonkin reissuun. Monena vuonna peräkkäin ollaan loppusyksynä oltu reissussa, mutta karanteeni joko kohdemaassa tai sitten matkan jälkeen Suomessa ei oikein houkuta. Saa nähdä milloinkohan matkustaminen oikeasti tulee taas olemaan helppoa.

 2. Vaikka olen Usassa ollut useita kertoja, niin Miami on tuttu vain lentokenttänä ja lentokenttäteiden ruuhkana. Kuvien perusteella melko chic paikka, kansainvälinen fiilis, ei niin peri amerikkalainen. Jos Karibialle sen kautta lennetään, niin voisi tutustua tarkemmin!

 3. Varmasti moni matkabloggaaja on tänä vuonna paininut samojen haasteiden kanssa. Itse tykkään lukea postauksia kaukokohteista pimeän talven keskellä. Karibian risteily on haaveena, toivottavasti samalla matkalla pääsee käymään Miamissa.

 4. Muistan seuranneeni reissuanne, vitsit miten nopeasti aika rientää! Kiva fiilistellä jenkkijuttuja, kirjoita vaan niitä tänne, jos varastosta löytyy 🙂 Oma Miamin reissu oli ihan pintaraapaisu, joten tämä alue jäi käymättä. Pienpanimo-taikasanasa toimii kyllä aina reissukumppaniin, joten ehkä vielä palaamme tuonne.

  1. Todellakin, aika menee niin nopeaa. Tuntuu, että oltaisiin joku pari kuukautta sitten oltu tuolla ja siitä on yli vuosi jo. Kyllä löytyy, joten pitää pikkuhiljaa julkaista näitäkin. Onhan niillekin kysyntää jossain vaiheessa, kunhan tämä korona tästä vähän hellittää.

 5. Miamissa olen kyllä käynyt, mutta Wynwood ei ole tuttu paikka, sellainen sopivasti boheemin näköinen paikka, kyllä tuolla varmasti viihtyisi.
  Salolainen matkatoimisto tekee tällaisia yllätysmatkoja joista ei tiedä kuin kuljettaja ja matkanjohtaja mihin sitten lopulta päätyy. Se on kyllä varsinaista heittäytymistä, kontrollifriikkinä minua vähän arveluttaisi lähteä mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *