MIAMI

Matka Miamiin ja kurkistus meidän ’viikko-ohjelmaan’

Juhannuksena ostimme yllättäen ensimmäisen Karibian risteilyn joulukuulle ja tähän samaan yhteyteen päätettiin sitten yhdistää myös kaupunkiloma Miamiin. En ollut koskaan erityisemmin toivonut varsinaisesti lomaa juuri Miamiin, mutta tilaisuuteen piti totta kai tarttua – lähtihän meidän risteily täältä. Nyt tämän matkan jälkeen toivon suuresti, että voi kunpa pääsisin takaisin. Miami yllätti täysin, se oli juuri minunlainen kaupunkilomakohde.

Mun mielikuvat Floridan toiseksi suurimmasta kaupungista perustui lähinnä muutaman ajatuksen ympärille: Dexterin tv-sarjaan ja sen murhauksiin (oli muuten pakko aloittaa kyseinen sarja uudestaan Miamin jälkeen), Will Smithin Miami -biisiin sekä Horatio Caneen C.S.I. Miamista tukka hulmuten Miamin lämmössä. Eli siis aika olemattomat mielikuvat vai mitä?

Miami on miljoonakaupunki, jonne saapuu paljon turisteja vuosittain. Tähän vaikuttaa suuresti myös se, että kaupunki on portti monelle risteilylle – juuripa vaikka Karibialle. Miami on super monipuolinen ja siellä on monelle eri matkailijatyypille jotakin: ison kaupungin sykettä, rantalomaa, luontoa lähellä (Evergladesin kansallispuisto), golfia ja muuta urheilua, lukuisien eri kulttuurien sulatusuuni, hyvää ruokaa sekä ostosmahdollisuuksia loputtomiin saakka – voin muuten kertoa, että oli aika horror ajankohta olla Black Friday -viikolla Miamissa.

Tässä postauksessa jaan enemmän käytännönvinkkejä Miamiin. Haluan esitellä mun suosikkikaupunginosat erillisissä postauksessa tarkemmin eli Wynwoodin, South Beachiin, Little Havanan ja Key Biscaynen. Meidän viikko Miamissa koostui noista kohteista sekä tämän lisäksi tehtiin päiväretket Kew Westiin ja Evergladesin kansallispuistoon. Ja koska Yhdysvalloissa oltiin, niin käytiin myös katsomassa Florida Panthersin NHL-peli. Samalla viikolla olisi tullut myös koripalloa, mutta passattiin tämä.

Jos jotkut aiheet kiinnostaa enemmän, niin oon linkannut muilta matkabloggaajilta aiheeseen sopivaa luettavaa.

 

 

 

 

 

 

Majoitus, liikkuminen ja lennot


Iso osa matkailjoista majoittuu South Beachilla / Miami Beachilla, mutta me varattiin Airbnb:n kautta huoneisto Downtownista. Tähän oli kaksi syytä: hintataso sekä tähän asuntoon kuului veloituksetta parkkipaikka. Meillä oli vuokra-auto Hertziltä alla koko viikon ja koska pysäköinti on super kallista, haluttiin että pysäköinti kuuluu majoituksen hintaan.

Meidän asunto maksoi viikolta noin 850 euroa ja tällä hinnalla ei todellakaan oltaisi saatu kivaa majoitusta hotellista. Lisäksi meidän huoneiston piti majoittaa loppuviikosta kaksi meidän lisäksi, joten tilaa piti olla. Moni suositteli meille suoraan auton vuokraamista, joka kyllä helpotti meidän lomaa paljon. Lisäksi noi päiväretket olisi voinut jäädä tekemättä ilman autoa. Meillä oli Hyundain kaupunkimaasturi alla ja se maksoi viikolta noin 300 euroa.

Koska rakastan euroja (tai no tässä tilanteessa dollareja), niin teen vielä tarkemman budjettipostauksen mitä meidän kahden viikon loma kokonaisuudessaan tuli kustantamaan.

 

Meidän vuokra-auto

 

Kannattaa huomioida majoitusta varatessa, että välimatkat ovat yllättävän pitkiä kaupungissa ja eri nähtävyydet on ripoteltu ympäri kaupunkia. Taksit ja Uberit totta kai kulkee, mutta julkinen liikenne voisi mielestäni olla laajempi. Meidän silmään pisti bussit ja joku yläilmoissa kulkeva ’minijuna’.

Freehand – hotellisuositus Miamiin / Suvin matkassa

Suomesta on suoria lentoja Miamiin muun muassa Finnairin kautta. Me lensimme Norwegianilla, sillä matkustuspäivät ja -ajat sopi meille paremmin. Meidän lennot oli 450 euron luokkaa ja ystäviemme suorat lennot Finskillä reilu 700 euroa.

Ensimmäistä kertaa elämässä muuten aikaero vaikutti omaan matkustamiseen, olin ensimmäiset kolme yötä ihan sekaisin. Nimimerkillä aamukahvit keiteitty 03-04 välillä. Toisaalta se on hyvä noin päin, niin pystyy aloittamaan päivän tekemiset ajoissa.

 

Auringonnousu meidän parvekkeelta

 

 

 

 

Miltä meidän ’viikko-ohjelma’ näytti eli must -jutut Miamissa


Apua, mistähän tämän listan aloittaisi? Miamissa on niiiin jäätävä määrä kaikkea tekemistä ja teki aika tiukkaa rajata viikon ohjelma. Itsehän piirsin ihan A4 kokoisen viikko-ohjelman, johon olin alustavasti kirjannut mitä mikäkin päivä ’pitää nähdä’, jottei sitten joku mielenkiintoinen asia jää vahingossakaan näkemättä. Oon sitä koulukuntaa siis, että tykkään valmistautua mahdollisimman hyvin etukäteen mitä haluan tehdä, nähdä ja syödä tulevassa matkakohteessa. 

Kannattaa muuten käydä katsomassa Instaramin puolella mun (@veerapirita) tallennetut tarinat Miamin kohdalta, sinne on kuvattu paaaaljon videoita jokaiselta päivältä. Avaan seuraavaksi meidän viikko-ohjelmaa vähän:

1. päivänä saavuttiin Miamiin iltapäivällä ja ensimmäisenä päivänä kävimme vain kaupasta aamupalatarpeet kotiin ekä kävimme Wynwoodissa (asunnolta kävelymatkan päässä) burgereilla Kushissa. Itse asiassa toi burgerpaikka oli niin hyvä, että kävimme jopa kaksi kertaa täällä. Erittäin harvinaista. Iso suositus noille burgereille!

 

 

Kushista saatiin meidän reissun parhaat burgerit

 

 

2. päivä oli kunnon tehopäivä: käytiin hakemassa vuokra-auto, joka ei ole koskaan ollut näin sujuvaa ja nopeaa. Ensimmäinen kerta, kun tiskillä ei ’pakkomyyty’ kaiken maailman lisävakuutuksia. Todella iso plussa! Tästä lähdettiin suoraan rantapäivää viettämään North Beachille Haulouver Beach Parkiin. Tänne sai näppärästi auton myös parkkiin viiden dollarin hinnalla koko päiväksi.

Iltapäivällä suunnattiin sitten nopeasti South Beachille / Miami Beachille ja tämän jälkeen vielä Little Havanaan, joka oli ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista ja värikkäistä alueista Miamissa. Alue on yksi maailman suurimmista kuubalaissiirtolaisten kaupunginosa ja täällä sai pienen maistiaisen siitä, miltä tuntuisi olla lomalla Kuubassa.

 

Haulouver Beach Park

 

 

Little Havanassa kannattaa suunnata suurin piirtein SW 8th Streetin kohdille, jonka läheisyydessä on eniten nähtävää (ja syötävää) sekä yksi mielenkiintoinen asia: Maximo Gomez Park, jossa voit seurailla kun paikalliset pelaa erittäin intohimoisesti dominoa. Kaduilla on myös useampi mielenkiintoinen putiikki, jossa kannattaa vierailla. Erityisesti sikarikaupat oli hauskoja, vaikken niitä itse käytäkään.

Jos kuubalainen ruoka maistuu, niin suosittelen ehdottomasti testaamaan Versaillesiin. Täältä iso suositus kuubalaisella voileivällä ja chevichelle. Älä säikähdä sisustusta, ruoka on todella hyvää!

Miamin Little Havana – Kuuba keskellä kaupunkia / Lotta Karoliina

 

 

Little Havana

 

 

Domino Park

 

Versaillesin kuubalainen ravintola

 

 

Tuliaisia kotiin (ei sikarit vaan nuo kädessä olevat hahmot)

 

3. päivä oli meidän ensimmäinen päiväretki eli road trip Key Westiin, josta oli tullut pieni pakkomielle itselle kuvien perusteella. Key West sijaitsee aivan Floridan kärjessä ollen samalla myös USA:n eteläisin kaupunki. Se miksi tästä oli tullut pakkomielle, oli Overseas Highway eli tie, joka yhdistyy silloilla Florida Keys -saariston läpi aina Key Westiin saakka.

Suuntaan meillä meni noin 4-5 tuntia pysähdyksineen, muun muassa Bahia Honda Parkin ja Seven Mile Bridgen takia. Maisemat on todella upeita täällä, joten kannattaa ehdottomasti pakata kamera mukaan. Tie on muuten suosittu pyöräilykohde eli tästä vinkki myös sporttilomalle.

Itse Key Westissä oltiin pari-kolme tuntia: käytiin rannalla pulahtamassa ja tutustumassa Key Westiin. Oli myös ihana saada jotain super ravitsevaa ja terveellistä syötävää, sillä käytiin tosi herkullisilla salaateilla Date & Thyme luomuputiikissa, josta saa myös ruokaa.

Key Westin nähtävyyksiä: eteläisin piste / Ja sitten matkaan

 

Overseas highway

 

Nähtiin matkan varrella myös kuuluisa Key deer, jonka näkeminen kuulemma tuottaa onnea.

 

 

 

 

 

 

4. päivä oli yksi mun suosikeista, sillä startattiin aamu aikaisin Wynwoodissa katutaidetta kierrellen. Se miksi haluttiin tulla tänne aamulla johtui kahdesta syystä: kadut olivat vielä tyhjillään muista ja valo on armollisempi valokuviin. Rakastan kaikkia paikkoja, jossa on paljon katutaidetta ja sitä täällä on jäätävä määrä. Me kierreltiin helposti pari-kolme tuntia aamulla täällä ja suunnattiin aamiaiselle Zak the Bakeriin. Huhhuh mitä herkkuja!

Juteltiin jonottaessa paikallisen miehen kanssa ja hän osasi kertoa, että leipomo on todella suosittu paikallisten keskuudessa. Zak the Baker oli alunperin pieni koju kadulla ja nyt heillä on upea leipomo, joka on super tunnettu Wynwoodissa.

Wynwood – katutaiteella koko maailman tietoisuuteen / Reasons for Seasons

 

 

Ei kannata kysyä edes mitä tässä kuvassa tapahtuu.

 

 

 

Zak the Baker

 

Zak the Baker

 

Täysillä vatsoilla siirryttiin Venetian Pooleille Coral Gablesiin ja onneksi suunnattiin, sillä tämä oli viimeinen päivä kun paikka oli auki ennen ’talvea’. Venetian Pool on kuin tehty täydelliseen lomapäivään, jolloin haluat nauttia auringosta ja ehkäpä tällä kertaa uima-altaista meren sijaan.

Kyseinen paikka oli niin erikoinen ja olin niin onnellinen, että tajuttiin tulla tänne tänä päivänä. Seuraavana päivänä olisi ollut liian myöhäistä tällä lomalla. Lähellä tätä on myös kuuluisa Biltmore Hotel, jonka edessä vähintään kannattaa käydä.

 

Venetian Pool

 

Biltmore Hotel

 

5. päivänä tultiin uudestaan Haulouver Beach Parkiin, sillä Miami Beach oli omaan makuuni aivan liian täynnä. Tultiin Haulover Beach Parkin eteläpäähän ja meidän onneksi tultiin juuri KOIRIEN rannalla ja siis tämä oli paras ranta ikinä. Uitiin ja nautittiin auringosta parhaimmillaan parinkymmenen koiran kanssa. Yks lappis oli aika ahne ja jopa meinasi väkisin kaivaa mun laukusta nakkipiilon ennen kuin sen omistaja tuli pelastamaan mun eväät. 😀

Koirille suunnatulle rannalle siis saa tulla myös muut ihmiset ja se on yhtä siisti kuin muut rannat. Oli kiva nähdä paikallisten meininkiä ja onnellisia Miami-koiria. Tää olisi kyllä ollut niin Kyöstin paikka.

Miamin parhaat rannat – esittelyssä viisi parasta rantaa / Rantapallo

 

 

 

Ilta meillä menikin sitten Wynwoodissa pyöriskelyyn, sillä kun olimme aamulla viimeksi ei mitkään kaupat olleet vielä auki. Nyt kierreltiin paljon eri putiikkeja, gallerioita ja vastaavia. Käytiin myös Wynwood Wallsien sisällä, joka on super suosittu.

Iso suositus myös Coyo Tacolle – elämäni parhaimmat tacot. Ei kannata säikähtää jonoa tuonne, se onneksi vetää aika nopeasti ja sekaan mahtuu istumaan.

 

Wynwood Walls

 

6. päivänä tehtiin miniretki eli lähdettiin kiitospäivää viettämään Key Biscayneen, jonne oli noin puolen tunnin ajomatka Downtownista. Oli aika siistiä, että valittiin juuri tämä päivä: paikalliset oli viettämässä kiitospäivää piknikin ja grillauksien muodossa.

Key Biscaynesta löydät vastakohdan Miamille: rauhaa, luontoa ja eläimiä (lue: jäätävä määrä pesukarhuja). Me parkkeerattiin majakan viereen nauttimaan yhdestä rantapäivästä lisää.

Parasta Miamissa: Key Biscayne / Lotta Karoliina

Iltapäivällä lähdettiin sitten tutustumaan North Beachin art deco-alueeseen, joka oli kyllä huikea. Kannattaa ehdottomasti kierrellä tässä pastillinvärisessä unelmassa ja ihailla arkkitehtuuria. Tämän jälkeen lähdettiin nappaamaan lentokentältä meidän Suomesta saapuvan matkaseurueen.

 

Key Biscayne

 

 

Art decoa

 

7. päivä oli retkipäivä yhteen odotetuimpaan paikkaan eli Evergladesin kansallispuistoon katsomaan alligaattoreita ja upeaa luontoa. Alun perin olin haaveillut air boatilla kulkemisesta suoalueella, mutta asiaan vähänkään enemmän perehtymisen jälkeen se oli ehdoton no go: air boatit ei tee hyvää kansallispuiston herkälle ekosysteemille. Asia oli siis helposti ratkaistu.

Käveltiin muutama reitti täällä ja jos aiot tutustua vain yhteen paikkaan, niin pidä huoli että se on Anhinga Trail. Se oli todella upea ja ihan ensimmäisten kymmenien metrien aikana bongattiin alligaattoreita vapaana luonnossa. Tämän jälkeen ajettiin myös Flamingoon, jossa päätettiin vuokrata kanootit.

 

 

 

 

 

 

Tämä oli kyllä elämäni huonoin päätös, sillä loppujen lopuksi jouduttiin kääntymään takaisin. Mulle oli aivan liikaa meloa vapaana elävien alligaattorien (ja bongattiin myös yksi krokotiili alligaattorien lisäksi) kanssa samassa joessa, vaikka suurin osa niistä hengaili joen reunalla.

Vaikkei alueella ole koskaan sattunut mitään ihminen kanootissa vs. krokotiili -kohtaamisia ja melomaan lähti kuin liukuhihnalla ihmisiä, sai minun mielikuvitus vallan. Eli siis jos olet yhtään varustettu paremmin hermoilla, niin eikun menoa vaan. Muut meidän seurueesta tykkäsi melontaretkestä tosin ja moni tuttu olikin suositellut tätä etukäteen.

Paluumatkalla Miamiin bongattiin melkein heti kansallispuistosta poistuessa winery-kyltti, joten käännyttiin ehdottomasti sinne. Löydettiin super siisti Miami Brewing Company, joka oli isossa hallissa jossa paikalliset olivat pelaamassa vanhoja pelejä ja nauttimassa pienpanimo-oluista. Maistettiin myös avokadoviiniä, joka oli hmm.. Mielenkiintoinen kokemus. Tää oli super siisti paikka ja ehdottomasti pienen mutkan arvoinen Evergladesin kansallispuistoon mennessä / palatessa.

Floridassa: Evergladesin kansallispuisto / Ja sitten matkaan

 

 

 

 

8. päivä oli meidän viimeinen kokonainen päivä ennen Karibian risteilyä Oasis of the Seasilla ja vietettiin eli Sawgrass Millsissä, joka on yksi USA:n isoimmista outletpaikoista. Syy miksi ajettiin näin kauas Miamista (olisiko ollut melkein tunnin ajomatka) oli se, että vastapäätä ostoskeskusta oli illan NHL-peli Florida Panthers – Nashville Predators, jonne olimme ostaneet liput.

Ostoskeskus on jäätävän kokoinen, meillä meni siellä joku kuusi tuntia ja silti jäi osa alueesta näkemättä. Oltiin liikenteessä Black Fridayn jälkeisenä lauantaina, joten porukkaa oli todella paljon liikenteessä. Hyvä säästövinkki autolla liikkuessa: ostoskeskuksen pihassa on ilmainen iso parkkipaikka, josta kävelet parissa minuutissa BB&T Centerille eli missä pelit on.

Miamin ostokset – shoppailijan paratiisi / Kerran elämässä

Mitä tehdä Miamissa / Kohteena Maailma (Rami on kertonut esimerkiksi urheilutapahtumista)

 

 

 

Huhhuh, tulipas selostettua tarkkaan meidän viikko Miamissa. Tiivistettynä älä jätä väliin ainakaan: Venetian poolia, Wynwoodia, Little Havannaa, South Beachia tai Evergladesin kansallispuistoa. 

PS. Jos sulla on heittää postaustoiveita liittyen Miamiin tai Karibian risteilyyn, niin ne on myös erittäin tervetulleita. Loppuvuosi ja tammikuun ensimmäinen puolikas oli todella kovaa haipakkaa elämäni monella osa-alueella, joten nyt on ihana kun pääsee taas kunnolla blogin pariin ja normaaliin viikkotahtiin postauksien suhteen. Oon niin täynnä intoa vuoteen 2020!

 

 

Ootko käynyt Miamissa, mitkä on sun suositukset sieltä? Vai oletko kenties vasta suunnittelemassa matkaa tähän upeaan kaupunkiin?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Instagramin (@veerapirita) Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

12 Comments on “Matka Miamiin ja kurkistus meidän ’viikko-ohjelmaan’

 1. Olipas teillä ollut mukavia reissukohteita Miamissa, tuli heti ikävä sinne. Tässä oli muutamia sellaisia juttuja jotka jäi omamöa reissulla tekemättä, niin sai hyviä vinkkejä tuleville reissuille!

  Itse olin Etelä-Afrikassa bongailemassa kanootilla krokotiilejä ja virtahepoja, joten voin hyvin kuvitella, että ei ole kaikkien suosikkijuttu. En tiedä, menisinkö uudestaan 😀

 2. Hyvä postaus ja pitää pistää mieleen nämä paikat, joista saa vinkkejä omaan reissuun, sitten joskus. Olen käynyt joskus 25 vuotta sitten Floridassa ja Miamissa vietettiin myös hetki aikaa, kuten käytiin siellä Sawgras Millsillä ostoksilla. Tuo Karbian risteily on ollut mulla haaveena jo pitemmän aikaa, mutta vielä ei olla päästy sinne… ehkä jossain vaiheessa:)

 3. Olipas hyödyllinen postaus ja osuikin sopivaan saumaan, kun ollaan todennäköisesti vuodenvaihteessa suuntaamassa samoihin maisemiin. Key West kiinnostaa ainakin, mutta katselin jo alustavasti majoitusten hintoja, ja huhhuh… Ei siellä kyllä kovin kauaa raaski viettää.

  1. Joo sen takia tehtiin päiväretki sinne, koska oli niiiiin kallista! Vinkkinä teille, että Key saaristossa on tosi kiva leirintäalue (saa teltat ilmeisesti sieltä ja on suht kohtuullinen hinta ja aivan rannalla), joka on yleensä bookattu paaaaaaljon aikaisemmin loppuun. Me ei ehditty vaikka yritin kesäkuussa varata marraskuulle! Muistaakseni Bahia Honda tsjp. 😍

 4. Teillähän on ollu mukavasti aikaa Miamissa! Olen käynyt siellä kahdesti, kerran autottomana elokuussa Miami Beachilla 5 päivää – se oli vähän epäonnistunut valinta. Olisi pitänyt ottaa auto ja ajella karkuun ällöhiostavaa keliä, tai vaikka käydä Key Westissä. Toisella kerralla piipahdettiin vain lyhyesti, muutama päivä ennen ja jälkeen Karibianristeilyn.

  Kokonaisuudessaan Miamissa on kyllä paljon tekemistä ja nähtävää ja tosi kivasti avaat päiväkohtaisesti mitä teitte. Btw, hyvä tietää, että melontaretki tuntui kuumottavalta. Olen sen tekemistä joskus miettinyt mutta jo ajatus on tuntunut tosi ahdistavalta.

  1. Eikö, viikko oli aika jees – tosin olisin mielellään ollut vaikka toisenkin viikon. Auto on kyllä sellainen asia, mitä en voi kyllä liikaa suositella tuonne. Miami on niin iso ja mielenkiintoiset asiat on yllättävänkin isojen välimatkojen päässä toisistaan, joten auto helpottaa lomailua huomattavasti.

   Joo toi melontaretki oli kyllä kuumottavaa, ei oo ennen normaalit melontaretket pelottanut mutta kun lisätään pari krokotiiliä ja alligaattoria nii ai että saa vähän jännitystä elämään. 😀 Meidän seurueen toinen kanootti meinasi kirjaimellisesti törmätä krokotiiliin, kun se ui joen poikki ja he sai väistettyä sen erittäin täpärästi. En olisi itse kyllä halunnut törmätä kanootilla noihin otuksiin.

 5. Veikkaan, että tuolla Little Havanassa ja Versaillesissa ruoka on itse asiassa parempaa kuin Kuubassa, jossa se ei kovin erityistä meidän mielestämme ole. Tämä suureksi osaksi siksi, että raaka-aineita tai mausteita on varsin rajallisesti tarjolla. Little Havanassa sen sijaan voin hyvinkin kuvitella olevan varsin herkullista ruokaa, jossa kuubalainen ruoka on saanut vaikutteita paikallisesta ruokakulttuurista.

  Everglades on mulle se kohde, minkä vuoksi Florida on käynyt useamman kerran mielessä. Te olitte onnekkaita, kun näitte noin paljon alligaattoreita ja vielä krokotiilinkin! Vaikka niitä siellä paljon onkin, ei niitä läheskään joka reissulla näe. Vuoden aika taisi olla siinä mielessä hyvä, että alligaattoreita näkyi runsaasti ja hyttysiä ei ilmeisesti ihan sietämätöntä määrää ollut, kun et niistä maininnut?

  Olin muuten mieltänyt Havaijin etelämmäs, mutta aika samoilla pituuspiireillä nuo ovat Key Westin kanssa.

  1. Toi voi olla hyvinkin mahdollista, hyvä pointti. Ai että mitä makumaailmoja tuolla olikaan!

   Everglades oli kyllä hurjan mielenkiintoinen kohde ja todella kaunis, suosittelen. Tuosta onnekkuudesta en tiedä, mulle olisi riittänyt yksi allogaattori mutta nyt tuli nähtyä varmaan kymmenkunta plus se krokotiili. Too much for me etenkin kun lillun kanootissa niiden vierellä. 😀

   Hyttysiä ei nähty kyllä yhtään eli siinä mielessä hyvä.

 6. Huippua! Tämä tuli kuin nopeapana vastauksena, kun 12 tuntia sitten tein Kolumbiasta tullessani välilaskun Miamiin ja katselin kaupunkia yläilmoista miettien, että mitäköhän nähtävää tuolta löytyisi. Minuun uppoaa katutaide, luonto sekä hyvä ruoka rantaelämän lisäksi ja niitähän näyttää tuolta löytyvän. Laitanpa Miamin kohdelistalleni. Kiitos tästä:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *