PIENI PALA SAIMAATA

Ensimmäinen kokonainen mökkikausi on avattu

Meidän ensimmäinen kokonainen mökkikausi avattiin pääsiäisenä, sillä olimme jopa neljä yötä mökillä. Edelleen piti hetkittäin nipistellä itseä, milloinkohan oikeasti käsitän että meillä on oma mökki? Oma pieni pala Saimaata.

Mökillä oli vielä jonkun verran lunta sekä jäätä oli reipas 20 senttiä. Tehtiin kairalla monta reikää jäähän, jotta saadaan ämpärillä pesuvedet saunaan sekä tiskivedet. Pääsiäinen oli meille aikamoinen työleiri, sillä edessä oli ammattilaisen kaatamien puiden oksien karsiminen sekä paloittelu pienempiin osiin uudella moottorisahalla.

Nyt on tulevalle terassille raivattu tila ja vitsit miten meidän tontin maisemat pääsee paremmin oikeuksiinsa, kun järvimaisemat näkyy paremmin. Toukokuussa aloitetaankin sitten lehtikuusesta terassin valmistus sekä kesäkeittiön ja pergolan rakennus. Rakennuspuuhien lisäksi aloitetaan myös ulkorakennusten (päämökki, aitta, saunamökki, kaksi varastoa ja huussi) huoltomaalaus. Samalla rakennukset saa pintaan ihan uudet värit mustalla, valkoisella ja vaaleanpunaisella. Toukokuussa myös pieneksi pakkomielteeksi muodostunut palju saapuu mökille, se tulee kyllä olemaan yksi suosikkipaikoistani auringonlaskun aikaan.

Kirjoitan blogiin tarkemmin terassiprojektista sekä maalauksesta varmaan touko-kesäkuussa, kunhan hommat alkaa ja edistyy – palataan näihin tarkemmin sitten. Jotenkin niin ihanaa, että pian alkaa kunnolla tapahtumaan mökillä. En malta odottaa, miten upea kokonaisuus meidän mökistä kuoriutuu tässä parin ensimmäisen vuoden aikana.

Onneksi ehdittiin pääsiäisenä myös nauttia hyvästä ruuasta syksyllä ostetun grillin avulla sekä tietenkin meidän ihanan puusaunan lämmöistä. Kyllä mökillä on ihmisen hyvä olla.

 

 

 

 

Alunperin halusin maalata saunan mustaksi, mutta jotenkin olen alkanut tykkäämään tästäkin tunnelmasta.

 

 

Onko teidän mökillä aloitettu jo mökkikausi 2021 ja millaisia remonttisuunnitelmia tälle kesälle?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Instagramin (@veerapirita) , Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta.

2 Comments on “Ensimmäinen kokonainen mökkikausi on avattu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *