PIENI PALA SAIMAATA

Mökin huoltomaalaus – ihan kuin uusi mökki

Kaupallinen yhteistyö: Teknos

Tänä kesänä meidän pieni pala Saimaata on muuttunut totaalisesti. Yksi suurimmista muutoksista on tullut uuden maalipinnan myötä. Käsittämätöntä miten vanhasta saa aivan uuden näköistä maalaamalla. Ulkomaalaus mökillä on ollut hauskaa puuhaa ja olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen.

Mökkitontilta löytyy kaiken kaikkiaan kuusi rakennusta, joista nyt päärakennukset ovat saaneet uuden maalipinnan. Aika reaaliajassa olen päivittänyt Instagramiin projektin etenemistä, mutta nyt avaan ulkomaalausta myös tänne. Maalauskokemusta minulla ei ollut paljoa entuudestaan, mitä nyt viime syksynä maalasin mökillä katon Teknoksen PANEELIKATTOMAALI:lla.

Kesän aikana olen kehittynyt hurjasti ja nyt on ylpeä olo olla mökillä itse maalatussa miljöössä. Muutos on käsittämättömän suuri! En kiellä, etteikö maalaaminen olisi ollut yllättävän työlästä, kun ottaa huomioon kaikki pohjatyöt vanhalla mökillä. Lopussa kuitenkin kiitos seisoo, kun kaikki on valmista. Kyllä kannatti.

Jaan tässä ensiksi teille lähtötilanteen kuvia päämökistä, saunasta ja aitasta alkukesältä. Kaikki ei ole aivan valmista pienten yksityiskohtien viimeistelyssä, mutta näette silti aika hyvin eron. Ensi kesänä on sitten kattojen vuoro. Muutos on suuri vai mitä?

 

Ennen huoltomaalausta:

 

 

 

Huoltomaalauksen jälkeen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miksi valitisimme Teknoksen maalit? Itselle oli selvää, että mökkiremontissa käytetään niin paljon kotimaisia tuotteita, kuin se on mahdollista. Entuudestaan Teknoksen maalit olivat tulleet tutuksi ja olen ollut niihin tyytyväinen, joten oli luonnollista jatkaa hyväksi todetulla brändillä.

Kuten luonto suojelee kallisarvoisia resurssejaan, niin mekin pyrimme tarjoamaan kestäviä pinnoiteratkaisuja suojaamaan sinulle tärkeitä asioita ja esineitä ja pidentämään niiden käyttöikää.

 

Ohjeet mökin huoltomaalaukseen


Teknoksen nettisivuilla on todella paljon ohjeita ja videoita maalaamiseen, joiden avulla onnistuu varmasti jokainen. Täältä voit tutustua tarkemmin huoltomaalaukseen, mutta kerron tähän tiivistettynä ohjeet.

  • Poista vanha rapistunut maalipinta sekä vaihda huonokuntoiset puuosat. Muista kaapia myös mahdollinen pihka.
  • Pese maalattavat pinnat RENSA® FACADE Julkisivu- ja homepesuaineella, joka poistaa lian, homeen, leväkasvustot ja muut maalien tartuntaa haittaavat epäpuhtaudet. Tuote on biohajoava. Anna pinnan kuivua – me annoimme kuivua yön yli.
  • Suojaa ympäristö / paikat jonne et halua maalia roiskuvan. Sitä roiskuu aina.
  • Ennen kuin alat maalaamaan, huomioi sää. Parhaimmat maalauskelit sijoittuvat usein toukokuun alusta syyskuun loppuun. Ihanteellinen aika ulkomaalaukselle on pilvipoutainen keskikesän päivä, mutta olosuhteet huomioiden onnistuu talon maalaaminen toki muulloinkin. Vältä suorassa auringonpaahteessa maalaamista.
  • Maalaa pinnat sinun mökkiisi sopivalla ulkomaalilla. Me käytimme VISA® Peittosuojaa, jonka hieno koostumus antaa peittävän suojan jättäen puun pintakuvioinnin näkyviin.
  • Ikkunapuitteet ja ovet maalasimme FUTURA® AQUA 20 Kalustemaalilla, joka on todella monikäyttöinen maali sisä- ja ulkokäyttöön.
  • Peltiset rännit ja tikkaat katolle saivat myös uuden elämän. Pesimme rännit RENSA® ROOF Kattopesulla, joka on erittäin tehokas pesuaine tiilikattojen ja pahoin likaantuneiden aiemmin maalattujen peltikattojen esikäsittelyyn. Kuivumisen jälkeen käytimme valmiiksi mustaksi sävytettyä KIRJO® AQUA Peltikattomaalia.

 

 

 

Lopputulokseen olen niiiiin tyytyväinen. Sävyt ovat erittäin onnistunut yhdistelmä mielestäni. Vaaleanpunaisia ovia ajatuksena piti ’myydä’ hetken aikaa muille mökin omistajille, mutta onneksi pidin pääni vaaleanpunaisesta unelmasta. Musta, valkoinen ja vaaleanpunainen sopii täydellisesti yhteen. Tykkään, että meidän mökillä on vähän jotain erikoista ja vaalenpunaiset ovet toimii tässä virassaan oikein hyvin.

Meidän käyttämät sävyt maaleissa:

 

 

 

 

 

 

Päivittelen elo-syyskuun vaihteessa vielä tänne meidän maalausprojektia uunituoreen kesäkeittiön, varastojen sekä huussin suhteen. Seuraavat pari viikkoa mökin työmaa seisoo, sillä aiotaan nautiskella ystävien kanssa ’uudesta’ mökistä.

Millaisilla sävyillä sinä haluaisit maalata mökin?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Instagramin (@veerapirita) , Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta.

 

 

 

One comment on “Mökin huoltomaalaus – ihan kuin uusi mökki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *