PIENI PALA SAIMAATA

Pieni pala Saimaata talvella: päiväretki mökille

Voi kuinka on ollut ikävä meidän mökkiä Saimaalla. Kävimme helmikuussa päiväseltään mökillä katsomassa, että kaikki on kunnossa sekä hahmottelemassa tulevaa mökkiremonttia ja terassiprojektia. Kaikki oli mökillä hyvin ja meidän pieni pala Saimaata oli niin kaunis valkoisen lumen keskellä.

Lähdettiin aikaisin aamulla ajamaan kohti Ristiinaa ja voin kertoa, miten onnellinen olo oli kun näin ensimmäisen kerran Ristiina-kyltin. Tuntui siltä, että oltaisiin tultu kotiin.

Meillä oli lumikengät mukana sekä olimme pyytäneet tieosuuskuntamme tyyppiä auraamaan meidän mökkitien. Loppujen lopuksi emme olisi periaatteessa tarvinneet lumikenkiä viimeiselle taipaleelle autolta, mutta käytettiin lumikenkiä kun ne nyt kerta mukana oli. Uskaltaisin väittää, että tuohon hetkeen kotona Helsingissä oli enemmän lunta kuin meidän mökillä.

Päivän aikana oli pieni pakkanen ja aurinko paistoi kauniisti. Olimme aluksi vähän suunnitelleet, että jäämme yöksi ja olimme pakanneet autoon sen mukaan tavaraa. Kuitenkin laiskuus iski mökillä, sillä olisi pitänyt tehdä aika paljon valmisteluja sisällä, jotta siellä voisi nukkua.

Marraskuun alussa laitettiin mökki talviteloille ja sisältä se oli aika kaaottinen, kun yritettiin tuolloin suojata kaikki hiiriltä (yhhh) ja kaikki oli ihan hujan hajan miten sattuu. Meidän onneksi hiiret olivat vain hyvin vähän hengailleet mökillä, olin ihan varma että ovat tehneet kunnolla tuhoja. Loppusyksystä ne nimittäin kiinnostui meidän aurinkosähköjen ’pääohjauskeskuksesta’ eli intervertteristä, joka maksoi useamman tonnin.

Kokeillaan nyt ajan kanssa ensi viikonloppuna yöpymistä mökille, ellei nyt iske kovia paukkupakkasia – mökki kun ei ole talviasuttava. Lämmintä vaatetta ja talvimakuupussi siis mukaan.

 

Meidän mökkitie.

 

Rakennukset tulee näyttämään hyvin erilaisilta ensi kesänä: rakennuksiin tulee mustaa, valkoista ja vaaleanpunaista sävymaailmaa maaleilla sekä iso terassialue.

 

 

Otettiin päivän aikana tarkempia mittoja tulevaa terassia, kesäkeittiötä ja huvimajaa varten. Tämän lisäksi suunnittelimme puut, jotka kaadamme terassin alta pois. Alunperin meidän oli tarkoitus ensi viikonloppuna kaataa puut sekä raahata jäitä pitkin terassikuorma. Valitettavasti taitaa jäädä jälkimmäinen haaveeksi, kun kevät tekee kovaa vauhtia tuloaan ja jäät alkaa olla aika huonossa kunnossa.

Alkuperäisen suunnitelmaan mukaan meidän oli  paikallisten avustuksella saada meidän 4000 kilon puutavarakuorma tontille venevalkamasta – onneksi meillä on Ristiinassa oma K-rauta, niin ei tarvitse kaukaa tilailla. Eilen soiteltiin paikallisten apumiesten kanssa ja he olivat kovasti sitä mieltä, että jään päällä on liikaa vettä ja tulevat plussakelit estää moottorikelkalla uran vahvistamisen. Taitaa olla edessä siis soutuhommia alkukesästä.

Onneksi tontille pääsee myös kävellen autolta pientä polkua pitkin kallion halki, joten päästään kaatamaan puut edes pois. Yksi homma vähemmän kesällä, vaikka tuo terassikuorma harmittaakin vietävästi. Päädyttiin muuten lehtikuuseen terassin kansimateriaalin suhteen. Arvottiin tovi ruskean kestopuun ja lehtikuusen välillä, mutta lehtikuusen helppohoitoisuus ja tyylikkyys vei voiton.

Nyt meillä on siis tilattuna mökin tontin rakennuksien maalaamiseen tarvittavat tarvikkeet sekä terassin, kesäkeittiön ja huvikatoksen terassimateriaalit eli perustukset ja itse terassin puu sekä huvimajan ja kesäkatoksen puurakenteet. Pähkäillään vielä kattoa, kun ei osata päättää valokatteen ja peltikaton välillä. On ollut aikamoinen projekti yrittää keltanokkana suunnitella terassia ja tilailla oikea määrä tavaraa. Sekä ylipäätään selvittää, että mikä kaikkea tarvitsee tilata terassia varten. Tästä ajattelin kirjoittaa erillisen postauksen, kunhan terassi on valmis.

Tulisipa kevät jo nopeasti, meillä olisi kovasti suunnitelmissa aloittaa mökkiremontti viimeistään helatorstain tienoolla. Odottavan aika on PITKÄ.

 

 

Onko muillakin edessä kesällä remonttia mökillä? Millaista?

Täältä voit lukea lisää meidän mökin remonttisuunnitelmista.

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Instagramin (@veerapirita) , Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta.

 

 

3 Comments on “Pieni pala Saimaata talvella: päiväretki mökille

  1. Väittäisin, että teitte kyllä täysin oikean valinnan tuon lehtikuusen kanssa, on se niin helppohoitoinen. Ei sinällään ole mökkiremonttia tiedossa, mutta keittiö tulee omassa kodissa laitettua uusiksi ja tuo kesäkeittiökin on vahvasti harkinnassa!

  2. Kiitos tunnelmallisesta blogitekstistä. On kyllä mainiota, kuinka aurinkosähkö on voittanut mökkiläistenkin sydämet. Mietimme sen laittamista omakotitaloon, mutta meitä epäilyttää pohjoinen sijaintimme. Ilmeisesti se kuitenkin kannattaa, kun mökkiläiset ja kaikki muutkin maalta kaupunkiin sitä asentavat. Kiva, etteivät hiirulit päässeet käsikisi ohjauskeskukseen!
    https://www.ykkossahko.fi/aurinkovoimalat-lappi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *