PIENI PALA SAIMAATA

Upea uusi kesäkeittiö ja maalausprojektin viimeistelyt mökillä

Kaupallinen yhteistyö: Teknos

Mökkiremontti alkoi keväällä ison projektin myötä: kaikkien rakennuksien huoltomaalaus sekä kesäkeittiön rakentaminen. Saimme syyskuussa tälle mökkikaudelle kaiken valmiiksi ja olen kyllä mykistynyt, miten meidän mökki ja sen tontin viisi muuta rakennusta on muuttunut totaalisesti. Nyt voin vihdoin hengähtää ja sanoa, että kaikki on valmista. Lopussa kiitos seisoo.

Kirjoitin aikaisemmassa postauksessa mökin huoltomaalauksesta Teknoksen maaleilla ja esittelin miltä näyttivät ennen ja jälkeen päärakennukset eli mökki, sauna ja aitta näyttävät maalauksen jälkeen. Muutos on valtava. Ihana on ollut kuulla teidän palautetta, erityisesti FUTURA® AQUA 20 Kalustemaalilla maalatut vaaleanpunaiset ovet yhdistettynä mustaan on saanut paljon kehuja teiltä. Tykkään siitä itsekin todella paljon.

Mökin remontointi on sillä mallilla, että nyt saimme viimeisteltyä kaksi varastoa, huussin sekä mökin kesäkeittiön. Kaikki on vihdoin huolitellun ja viimeistellyn näköistä. Maalaus on kyllä vienyt ihan mennessään – rakastin sitä. Nälkä vain kasvaa syödessä, kun ajatustyö on siirtynyt ensi vuoden remontteihin jo.

Suurimman osan mökin rakennuksista olen maalannut itse, joten maalattavaa pintaa on riittänyt. Tämä ei onneksi ole haitannut tippaakaan, sillä maalaaminen on todella rentouttavaa ja nollaa jotenkin hyvin ajatukset. Olenko kertonut, että itse asiassa haaveilin nuorena pitkään pintakäsittelijän opinnoista?

 

 

mökin remontointi

 

Vanha varasto sai uuden elämän maalilla – ensi vuonna uusimme vielä portaat.

 

mökin maalaus
Huussi ja toinen varasto noudattaa nyt myös yhtenäistä linjaa mökillä.

 

 

huussiremontti
Uusimme huussin sisältä myös aivan kaiken.

 

Kesäkeittiön rakentaminen mökille


Kesäkeittiön rakentaminen on ehdottomasti yksi tämän kesän parhaimmista muutoksista ja on ratkaissut nyt toistaiseksi meidän keittiöongelman, sillä mökin sisällä oleva keittiö on aivan liian pieni ja epäkäytännöllinen. Lisäksi siellä on työtasot aika matalalla, sillä edeltävä omistaja oli minuakin lyhyempi eli alle 160 cm.  Meidän muun mökkiseurueen ihmiselle on siis todella hankalaa työskennellä keittiössä. Jossain vaiheessa myös tuo keittiö tulee työn alle. Onneksi meidän upeassa kesäkeittiössä vietetään enemmän aikaa kesällä, joten keittiö ei ole enää akuutein ongelma.

Rakensimme kesäkeittiön työtasoineen uuden terassin yhteydessä päämökin sivuseinälle lähtemään seinästä, johon hain inspiraatiota Pinterestistä.  Siitä sitten lähdimme luonnostelemaan unelmien kesäkeittiötä paperille, jossa pitää olla tilaa. Ensi vuonna asennamme kesäkeittiöön vielä katon, joten siellä pystyy hyvin kokkailemaan sateella.

 

kesäkeittiö mökille

 

kesäkeittiö mökille

 

kesäkeittiö mökille

 

mökkiblogi

 

Uutta rakentaessa meidän piti maalauksessa huomioida se, että käsittelemme puupinnat WOODEX® AQUA BASE PLUS Pohjustepuunsuojalla. Tämä käy monenlaisiin käsittelemättömiin puupintoihin ulkotiloissa, kuten esimerkiksi ulkoverhoiluun, lauta- ja hirsirakenteisiin, aitoihin ja ikkunankarmeihin. Eli suojataan puuta, joka on jatkuvasti säälle alttiina tai on suojassa, mutta saattaa kastua satunnaisesti.

Kesäkeittiön isoimmat rakenteet käsiteltiin pystytyksen jälkeen, mutta aidanteet käsiteltiin ennen kiinnitysvaihetta. Pohjustepuunsuojan tulee kuivua vähintään vuorokausi ennen pintakäsittelyä. Tämän jälkeen ei ollut kuin muuta kuin maalaaminen VISA Peittosuojalla. Sävynä käytimme samaa, kuin muuallakin mökillä eli mustaa  (T7063). Muut meidän käyttämät sävyt Teknokselta oli valkoinen (T7008) ja vaaleanpunainen (T7079).

Työtasoon halusin ehdottomasti sormipaneelia päätyihin ja allastason löysin käytettynä, joka määritteli työtason mitat. Teimme tuohon sopivan rungon ja maalasin sen saman sävyisellä mustalla. Vielä tässä mietin, että maalaisinko mustalla sormipaneelit vai jättäisinkö tuollaisekseen. Kummin sie tekisit? Sähkömies kävi meillä päivittämässä aurinkosähköjen kennot tehokkaampiin, niin siinä samalla pyysin myös pistorasian meidän kesäkeittiöön. Ihana saada tunnelmavaloa kesäkeittiöön.

Tänä kesänä meidän mökki otti ison harppauksen lähemmäksi valmista. Olen niin tyytyväinen lopputulokseen. 

 

mökkiblogi

 

 

Miltäs uusi kesäkeittiö näyttää? Onko teillä ollut tänä vuonna myös maalausprojektia mökillä?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Instagramin (@veerapirita) , Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta.

3 Comments on “Upea uusi kesäkeittiö ja maalausprojektin viimeistelyt mökillä

  1. Tyylikkäältä ja käytännölliseltä tuo kesäkeittiö kyllä näyttää! Varsin ihailtavalla tahdilla tuon saitte kyllä tehtyä, meillä on yhä edelleen vasta suunnittelun asteella. Tosin aika paljon muita juttuja on täällä kyllä tehty. Katsotaan, jos viimeinkin ensi kesänä saisimme mekin kesäkeittiön!

    1. Kiitos Mikko! Oli kyllä aikamoinen sykekesä remonttien kanssa, ensi kesä toivottavasti vähän rauhallisemmin nyt kun maalauksen, kesäkeittiön ja terassin myötä suurimmat kipukohdat on nyt korjattu. Pidetään peukkuja, että ensi kesänä teilläkin on kesäkeittiö! 🙂

  2. Onpa ihanan näköinen kesäkeittiö! Onko teillä jääkaappi ratkaistu miten, onko mökillä sähköt vai onko kaasu vain käytettävissä? Myös mökin maalausta olen ihaillut, aivan upeat värit kun on pinkillä ovet. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *