RUOKAMATKAILU - TALLINNA

Ravintola Talllinnassa: Noa, todellakin kaupungin parhaimpia

Tässä hiljattain testattiin pitkään himoittu ravintola NOA Tallinnassa, josta olin kuullut pelkkää hyvää. Paljastan jo pikkaisen tähän väliin, että täältäkin tulet lukemaan pelkkää hyvää Noasta. Vaikka ravintola sijaitsee kymmenen kilometrin päässä vanhastakaupungista, kannattaa sinne silti lähteä.

Me taitoimme matkan pyörällä pitkin kaupungin kaunista rantaviivaa, mutta jos pyöräily ei nappaa, niin Tallinnan taksit ovat hyvin edullisia. En ole koskaan kulkenut taksilla Tallinnassa, mutta kaveri on käynyt Noassa taksilla, joka maksoi seitsemän euroa.

Noa sijaitsee Tallinnan ja Viimsin rajalla (Ranna tee 3), mikä parasta – aivan meren äärellä. Maisemat ovat todellakin kohdillaan täällä, sillä ravintolasta aukeaa upeat maisemat merelle ja vanhaankaupunkiin.

 

Noa sijaitsee kauniilla paikalla rannalla

 

 Noassa kaikki ovat kohdillaan

En keksi mitään pahaa sanottavaa ravintolasta, sillä täällä kaikki pelasi viimeisen päälle sekä ruoka oli Maukasta isolla ämmällä.

Ravintolan miljöö oli mukavan trendikäs, värikäs ja merelle avautuvat maisemat oli otettu hyvin huomioon. Enkä eläissäni ole käynyt näin hienossa vessassa. Kaikki oli mietitty jopa sielläkin viimeisen päälle. Me oltiin terassilla, joka onneksi oli vähän varjossa. Ei olisi tullut mitään kuumana kesäpäivänä helteessä syömisestä.

Tarjoilijat oli todella ystävällisiä – miun pitää oikeesti pikku hiljaa muuttaa käsitystä virolaisesta palvelukulttuurista, joka on ennen lähes aina ollut todella töykeää. Viimeisen vuoden aikana huonoja kokemuksia on ollut vain yksi, joka on erittäin hyvä entiseen verrattuna.

 

 

 

 

 

Tykkäsin Noan selkeästä hinnoittelusta ruokalistassa, sillä hintaluokkia oli viisi kuuden ja kolmenkymmenen euron väliltä. Ei oikeasti ole yhtään huono, jos yhdessä Viron parhaimmassa ravintolassa kallein ruoka on kolmekymmentä euroa.

Annokset ovat suhteellisen pieniä, joten kannattaa ottaa alkuruokaa jos on vähänkään nälkäisempänä liikenteessä. Meille riitti tosin hyvin pelkät pääruuat (ja proseccopullo) lounasaikaan, mutta illallisella olisin ehdottomasti herkutellut pidemmän kaavan mukaan.

Ja sitten se ruoka. Halleluja! Jussi otti entrecotea tryffelikastikkeella ja lehtikaalilla, itselleni valikoitu pad thai jättikatkaravunpyrstöillä. Molemmissa annoksissa oli kekseliäisyyttä, annokset oli aseteltu todella kauniisti ja eihän se maku ollut mitään muuta kuin 6/5. Lautasella oli sopivasti ripaus fine diningia, mutta kuitenkin rennolla otteella. Tykkään.

 

Pad thai

 

Pad thain jättikatkaravunpyrsöt

 

Entrecote tryffelikastikkeella

 

 

Me tehtiin pöytävaraus, vaikka välttämättä emme olisi sitä tarvinneet alkuviikon lounasaikaan. Toisaalta, meille varmistui kiva varjoinen pöytä terassilta. Illallisaikaan suosittelen kyllä pöytävarausta, Noa on suosittu paikka paikallisten ja myös turistien keskuudessa.

Lue täältä lisää vinkkejä Tallinnaan!

Pahoittelut muuten hiljaisesta heinäkuusta. Meille on nimittäin yllättävän nopealla aikataululla saapunut koiranpentu kotiin, joten hyvin paljon aikaa on mennyt käytännön asioiden hoitamiseen pennun tulon suhteen. Noh, onhan tuo myös niin hellyyttävä otus ettei mikään muu hirveästi kiinnosta tällä hetkellä. Nyt skarppaan täällä!

 

 

Oletko käynyt Noassa, mitä tykkäsit?

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita), Twitterin, Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

8 Comments on “Ravintola Talllinnassa: Noa, todellakin kaupungin parhaimpia

 1. Kiva lukea sun kokemuksia ravintolasta, ja ai että tuo terassi näyttää mahtavalta kesällä! Määki kävin tuolla viime talvena ja että ruoka oli kyllä hyvää, mietittiin sillon just että kesällä parveke ja sisäpiha on varmaan ihan huippuja!

  Ens kerralla pitää törsätä vielä vähän lisää ja illastaa chefs hallin puolella, niin pääsee maistelemaan niitä maan parhaat arvostelut saaneita ruokia, mutta kyllä tuollakin puolella oli aika huikeat eväkset.

  Luitko muuen että ravintola on nyt suljettu salmonellatartunnan vuoksi? Toivottavasti ei tahraa Noan mainetta täysin ja ravintola aukeaa vielä!

  Ja onnea pennusta, ihanaa!!!

  1. Oli kyllä aivan ihana terassi, kelpasi nauttia hyvää ruokaa ja kuplivaa. <3 Olis kyllä aika kova päästä hallin puolelle, ehkäpä vielä joskus! Joo luin seuraavana päivänä, kun olin julkaissut tän postauksen ja hyvitti vähän mikä sattuma. Toivon kyllä kanssa samaa ettei menetä mainettaan, sen verran hyvää ruokaa on. Itse kun on vielä ravintola-alalta niin tuntee vielä sympatiaa heitä kohtaan enemmän, mutta jospa ovet vielä aukeaa kesän aikana jo! 🙂

 2. Ihanalta paikalta näyttää ja paljon olen hyvää kyseisestä ravintolasta muualtakin kuullut! Täytyy ehdottomasti käydä tuolla joskus, kun sopivasti Tallinnaan sattuu. Ja todella toivon minäkin, ettei ravintola kohtuuttomasti kärsi tuosta salmonella-episodista – ilmeisesti ovat saaneet ainakin avattua paikan uudelleen.

 3. Ihanaa. <3 Tästä en ole kyllä koskaan kuullut mitään pahaa, ja ainoastaan mukamas "syrjäinen sijainti" on ollut esteenä ettei ole tullut mentyä, vaan on valittu joku paikka helpon kävelymatkan päästä. 🙂 Kyllä mä haluaisin tuoreista salmonellauutisista huolimatta tuolla vierailla, hoitavat nyt asian kuntoon ja sitten taas… 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *