RUOKAMATKAILU - TALLINNA

Tekemistä Tallinnassa: Fotografiskan valokuvataidemuseo & brunssi

Matkavinkki Tallinnaan: Fotografiskan valokuvataidemuseo on ollut useamman vuoden haaveissani ja nyt viimeisimmällä Tallinnan reissulla vihdoin pääsin käymään täällä. Ei tarvinnut pettyä, sillä Fotografiskan tarjoama taide oli todella mielenkiintoinen sekä heidän ravintolansa brunssi oli taivaallisen herkullista.

Telliskiven alueelta löytyvä Fotografiska on juuriltaan tukholmalainen ja on arvostettu valokuvataiteen keskus. Fotografiska on paikka, jossa taide, hyvä ruoka, musiikki, design ja avoin ajattelumaailma kohtaavat. Museoita löytyy Tukholman ja Tallinnan lisäksi Berliinistä sekä New Yorkista. Ilmeisesti se on suunnitteilla myös Lontooseen?

Liput maksoivat 15 euroa ja koronapassi katsottiin sisääntullessa. Meneillään oli kuuluisan Nick Brandtin näyttely, joka oli kyllä todella puhutteleva ja ajatuksia herättävä. Upeasti toteutettu kokonaisuus. Hänen taiteessaan keskiössä on usein Afrikan eläimet. Kyseinen näyttely on helmikuun 2022 loppupuolelle saakka, suosittelen käymään. Toinen mielenkiintoinen näyttely oli Arno Rafael Minkkiseltä, joka oli kyllä todella nerokkaasti toteutettu kokonaisuus upeine kuvineen. Tämä näyttely on tammikuun 2022 loppuun saakka.

 

fotografiska tallinna

 

Fotografiskassa oli Nick Brandtin näyttely, todella upea!

 

Valokuvamuseon lisäksi alakerrassa on pieni putiikki ja kahvila, mutta paras osuus on ylimmässä kerroksessa. Fotografiskan ravintola, josta aukeaa todella upeat maisemat Tallinnan ylitse. Täällä on upea terassi, jossa on varmasti aikas kiva nauttia kesäpäivästä.

Fotografiskan ravintola on todella arvostettu ja täällä kannattaa ehdottomasti käydä. Heidän toimintansa nojautuu zero waiste -periaatteeseen sekä he suosivat ruokalistallaan lähiruokaa. Me varattiin sunnuntaibrunssit, mutta ensi kerralla haluan ehdottomasti testata myös a’la carten puolen. Ruokalista kuulostaa todella herkulliselta.

Brunssi maksoi 26 euroa ja siihen kuului kaksikerroksinen tarjotin erilaisia kylmiä ruokia, heidän kuuluisaa leipää sekä vapaavalintainen pääruoka. Valitsimme shaksukan ja vohvelit. Kahvia sai juoda rajattomasti. Tykkäsin, kun heillä oli avokeittiö, josta pystyi katsomaan kokkien työntekoa. Kaikin puolin 6/5 aamiainen. Ravintola kuuluu arvostettuun White Guide Nordic -listaukseen.

Katso TikTokista miltä meidän käynti näytti.

 

 

 

matkavinkit tallinnaan fotografiska

 

tallinna ravintolat

 

fotografiska ravintola

 

 

 

Kiinnostaako matkavinkit Tallinnaan? Lue nämä postaukset:

kylpylä- ja kirpparivinkkejä Tallinnaan

10 ravintolavinkkiä Tallinnaan

majoitusvinkki Tallinnaan: Hilton Tallinn Park

ostoksille Tallinnaan

vinkkejä Kalamajaan

Tallinna on kyllä kaiken kaikkiaan kiva ja helppo kaupunkilomakohde. Vaikka siellä olen käynyt kymmeniä kertoja, aina näkee ja kokee jotain uutta. Hyvin sai hetkeksi tyydytettyä matkakuumetta, seuraavan kerran ulkomaat kutsuu Thaimaan merkeissä tammikuussa. Jännää lähteä kahden vuoden tauon jälkeen noin kauas.

 

 

Oletko käynyt Fotografiskassa?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Instagram, Tiktok, FacebookBloglovin tai Blogit.fi

 

12 Comments on “Tekemistä Tallinnassa: Fotografiskan valokuvataidemuseo & brunssi

 1. Hienolta vaikuttaa! Meillä museot ja näyttelyt ovat sateisten reissupäivien varasuunnitelma, mutta koskaan ei kyllä kaduta, kun niissä ollaan poikettu. Tallinna, Latvia ja Liettua ovat listalla heti kun kahdessa jälkimmäisessä parantuu koronatilanne.

  Thaimaa oli meilläkin syksyn listalla, mutta peruttiin lennot, kun siellä vielä vähän hatara se tilanne. Toivotaan, että paranee teidän reissuun mennessä!

  1. Meillä onneksi sattui myös vähän huonompi sää museokäynnille, niin pystyi olemaan hyvällä omatunnolla sisätiloissa. Latviassa ja Liettuassa olisi kyllä mielenkiintoista päästä myös käymään.

   On ainakin helpompaa päästä nyt päästä Thaimaahan sekä pääsee kiertämään myös niiden sandboxien ulkopuolelle, kunhan täyttyy tietyt kriteerit. Hyvältä siis vaikuttaa, ellei nyt jotain muuttujia jälleen kerran korona tuo tullessaan.

 2. Fotografiskan valokuvataidemuseo on ollut varsinkin myös Marikallakin haaveissa useamman vuoden, saa nähdä koska tuo käynti meidän osalta toteutuu.

  Kuulostaa upealta tuo teidän tuleva Thaimaan reissu. En ole lyhyitä välilaskujen yhteydessä olleita yöpymisiä lukuun ottamatta Thaimaassa itse edes käynyt, mutta kiinnostaisi kyllä. Millaiset koronaan liittyvät vaatimukset siellä muuten on?

  1. Suosittelen käymään, oli kiva!

   No siiiis, en ole varma mitä ne sitten oikeasti tuolloin tammikuun lopulla on. En ole ihan kauheasti siis vielä perehtynyt, mutta jota kuinkin näin:
   – Rokotuspassi
   – Matkavakuutus joka kattaa tietyn minimin, jos sairastuu koronaan
   – Negatiiviset testit ennen matkaa ja muistaakseni saapuessa, siihen asti pitää odottaa SHA-hotellissa. Kaverit olivat juuri Thaimaassa ja tekivät testin aamulla ja iltapäivällä olivat ’vapaita’ liikkumaan Koh Samuilla
   – Lennot Helsingistä Thaimaan sandboxiin pitää olla samalla lipulla (eli esim Helsinki-Bangkok-Koh Samui ja Koh-Samui-Bangkok-Thaimaa)

   Thaimaassa on lievennetty noita käytäntöjä juuri ja nyt (tai ainakin ihan näillä viikoilla) kun on ollut tietyn aikaa (muistaakseni 1-2 viikkoa) sandbox-kohteessa (Koh Samui, Phuket tms turistipaikat), on vapaa liikkumaan tämän jälkeen muualla Thaimaassa. Saatan nyt jossain kohtaa sanoa jotain väärin, kun en ole ottanut niin tarkkaan vielä selvää, kun omaan matkaan 2kk joten kaikki voi vielä muuttua. Toivon, että noi koronatestaukset poistuisi ennen meitä, mutta saa nähdä.

 3. Juu olen käynyt tuolla Fotografiskassa ja teki minuunkin vaikutuksen! Tosi kiva kohde Tallinnassa. Kävin silloin myös tuolla yläkerran ravintolan terassilla lasillisella, kesäpäivä kun oli. Seuraavan kerran ehdottomasti tuolla brunssilla. Ihanan näköinen kattaus 🙂

 4. Fotografiska on vielä siksikin kiva kohde, että ellei nyt ihan joka kuukausi käy Tallinnassa, niin siellä voi käydä vaikka joka reissulla, sillä näyttelythän tietysti vaihtuvat. Juuri nyt ei taas koronatilanne tuolle suunnalle houkuta, mutta ehkä joskus, ensi kesänä … tai sitä seuraavana …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *