break sokos hotel bomba
KOTIMAA - KYLPYLÄT - MAJOITUS

Mikä kylpylähotelli Pielisen rannalla: Break Sokos Hotel Bomba

Kaupallinen yhteistyö: Break Sokos Hotel Bomba

Bomban kylpylähotelli – en edes tiedä mistä aloittaisin. Kun Bomban kylpylä uudistettiin muutama vuosi taaksepäin, olen siitä alkaen haaveillut matkasta Break Sokos Hotel Bombaan. Nurmeksessa sijaitseva kylpylähotelli oli itselle tuttu lähinnä vain lapsuudesta, kun asuin Pohjois-Karjalassa ja oli ihana päästä kokemaan nykykarjalaista luksusta luonnon ja rauhan keskelle.

Olimme varanneet lemmikkihuoneen Bombalta, sillä Hilla ja Kyösti oli meidän mukana. Koirien kanssa on niin näppärää matkustaa ja pakko myöntää, että olin kyllä niin liikuttunut kun Kyöstille oli jätetty tervehdys hotellihuoneeseen, jota myös Hilla-serkku pääsi maistamaan. Bomban henkilökunta kyllä ihastui täysin meidän nakkeihin ja serkukset sai hyvin rapsutusvarastot täyteen. Hilla ja Kyösti yrittivät kovasti päästä töihin niin hotellin vastaanottoon, ravintolaan kuin myös kerrossiivoukseen.

Miten ihanaa vieraanvaraisuutta ja palvelua, kyllä karjalainen rentous ja palvelu on parasta – ei voi muuta sanoa. 

Meidän hotellihuone oli super tilava, joka itse asiassa muuntuisi myös neljälle hengelle – seinästä pystyi kääntämään kaksi vuodetta esiin. Pohjois-Karjala kuului ravintolarajoituksien pariin toistaiseksi, joten nautittiin hotellihuoneessa myös aamiaiset sekä illalliset. Tässä kyllä korostuu se, että hotellihuoneen tulee olla super viihtyisä, kun siellä viettää paljon aikaa.

 

 

Kyösti ja Hilla tyytyväisenä hotellin tervehdyksen jälkeen.

 

 

Trattoria Pielisen ruoka oli taivaallisen hyvää, erityisesti parmesaanilla, viikunahillolla ja munakoisotahnalla varustettu bruschetta oli niin hyvää, että tilasimme sitä molempina iltoina. Ravintolan nimi ei voisi olla osuvampi, sillä Bomban hotelli sijaitsee upealla paikalla Suomen neljänneksi suurimman järven eli Pielisen rannalla, jonne on myös monen hotellihuoneen (myös meidän) maisemat ikkunasta.

Aamupala tarjoillaan myös Trattoria Pielisessä, joka poikkeusoloissa nautittiin myös omassa hotellihuoneessa. Täältä erityisesti uuniohrapuuro ja aidot karjalanpiirakat sai pisteet kotiin. Pohjois-Karjalassa kun ollaan, niin olisi vääryys olla tarjoamatta karjalanpiirakoita aamiaisella.

Bomballe on muuten ensi vuonna valmistumassa kokonaan uusi 93 hotellihuoneen ja uuden ravintolan siipi, jossa hyödynnetään kyllä Pielisen maisemat 110%. Kannattaa ottaa kaikki potentiaali käyttöön näin upeasta miljööstä. Lisäksi vanhat parvelliset perhehuoneet uudistetaan ja ne pitäisi valmistua tulevalle kesäkaudelle.

Tutustu lisää Bomban huonevaihtoehtoihin täältä.

 

Parmesaanijuustoa, viikunahilloa, marinoituja tomaatteja, munakoisotahnaa, oliiveja ja rosmariinifoccacciaa – ihan suosikkiannos Trattoria Pielisestä.

 

 

Take away aamianen huoneessa oli yhtä laadukas kuin ravintolassa nautittuna olisi ollut.

 

Ajomatkaa Helsingistä kertyy kuutisen tuntia Nurmekseen, jossa Break Sokos Hotel Bomba sijaitsee. Bongattiin Nurmeksen keskustasta myös juna-asema eli junalla pääsee Joensuun kautta pääkaupunkiseudulta seitsemässä tunnissa. Yllätyttiin miten iso itse Nurmeksen keskusta olikaan ja siellä oli todella monipuoliset palvelut sekä ihania nähtävyyksiä. Kannattaa ehdottomasti käydä kävelyllä Puu-Nurmeksessa, joka on yksi Suomen vanhimpia parhaiten säilyneitä puutaloalueita.

Vinkki: Suomen upein kansallispuisto eli mikäs muukaan kuin Koli, sijaitsee tunnin ajomatkan päässä Bombalta. Kannattaa ehdottomasti käydä vähintäänkin Ukko-Kolin huipulla ihastelemassa kansallismaisemia. Kolille löydät vinkkejäni täältä.

 

Puu-Nurmes on kaunis vanha puutaloalue.

 

 

Kolin kansallispuistosta katsottuna Pielisen maisemat ovat myös kauniit, vain tunnin ajomatkan päässä Bombalta.

 

Minulla on uusi suosikkikylpyläni ja se löytyy Bombalta


Hyvää kannattaa odottaa, sillä Bomban kylpylä taisi juuri kiilata suosikiksi Suomen kylpylöistä. Olen käynyt kymmenissä kylpylöissä Suomessa, mutta Bomba meni kyllä ihan omaan luokkaansa. Uudistus on mennyt kyllä niin nappiin ja olin aivan lumoutunut: Bomba on u-p-e-a. Osasin odottaa ihanaa kylpylää, mutta en rehellisesti näin ihanaa. Suurista ikkunoista aukeaa kauniit maisemat Pieliselle, joka on varmasti elämys itsessään jokaisena vuodenaikana.

Kylpylä Spa Bombasta löytyy saunamaailma, jossa on kolme saunaa: karjalainen Kyly, suomalainen Sampo sekä höyrysauna Taivaankansi. Kylyssä ihastuin saunan erikoiseen muotoon ja löylyveden vetonaruun, Sampossa ihastuin mustien puuseinien yksityiskohtiin sekä Taivaankannen tuikkivaan tähtitaivaaseen. Saunamaailmasta löytyy myös jalkakylpyaltaat ja elämyssuihkut, joissa löytyi esimerkiksi Bomba wildlife ja Carelian heritage.

 

 

 

 

 

Altaita on kuusi: 25 metriä pitkä pääallas, joka on näyttävä näky ja maisemat Pieliselle aukeaa upeasti altaasta sekä lisäksi kuuma ja kylmä allas, lasten allas, poreallas ja ulkoporealtaat. Kylmä allas oli tehty upeasti jääkuution näköiseksi ja siitä oli ihanaa pulahtaa viereiseen kuumaan altaaseen, voin kertoa että lähti kyllä veri kiertämään hyvin koko kehossa.

Karjalaisuus välittyi todella hyvin kylpylästä: Pielisen maisemat, karjalainen sauna sekä kylpylässä oli paljon upeita tummia puisia yksityiskohtia, josta ainakin itselle välittyi laadukkuus karjalaisuuden lisäksi. Huomasi, että toteutuksessa ei olla menty sieltä mistä aita olisi matalin vaan kaikkeen oli panostettu kalusteista altaisiin ja saunoihin. Todellinen luksuskylpylä kaikilla aisteilla.

 

 

Maisemat Pieliselle pääsee oikeuksiin kylpylässä.

 

 

 

Ainoa ’nootti’ pitää kyllä antaa siitä, että kylpylä menee ihan liian aikaisin arkisin kiinni – jo kahdeksalta. Oltaisiin mielellään lilluttu ulkoporeammeessa Pielisen maisemia ihastellen ja karjalaisessa Kylyssä vaikka kuinka kauan. Toisaalta, hotellivieraille on iltasauna, jolloin saa nauttia kolmen saunan lämmöstä saunamaailmassa. Kiva lisäpalvelu hotellivieraille.

Kylpylä oli meidän käynnin aikana todella rauhallinen ja turvavälit onnistui erinomaisesti. Kylpylään normaalisti mahtuu 300 henkeä eli se on aika iso, mutta meidän lisäksi oli maksimissaan 15 henkeä eli muutama seurue kumpanakin iltana. Saimme saunoa omassa rauhassa sekä nauttia ulkoporeammeestakin kahdestaan. Kaikin puolin turvallinen elämys siis.

 

 

Bomban talo on Nurmeksen tunnetuin nähtävyys


Toinen mikä teki Bomballa kylpylän lisäksi vaikutuksen oli Nurmeksen suosituin nähtävyys eli Bomban talo, joka on vaikuttava näky. Karjalainen arkkitehtuuri teki kyllä vaikutuksen jokaisella hirrellään sekä upeilla värikkäillä yksityiskohdilla ikkunoissa.

Bomban talo on valmistunut vuonna 1978, joka on kopio vuonna 1855 Jegor Bombin rakennuttamasta talosta, joka sijaitsee Venäjän Karjalan Suojärvellä. Bomban talo on hitusen isompi kuin alkuperäinen ja sitä on muunneltu vähän, jotta se sopisi paremmin matkailukäyttöön.

Bomban talo on kunnioitus karjalaiselle rakennusarkkitehtuurille: rakenteissa on muun muassa hyödynnetty pitkiä, pyöreitä hirsipuita, jotka kestävät ajan hammasta. Myös Bomban talon ravintolassa karjalainen ruokakulttuuri elää vahvana, ja sen pöydät notkuvat alueen perinneruoista ja iloisesta puheensorinasta.  –Bomba

Bomban talo on upea näky ulkoapäin, mutta kannattaa ehdottomasti käydä myös sisällä: sieltä löydät paikallisia käsitöitä ja herkkuja myyviä putiikkeja, muistaakseni 80% tuotteista tulee Ylä-Karjalan alueelta. Lisäksi esillä on mielenkiintoinen näyttely ja Bomban ravintola, jossa on kuulemma suosittu kesäpöytä. Taidan tietää minne vien äitini ensi kesänä, kun tulemme käymään kotiseuduillani Joensuussa Pohjois-Karjalassa.

Vierailu Bomban talolla on ilmaista, mutta suosittelen tukemaan paikallista matkailua ostamalla heidän tuotteitaan ja palveluitaan.

 

 

 

 

 

Viisi parasta Bomban matkan aikana:


1. Ihana kylpylä Pielisen rannalla – ylitti kyllä kaikki odotukset.

2. Bomban talo kokonaisuudessaan, josta huokui karjalainen kulttuuri ja alueen mielenkiintoinen historia.

3. Hillan ja Kyöstin huomiointi Bomban henkilökunnan puolesta, meidän koiria ei ole ikinä huomioitu näin hyvin vaikka koiramatkustajat saa usein paljon rapsutuksia matkoillamme.

4. Puu-Nurmes värikkäine puutaloineen.

5. Nuotiretki laavulla, joka on ihan Bomban vieressä.

Kaiken kaikkiaan aivan upea kokonaisuus, suosittelen lämpimästi. Kuten huomata voi, Bomba on monipuolinen matkakohde ja mikä parasta – ympärivuotinen sellainen.

 

 

 

 

Miltä vaikuttaa – kelpaisiko kylpylähotelliloma Pielisen upeissa maisemissa?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Instagramin (@veerapirita) , Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta.

 

 

 

14 Comments on “Mikä kylpylähotelli Pielisen rannalla: Break Sokos Hotel Bomba

 1. Muutamaan kertaan ollaan Nurmeksessa pysähdytty, kun ollaan ajettu kohti Lappia. Tässä yhteydessä olemme tutustuneet myös Puu-Nurmekseen sekä Bomban taloon. Tuohon kylpylähotelliin emme sen sijaan ole vielä tutustuneet, mutta se kuulostaa kyllä hyvältä. Ehkä seuraavaksi tulee poikettua siellä!

 2. Kuulostaapa kyllä oikein kivalta! Näen jo melkein itseni seuraavalla Suomen matkalla yhdistämässä tämän Kolin reissuun. Ihanaa, miten Kyöstiä muistettiin. Rakastan hotelliaamiaisia ja ravintolaillallisia ja on tylsää, että ne pitää syödä huoneessa, mutta ruoka kyllä näyttää ja kuulostaa hyvältä.

  1. Oli kyllä tosi kiva! Just hyvä Kolin kanssa yhdistettynä, upeita maisemia molemmissa. Kyöstin muistaminen oli kyllä aivan ihanaa, sydän suli totaalisesti. 🥰 Aamiainen olisi ollut kiva nauttia normaalisti, mutta illalliset oli itseasiassa tosi kivat huoneessa kylpylän jälkeen kun ei tarvinnut laittautua yhtään. 🙈 Onneksi poikkeusolot toivottavasti loppuu piakoin, joten pääsee normaalisti nauttii ravintolaan.

 3. Yövyin viime syksyn ruskaretkellä tuolla ja vaikutuin. Mua miellytti lähes samat jutut kuin sua, ja olen edelleen hämmästynyt siitä, miten paljon tykkäsin kylpylästä. Mä en varsinaisesti ole nimittäin kylpyläihmisiä. Ehkä se oli se Kyly, jonka löylyissä olisin viihtynyt varmaan tunteja pehmentämässä patikkapoluilla uupuneita jalkojani 😄. Ja ravintolan tarjonta oli myös ihan huippua.

 4. Bomban kylpylä on oma suosikkini Suomen kylpylöistä! Viime vuonna tuli Pohjois-Karjallassa tehtyä Pielisen kierros niin ikään Sokos Hotellien kanssa ja se oli kyllä varsin upea reissu kaiken kaikkiaan: https://kohteenamaailma.fi/kotimaa/pohjois-karjalan-nahtavyydet/

  Matkaseurueen kanssa oli puhetta, että tekisi mieli tehdä vastaavanlainen kierros Pohjois-Karjalaan uusiksi ja viettää pari yötä Bomballa. Vaikka en niin kylpyläihmisiä olekaan, niin Bomballa hyvistä saunoista ja avarasta Pielisen maisemasta nauttii kyllä tosissaan! Kiehtova kohde, ja onhan läheinen Puu-Nurmes upea!

 5. Kävimme tuolla suunnalla, siis Nurmeksessa, viime kesänä, mutta asuimme järven vastarannalla kivassa huvilassa Kainiemessä. Mukava isäntäpariskunta kierrätti meitä veneellä järvellä ja pyyhälsimme myös tuon ohi, mutta emme sitten sinne päätyneet edes käymään – emme karhuilta ehtineet 🙂
  Mutta varmaan ihan kiva vaihtoehto tuokin, erityisesti jos arvostaa kylpylää.
  https://meriharakka.net/2020/08/03/nurmes-luontoa-ja-luksusta/

  1. Mie oon ollut vaan kaksi kertaa talviaikaan ja silloin ei ainakaan ole päässyt suoraan kylpylästä. En tiedä miten kesäaikaan, sillä siinähän on aika upea hiekkaranta Pieliselle. Kannattaa kysyä vaikka respasta soittamalla tai laittamalla viestiä, siellä on tosi hyvä palvelu ollut molemmilla kerroilla ja varmasti auttavat. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *